με 100-110 χ.α.ω θα σε προσπερνάνε τα παπάκια και όλα τα σκούτερ και θα σου φαίνεται ότι σέρνεσαι.
όπως έχουμε ξαναπεί σε άλλα θέματα, ο κίνδυνος δεν είναι ανάλογος της ταχύτητας με την οποία κινείσαι. το να κινείσαι με 200+ χ.α.ω. σε άδεια εθνική είναι πολύ πιο ασφαλές από το να κινείσαι με 80 χ.α.ω. στο κέντρο της Αθήνας. αναφέρουμε μόνο ταχύτητα χωρίς να αναφέρουμε συνθήκες δρόμου, κυκλοφορίας, περιβάλλοντος και πολλά άλλα, άρα ο συσχετισμός είναι εντελώς άκυρος (άμα ήταν έτσι, όλοι όσοι οδηγούν supersport θα είχαν αποδημήσει εις κύριον ένας ένας ή θα είχαμε 5 νεκρούς τη μέρα). το μόνο που κρατώ είναι ότι μετά τα 100 χ.α.ω. αρχίζεις να φοβάσαι λόγω μιας υποβόσκουσας φοβίας για το ότι δεν θα καταφέρεις να σταματήσεις. αλλά όταν ξεκινάς να μαθαίνεις, δεν θα πας κατευθείαν να δοκιμάσεις τελικές ταχύτητες, θα το κάνεις με αργά και σταθερά βήματα, όπως σε βολεύει. είναι θέμα ψυχολογίας καθαρά. αυτό φαίνεται και από την αναφορά σου στο ατύχημα. σίγουρα έχεις δει πολλά και με αυτοκίνητα, που οι άνθρωποι έχουν γίνει ένα με τις λαμαρίνες ή που καίγονται ζωντανοί, όμως το αυτοκίνητο συνεχίζει να φαντάζει ασφαλές.
το 250 δεν θα το βαρεθείς γρήγορα, ή αν το βαρεθείς, θα σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει τη φοβία και ότι σε αυτό σε βοήθησε το συγκεκεριμένο μηχανάκι. αν πάρεις π.χ. ένα γρήγορο 600άρι, μπορεί να μην το βαρεθείς καθόλου γιατί κάθε φορά θα σε τρομάζει και θα σου φαίνεται ότι θες πολλά χρόνια ακόμη για να εξοικειωθείς μαζί του, άρα δεν πετυχαίνεις τον σκοπό σου.
αν σκέφτεσαι τα λεφτά (το ότι ίσως σύντομα χρειαστεί να αλλάξεις μηχανάκι, επειδή θα έχεις μάθει και το 250 θα σου φαίνεται «λίγο»), μπορείς να ξεκινήσεις με ένα μεταχειρισμένο 250-400cc.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και για το χρόνο σας.
καλησπερα Vice πιστευεις οτι ειναι αρκετα κυβικα για πρωτη μηχανη. επειδει οπως ειπα και ποιο πανω οδηγουσα που και που φιλων και τωρα εχω αρκετα χρονια να οδηγησω μηχανη και περιμενω να ξεκινησω στην σχολη για να οδηγησω ξανα.
Καλησπέρα Ναι σωστό αυτό που λες απλα εχω και την εμπειρία στον δρόμο με το αμάξι που ξερω οτι δν προσέχουν τς μηχανές οποτε νομιζω μου ειναι +αυτο.
Δεν ήξερα που να γράψω για να πώ καλησπέρα και καλώς σας βρήκα χαχαχαχα.
Δημήτρης Κύριοι είμαι ήδη άντα, και καινούργιος αναβάτης με ¨δική μου" πλέον κ όχι δανεική όπως συνήθιζα παλαιότερα να παίρνω φίλων.
Η πορεία μου απο δικές μου είναι Beverly 125, Sym GTS 250, και τώρα είμαι υπερήφανος κάτοχος ενός mister all around CBF s 600 '08.
Καλές βόλτες σε όλους μας κ πάντα ορθοί.
Thanx Yian, επειδή βλέπω την πιο πάνω κουβέντα σχετικά με το Versys παιδιά να δηλώσω ότι έχει να κάνει κ με το πόση "ασφάλεια" νιώθεις και με το ύψος σου.
Το Versys Για εμένα που είμαι 1,69( μην ακούσω σχόλια) είναι ψηλό το Cbf με 75cm σέλα με βολέυει παρα πολύ.