Έκανα τις εξής απανωτές γκάφες...παρήγγειλα μπαταρία και ανορθωτή πρίν ελέγξω εξονυχιστικά την τοποθετημένη μπαταρία μου).
Όταν δεν έπαιρνε μπροστά η φτηνή κινέζικη μπαταρία μου, ηλικίας 2 μηνών, για δεύτερη φορά θεωρησα οτι η περιγραφή του πωλητή "όσο πάει" ήταν ακριβώς 2 μήνες. Την προηγούμενη το βράδυ είχα τοποθετήσει τον ανορθωτή Shindengen. Απελπισία. Σε μιά ύστατη προσπάθεια να δώ αν θα φορτίσει, σύνδεσα την Ballistic χωρίς να βγάλω την κινέζικη και δοκίμασα να μιζάρω. Διαπίστωσα τότε οτι οι πόλοι έκαναν περιστασιακά επαφή. Τους έσφιξα προσεκτικά και πήρε μπρός. Οπότε η κινέζικη παίρνει με τα -1 C της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν έβαλα επάνω την Ballistic.
Το μοντέλο που προτείνεται για εμάς είναι αυτό των 8 στοιχείων. Τα Αμπερώρια δηλώνουν χωρητικότητα και παίζουν ρόλο σε περίπτωση που χρειαστεί να μιζάρεις πολλές φορές απανωτά χωρίς να φορτίσει η μπαταρία στο ενδιάμεσο. Από ότι λένε οι αμερικάνοι, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χρειάζεται να τραβήξουμε ρεύμα για λίγο με φώτα π.χ. για να ζεσταθούν και να λειτουργήσουν καλύτερα. Αλλά αυτοί πάνε για βόλτες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οπότε δε φαντάζομαι να χρειαστούν τέτοιες τεχνικές από εμάς. Επίσης υπάρχει μία "κλιμακωτή" εγγύηση.
Η εγγύηση περιλαμβάνει πλήρη αντικατάσταση της μπαταρίας μέσα σε 6 μήνες, 75% έκπτωση για βλάβη της μπαταρίας από 7 έως 12 μήνες, 50% έκπτωση από 13 έως 24 μήνες και 25% έκπτωση από 25 έως 36 μήνες.
Σόρρυ αν δεν μπορώ να σας διαφωτίσω περισσότερο.
Όσο για τον ανορθωτή, ο Shindengen θεωρείται πιό προχώ από τους ΚΤΜ και ανεβάζει λιγότερες θερμοκρασίες. Γι αυτό τον έβαλα. Η τάση στο ρελαντί είναι 14,3V με τα φώτα πέφτει στα 13,8V και με τα 39W θερμαινόμενα grips στα 12,6V. Με το βαντιλατέρ πρόσθετα έχω δεί 11,8V. Πρόσφατα έβαλα βολτόμετρο και παρακολουθώ συνέχεια... το πρωί η μπαταρία έχει συνήθως 12,8V.