Σελίδα 5 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 139

Θέμα: Σύγκρουση μηχανής με άλογο...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Μπορεί κάποιος να μου πει αν η κοπέλα δικαιούται αποζημίωση και ποιος οφείλει να την αποζημιώσει?

Ή μήπως δεν δικαιούται διότι το φταίξιμο είναι δικό της?

Μήπως να εξετάσουμε και την περίπτωση που δικαιούται αποζημίωση αλλά κανείς δεν φταίει για να την αποζημιώσει?

Ειλικρινά έχω μπερδευτεί.

Υγ. Είναι τα παραδείγματά μου υπερβολικά?
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    Τελικα οντως η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας
    + όσα θες .
    Ένας κυνηγός ενώ κυνηγούσε πέρδικες πέτυχε έναν μοτοσικλετιστή δίνοντάς του ένα καλό μάθημα για το τι μπορεί να του συμβεί ενώ οδηγεί. Φυσικά ο μοτοσικλετιστής έπρεπε να βρει τρόπο να αποφύγει τα σκάγια ενώ ο κυνηγός δεν φταίει σε κάτι αφού δεν ήθελε να πετύχει τον μηχανόβιο αλλά μια πέρδικα. Αν όμως υπήρχε θάνατος ο αστυνομία πριν αποδώσει ευθύνες θα εξέταζε αν ο μοτοσικλετιστής είχε την σωστή ταχύτητα μέσα στην στροφή και αν αντέδρασε επαρκώς πριν πέσει ηρωικά στην άσφαλτο.
    Δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν σου , αλλά για να ρίξεις σε κάποιον που περνάει στον δρόμο με την καραμπίνα , ή έχεις παραβιάσει την ζώνη κυνηγίου , ή κυνηγάς με πολεμικό . ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ .
    Βάζετε που βάζετε παραδείγματα , τσεκάρετέ τα πρώτα .
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4
    + όσα θες .

Δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν σου , αλλά για να ρίξεις σε κάποιον που περνάει στον δρόμο με την καραμπίνα , ή έχεις παραβιάσει την ζώνη κυνηγίου , ή κυνηγάς με πολεμικό . ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ .
    Βάζετε που βάζετε παραδείγματα , τσεκάρετέ τα πρώτα .

Την μια έχεις παραβιάσει την ζώνη κυνηγιού την άλλη τον ΚοΚ. Γιατί την μια να σου αποδοθούν ευθύνες και την άλλη όχι?

Επειδή πήγαινες στα πανηγύρια?

Ρε fkol τι μου εξηγείς ρε φίλε? Τα αυτονόητα? Λες να μην βλέπω ή χρησιμοποιώ την υπερβολή επίτηδες?

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Μπορεί κάποιος να μου πει αν η κοπέλα δικαιούται αποζημίωση και ποιος οφείλει να την αποζημιώσει?

Moderator
    Α και κάτι άλλο! Αν σας έφερνα σαν παράδειγμα πως μια κοπέλα οδηγώντας μηχανή συγκρούστηκε με φοράδα που πήγαινε στα πανηγύρια θα μου λέγατε πως το παράδειγμά μου είναι υπερβολικό?

Με αυτα που ξερουμε κ αν αποδειχθουν.. Δεν ξερω. Πιθανοτατα δικαιουται απολυτως τιποτα, ακομα και αν αποδειχτει οτι το αλογο δεν ειχε λαμπες.

(ειχε τυχει βεβαια μια υποθεση που δικαστης καταδικασε τσομπανη επειδη δεν ειχε λαμπακια στα προβατα... γελασε και το παρδαλο κατσικι τοτε.)

Ηθικα παντως, εγω λεω οχι, δεν δικαιουται αποζημιωση case :a026:

fkol δεν αναφερομουν σε εσενα,δεν ξερω για ποιο ποστ μου μιλας.
    και μην το γ@μ@τε με ακυρα πραδειγματα, πηξαμε τοση ωρα.
    λιονταρια,κυνηγοι και @@.
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

Την μια έχεις παραβιάσει την ζώνη κυνηγιού την άλλη τον ΚοΚ. Γιατί την μια να σου αποδοθούν ευθύνες και την άλλη όχι?

Επειδή πήγαινες στα πανηγύρια?

Ρε fkol τι μου εξηγείς ρε φίλε? Τα αυτονόητα? Λες να μην βλέπω ή χρησιμοποιώ την υπερβολή επίτηδες?
    Φυσικά και την χρησιμοποιείς επίτηδες για να δώσεις έμφαση σε αυτό που υποστηρίζεις .
    Κάθομαι και εξηγώ τα αυτονόητα για να δεις απλά ότι την χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο .
    Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την υπερβολή σε κάποιο παράδειγμα χωρίς αυτή να το ακυρώνει από μόνη της .

Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ , αλλά δεν είναι εκεί το θέμα .

Το θέμα είναι ότι οι νόμοι υπάρχουν για να μπορούμε να συμβιώνουμε και όχι να αλληλοτιμωρούμαστε .

Όσο για τις ειρωνικές τοποθετήσεις του "και καλά ρωτάμε αν είναι υπερβολικά τα παραδείγματά μας" , επειδή έχουν απάντηση αλλά είναι κρίμα να αρχίσουμε έτσι 1η εβδομάδα στο φόρουμ , καλό θα ήταν να λείπουν .

Φιλικά

Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
    fkol δεν αναφερομουν σε εσενα,δεν ξερω για ποιο ποστ μου μιλας.
    και μην το γ@μ@τε με ακυρα πραδειγματα, πηξαμε τοση ωρα.
    λιονταρια,κυνηγοι και @@.
    Συγγνώμη τότε φίλε , αναφερόμουν στο ποστ σου όπου έγραφες
    Μαλλον πολλοι εδω μεσα δε διαφερετε απο αυτους που κοροιδευετε εκει εξω. Συνηθισαμε να φερομαστε,να σκεφτομαστε και να οδηγουμε λαθος, οποτε τωρα το σωστο και λογικο μας φαινεται κουλο. Φταιμε και εμεις,φταιτε και εσεις,φταινε κ οι αλλοι...
    Νόμισα ότι αναφέρεσαι σε εμένα επειδή ανέφερα ότι συνήθως για να γίνει ένα ατύχημα χρειάζονται δύο .
    Συγγνώμη και πάλι ...

Συγγνώμη τότε φίλε , αναφερόμουν στο ποστ σου όπου έγραφες

Νόμισα ότι αναφέρεσαι σε εμένα επειδή ανέφερα ότι συνήθως για να γίνει ένα ατύχημα χρειάζονται δύο .
    Συγγνώμη και πάλι ...
    οσοι πρεπει να παρεξηγηθουν,ας παρεξηγηθουν,γιατι για αυτους παει το συγκεκριμενο.
    δεν προσεξα τι εγραψες εσυ, ηταν γενικο αυτο που ειπα.
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

Moderator
    Φυσικά και την χρησιμοποιείς επίτηδες για να δώσεις έμφαση σε αυτό που υποστηρίζεις .
    Κάθομαι και εξηγώ τα αυτονόητα για να δεις απλά ότι την χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο .
    Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την υπερβολή σε κάποιο παράδειγμα χωρίς αυτή να το ακυρώνει από μόνη της .

Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ , αλλά δεν είναι εκεί το θέμα .

Το θέμα είναι ότι οι νόμοι υπάρχουν για να μπορούμε να συμβιώνουμε και όχι να αλληλοτιμωρούμαστε .

Όσο για τις ειρωνικές τοποθετήσεις του "και καλά ρωτάμε αν είναι υπερβολικά τα παραδείγματά μας" , επειδή έχουν απάντηση αλλά είναι κρίμα να αρχίσουμε έτσι 1η εβδομάδα στο φόρουμ , καλό θα ήταν να λείπουν .

Φιλικά
    Έχω αναφέρει πως το θέμα δεν είναι η τιμωρία κανενός. Το θέμα είναι να αποζημιωθεί αυτός που έχει δίκιο. Γιατί δεν μπορεί κάποιος θα φταίει.
    Εν προκειμένω κάποιος παραβίασε τον ΚοΚ.

Και έχετε πέσει όλοι πάνω στην κοπέλα να της λέτε πως έπρεπε να είχε προβλέψει ότι θα τις πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, και πως αυτός που παρανόμησε δεν πρέπει να εκδιωχθεί ποινικά, παρ' όλο που αρνείται να την αποζημιώσει διότι αυτή η ίδια όφειλε στον εαυτό της και στην οικογένειά της να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε.

Και ειλικρινά απορώ τι θα κάνατε εσείς στην θέση της. Μην ξεχνάτε πως καταστράφηκε η μηχανή της και όλη την ταλαιπωρία που πέρασε στα νοσοκομεία την περίοδο των διακοπών της.

Σε όλα τα παραδείγματά υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής αλλά δεν είναι τόσο άκυρα ρε συ Fkol!

Και σίγουρα το γελάκι διπλα απ' την τοποθέτησή μου για τα υπερβολικά παραδείγματα δεν ήταν ειρωνικό. Δεν νομίζω πως θα το χρειαζόμουν ποτέ για έναν τέτοιο σκοπό αλλά και αν ήταν δεν θα το ακολουθούσαν μπύρες.

Αν ήθελα αντιπαράθεση θα πιανόμουν απ' τις σποντούλες περί ημιμάθειας και θα τις αντέστρεφα.

Θα σου δωσω εγω ενα ωραιο παραδειγμα:
    προχθες το μεσημερι εξω απο το νετ ηταν παρκαρισμενο ενα φορτηγο κ ξεφορτωνε, ε λοιπον μολις τελειωσε ηταν η ωρα να φυγει, βγαινοντας απο το πεζοδρομιο...
    Βλεπω ενα opel corsa με μια κοπελα να ερχεται απο μακρια... το φορτηγο βγαινει, παει να στριψει κ το corsaki καρφωνεται πισω του.
    Το θεμα ειναι οτι εγω ειχα δει την κοπελα που κοιτουσε ακριβως πισω (ειχε γυρισει κανονικα ολο το σωμα, μεσα στο αμαξι)... Τι κοιτουσε ? στο καφενειο προσπαθουσε να δει για εναν φιλο της.

Αν σε ρωτησω εδω ποιος φταιει η απαντηση θα ειναι απολυτη, "το φορτηγο φυσικα, αφου περνουσε stop" Και ο ΚΟΚ ειναι ξεκαθαρος για τα στοπ... σωστα ?

Γιατι να χρεωθει ατυχημα ο φορτηγος οταν η αλλη ειναι μαλακω και δεν μπορει να κοιταει τον δρομο της ?

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    Με αυτα που ξερουμε κ αν αποδειχθουν.. Δεν ξερω. Πιθανοτατα δικαιουται απολυτως τιποτα, ακομα και αν αποδειχτει οτι το αλογο δεν ειχε λαμπες.

(ειχε τυχει βεβαια μια υποθεση που δικαστης καταδικασε τσομπανη επειδη δεν ειχε λαμπακια στα προβατα... γελασε και το παρδαλο κατσικι τοτε.)

Ηθικα παντως, εγω λεω οχι, δεν δικαιουται αποζημιωση case :a026:

Μλκ δεν υπάρχεις!

Εγώ φταίω που κάθομαι και συζητάω μαζί σου!

case closed όποιος θέλει ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Έχω αναφέρει πως το θέμα δεν είναι η τιμωρία κανενός. Το θέμα είναι να αποζημιωθεί αυτός που έχει δίκιο. Γιατί δεν μπορεί κάποιος θα φταίει.
    Εν προκειμένω κάποιος παραβίασε τον ΚοΚ.

Και έχετε πέσει όλοι πάνω στην κοπέλα να της λέτε πως έπρεπε να είχε προβλέψει ότι θα τις πέσει ο ουρανός στο κεφάλι,
    Και οι δυο τον παραβιασαν, ο ενας με την ταχυτητα κ ο αλλος με τα λαμπιονια... και ?
    Αποζημιωση σε αυτην την περιπτωση ΔΕΝ παιρνεις.. επειδη κ ο αλλος δεν ειναι χαζος.. θα δηλωσει ζημιες.

Δεν λεμε οτι επρεπε να ειχε προβλεψει για τον ουρανο, ουτε τα αστερια κ τον ερμη που ειναι αναδρομος, επρεπε να προβλεψει οτι στην στροφη μπορει να υπαρχει κατι ακινητο... Γιατι σου φαινεται τοσο περιεργο... δεν μπορω να καταλαβω

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Ρε παιδιά ο ΚΟΚ είναι σαφής

και για το πώς πρέπει να κινείται το άλογο (δηλαδή τί πρέπει να κάνει ο αναβάτης του)
    και για το πώς πρέπει να κινείται η μηχανή (δηλαδή τί πρέπει να κάνει ο οδηγός του)

Όποιος παραβαίνει τον ΚΟΚ και προκαλεί ατύχημα οφείλει αποζημίωση.

Αν λοιπόν το λάθος, την παράβαση την έκανε μόνο το άλογο, ευθύνεται ο αναβάτης του
    Αν την έκανε μόνο η μηχανή, ευθύνεται η οδηγός της

Αν και οι δύο έκαναν λάθος ευθύνονται και οι δύο σε κάποιο ποσοστό.

Μόνο αν μάθουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τί έγινε θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη.

Σελίδα 5 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2014, 16:42
  2. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2008, 15:30
  3. Σύγκρουση μοτο με περιπολικό
    από kaps στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2008, 14:44
  4. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2007, 19:21