Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 94

Θέμα: Aφιερωμενο σε οσους ειναι γεννημενοι απο 1950-1980

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Νικος χρ.
    κατηγορουμε τουσ φοιτητες γιατι μπαινουν στο συστημα ωστε να παρουν το πτυχιο?ποιος το εφτιαξε το συστημα?εσυ -εμεις που ειμασταν?τωρινο φαινομενο ειναι τα κοματοσκυλα?δεν ειναι ολα τα παιδια το ιδιο!μην τα τσουβαλιαζουμε ολα!εγω εζησα καπως ετσι οπως τα περιγραφει το κειμενο αλλα δεν νομιζω οτι κανει χειροτερο καποιον που εζησε διαφορετικα απο εμενα ουτε και καλυτερο μου ομως.υπηρχαν ωραια πραγματα τοτε υπαρχουν ωραια πραγματα και τωρα.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    τελικα αυτο το χασμα των γενεων δε θα κλεισει ποτε...

καθε γενια θα πιστευει οτι ειναι πιο γνησια,καλη,ηθικη απο την επομενη.και αυτο επειδη αρνειται να παραδεχθει οτι μεγαλωσε.

καμια γενια δεν ειναι καλυτερη απο την επομενη.καμια γενια δεν ειναι χειροτερη απο την επομενη.η ολη κουβεντα μου θυμιζει εκεινο το αλλο θρεντ με τους ''παλιους μεταλλαδες'' που κραζανε τα ''νεα emo''.λες και ξεχασαμε οτι οταν αφηναμε τη μαλουρα μεχρι τον κωλο,βαζαμε τριαντα παραμανες στα αυτια,καρφια στα χερια και ζωνες με σφαιρες,τζιν τερμα κολητα,ασπρα αθλητικα και ραφτα απο τη κορυφη μεχρι τα νυχια,η παλιοτερη γενια μας κοιτουσε και μας εκραζε!!!μετα γιναμε εμεις η παλιοτερη γενια και μαθαμε να κραζουμε.

εχει νεους που μπορω να πω πολυ περισσοτερα απο πολλους στην ηλικια μου η τους 50ρηδες.εχει και 50αρηδες που ειναι καταπληκτικοι ανθρωποι και μπορω να κατσω και να μιλησω μαζι τους,να γελασω,να ακουσω και να μαθω.

σιγα μην εξιδανικευσω μια ολοκληρη γενια.σιγα μη καταβαραθρωσω μια ολοκληρη γενια.

σε ολους (σε οποια γενια και αν ειστε)
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Βλέπω οτι η νοσταλγία σας οδηγεί σε τρελούς αφορισμους σε σχεση με το σήμερα.
    από πλευράς μου, κανένας αφορισμός και καμμία νοσταλγία...

καταγράφω στο όποιο μυαλό μου και συγκρίνω τα τότε και τα σημερινά δεδομένα και απλά εκφέρω μία αποψη....

θα ήμουν αναχρονιστικός (ή ότι άλλο θες βάλε) αν ζήταγα σήμερα να ισχύουν τα του πριν 30 (+) χρόνια....

συγκρίνοντας όμως το μεν με το δε, το φτωχό μου μυαλό καταλήγει οτι ναι μεν δεν θα μπορούσαν τα τότε να ισχύουν σήμερα (μηδενική εξέλιξη) αλλά από την άλλη, ίσως και να ήταν πιο ανθρώπινα τότε... και πάντα μιλώντας για τα παιδιά και την παιδική ηλικία....

ένας συνδυασμός των δύο (αν ήταν εφικτό) θα ήταν πιστεύω το ιδανικό....

υγ.... εσύ ρε αγορίνα να μιλάς για νοσταλγία..... που είσαι ακόμα στον νταρτανιάν και στον ρομπέν των δασών???

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Nothing comes for free in life. Εγω νομιζω οτι πληρωνουμε το τιμημα της προοδου μιας κοινωνιας με ολα τα side effects. Δεν θεωρω κακο που τα σημερινα παιδια παιζουν με playstation αλλα με στεναχωρει αφανταστα που δεν αισθανομαι ανετα να αφησω το γιο μου μονο του στο δρομο με το ποδηλατο. Νομιζω οτι πολυ θα γουσταρα σαν παιδι να ειχα ενα allou fun park αλλα φοβαμαι παλι να αφησω το παιδι μου μονο του εκει μηπως μου το αρπαξουν. Το κειμενο ειναι λιγο μελο αλλα τα παιδια δεν χανουν μονα τους την παιδικοτητα τους. Βοηθαμε και μεις, με το να τα κραταμε μεσα στο σπιτι ή να τους βαζουμε να δουνε dvd για να κατσουμε και μεις ήσυχοι στον καναπε και να δουμε την super lcd smart tv me projector home cinema surround kai να στειλουμε mms απο το smartphone. εμεις ειμαστε αυτα τα παιδια που παιζαν ανεμελα αλλα μεγαλωνοντας βαρεθηκαμε αυτην την ανεμελια και τωρα βαριομαστε να παρουμε τα παιδια μας μια βολτα εξω και προτιμαμε να τα πάμε στον παιδοτοπο.
    Τεσπα αυτο που θελω να πω ειναι οτι και εμεις παιζουμε ενεργο ρολο στο πως μεγαλωνουν τα παιδια μας και σε τι ενδιαφεροντα/hobbies/παιχνιδια θελουμε να τους στρεψουμε

edit και αφου ειμασταν τοσο μαγκες μικροι κακώς δεν ειμαστε και τωρα. Θα επρεμε να λέμε στις γυναικες μας να μην ανυσηχουν τόσο γιατι κακα τα ψεματα οι μαναδεσ πλεον ειναι υπερπροστατευτικες.. Τα παραδειγματα ειναι απειρα..

Πολλά λόγια , ρηχά επιχειρήματα .
    Θα μπορούσα να αναφέρω πλείστα όσα παραδείγματα νέων ανθρώπων που διαπρέπουν και ξεχωρίζουν σε τομείς που παλιότερα ήταν απροσπέλαστοι , αλλά το θεωρώ περιττό, ένα απλό ψάξιμο στο ιντερνετ είναι η καλύτερη απόδειξη.
    Την ηλικία μου δεν την κρύβω, πλάκα έκανα, σου ρίχνω 2 χρονάκια και σε βρίσκω λίγο γερασμένο (μη το πάρεις τώρα αυτό τοις μετρητοίς)
    Επειδή όμως έχουμε παράλληλη περπατησιά … Απορώ πως είναι δυνατόν να βλέπουμε τόσο διαφορετικά τα πράγματα..
    Γράφεις ,31 χρόνια στη μέση εκπαίδευση , 15 εγώ , γιατί κάποια στιγμή αποφάσισα έτσι.
    Θα συμφωνείς φαντάζομαι ότι μετά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και αρκετές χιλιάδες μαθητές θεωρείσαι συνδιαμορφωτής της «αποτυχίας» της νέας γενιάς.
    Συγνώμη αλλά αυτό είναι ομολογία της δικής σου «αποτυχίας» .
    Εγώ τους γουστάρω τους πιτσιρικάδες, μπορεί καμιά φορά να με τσαντίζουν, αλλά τους γουστάρω..
    Γι αυτό και γράφω εδώ μέσα , νομίζω γι αυτό γράφεις κι εσύ!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος

κομμένες οι μπύρες , κανένα e-motion με χαμομηλάκι δεν υπάρχει ρε πστ μου?

Ρε τι χάνω για να πηγαίνω το μικρό στα πάρκα και τις κούνιες.......

εμείς που μεγαλώσαμε χωρίς όλη αυτή τη σημερινή τρέλα έχω την εντύπωση ότι "ζήσαμε" την παιδική μας ηλικία,ότι ήμασταν όντως παιδιά.γενιά του '80 είμαι.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    τελικα αυτο το χασμα των γενεων δε θα κλεισει ποτε...

καθε γενια θα πιστευει οτι ειναι πιο γνησια,καλη,ηθικη απο την επομενη.και αυτο επειδη αρνειται να παραδεχθει οτι μεγαλωσε.

καμια γενια δεν ειναι καλυτερη απο την επομενη.καμια γενια δεν ειναι χειροτερη απο την επομενη.η ολη κουβεντα μου θυμιζει εκεινο το αλλο θρεντ με τους ''παλιους μεταλλαδες'' που κραζανε τα ''νεα emo''.λες και ξεχασαμε οτι οταν αφηναμε τη μαλουρα μεχρι τον κωλο,βαζαμε τριαντα παραμανες στα αυτια,καρφια στα χερια και ζωνες με σφαιρες,τζιν τερμα κολητα,ασπρα αθλητικα και ραφτα απο τη κορυφη μεχρι τα νυχια,η παλιοτερη γενια μας κοιτουσε και μας εκραζε!!!μετα γιναμε εμεις η παλιοτερη γενια και μαθαμε να κραζουμε.

εχει νεους που μπορω να πω πολυ περισσοτερα απο πολλους στην ηλικια μου η τους 50ρηδες.εχει και 50αρηδες που ειναι καταπληκτικοι ανθρωποι και μπορω να κατσω και να μιλησω μαζι τους,να γελασω,να ακουσω και να μαθω.

σιγα μην εξιδανικευσω μια ολοκληρη γενια.σιγα μη καταβαραθρωσω μια ολοκληρη γενια.

Έτσι ακριβώς... κάθε γενιά τα ίδια, ίσως όταν κάποτε πάψουμε να είμαστε τόσο υποκριτές και παρτάκιδες να αλλάξει και η Ελλάδα προς το καλύτερο ...΄
    Το αστείο βέβαια είναι ότι και η νεολαία του σήμερα αντίστοιχα θα σκέφτετε σε μερικά χρόνια για τα νήπια του σήμερα...

υ.γ. Δεν ξέρω γιατί αλλά βρίσκω μια παράξενη σχέση και το άλλο "γαμάτο" και "κουλ" θρεντ... ο Πετράν σε ποια γενιά ανήκει και πως θα τοποθετούνταν στο θέμα μας...;!!!
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    .....
    υ.γ. Δεν ξέρω γιατί αλλά βρίσκω μια παράξενη σχέση και το άλλο "γαμάτο" και "κουλ" θρεντ... ο Πετράν σε ποια γενιά ανήκει και πως θα τοποθετούνταν στο θέμα μας...;!!!
    εσύ είσαι μπαχαλάκιας.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    αχ αυτό το αιώνιο χάσμα γενεών....

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    όλα αυτά που αναφέρθηκαν τα έχω ζήσει. και πολύ λίγα είπαν μάλιστα, υπάρχουν κι άλλα, πάρα πολλά. όμως δεν μπορώ να πω ότι εγώ έζησα καλή παιδική ηλικία, αλλά τα σημερινά παιδιά όχι. απλά δεν το ξέρω αυτό και επίσης δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να είσαι παιδί του σήμερα.

αυτό θα το υποστηρίξω με ένα απλό παράδεγμα. όταν ήμουν παιδί δεν υπήρχε έγχρωμη τηλεόραση, δεν υπήρχαν κανάλια, ραδιόφωνα, ίντερνετ, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και γενικώς όλα αυτά που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα. από τηλεόραση υπήρχε μια ασπρόμαυρη στο σπίτι και στο χωριό δεν υπήρχε καν, αν θέλαμε να δούμε έπρεπε να πάμε στο καφενείο και να δούμε ό,τι έπαιζε. τώρα αν δεν έχεις τηλεόραση στο σπίτι, σε περνάνε για φρικιό.

όμως, όλα αυτά που έχουμε σήμερα, εγώ τα ονειρεύτηκα.. και τα φαντάστηκα, τα ευχήθηκα. «με είδα» στο μέλλον και με είδα όπως είμαι τώρα. ονειρεύτηκα το ίντερνετ και το είδα να γεννιέται και μάλιστα συμμετείχα με τον δικό μου τρόπο στη γέννησή του. όπως και όλοι μας. θέλω να πω.. αυτά που σήμερα δίνουμε στα σημερινά παιδιά είναι τα δικά μας όνειρα που έγιναν πραγματικότητα και τώρα είναι η σειρά τους. και νομίζω ότι όσο μπορώ ακόμα, θα συνεχίζω να ονειρεύομαι και να συμμετέχω στη γέννηση «θαυμάτων». στο χέρι μου είναι και στο χέρι όλων μας, νομίζω. εγώ βλέπω τα σημερινά παιδιά και τα χαίρομαι και συναναστρέφομαι μαζί τους, δεν τα θεωρώ μαλθακά. επειδή δεν έπιασαν στα χέρια τους άγρια νερόφιδα, επειδή δεν έφτιαξαν τόξα και βέλη, επειδή δεν έφτιαξαν καλύβες από καλάμια.. αυτά έχουν τα δικά τους σχέδια, περιμένω να τα δω να ανθίζουν.

το 83 είμαι εγώ και όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα έζησα...
    Φυσοκάλαμα από τα κούφια πλαστικά καλάμια των σημαιών της 25ης Μαρτίου, που τα τυλίγαμε με μαύρη ή κόκκινη κολλητική ταινία για να γίνουν πιο "άγρια" και βάζαμε από κάτω για λαβή ένα σπιρτόκουτο.
    Οπλότοξα όπου ήταν ξύλα πάνω στα οποία καρφώναμε μανταλάκια στην πλατιά πλευρά τους και μπροστά μπροστά καρφάκια από τα οποία περνούσαμε λαστιχάκια που πεταγόντουσαν με το που πατούσες το μανταλάκι.
    "Τσατάλες" που τις φτιάχναμε από τσιμπιδάκια για τα μαλλιά της μάνας μας, τα οποία τυλίγαμε με ψιλό καλώδιο για να γίνουν πιο χοντρά και γερά, βάζαμε και ένα λαστιχάκι και πετούσαμε λυγισμένα μικρά κομμάτια από σύρμα. Πως έτσουζαν τα άτιμα!!!
    Ράμπες από ξύλα φτιαγμένες για άλματα με τα BMX!
    Νεροπίστολα και νεροβόμβες από μπαλόνια.
    Βάζαμε στην πίσω ρόδα από το BMX ένα χαρτονένιο κουτάκια από σοκολατούχο γάλα για να κάνει θόρυβο.
    Ώρες ατελείωτες παίζαμε μπάλα, κρυφτό, κλέφτες και αστυνόμους κλπ
    Πλακωνόμασταν στο ξύλο, άνοιγαν μύτες αλλά δεν σε κυνηγούσε καμία μάνα γιατί πείραξες τον κανακάρη της... Την επόμενη μέρα παίζαμε πάλι μαζί!
    Παίζαμε με χαρτάκια της ΠΑΝΙΝΙ ποδοσφαιρικά με τα σήματα των ομάδων που ήταν γιαλιστερά και είχαν μεγαλύτερη αξία στις ανταλλαγές...

ααααχχχ.... πόσο πίσω πήγα...

Στεναχωριέμαι ειλικρινά που τα σημερινά παιδιά αλλά και τα δικά μου παιδιά στο μέλλον δεν θα τα ζήσουν όλα αυτά!!
    Κάθονται καρφωμένα σε μια καρέκλα και παίζουν dota και WOW σαν καθυστερημένα! Φλερτάρουν όχι με τα μάτια και σημειωματάκια αλλά με sms και μέσω facebook...
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ..........ΑΛΛΑ

Νομίζω ότι θά ένδιέφεραν μόνο έμάς τούς δύο, όπότε τό άφήνω......
    Όταν είσαι ένα κομμάτι ένός κακοσχηματισμένου πάζλ δέν ύπάρχει περίπτωση νά
    μή νοιώθεις άσχημα.
    Δέν όνειρεύτηκα τέτοια παιδεία όταν ήμουν στά 21 μου μέ τό πτυχίο στό χέρι.
    Όμως..............δέν μπόρεσα μόνος νά άλλάξω τόν κόσμο.
    Τί κι άν τά είχα καλά μέ τόν έαυτό μου..??
    Σίγουρα ήμουν συνυπεύθυνος γιά τό χάλι της.
    Καί γράφω ήμουν κατάλαβες γιατί.......
    Έχεις δίκιο είμαι όχι λίγο ΑΛΛΑ πολύ γερασμένος, στό πνεύμα
    ότι χειρότερο.
    Γιατί γράφω έδώ μέσα..??
    Ίσως γιατί πιστεύω ότι μπορεί καί νά βοηθήσω έστω καί έναν νά ξεστραβωθεί.
    Κι άν κρίνω άπό τά μηνύματα πού παίρνω,άκόμα καί πριβέ
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΠΟΣ.
    Ίσως άπό κεκτημένη ταχύτητα γιατί τό έκανα γιά μιά ζωή.
    Ίσως γιατί θέλω νά νοιώθω νέος, όπου τόσα χρόνια άνάμεσα τους
    έπαιρνα δύναμη άπό τή νιότη τους,αίσθανόμενος καί γώ τό ίδιο.
    Ίσως γιατί καί γώ ψάχνω τό καλό μέσα τους....
    Τώρα άν ή διαφορά μας έγκειται στό πόσο πιό μορφωμένη είναι ή νέα γενιά,
    άπορώ μιά καί μπαινοβγαίνεις στό σχολείο πού τή βλέπεις αύτή τή μόρφωση.
    Όταν 18χρονοι βλέποντας τή λέξη π.χ. άμιλλα μάς γράφουν γιά τό άμυλο τής πατάτας
    στήν έκθεση....??
    Λυπάμαι άλλά δέν δέχομαι μέ τίποτε αύτή τή θέση.
    Ή δημοτική έκπαίδευση είναι σέ άθλιο έπίπεδο σέ σχέση μέ τό παρελθόν,
    ή μέση έχει γεμίσει άπό ρομποτάκια χωρίς κρίση καί άποψη παρά μόνο οί καλοί έχουν
    καταπιεί τήν κασσέτα τών Πανελληνίων,όσο δέ γιά τήν Πανεπιστημιακή έκπαίδευση
    έκεί είναι τό δράμα.
    Άν έχεις ώραία μπούτια καί βυζιά περνάς εύκολα τά μαθήματα.
    Άν έχεις χρήμα κάνεις ίδιαίτερα μέ τόν καθηγητή πού διδάσκει τό μάθημα καί είσαι φίνος...!!!
    Φίλος μου καθηγητής τής ίατρικής μού έδειξε γραπτά φοιτητών πού ύποτίθεται
    ότι είναι οί κορυφαίοι............
    ΤΡΑΤΖΙΚ..............φίλε.....!!!
    γιά γέλια καί γιά κλάμματα.
    Άν έχεις άπάντηση γιά όσα έγραψα σχετικά μέ τήν πενία στά γράμματα καί τίς τέχνες ,
    νά τήν άκούσω.
    Είναι τυχαίο,πού μάς τελείωσαν οί Χατζηδάκηδες,Θοδωράκηδες,Ξαρχάκοι...........
    Χόρν,Παξινού,Κατράκης, Λαμπέτη..............
    Ίακωβίδης,Τσαρούχης,Λύτρας,
    κ.λ.π.....κ.λ.π......κ.λ.π.....???
    Γιά μένα άποτελεί έκπληξη τό ότι ύπάρχει πιό πουρώ έδώ μέσα.
    Τί μηχανάκι έχεις όμως..?? χο.....χο......χο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ..........ΑΛΛΑ
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2008, 15:07