ναι το ξερω για τα ηδη χτισμενα σπιτια. ειναι καθαρα τεχνικο το θεμα. δηλαδη ειναι ασυμφορο να κανεις το σπιτι λαμπογυαλο μονο και μονο για να βαλεις κατι αναμεσα στα τουβλα.
κατσε να δουμε το βραδυ τα u του αριστειδη. πιστευω οτι θαναι πιο δυνατη η μονωση στο πρωτο παραδειγμα που εγραψα πιο πανω. αν οχι τοτε ισοδυναμη![]()
Η εξωτερική θερμομόνωση όπως και το ανάστροφο δώμα μειώνει την επίδραση της εξωτερικής θερμοκρασίας στα δομικά στοιχεία (μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λιγότερες ανάγκες επισκευών).
Η εξωτερική θερμομόνωση παρέχει μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα έτσι οι εναλλαγές θερμοκρασίας είναι μικρότερες.(δεν είναι οικονομικό πλεονέκτημα αλλά προσθέτει στην άνεση)
Η εξωτερική θερμομόνωση εξαλείφει πιθανές θερμογέφυρες (το "πιθανές" είναι κανόνας στην Ελλάδα)
Νομίζω δεν έχει δοκιμαστεί η αντοχή της στο χρόνο.
Απαιτεί ένα επίπεδο τεχνογνωσίας για την σωστή εφαρμογή της.
πάμε λοιπόν
τοίχος 1
τοίχος 2
στη πράξη βέβαια δε πρόκειται ποτέ να χτιστεί τοίχος με μονό τούβλο και θερμοπρόσοψη, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα μπαίνει μέσα το δοκάρι καμιά 15αριά πόντους, χώρια που νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να χτιστεί κάτι τέτοιο, άρα λογικά ένας τοίχος με θερμοπρόσοψη θα είναι κάπως έτσι:
Θεωρητικά ο πρώτος τοίχος είναι "ποιοτικά" καλύτερος
Όπως έγραψε όμως και ο Στέφανος, μπαίνει στο παιχνίδι και ο παράγων θερμογέφυρα...
να συνεχίσουμε ή θα μπει ο καπετάνιος και θα λέει
"τα κουβαδάκια σας και στο michanikos.gr";;;;
![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Τελευταία τροποποίηση από AristidisZ; 20/09/2013 στις 20:57.
ψαναψόφα φούστη γλάρε
η αντοχη της δεν νομιζω να χρειαζεται δοκιμασια γιατι πιστευω το εξης. το τελειωμα της ειναι σοβας μαρμαροκονια και βαψιμο. οτι κανουμε και στα κοινα τουβλα. απλα η διαφορα ειναι οτι απο πισω ειναι το wallmate. δοκιμασμενο κατα την γνωμη μου.
οσο για την σωστη εφαρμογη ναι εχει καποιες λεπτομερειες που αν ακολουθηθουν σωστα θα ειναι αποδοτικη!
και δεν ειμαι επιστημονας, απλα εχω ασχοληθει δυστυχως λιγο παραπανω απο το συνηθες!
αριστειδη
μου κανει πολυ εντυπωση η αποδοση της θερμοπροσοψης. δηλαδη τοσα χρονια το κλασσικο στυλ διπλο τουβλο με down δεν εχει καμια φοβερη αποδοση. η θερμοπροσοψη ομως εχει και το πλεονεκτημα του οτι κοβει και τις θερμογεφυρες.
ομως μια ερωτηση ακομα. γιατι ο τοιχος 2 με τον τοιχο 3 στο παραδειγμα σου εχουν διαφορα; δηλαδη στον τοιχο 3 προσθετοντας απλα ενα τουβλο απο μεσα πεφτει ο συντελεστης; βλεπω χαμηλοτερο συντελεστη u στον τοιχο 3 που εχει διπλο τουβλο σε συγκριση με τον τοιχο 2.
αν μας πει να παμε σε αλλη παραλια πες του κανει κρυο τωρα που να τρεχουμε!!!
ψαναψόφα φούστη γλάρε
thnanks!!!
η θερμοπροσοψη τελικα ειναι μεγαλη υποθεση
![]()
Αυτές οι συζητήσεις έχουν πολυ γέλιο γιατι ενδόμυχα νιώθω πως ζω στην Δανία..
Είναι λίγο ειρωνικό να ψάχνουμε τοσο την απόδοση της μονωσης σε μια κατασκευή οταν προηγουμένως την έχουμε γεμίσει υαλοστασια..
Ερώτηση για τους ειδικούς, μιας και αναφερθήκαμε στις θερμογεφυρες, σε προβολο πως επιτυγχάνουμε θερμοδιακοπη;
Βρήκα μια διεύθυνση που αναφέρεται στις αντλίες θερμότητας, μιας κι έρχεται χειμώνας!!!
ψαναψόφα φούστη γλάρε