Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 107

Θέμα: Περί αγοράς μηχανής

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος

δεν διαφωνω πουθενα
    ΑΝ:
    -ειχα λεφτα για να το παρω
    -λεφτα για να το συντηρω οπως ζηταει
    -λεφτα για να το επισκευαζω οταν χαλαει
    -λεφτα για να αντικαθιστω τα σουπερ αναλωσιμα του
    -δευτερο μηχανακι μικρο για γαιδουρι
    -ειχα στιψει μερικα ΧΤ και ειχα αποκτησει την αναγκη και τις ικανοτητες να παω παραπανω

μπορει να επερνα ΚΤΜ

επειδη ομως δεν εχω τιποτα απο τα παραπανω και επειδη οταν πληρωσω κατι καινουριο θελω να του εχω αμεριστη εμπιστοσυνη και να ξερω οτι:
    -δεν θα με αφησει ποτε στο δρομο
    -δεν θα μου βγαλει συγκεκριμενη βλαβη ανα συγκεκριμενα χλμ
    -δεν θα τρεμω τα σερβις
    -δεν θα βουρκωνω για τα αναλωσιμα
    -δεν θα μετραω τη βενζινη

προτιμω ενα ΧΤακι

Με λίγα λόγια συμβιβάστηκες με κάτι υποδεέστερο διότι δεν είχες τα λεφτά (ή δεν ήθελες να τα διαθέσεις εκεί) ώστε να έχεις κάτι καλύτερο.
    Συμβιβάστηκες με λιγότερα γιατί δεν είσαι είσαι συνεπής στα σέρβις.
    Τα σούπερ αναλώσιμα δεν είναι μόνο ακριβότερα αλλά και καλύτερα. Όλα αυτά κάνουν μια δουλειά. Τα φθηνά την κάνουν χειρότερα. Οπότε συμβιβάστηκες με χειρότερες αναρτήσεις πάλι λόγο οικονομικού. Έλα πες δεν βούρκωσες όταν έμαθες πως το τιμόνι σου στράβωσε σε στατική πτώση επειδή είναι γτπκαβάλα?
    Τα ΚΤΜ δεν κάνουν για μουλάρια. Αυτά είναι για να απολαμβάνεις οδήγηση όχι τις δουλειές στο κέντρο. Αυτό το κάνουν μόνο τα Ιαπωνικά.
    Δεν έχεις τις ικανότητες να το πας και θέλεις κάτι που να μην σε τρομάζει.

Στο δρόμο δεν έχεις δει ποτέ Ιαπωνικό να το πάνε τέσσερις? (ρόδες)
    Συγκεκριμένες βλάβες δεν βγάζουν τα Ιαπωνικά! Μόνο κάτι ανορθωτές, κάτι αντλίες βενζίνης, λίγο βήχαλάκι τα tps κτλ. Για να μην περάσουμε στο σκληρό πορνό μεσημεριάτικα!
    317 ευρώ μου ζήτησαν για σερβις στο xtz στην επίσημη αντιπροσωπεία (στα 20000 χλμ).
    Πάρε χοντα και έλα πες ότι δεν μετράς την βενζίνη.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος

προτιμω ενα ΧΤακι
    Και καλά κάνεις.

Αλλά μιλάμε για το χειρότερο μηχανάκι εβερ.

Και εκτός αυτού είναι πανάκριβο γι' αυτά που σου προσφέρει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    κοιτα..........
    εγω ΚΤΜ δεν ειχα ποτε......
    απο οτι διαβαζω εδω μεσα εχει 2 χαρακτηριστικα:
    1.ειναι μηχανες υψηλου επιπεδου σε θεμα αποδοσης και κοστους
    2.θελουν νταντεμα (χρονο ,χρημα,υπομονη κλπ)
    το 2ο χαρακτηριστικο ειναι αυτο που με χαλαει και με απομακρυνει ως αγοραστη απο ενα οποιοδηποτε βιομηχανικο προιον γενικοτερα
    το οποιο το θελω να με υπηρετει κι οχι να μου προσθετει προβληματα και εννοιες στο ονομα μιας καποιας οδηγικης απολαυσης την οποια στην τελικη μπορει και να μην ειμαι σε θεση να την αντιληφθω ή να μη μου χρειαζεται
    και μη νομιζεις οτι οσοι τα σκανε για ΚΤΜ εχουν τερματισει πρωτα για πλακα οτιδηποτε υποδεεστερο

Moderator
    Τώρα μιλάμε!

Συμφωνώ μαζί σου ότι τα ΚΤΜ δεν είναι για όλους. Για κάποιους η Ready to Race φιλοσοφία είναι απλά περιττή.
    Υπάρχουν όμως και αυτοί που την θεωρούν επένδυση.

Όσον αφορά το ντάντεμα..

Οποιοδήποτε σύνολο υψηλής απόδοσης χρειάζεται το κάτι τις παραπάνω. Αν είχες το crf 450 να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη πιστεύεις πως θα χρειαζόταν λιγότερα από ένα KTM?
    Οπότε δεν παίζει Ιάπωνας vs Αυστριακού. Αν η φιλοσοφία κατασκευής και σχεδίασης είναι ίδια, οι απαιτήσεις θα είναι ανάλογες. Απλά εδώ έχουμε δυο διαφορετικές φιλοσοφίες. Και στον τομέα της η ΚΤΜ δεν έχει αντίπαλο, όχι τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Παραδείγματα έχουμε και απ' τους Ιάπωνες, βλέπε Yzf450 που έφτασαν σε σημείο να έχουν τον άσπαστο ακόμα και σε καθημερινή κυκλοφορία μέσα στην πόλη, αλλά και το κτμ 400 όταν αντικαταστάθηκε απ' το 450 είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που κυκλοφορεί ακόμα στα βουνά και να εκτελεί χρέη μουλαριού από ανθρώπους που αν τους πεις για Ready to Race θα σου πετάξουν την γκλίτσα στα μούτρα.

Ευτράπελα με τούρκικα ρουλεμάν, κινητήρες που φτύνουν τα σωθικά τους στην άσφαλτο, κομμένα πλαίσια κτλ έχουμε δει απ' όλους. Παιδικές ασθένειες που γέρασαν και αντικαταστάθηκαν από άλλες χωρίς ποτέ να διορθωθούν, έχουμε δει και απ' τις δύο μεριές.

Τα ΚΤΜ έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ωριμότητας που σου δίνουν πολλά παραπάνω από ένα Ιαπωνικό, χωρίς αυτή η διαφορά να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην τσέπη σου αρκεί να τηρείς τα χρονοδιαγράμματα σερβις και σωστής συντήρησης.

Γιατί λέω ότι σου δίνουν παραπάνω?

Παίρνεις ένα Yamaha (γιατί είναι 2000 πιο φθηνό) μετά από λίγο καιρό αντιλαμβάνεσαι ότι οι αναρτήσεις σου είναι σουμιέδες. Τις βελτιώνεις όσο μπορείς γιατί για να τις αλλάξεις 2000 δεν είναι αρκετά. Σε τρώει το ψάξιμο πληρώνεις από δω, ρωτάς από κει και άκρη δεν βγάζεις. Και αν βγάλεις ποτέ θα κοιτάς τις WP και θα τις ζηλεύεις. Σε μια στατική πτώση το τιμόνι στραβώνει, 100+ ευρώ! Απ' τον κινητήρα θέλεις κάτι παραπάνω, όχι πολλά πράγματα ίσα ίσα να πάρει λίγο τα πάνω του, γμστα!
    Αν δεν έδωσες την διαφορά των 2000 ακόμα, θα την δώσεις με την επόμενη.
    Και υπάρχουν πράγματα που δεν βελτιώνονται. Βάρος! Ο κινητήρας απ' το 690 ζυγίζει 15 κιλά. Ας μην μιλήσουμε για τεχνολογία πλαισίων κτλ. Ρώτα και πόσο έχουν οι ζάντες με τα κέντρα τροχών χωρίς το πλέξιμο γιατί εμένα δε θα με πιστέψεις. Σε λεπτομέρειες όπως μου κόπηκε η ντίζα του συμπλέκτη λες να του βάλω υδραυλική, να αλλάξω μανέτες γιατί αυτές είναι ίδιες με του zakhs του παππού μου κτλ. ας μην περάσουμε! Και όλα αυτά με 2000 παραπάνω.

Η συντήρηση στο ΚΤΜ κοστίζει όσο περίπου και σε ένα Ιαπωνικό αν γίνει και στα δύο σωστά. Μόνο που στα Ιαπωνικά δεν γίνεται σωστά γιατί κοστίζει, ενώ στα ΚΤΜ αν δεν γίνει σωστά αργά η γρήγορα θα χαλάσουν.

Οπότε.. όσοι θέλουν το κάτι τις παραπάνω καλύτερα να πάρουν κτμ. Θα το αγοράσουν λίγο ακριβότερα αλλά θα το πουλήσουν και σε καλύτερη τιμή ενώ θα έχουν καλύτερο προιόν. Θα πληρώσουν ακριβότερα την συντήρηση αλλά θα έχουν όλα αυτά για τα οποία πληρώνουν στον υπερθετικό βαθμό.
    Όσοι δεν το χρειάζονται ας μείνουν με τον Ιάπωνα και να τον αφήσουν στην ησυχία του χωρίς να του ρίξουν φράγκο. Μόνο τα λαδάκια του όποτε τους θυμηθεί και είναι ΟΚ.

Υγ. Μη μου πεις πως δεν γνωρίζεις κάποιον που έχει χτ και του αλλάζει λάδια κάθε 3000 χλμ! Α ρε Έλληνα!!! Πληρώνεις για ΚΤΜ και ΚΤΜ δεν έχεις, γιατί λέει χαλάνε!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τώρα μιλάμε!

Συμφωνώ μαζί σου ότι τα ΚΤΜ δεν είναι για όλους. Για κάποιους η Ready to Race φιλοσοφία είναι απλά περιττή.

Όσον αφορά το ντάντεμα..

Οποιοδήποτε σύνολο υψηλής απόδοσης χρειάζεται το κάτι τις παραπάνω. Αν είχες το crf 450 να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη πιστεύεις πως θα χρειαζόταν λιγότερα από ένα KTM?
    Οπότε δεν παίζει Ιάπωνας vs Αυστριακού. Αν η φιλοσοφία κατασκευής και σχεδίασης είναι ίδια, οι απαιτήσεις θα είναι ανάλογες. Απλά εδώ έχουμε δυο διαφορετικές φιλοσοφίες. Και στον τομέα της η ΚΤΜ δεν έχει αντίπαλο, όχι τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Παραδείγματα έχουμε και απ' τους Ιάπωνες, βλέπε Yzf450 που έφτασαν σε σημείο να έχουν τον άσπαστο ακόμα και σε καθημερινή κυκλοφορία μέσα στην πόλη, αλλά και το κτμ 400 όταν αντικαταστάθηκε απ' το 450 είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που κυκλοφορεί ακόμα στα βουνά και να εκτελεί χρέη μουλαριού από ανθρώπους που αν τους πεις για Ready to Race θα σου πετάξουν την γκλίτσα στα μούτρα.

Ευτράπελα με τούρκικα ρουλεμάν, κινητήρες που φτύνουν τα σωθικά τους στην άσφαλτο, κομμένα πλαίσια κτλ έχουμε δει απ' όλους. Παιδικές ασθένειες που γέρασαν και αντικαταστάθηκαν από άλλες χωρίς ποτέ να διορθωθούν, έχουμε δει και απ' τις δύο μεριές.

Τα ΚΤΜ έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ωριμότητας που σου δίνουν πολλά παραπάνω από ένα Ιαπωνικό, χωρίς αυτή η διαφορά να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην τσέπη σου αρκεί να τηρείς τα χρονοδιαγράμματα σερβις και σωστής συντήρησης.

Παίρνεις ένα Yamaha (γιατί είναι 2000 πιο φθηνό) μετά από λίγο καιρό αντιλαμβάνεσαι ότι οι αναρτήσεις σου είναι σουμιέδες. Τις βελτιώνεις όσο μπορείς γιατί για να τις αλλάξεις 2000 δεν είναι αρκετά. Σε τρώει το ψάξιμο πληρώνεις από δω, ρωτάς από κει και άκρη δεν βγάζεις. Και αν βγάλεις ποτέ θα κοιτάς τις WP και θα τις ζηλεύεις. Σε μια στατική πτώση το τιμόνι στραβώνει, 100+ ευρώ! Απ' τον κινητήρα θέλεις κάτι παραπάνω, όχι πολλά πράγματα ίσα ίσα να πάρει λίγο τα πάνω του, γμστα!
    Και υπάρχουν πράγματα που δεν βελτιώνονται. Βάρος! Ο κινητήρας απ' το 690 ζυγίζει 15 κιλά. Ας μην μιλήσουμε για τεχνολογία πλαισίων κτλ. Ρώτα και πόσο έχουν οι ζάντες με τα κέντρα τροχών χωρίς το πλέξιμο γιατί εμένα δε θα με πιστέψεις. Σε λεπτομέρειες όπως μου κόπηκε η ντίζα του συμπλέκτη λες να του βάλω υδραυλική, να αλλάξω μανέτες γιατί αυτές είναι ίδιες με του zakhs του παππού μου κτλ. ας μην περάσουμε! Και όλα αυτά με 2000 παραπάνω.

Η συντήρηση στο ΚΤΜ κοστίζει όσο περίπου και σε ένα Ιαπωνικό αν γίνει και στα δύο σωστά. Μόνο που στα Ιαπωνικά δεν γίνεται σωστά γιατί κοστίζει, ενώ στα ΚΤΜ αν δεν γίνει σωστά αργά η γρήγορα θα χαλάσουν.

Οπότε.. όσοι θέλουν το κάτι τις παραπάνω καλύτερα να πάρουν κτμ. Θα το αγοράσουν λίγο ακριβότερα αλλά θα το πουλήσουν και σε καλύτερη τιμή ενώ θα έχουν καλύτερο προιόν. Θα πληρώσουν ακριβότερα την συντήρηση αλλά θα έχουν όλα αυτά για τα οποία πληρώνουν στον υπερθετικό βαθμό.
    Όσοι δεν το χρειάζονται ας μείνουν με τον Ιάπωνα και να τον αφήσουν στην ησυχία του χωρίς να του ρίξουν φράγκο. Μόνο τα λαδάκια του όποτε τους θυμηθεί και είναι ΟΚ.

Υγ. Μη μου πεις πως δεν γνωρίζεις κάποιον που έχει χτ και του αλλάζει λάδια κάθε 3000 χλμ! Α ρε Έλληνα!!! Πληρώνεις για ΚΤΜ και ΚΤΜ δεν έχεις, γιατί λέει χαλάνε!
    +1190
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τώρα μιλάμε!

Όσον αφορά το ντάντεμα..

+1190
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Ο άνθρωπας δεν παίζεται. Καιρό είχα να διαβάσω τόσο λογικά δομημένα (παρότι σεντονάτα) κείμενα

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    θεωρητικά, μια χαρά τα λέει
    πρακτικά θα μας πει κάποιος πόσα Yamaha και πόσα ΚΤΜ έχουν πουληθεί παγκοσμίως ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    πρακτικά θα μας πει κάποιος πόσα Yamaha και πόσα ΚΤΜ έχουν πουληθεί παγκοσμίως ;
    Μα εκεί ακριβώς είναι η διαφορά των 2. Τα μεν είναι μηχανάκια για όλους, τα άλλα για "ψαγμένους".
    Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για όλη τη γκάμα της γιαμάχα, γιατί έχει και μηχανάκια ετοιμοπόλεμα. Όποιος ψάχνει μουλάρι, παίρνει Γιαπωνέζο (όπως έκανα και εγώ με το bandit), για το κάτι παραπάνω και για οδηγική απόλαυση κοιτάς και προς Ευρώπη μεριά...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT

Και την Έβδομη Σφραγίδα του Μπέργκμαν λιγότεροι την έχουν δει από το Ροζ Ολοταχώς του Ρώμα, αυτό δε σημαίνει ότι ο Ρώμας είναι καλύτερος σκηνοθέτης από το Μπέργκμαν...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Και την Έβδομη Σφραγίδα του Μπέργκμαν λιγότεροι την έχουν δει από το Ροζ Ολοταχώς του Ρώμα, αυτό δε σημαίνει ότι ο Ρώμας είναι καλύτερος σκηνοθέτης από το Μπέργκμαν...
    ισοπεδωτικό σχόλιο, μιλάω για τη παγκόσμια αγορά, όχι για την Ελλάδα...
    εκτός αν πιστεύεις ότι ο Μακρόπουλος χαίρει μεγαλύτερης αναγνώρισης από τον Μαρκόπουλο παγκοσμίως

ψαναψόφα φούστη γλάρε

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    ισοπεδωτικό σχόλιο, μιλάω για τη παγκόσμια αγορά, όχι για την Ελλάδα...
    εκτός αν πιστεύεις ότι ο Μακρόπουλος χαίρει μεγαλύτερης αναγνώρισης από τον Μαρκόπουλο παγκοσμίως
    OK, λιγότεροι έχουν δει την Έβδομη Σφραγίδα από τον Ηλίθιο και τον Πανηλίθιο παγκοσμίως αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η 2η είναι καλύτερη ταινία από την πρώτη...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    OK, λιγότεροι έχουν δει την Έβδομη Σφραγίδα από τον Ηλίθιο και τον Πανηλίθιο παγκοσμίως αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η 2η είναι καλύτερη ταινία από την πρώτη...
    τώρα πραγματικά με προβλημάτισες...
    my pov, ότι υπάρχει κάποιος λόγος που τα XT είναι τόσο δημοφιλή, και δεν είναι όλοι ελληνάρες με αντιμετώπιση του στυλ
    "έλα μωρέ, λάδια αλλάζουμε και τον αλλό μήνα, τι έγινε"

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    τελικα εμεινα με την απορια......
    το΄΄καθε τριτη μαστορα'' ειναι μυθος ή πραγματικοτητα;
    ειναι προτερημα ή ελαττωμα;
    η καθε ΚΤΜ ειναι σε θεση να φτιαξει μηχανακι με 20 αλογα λιγοτερα και φθηνοτερα περιφερειακα το οποιο να κοστιζει οσο ενα ΧΤ και να μπορει να χρησιμοποιηθει οπως αυτο;
    ή για να το παμε αναποδα τα ιαπωνικα στα λεφτα του ΚΤΜ ανεξαρτητως κατηγοριας σε ποιον τομεα ειναι υποδεεστερα;

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    my pov
    τωρα γιατι το γυρνας στην τσοντα;

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. περι αγορας/ καταστημα θεσ/νικη
    από mplah στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2010, 11:34
  2. περί αγοράς δίχρονης καινούριας
    από -tedy- στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2005, 21:18
  3. περι αγορας ο λογος...
    από adam_tsouk στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2004, 13:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ