γιατί στο φινάλε, κανείς δεν είναι σίγουρος σήμερα κε σνάιπερ...
(έψαχνα να βρω που θα το βάλω από χτες)![]()
Don't do the crime if you can't do the time που λένε και στο χωριό μου δηλαδή. Ντάξ'... Συμφωνώ μερικώς.
Το θέμα είναι, κι εδώ διαφωνώ με το Σπύρο, ότι αν ακολουθείς την πάγια τακτική του "κάνω το μαλάκα γιατί ο πάσα ένας μπορεί να κουβαλάει κουμπούρι" στο τέλος θα λαλήσεις και θα πάρεις εσύ κανά κουμπούρι και θα βγεις στους δρόμους να καθαρίζεις τους νοματαίους σαν κοτόπουλα.
Ούτε ξύλο έχω παίξει ποτέ μου για μια θέση πάρκινγκ, ούτε γενικότερα για σοβαρό ή μη λόγο στο δρόμο. Ίσως γιατί δεν έχει τύχει και γιατί πιστεύω ότι για να έρθει το ξύλο πρέπει κάποιος να ψιλοψάχνεται και να πηγαίνει και γυρεύοντας.
Αλλά με το σκεπτικό ότι ο άλλος μπορεί να κουβαλάει πιστόλι, μαχαίρι, σπαθί, RPG μέσα στο αυτοκίνητο, τότε δεν πρέπει να κάνω μόνο το μαλάκα φταίω δε φταίω, αλλά δεν πρέπει καν να του ζητήσω το λόγο στο φανάρι για τη μαλακία που έκανε προ ολίγου, πόσο μάλλον να "κατέβω κάτω". Ακόμα κι αν φταίει και πήγε να με σκοτώσει κι αρχίσει να με βρίζει, πρέπει να του πω "συγγνώμη" κι "ευχαριστώ για τα κοσμητικά, δεν κάνει τίποτα" και να φύγω γιατί μπορεί να μου δώσει να καταπιώ καμιά χειροβομβίδα.
Ξαναλέω, ούτε κανάς νταής που τρώγομαι για φασαρίες είμαι ούτε λύνω τις διαφορές μου με ξύλο. Αλλά και το άλλο άκρο νομίζω είναι εξίσου υπερβολικό και μη λειτουργικό. Το "του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ" έχει και τα όριά του.
ΥΓ. @sniper ωραία υπογραφή. Επιτέλους. Ας πάψει πια το "Μόνο η Λία είναι Βίσση". Έλεος. Και η βία είναι λύση!![]()
Η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν ξέρουν τουλάχιστον να προστατεύσουν τον εαυτό του καλά θα κάνουν να κάνουν τους μ@λάκες.. Υπάρχουν κάτι παλικάρια έξω που μπορουν να ρίξουν από δομημένο ξύλο μέχρι να σε σκορπίσουν σε διάφορους νομούς... Τώρα βέβαια, αν σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι (και δεν μπορείς/ξέρεις να το διαχειριστείς) κάνεις ότι κιαταλαβαίνεις.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Γεγονός. Όπως επίσης και το ότι κι αυτά τα παλικάρια μπορούν να τα σκορπίσουν σε διάφορους νομούς άλλα παλικάρια και πάει λέγοντας. Κοινώς το "ξέρω τουλάχιστον να προστατεύω τον εαυτό μου" πάει περίπατο.
Ξέρω να τον προστατεύω από τί? Από τον average νταή με την μπάκα που θέλει να μου ρίξει δυο μπουνιές για να τον καμαρώσει η γκόμενα, από το υβρίδιο διασταύρωση Emelianenko-Chuck Norris, από τον παλαβό που τραβάει κουμπούρι? Με τις πιθανότητες παίζεις.
Το ότι ποτέ δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργείς με μια κάποια σωφροσύνη. Είτε από πλευράς ενστίκτου αυτοσυντήρησης, είτε από ηθικής πλευράς, είτε από οτιδήποτε έρθει πρώτο στον καθένα. Γιατί θα συμφωνήσω ότι αν η κατάσταση φτάσει στα άκρα στο ένστικτό αυτοσυντήρησης θα καταλήξουμε όλοι. Άλλο το λειτουργώ όμως με κάποια σωφροσύνη κι άλλο κάνω το μαλάκα.
Και η Παναγιά μαζί σου...(γιατί κατά 99% μαλακία θα κάνεις)
Καλά τα λέει ο καπνιστής πίπας....αλλά και οι υπόλοιποι...
Την λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του "κάνω το μαλάκα" και "είμαι μαλάκας" ψάχνουμε όλοι νομίζω...αν κατάλαβα σωστά...
Ο καθένας προφανώς ανάλογα με όσα κουβαλάει πισω του κρίνει και αποφασίζει...
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Λείπουν αρκετές μεταβλητές στο σκεπτικό σου (που πιθανώς τις ξερεις και δεν τις βάζεις για οικονομία χρόνου) που δεν ειναι του παρόντος να αναλυθούν. Γενικά πάντως καλά θα κάνουν όσοι έχουν κάνει προπόνηση με τον Τσακ Νόρρις, τον Μπρους Λη, τον Ζαν Κλωντ, τον Σηγκάλ κι άλλους από την οθόνη να πούνε ψιχαλίζει και να συνεχίσουν το δρόμο τους.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Επειδή βλέπω ότι επιμένεις στο πλαίσιο ξύλου, χωρίς να διαφωνώ με τα γραφόμενά σου, νομίζω πως το σκεπτικό μου "παρερμηνεύθηκε". Ίσως εγώ δεν εξήγησα καλά, ίσως και να μην παρερμηνεύθηκε και να είναι ιδέα μου.
Στο αρχικό μου ποστ είπα ότι διαφωνώ με το Σπύρο ο οποίος είχε πει:
και διαφώνησα κυρίως με τα bold.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι θεωρώ μη λειτουργικό (είναι ο πιο κομψός και "μονολεκτικός" τρόπος που βρίσκω για να το χαρακτηρίσω) το να κάνεις το μαλάκα εξ'αρχής, φοβούμενος ότι ο άλλος μπορεί να τραβήξει όπλο ή να ανήκει στα παλικάρια που σκορπάνε κόσμο στις 5 ηπείρους που ανέφερες καθώς συνεχίστηκε η κουβέντα.
Διαφώνησα με την υιοθέτηση αυτής της πάγιας τακτικής όπως είπα, γιατί με αυτό το σκεπτικό από την αρχή δεν πρέπει να κάνεις το παραμικρό. Δεν αναφερόμουν στο τί θα συμβεί αφού ειπωθούν οι πρώτες κουβέντες και κατέβεις κάτω.
Το όλο σκηνικό έχει μια κάποια σχετική κλιμάκωση με προαιρετική την κορύφωση (που είναι φυσικά το να πιαστείς στα χέρια, να σου ξεριζώσουν τα χέρια, το να φας μαχαιριά κουμπουριά κλπ)
Ξεκινάει με το ότι πνίγεις το στοπ και σου κορνάρω, συνεχίζει με "τί κορνάρεις ρε μαλάκα", συνεχίζει με "εμένα είπες μαλάκα ρε?", συνεχίζει με "ναι εσένα είπα!", συνεχίζει με "για κατέβα κάτω να μου το πεις άμα είσαι άντρας" (σε κάθε κόμμα θα μπορούσε να μην έχει υπάρξει συνέχεια απλά πιάνουμε το σενάριο με την προαναφερθείσα κορύφωση. Και το ότι χρησιμοποίησα το παράδειγμα "εγώ μαλάκας?" "ναι εσύ!" κλπ έγινε για να πάμε παρακάτω. Μη σταθούμε στο αν γίνεται έτσι ένας καυγάς.)
Το σημείο λοιπόν που λέγεται το "κατέβα κάτω", και ξεφεύγουμε από το λεκτικό επίπεδο και περνάμε σε ένα πιθανώς σωματικό, είναι κομβικό. Είναι ένα πολύ καλό σημείο για να δώσεις τόπο στην οργή και να σηκωθείς να φύγεις. Κι αν νιώθεις ότι θα σου αφαιρεθεί βάρος από το παντελόνι με μια τέτοια πράξη και θα σου μειωθεί το αντριλίκι, μπορείς κάλλιστα να πας στο κοντινότερο booρδελάκι και να ζητήσεις από την τάνα μια έξτρα λεκτική περιποίηση κατά τη διάρκεια της πράξης, η οποία θα εξυμνεί το μέγιστο ανδρισμό σου, και όλα καλά και άγια. Αν τελικά πρόκειται περί αυτού.
Εγώ ουδέποτε είπα παίξτε ξύλο ή μην παίξετε ξύλο. Είπα ότι θεωρώ λάθος να βγαίνεις στο δρόμο με το σκεπτικό ότι ο καθένας μπορεί να είναι ο σ'χωρεμένος ο Σουγκλάκος ή να κουβαλάει όπλο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση πάει περίπατο η κλιμάκωση που προανέφερα. Γιατί και με την κόρνα και μόνο, ή με ένα "θα μας σκοτώσεις ρε μαλάκα", ή με μία ευγενική σχετικά εξήγηση στο φανάρι του τί παραλίγο να γίνει, ο άλλος μπορεί να μη χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να κατέβει κάτω και είτε να σε σβερκώσει και να σε τουλουμιάσει, είτε να σου την μπουμπουνίσει.
Η ένστασή μου ήταν εκεί λοιπόν. Δε θεωρώ ότι είναι σωστό να κάνεις το μαλάκα εξ'αρχής φοβούμενος όλα αυτά και θεωρώντας ως πιθανά όλα τα σενάρια γιατί τότε θα έχεις σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινότητά σου (εκτός και αν είσαι τόσο ζεν κι από το Βούδα).
Στα περί ξύλου είμαι αρνητικός το ξαναείπα. Και όσο για τους τύπους που προπονούνται από τηλεόρασης χαιρετίσματα. Δεν τους έβαλα καν στην κουβέντα γιατί το βάρος μου δεν το έριξα στο ξύλο αλλά στο "εξ'αρχής" όπως προείπα.
Αυτιά. Ελπίζω αν τα λεγόμενά μου είχαν παρερμηνευθεί να διορθώθηκε το θέμα.
Κανα μπουκέτο θα πέσει ρε λουλούδες ή από τον καναπέ θα λύσετε τις διαφορές σας..??
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Θα συμφωνήσω με sniper και spyrakos35. Όλοι βγαίνουμε εκτός εαυτού πολύ συχνά αλλά δεν αξίζει να χαραμίσεις τη ζωή σου ή να τραβιέσαι λόγω μιας άσχημης τροπής που μπορεί να πήρε ένας καυγάς στο δρόμο με έναν άγνωστο. Με τη βία δεν βάζουμε μυαλό σε κανέναν. Και πιο συγκεκριμένα με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να βάλουμε μυαλό σε κανέναν άγνωστο που πετύχαμε στο δρόμο και μας έκανε μ@λακία. Χάνουμε και το δίκιο μας. Κι εγώ έχω βγει εκτός ορίων πολλές φορές στο παρελθόν. Μετά όμως από 1-2 χοντρά σκηνικά είπα οτι δεν αξίζει να πάθω τίποτα για κανέναν. Και αν κάποια στιγμή συμβεί κάτι και τα πάρω άσχημα ξέρω που θα το ανοίξω το στόμα μου και πότε. Αυτό δεν σημαίνει οτι είμαι κότα. Προφυλάσσω τον εαυτό μου και παράλληλα εκτονώνομαι κιόλας. Αν δεν μπορώ να κάνω κάτι, θα κάνω στην άκρη μέχρι να σταματήσω να τρέμω από το φόβο μου ή από τα νεύρα μου. Επειδή όμως στην ουσία μιλάω εκ του ασφαλούς αφού δεν έχω βρεθεί στη θέση του MG-KTiNoS, μπορεί αν είχα κι εγώ παιδί και μου συνέβαινε κάτι παρόμοιο να αντιδρούσα το ίδιο επειδή θα είχα θολώσει από το θυμό μου και το φόβο μου, δεν ξέρω.
Τον σακάτεψες τον άνθρωπο? Πάντως αν και δεν γνωρίζω τι έγινε, νομίζω πως αν του είχες κάνει "μεγάλη ζημιά" θα ένιωθες άσχημα. Έστω και λίγο ρε παιδί μου!
Δηλαδή ρε συ sniper, κάθε φορά που τρως/ρίχνεις μια κόρνα/μούτζα/βρισιά καταλήγεις εσύ στη φυλακή κι ο άλλος στο χώμα? Από κορυδαλλό ποστάρεις?
Ξαναλέω όσο πιο συνοπτικά μπορώ. Ο καθένας όταν νιώθει ότι έχει αδικηθεί ψάχνει το δίκιο του ή έστω "ξεσπάει" στο βαθμό που ο ίδιος θεωρεί θεμιτό. Η δική μου θέση είναι ότι τουλάχιστον μέχρι ενός κάποιου σημείου πρέπει να το ψάχνεις το δίκιο σου (ή έστω να "ξεσπάς", γιατί δε βρίσκεις δίκιο με μια κόρνα) και να μην ξεκινάς από το σπίτι σου με το σκεπτικό ότι ο πρώτος που θα κορνάρεις γιατί παραλίγο να πέσει πάνω σου μπορεί να σε πυροβολήσει. Αυτό.
Πιο λιανά δε δύναμαι.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!