Τέλος
Εγω από την άλλη γουστάρω αυτή την μακρύτητα στα μεγέθη του rake και trail του Adv. Σε συνδυασμό με τις καλές αναρτήσεις του αλλά και την ορθή κατανομή βάρους μου δίνει φοβερή εμπιστοσύνη στο apex της στροφής. Αυτή η μακρύτητα του και απλοσύνη του, αποσβαίνει όλα τα περίεργα όταν είσαι πλαγιασμένος.
Οκ ντάξ χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να πέσει, άλλα όταν πέσει κρατάει τη γραμμή μια χαρά.
Απεναντίας αυτά τα πολύ απότομα … τα «εδώ και τώρα» προϋποθέτουν και κατάλληλα χέρια για να διαχειριστούν τα ουκ ολίγα ψαρώματα στην είσοδο της στροφής όταν πέσεις σε περίεργη άσφαλτο ή όταν φορτίζεται το μπροστινό περισσότερο στα κατηφορικά κομμάτια.
Να υπενθυμίσω ότι o τίτλος είναι adventure vs super enduro
Πόσο χρεώνει revalving ο Τασουλής είναι μάλλον αδιάφορο και άσχετο.
Θενκ γιου
Εχεις δικιο. Υπαρχει ομως και η αρκετη διαφορα στο βαρος που καθιστα τα οποια 'ψαρωματα' πιο διαχειρισιμα. Θεμα περιεργης ασφαλτου βεβαια δεν τιθεται, η τουλαχιστον ποτε δεν εχει συμβει να με απασχολησει. Τα περι φορτισεως μπροστινου που λες στα adv νομιζω οτι ειναι θεμα μαλακων ελατηριων σε συνδυασμο με το πολυ βαρυτερο μπροστινο μερος τους. Το SE δεν εχει τετοιο θεμα.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Με την λογικη σου τιποτε δεν συγκρινεται με οτιδηποτε αλλο, εκτος κι αν ειναι τα ιδια ακριβως, οποτε ομως δεν τιθεται θεμα συγκρισης.
Η προσωπικη μου αποψη στην λιστα σου ειναι οτι το δικο μου SE με το φαιρινγκ και εξτρα 6λιτρο τεποζιτο, το (1) θα το κανει αλλα η ανετη ταχυτητα ταξιδιου με μαμα πισω τροχο ειναι μεχρι 160-170 (με την 17αρα πισω ζαντα ειναι αλλο θεμα) το (2) δεν το κανει ανετα δικαβαλο εκτος κι αν η συνεπιβατιδα ειναι κατηγορια φτερου και ταξιδευει με οδοντοβουρτσα, τα (3) και (4) τα κανει πιο διασκεδαστικα και στο (5) η διαφορα ειναι οτι πρεπει να εισαι ντυμενος πιο ζεστα στο SE το χειμωνα λογω χειροτερης καλυψης. Δεν εχει θεμα πιεσης αερα, αλλα οσο ναναι περναει περισσοτερος αερας (και βροχη) απο κατω προς τα πανω στο φαιρινγκ, που οταν κανει αρκετο κρυο θελει την αναλογη ενδυση.
Σε γενικες γραμμες νομιζω αγνοεις το fun factorτο οποιο οτι και να γραψω δεν μπορω να σου μεταδωσω. Τα περι απολυτων ταχυτητων λιγο πανω εδω, λιγο κατω εκει ειναι ακαδημαικα.
Αρκει να σου πω οτι η διαφορα στην αισθηση μεταξυ SE και 990 ειναι αναλογη με την διαφορα σε αισθηση μεταξυ 990 και GSA.
Το θρεντ το ανοιξα αφ'ενος γιατι διασκεδαζω τα παραγωγικα και καλο-προαιρετα dick swinging contests και αφ'ετερου (και κυριοτερο) για να επισημανω το οτι το SE ειναι μια παρα πολυ καλη βαση για να φτιαξεις ακριβως το μηχανακι που θελεις, αν το μηχανακι που θελεις ειναι κατι αναμεσα σε 690 και ADV. To ποσο θα πετυχεις κατι τετοιο, εχει να κανει με το ποσο ξερεις τι θες και το ποσο καταλαβαινεις τι πρεπει να κανεις/αλλαξεις για να το αποκτησεις.![]()
το θρεντ το ανοιξες και εγραφε se vs adv,δεν εγραψες παιρνω το se και φτιαχνω κατι να γινει κατι αλλο η κοντα σε αυτο,γι αυτο η απαντηση μου ηταν πανω στο τιτλο.αλλαξε τον τιτλο και νομιζω οτι το θεμα fun factor κτλπ αποκτα αλλη διασταση.
υ.γ.φιλικα![]()
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 03/05/2012 στις 09:32.
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Φταίς, φταίς γιατί όταν σού λένε πόσο κάνει αυτό που πλήρωσες, θές να το συζητήσεις. Τώρα νά...
Και επί πλέον, αφού το μηχανάκι σου δεν ταιριάζει στη συγκεκριμένη διαδρομή του πυξίδας990 , και άρα είναι άχρηστο για αυτή τη διαδρομή και για αυτό τον οδηγό, συνεχίζεις τη συζήτηση. Φταίς.
Θα γίνει το συγκρητικό τέστ διαδρομή να δεί ο καθένας τί καλό που είναι το μηχανάκι του; αυτό μετράει τελικά.
Τελευταία τροποποίηση από gefr; 03/05/2012 στις 14:03.
Μα δε με κατάλαβες. Ο καθένας τη δική του μηχανή. Η μόνη μου ανησυχία είναι μην εξελιχθεί σε αγώνα δρόμου και τότε θα γίνει καταστροφικό.