Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 112

Θέμα: Σκοτώνουν το SBK

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Antonisss Προβολή μηνύματος

Και όπως ειπώθηκε παραπάνω, η εξέλιξη στις μηχανές μας προέρχεται από τα GP.
    Απο κάποιο συγκεκριμένο μοτό ή γενικά απο τα motogp?
    Θέλω να πω, υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το υποστηρίζει αυτό ή το αναφέρουμε γιατί έτσι νομίζουμε;
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Γράψε Κόλλιας Το avatar του/της Antonisss
    Χωρίς να έχω τρανταχτά στοιχεία(πχ ποιο μοτό το φόρεσε πρώτο ή κάτι σχετικό), απλά υπολογίζοντας ότι πρώτα εκεί εφαρμόστηκαν/δοκιμάστηκαν και μετά στις υπόλοιπες κατηγορίες (πάντα με το σκεπτικό ότι GP500/MotoGP είναι πρωτότυπες κατηγορίες και αποτελούσαν πρόκληση για τους μηχανικούς στα εργοστάσια), θα έλεγα ότι: Upside down μπροστινά, ακτινικές δαγκάνες/τρόμπες, μονόδρομοι συμπλέκτες, γκάζι ride by wire και ηλεκτρονικά (θυμάμαι δήλωση Burgess όταν δοκιμάσανε μια πρώτη μορφή traction control στο RC211V του 2002 ότι γύρισε ο Rossi στα πιτς και είπε ότι με αυτό νιώθει ότι κλέβει)... Ίσως και άλλα που μου ξεφεύγουν...

Και από άλλα παραδείγματα ότι η τεχνολογία στα μηχανάκια που αγοράζουμε είναι τεχνολογία GP 5ετίας... Πχ, πότε εμφανίστηκε το Big Piston Fork της Showa στο Suzuki και από πότε το φορούσε η Honda στα MotoGP?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Απο κάποιο συγκεκριμένο μοτό ή γενικά απο τα motogp?
    Θέλω να πω, υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το υποστηρίζει αυτό ή το αναφέρουμε γιατί έτσι νομίζουμε;
    Γενικά από το Moto GP.

Τα στοιχεία στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε για να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο είναι:
    • Το Moto GP είναι κατά πολύ προγενέστερο του WSBK ως πρωτάθλημα, ακόμα και αν κάποτε δεν ονομαζόταν έτσι. Η εξέλιξη των μοτοσυκλετών δρόμου δεν ξεκίνησε όταν ιδρύθηκε το WSBK, προϋπήρχε αυτού και το πρωτάθλημα τότε ήταν το GP.
    • Στο Moto GP ξοδεύονται πολύ περισσότερα χρήματα. Περισσότερα χρήματα = μεγαλύτερο περιθώριο έρευνας & εξέλιξης, νομίζω πως αυτό είναι αυτονόητο.
    • Στο WSBK η εξέλιξη γίνεται πάνω σε συγκεκριμένη βάση όταν αναφερόμαστε σε πλαίσιο-κινητήρα, δηλαδή βελτιώνεις ό,τι βγάζεις στην παραγωγή. Στο Moto GP έχεις περιθώριο να σχεδιάζεις από την αρχή, άρα και μεγαλύτερο περιθώριο καινοτομίας.

Με άλλα λόγια, για να εξελίξεις εσύ κι εγώ το RCBRGSXZXHPKTMRSV-RRRRR που μπορεί να έχουμε, ακολουθούμε τα βήματα που κάνει μια ομάδα του WSBK.
    Για να έχει όμως μια εταιρεία ένα σοβαρό RCBRGSXZXHPKTMRSV-RRRRR να πουλήσει (και να το ομολογκάρει για το WSBK), πρέπει να εξελίξει ένα πρωτότυπο.
    Αυτό σημαίνει είτε private (κρυφή) εξέλιξη, είτε συμμετοχή σε πρωτάθλημα με πρωτότυπα (Moto GP).

Νομίζεις εσύ.
    Ε ναι, φυσικά, αλλά έχω και δίκιο.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Γενικά από το Moto GP.

Τα στοιχεία στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε για να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο είναι:
    • Το Moto GP είναι κατά πολύ προγενέστερο του WSBK ως πρωτάθλημα, ακόμα και αν κάποτε δεν ονομαζόταν έτσι. Η εξέλιξη των μοτοσυκλετών δρόμου δεν ξεκίνησε όταν ιδρύθηκε το WSBK, προϋπήρχε αυτού και το πρωτάθλημα τότε ήταν το GP.
    • Στο Moto GP ξοδεύονται πολύ περισσότερα χρήματα. Περισσότερα χρήματα = μεγαλύτερο περιθώριο έρευνας & εξέλιξης, νομίζω πως αυτό είναι αυτονόητο.
    • Στο WSBK η εξέλιξη γίνεται πάνω σε συγκεκριμένη βάση όταν αναφερόμαστε σε πλαίσιο-κινητήρα, δηλαδή βελτιώνεις ό,τι βγάζεις στην παραγωγή. Στο Moto GP έχεις περιθώριο να σχεδιάζεις από την αρχή, άρα και μεγαλύτερο περιθώριο καινοτομίας.

Με άλλα λόγια, για να εξελίξεις εσύ κι εγώ το RCBRGSXZXHPKTMRSV-RRRRR που μπορεί να έχουμε, ακολουθούμε τα βήματα που κάνει μια ομάδα του WSBK.
    Για να έχει όμως μια εταιρεία ένα σοβαρό RCBRGSXZXHPKTMRSV-RRRRR να πουλήσει (και να το ομολογκάρει για το WSBK), πρέπει να εξελίξει ένα πρωτότυπο.
    Αυτό σημαίνει είτε private (κρυφή) εξέλιξη, είτε συμμετοχή σε πρωτάθλημα με πρωτότυπα (Moto GP).

Ε ναι, φυσικά, αλλά έχω και δίκιο.
    Εξακολουθείς να εικάζεις μην γνωρίζοντας και χωρίς να λες κάτι συγκεκριμένο σε αντίθεση με τον Αντώνη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Antonisss Προβολή μηνύματος
    Χωρίς να έχω τρανταχτά στοιχεία(πχ ποιο μοτό το φόρεσε πρώτο ή κάτι σχετικό), απλά υπολογίζοντας ότι πρώτα εκεί εφαρμόστηκαν/δοκιμάστηκαν και μετά στις υπόλοιπες κατηγορίες (πάντα με το σκεπτικό ότι GP500/MotoGP είναι πρωτότυπες κατηγορίες και αποτελούσαν πρόκληση για τους μηχανικούς στα εργοστάσια), θα έλεγα ότι: Upside down μπροστινά, ακτινικές δαγκάνες/τρόμπες, μονόδρομοι συμπλέκτες, γκάζι ride by wire και ηλεκτρονικά (θυμάμαι δήλωση Burgess όταν δοκιμάσανε μια πρώτη μορφή traction control στο RC211V του 2002 ότι γύρισε ο Rossi στα πιτς και είπε ότι με αυτό νιώθει ότι κλέβει)... Ίσως και άλλα που μου ξεφεύγουν...

Και από άλλα παραδείγματα ότι η τεχνολογία στα μηχανάκια που αγοράζουμε είναι τεχνολογία GP 5ετίας... Πχ, πότε εμφανίστηκε το Big Piston Fork της Showa στο Suzuki και από πότε το φορούσε η Honda στα MotoGP?
    Και το big bang θα συμπλήρωνα.
    Το rbw απ την άλλη είναι τεχνολογία F1 kai όχι motogp. Όπως και τα τράξια. Ο μονόδρομος είναι τεχνολογία που εφαρμόστξκε για πρώτη φορά στο sbk για να μειώσουν το φρένο των τετράχρονου μοτέρ.

Το σκεπτικό για να γίνω καλύτερα κατανοητός είναι πως τα ανεστραμμένα πιρούνια που δεν τα πρωτοπαρουσίασε κάποιο εργοστάσιο σε κάποιον αγώνα αλλά αφτερμακετάς (η wp αν δεν κάνω λάθος) ακόμα κι αν παρουσιαζόντουσαν στα gp500 δεν παίζει κανέναν ρόλο όταν τα sbk μας έδωσαν ολόκληρα μοτά. (πχ s1000 zx750 rsv4 είναι μερικά) Αυτά εμείς μπορούμε να τα αγοράζουμε για έναν και μόνο λόγο αφού τα εργοστάσια δεν είχαν εμπλακεί στο μοτοgp. Το ότι υπάρχει το sbk.
    Νομίζω πως δεν αξίζει να συνεχίσουμε ανούσια και αναλωθούμε στο ποιος και που ανακάλυψε τον τροχό...

Εξακολουθείς να εικάζεις μην γνωρίζοντας και χωρίς να λες κάτι συγκεκριμένο σε αντίθεση με τον Αντώνη
    Αυτό που κάνω δεν λέγεται εικάζω, λέγεται βγάζω λογικό συμπέρασμα με βάση μια υπαρκτή πρακτική.
    Για το κατά πόσο γνωρίζω σαφώς και δεν μπορείς να κρίνεις, τουλάχιστον αν δεν αποδείξεις πρωτίστως με δικά σου συγκεκριμένα επιχειρήματα το ότι όσα λέω δεν ισχύουν.

Περιμένω τα δικά σου συγκεκριμένα επιχειρήματα ως αντίκρουση των δικών μου αφηρημένων.
    Στο μεταξύ, να επισημάνω πως τα αλουμινένια πλαίσια 2 δοκών πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στο GP και όχι στο WSBK.
    Παρομοίως, το τωρινό πλαίσιο της Ducati Panigale δεν προέρχεται από το WSBK αλλά από το Moto GP. Η Ducati Desmocedici επίσης, όπως εξάλλου και τα οβάλ έμβολα της Honda NR, οι πολυκύλιδροι δίχρονοι και τετράχρονοι κινητήρες, Το πλαίσιο της 1ης R1 (από την YZR 500), το πλαίσιο του GSXR 750 του 96 από την RGV 500 του Schwantz, η εφαρμογή πνευματικών βαλβίδων σε κινητήρα μοτοσυκλέτας, τα seamless κιβώτια, οι μπροστινές αναρτήσεις τύπου hub (Elf, Hossack) και αν δεν κάνω λάθος και ο ηλ. ψεκασμός.
    Επίσης, αν και δεν πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στο GP, μεγάλη ανάπτυξη υπάρχει και στα συστήματα ABS, Traction Control και anti-wheelie.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Να με συγχωρεί η χάρη σου αλλά το πλαίσιο του παπαγκάλε προέρχεται από τη BMW....

πλάκα κάνω το παλίσιο της ντουκάτι παπαγκάλε είναι ιδέα του Ing. Lambertini (Μοτο Μορίνι)

http://www.motoblog.it/post/30498/fo...orini-deltabox

και δε συνεχίζω....
    Πάντως λάθος κάνεις και στα άλλα, αλλά δε μπραζ, καλό παιδί είσαι !

ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    και δε συνεχίζω....
    Πάντως λάθος κάνεις και στα άλλα, αλλά δε μπραζ, καλό παιδί είσαι !
    Να συνεχίσεις, αφού είμαι καλό παιδί αν μου δείξεις που κάνω λάθος ευχαρίστως θα το παραδεχτώ.

Εδώ θα πρέπει όμως να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα, δηλαδή το αν αναφερόμαστε στην εξέλιξη της τεχνολογίας ή της μοτοσυκλέτας.

Γιατί αν αναφερόμαστε στο 1ο, το έχουμε χάσει εντελώς το παιχνίδι, τίποτα δεν έχει εξελιχθεί για την μοτοσυκλέτα (εκτός φυσικά από αυτά που δεν έχουν πρακτική εφαρμογή πουθενά αλλού).
    Η τεχνολογία γενικότερα έχει εξελιχθεί είτε στα γκαράζ και τα σχεδιαστήρια ευφυών μηχανικών (πχ Kaaden, Wankel), είτε σε διάφορα εργαστήρια στρατιωτικού ενδιαφέροντος (η μεγαλύτερη εξέλιξη κινητήρων έγινε κατά τον 2ο ΠΠ).

Οπότε, αν μιλάμε καθαρά για τεχνολογία, σαφώς και το Moto GP ή οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας δεν πρωτοπορούν.
    Αναφέρομαι στην τεχνογνωσία του πως μπορείς να προσαρμόσεις την υπάρχουσα τεχνολογία ώστε να επωφεληθεί μια μοτοσυκλέτα. Αυτό γίνεται πάντα σε πρωτάθλημα με πρωτότυπα (όχι απαραίτητα το Moto GP, πχ ο Britten έτρεχε στο B.O.T.T.) και όχι σε πρωταθλήματα με βάση οχήματα παραγωγής.

Εξάλλου ο σκοπός των 2 πρωταθλημάτων είναι διαφορετικός. Το Moto GP είναι κάτι σαν «κοιτάξτε τι μπορώ να φτιάξω» και το WSBK είναι κάτι σαν «κοιτάξτε πόσο καλά έχω φτιάξει το μηχανάκι που αγοράσατε, τόσο που αν το τσιγκλίσω πλησιάζει τα πρωτότυπα».

Αυτό που κάνω δεν λέγεται εικάζω, λέγεται βγάζω λογικό συμπέρασμα με βάση μια υπαρκτή πρακτική.
    Για το κατά πόσο γνωρίζω σαφώς και δεν μπορείς να κρίνεις, τουλάχιστον αν δεν αποδείξεις πρωτίστως με δικά σου συγκεκριμένα επιχειρήματα το ότι όσα λέω δεν ισχύουν.

Περιμένω τα δικά σου συγκεκριμένα επιχειρήματα ως αντίκρουση των δικών μου αφηρημένων.
    Στο μεταξύ, να επισημάνω πως τα αλουμινένια πλαίσια 2 δοκών πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στο GP και όχι στο WSBK.
    Παρομοίως, το τωρινό πλαίσιο της Ducati Panigale δεν προέρχεται από το WSBK αλλά από το Moto GP. Η Ducati Desmocedici επίσης, όπως εξάλλου και τα οβάλ έμβολα της Honda NR, οι πολυκύλιδροι δίχρονοι και τετράχρονοι κινητήρες, Το πλαίσιο της 1ης R1 (από την YZR 500), το πλαίσιο του GSXR 750 του 96 από την RGV 500 του Schwantz, η εφαρμογή πνευματικών βαλβίδων σε κινητήρα μοτοσυκλέτας, τα seamless κιβώτια, οι μπροστινές αναρτήσεις τύπου hub (Elf, Hossack) και αν δεν κάνω λάθος και ο ηλ. ψεκασμός.
    Επίσης, αν και δεν πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στο GP, μεγάλη ανάπτυξη υπάρχει και στα συστήματα ABS, Traction Control και anti-wheelie.
    Το να γυρνάς ερωτήσεις μόνο χάριν της αντιδικείας δεν βλέπω που είναι χρήσιμο εκτός απο την μάταιη προσπάθεια να αποδείξεις κάτι που δεν γνωρίζεις.
    Το έγραψα πεντακάθαρα αλλά δεν έπιασες το πνεύμα (προφανώς γιατί είσαι σε μόουντ αντιδικείας) Το abs και το τράξιον οι πνευματικές και ο ηλ. ψεκασμός είναι τεχνολογία της F1. Τι δεν καταλαβαίνεις; Για ποια motogp λες;
    Το πλαίσιο 2 δοκών φυσικά πρωτοπαρουσιάστηκε στο motogp όπως και το μπανάνα για να σε βοηθήσω. Ε και; Εδώ σου λέω πως παρουσιάστηκαν τόσες μοτοσυκλέτες ολόκληρες χάριν του sbk και εσύ μου απαντάς για το 2 δοκών;
    σημ. Το τύπου μονοκόκ πλαίσιο των ντουκάτι δεν είναι τεχνολογία motogp αλλά εντέλει χεστήκαμε κιόλας.

Το σκεπτικό ξαναλέω είναι πως οι σούπερ ιδέες προήλθαν απο την F1 και τα mgp απλά τις προσάρμοσαν πάνω σε μοτά
    Για άλλη μια φορά... Μοτά σαν το s1000rr και το rsv4 εμείς τα απολαμβάνουμε γιατί υπάρχουν τα SBK.

Τα motogp είναι ναχαμε να λέγαμε όσο και να πέφτουν απ τα σύννεφα κάποιοι. Ένα μάτσο τίποτα που το πληρώνουμε όλοι μας καθότι το κόστος του τελικά κάπου πρέπει να επιμεριστεί και που αλλού απο ένα ωραιότατο καπέλο στην τιμή των μοτών της βιτρίνας.
    Η λύση θα ήταν να συνεχίσουν το r&d στα SBK και να καταργηθούν τα motogp που κοστίζουν 20 φορές περισσότερο και τα parts που εξελίσσουν τα εργοστάσια μένουν στο ράφι.
    Αντ αυτού θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα υπεργρήγορα Motogp στις οθόνες μας γιατί εν τέλει η tv κάνει κουμάντο.

edit σωστός ο κτήνος για το πλαίσιο-γραμματοκιβώτιο-κουτί παραπόνων

Να συνεχίσεις, αφού είμαι καλό παιδί αν μου δείξεις που κάνω λάθος ευχαρίστως θα το παραδεχτώ.

Εδώ θα πρέπει όμως να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα, δηλαδή το αν αναφερόμαστε στην εξέλιξη της τεχνολογίας ή της μοτοσυκλέτας.

Γιατί αν αναφερόμαστε στο 1ο, το έχουμε χάσει εντελώς το παιχνίδι, τίποτα δεν έχει εξελιχθεί για την μοτοσυκλέτα (εκτός φυσικά από αυτά που δεν έχουν πρακτική εφαρμογή πουθενά αλλού).
    Η τεχνολογία γενικότερα έχει εξελιχθεί είτε στα γκαράζ και τα σχεδιαστήρια ευφυών μηχανικών (πχ Kaaden, Wankel), είτε σε διάφορα εργαστήρια στρατιωτικού ενδιαφέροντος (η μεγαλύτερη εξέλιξη κινητήρων έγινε κατά τον 2ο ΠΠ).

Οπότε, αν μιλάμε καθαρά για τεχνολογία, σαφώς και το Moto GP ή οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας δεν πρωτοπορούν.
    Αναφέρομαι στην τεχνογνωσία του πως μπορείς να προσαρμόσεις την υπάρχουσα τεχνολογία ώστε να επωφεληθεί μια μοτοσυκλέτα. Αυτό γίνεται πάντα σε πρωτάθλημα με πρωτότυπα (όχι απαραίτητα το Moto GP, πχ ο Britten έτρεχε στο B.O.T.T.) και όχι σε πρωταθλήματα με βάση οχήματα παραγωγής.

Εξάλλου ο σκοπός των 2 πρωταθλημάτων είναι διαφορετικός. Το Moto GP είναι κάτι σαν «κοιτάξτε τι μπορώ να φτιάξω» και το WSBK είναι κάτι σαν «κοιτάξτε πόσο καλά έχω φτιάξει το μηχανάκι που αγοράσατε, τόσο που αν το τσιγκλίσω πλησιάζει τα πρωτότυπα».
    Εδώ το πας καλύτερα

Βρε συ έντο, τι μόουντ αντιδικίας...
    Σου έγραψα πως έχεις μια κοντόφθαλμη άποψη και κοίτα τι μου αντιγυρίζεις...

Νομίζεις εσύ.
    Εξακολουθείς να εικάζεις μην γνωρίζοντας και χωρίς να λες κάτι συγκεκριμένο
    Το να γυρνάς ερωτήσεις μόνο χάριν της αντιδικείας δεν βλέπω που είναι χρήσιμο εκτός απο την μάταιη προσπάθεια να αποδείξεις κάτι που δεν γνωρίζεις.
    Το έγραψα πεντακάθαρα αλλά δεν έπιασες το πνεύμα (προφανώς γιατί είσαι σε μόουντ αντιδικείας)
    Δεν είμαι εγώ σε μόουντ αντιδικίας, εγώ προσπαθώ να σου εξηγήσω αυτό που έγραψα στο πρώτο ποστ κι εσύ μου απαντάς μονίμως με ένα μηδενιστικό «δεν ξέρεις για τι μιλάς».
    Γράψε λοιπόν τι είναι αυτό που δεν ξέρω χωρίς απλά να προσπαθείς να με υποβιβάσεις, αν δεν είμαι ηλίθιος θα το καταλάβω.
    Και στο κάτω κάτω άμα νομίζεις πως είμαι ηλίθιος και δεν θα καταλάβω, μην ασχολείσαι καν, μη σπας και το στομάχι σου βρε αδερφέ με τον κάθε παπάρα...

Εδώ το πας καλύτερα
    Μα και εδώ δεν λέω κάτι διαφορετικό, απλά εξηγώ τι εννοώ με την έννοια «εξέλιξη μοτοσυκλετών δρόμου».

Και στο κάτω κάτω άμα νομίζεις πως είμαι ηλίθιος και δεν θα καταλάβω, μην ασχολείσαι καν, μη σπας και το στομάχι σου βρε αδερφέ με τον κάθε παπάρα...
    Μη λες κοτσάνες ρε συ. Τι σόι συμπεράσματα είναι αυτά;
    Σε αντιδικεία σου λέω πως είσαι όχι κουτός.

Το ποστ 69 είναι σούπερ αναλυτικό και απο το γενικό «εξέλιξη μοτοσυκλετών δρόμου» πιο συγκεκριμένο, βαριέμαι όμως να ξαναγράφω ακόμα πιο αναλυτικά.

Κι εγώ είμαι υπέρ των superbike, απλά τα motogp είναι ένα ασφυκτικά κλειστό κλάμπ.

Και πραγματικά δεν βλέπω τρελή τεχνολογία στα WSBK....
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

η αλήθεια είναι ότι η πρώτη εταιρία που έβαλε Δ μποξ σε αγώνες είναι η μπιμότα και δεν νομίζω να ήταν στα μότο τζι πι....

Τώρα όλαααα αυτά τα πλαίσια που αναφέρεις καταρχήν δεν αντιστοιχούν στις διατάξεις των κυλίνδρων.
    Δεν γίνεται δηλαδή ένα μηχανάκι V4 να δώσει πλαίσιο σε ένα μηχανάκι 4 εν σειρά.
    Δε χωράει.
    Και κάτι ακόμα, τα πλαίσια των μοτο τζι πι έχουν φτιαχτεί για
    θηριώδεις ιπποδυνάμεις
    τρομερά φρένα
    εξαιρετικά λάστιχα
    οδόστρωμα γυαλόχαρτο
    αναβάτες τσιλιβήθρες
    ΑΡΑ
    ΔΕΝ κάνουν για το δρόμο.
    Σε αντίθεση με το ΣΒΚ που το πλαίσιο είναι αυτό που θα πάρεις εσύ (εγώ όχι)
    Το ΣΒΚ μπορεί να μην έχει ΤΗΝ τεχνολογία αλλά σίγουρα είναι πιο κοντινή σ αυτό που λέμε μοτοσικλέτα παραγωγής.

Φυσικά το μοτο τζι πι είναι η βασίλισσα του σπορ γιατί απλά εκεί έχουμε τα πιο γρήγορα μηχανάκια οπότε το πράμα πάει αλλού.
    Κλειστό κλαμπ το μοτο τζι έγινε επί μαφιόζου ΕΖΜΠελέτα, δυστυχώς αφού φρόντισε να διώξει πόλλές ετερίας πέραν της Σουζούκι, καβασάκι, απρίλια (από τα 2,5 πήραν το ΜΠΟΥΛΟ κανονικά)
    Θα μπορούσε ν αλλάξει αυτό φυσικά αλλά...
    Δυστυχώς ο κύριος αυτός πήρε και το ΣΒΚ οπότε στοιχηματίζω για την επάνοδο της Χόντα...
    Το ότι έφυγε η BMW δεν είναι καθόλου καλό σημάδι (αφού κάποτε είχε δηλώσει ότι δεν πάει μοτο τζι πι γιατί εκεί κάνει η Χ¨οντα ότι γουστάρει...)
    Αυτά !

υγ
    Εκεί που κρατάει ρελαντί ένα μοτο τζι πι πολλά μηχανάκια παραγωγής έχουν το κόκκινο !

ανανήψαντας

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    η αλήθεια είναι ότι η πρώτη εταιρία που έβαλε Δ μποξ σε αγώνες είναι η μπιμότα και δεν νομίζω να ήταν στα μότο τζι πι....

Τώρα όλαααα αυτά τα πλαίσια που αναφέρεις καταρχήν δεν αντιστοιχούν στις διατάξεις των κυλίνδρων.
    Δεν γίνεται δηλαδή ένα μηχανάκι V4 να δώσει πλαίσιο σε ένα μηχανάκι 4 εν σειρά.
    Δε χωράει.
    Και κάτι ακόμα, τα πλαίσια των μοτο τζι πι έχουν φτιαχτεί για
    θηριώδεις ιπποδυνάμεις
    τρομερά φρένα
    εξαιρετικά λάστιχα
    οδόστρωμα γυαλόχαρτο
    αναβάτες τσιλιβήθρες
    ΑΡΑ
    ΔΕΝ κάνουν για το δρόμο.
    Σε αντίθεση με το ΣΒΚ που το πλαίσιο είναι αυτό που θα πάρεις εσύ (εγώ όχι)
    Το ΣΒΚ μπορεί να μην έχει ΤΗΝ τεχνολογία αλλά σίγουρα είναι πιο κοντινή σ αυτό που λέμε μοτοσικλέτα παραγωγής.
    Το πρώτο πλαίσιο αλουμινένιων δοκών ήταν του J.J.Cobas στο αγωνιστικό 250 των GP to 1982. Ο fkol έχει δίκιο και έχει ξεχάσει και τις ακτινικές δαγκάνες που φορέθηκαν πρώτα στο 125 aprilia του νεαρού τότε Rossi.
    Κάποια απ΄οσα αναφέρεις δεν τα πιάνω. Τι σημαίνει πλαίσιο V4? Η φιλοσοφία της σχεδίασης μετράει.
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων la_primera_kobas.jpg‎  
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF