ούτε σ αυτους άρεσε...
![]()
Να πω κι εγώ την μαλακία μου αν και λίγο off-topic...
Θεωρώ αρκετά πιθανό από φράσεις που μετέφερες οι φίλοι σου να δέχτηκαν μια ρατσιστική στάση λόγω του ήταν Έλληνες. Φίλος έπαθε κάτι αντίστοιχο φέτος το καλοκαίρο στο Nürburgring όταν του κάνανε "καψόνια" χωρίς "ιδιαίτερο" λόγο. Φίλη αντιμετώπισε διάφορα περιστατικά ως φοιτήτρια Erasmus στο Παρίσι. Το να είμαστε το μπουρδέλο που είμαστε έχει πλάκα αλλά τώρα που η Ευρώπη δεν είναι σε "All fun and games" φάση λογικό είναι να ξεσπούν επάνω μας.
Ας φάμε τώρα τον ρατσισμό που δεχόμαστε στο εξωτερικό στον κώλο μας και ας δίνουμε στην Χρυσή Αυγή 15%. Ζήτω!
ΥΓ: Το "When in Rome..." με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
ΥΓ2: Ο κάθε προορισμός μπορεί να έχει πολύ προσωπική σημασία για τον καθένα και να συμβολίζει γι αυτόν πολλά εκτός του "να λέω ότι πήγα". Θέλω να πιστεύω πως η πλειοψηφία των ταξιδευτών ταξιδεύει βάση αυτού.
![]()
το μονο που εχω να σχολιασω επι του θεματος ειναι οτι εχω βγει 4 φορες εξωτερικο,πηγαινα παντα νομιμα,ημουν παντου κυριος,δεν αντιμετωπισα ΠΟΤΕ προβληματα κανενος ειδους σε καμμια χωρα,παντοτε ομως εβλεπα τα μουτρα τους ελληνες να πηγαινουν ταπα παντου,ειδα να προκαλουν πανικο σε συνορα κτλ και αλλα πολλα καλουδια,και παντα οταν εβρισκα ελληνες στο καραβι καμαρωναν για το ποιος εκανε τις περισσοτερες μαλακειες στο δρομο,στα ξενοδοχεια η στα μαγαζια...ειμαστε θλιβεροι,σε ολα μας,παρτε το χαμπαρι...και καθε αλλο παρα ανθελληνας ειμαι...
Ρε σεις έλεος μ αυτές τις γενικεύσεις !
Κι έχω έχω δει γερμανούς να κατουράνε κάτω από το τραπέζ από το ποτό.
Αυστραλούς να πλακώνονται μέχρι θανάτου.
Ιταλούς να κλέβουν σε σούπερ μάρκερτ.
Τι πάει να πει αυτό?
ΌΟΟΟλοιιιι οι γερμανοί είναι μεθύστακες?
Όοοολοι οι Αυστραλοί είναι μούτρα?
Απλά αυτά βλέπεις.
Τους άλλους που έρχονται και φεύγουν χωρίς σαματά δεν τους δίνεις σημασία. Δεν τους προσέχεις γιατί δεν τραβάνε τα βλέματα.
Τέσπα το θέμα ήταν το Β Ακρωτήριο όχι το τσουβάλιασμα μερικών εκατομμυριων ανθρώπων.
Μια και το φτάσαμε όμως ως εδώ να σας πω και εγώ τη γνώμη μου.
Σε κάθε λαό υπάρχουν καλοί και κακοί.
Οι καλοί όμως είναι τραγικά λίγοι για ν αλλάξουν το κόσμο και είναι οι πρώτοι που θα καθαρίσει η κάθε επανάστα
που σκοπό έχει επιφέρει αλλαγές.
Σόρι εγώ έτσι τα βλέπω.
Στο θέμα μας.
Δεν μ ενδιαφέρει να πάω κάπου για να πω ότι πήγα.'
Δεν μ ενδιαφέρει να κάνω ακριβά χιλιόμετρα σε εθνικές οδους προκειμένου να φτάσω κάπου που δεν μου λέει τίποτα.
Αν το πρόβλημα είναι να γράψω χλμ κάνω και την Ελλάδα γύρω γύρω 10 φορές κι εντάξει!
Να πάω να δω τα φιορδ οκ μπορώ να το καταλάβω.
Ως εκεί.
Πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να δω και ότι οι αρχές είναι εχθρικές
και στο παραμικρό λάθος θα με σκίσουν.
Οι άνθρωποι που πήγαν εκεί δεν έχουν καμία σχέση με κάγκουρες, μπαχαλάκηδες και τέτοια.
Και μεγάλοι είναι και έμπειροι.
Τέσπα αυτά είχα να πω.
Φυσικά δε λέω σε κανένα τι να κάνει.
Απλά μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου και κάποια γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψη μου.
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 12/09/2013 στις 17:32.
το υπογραμμισες και μονος σου,αυτα βλεπεις,κι εμεις τοσα χρονια αυτα βλεπουμε και λεμε.στα υπολοιπα συμφωνοι
Η νοοτροπία του οι Άγγλοι είναι πούστιδοι, οι Ιταλοί μαφιόζοι, οι Νορβηγοί φασιστόμουτρα, και οι Έλληνες τουρκόσποροι του κερατα, με στεναχωρεί αφάνταστα, ιδιαίτερα όταν ακούγετε από ταξιδευτές.
Όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε άλλους λαούς μέσα από τα δικά μας βιώματα και παιδεία, τότε προκύπτουν διαθλασμένα είδωλα.
Travel, Grow, Share
Δυστυχώς μόνο έτσι μπορείς να κρίνεις.
Το ότι πήγες κάπου διακοπές δε πάει να πει ότι κατάλαβες και τους ανθρώπους εκεί.
Μια ιδέα πήρες, μια εντύπωση.
Δεν είναι απλά τα πράματα.
Το σίγουρο είναι ότι με τα δικά σου μάτια θα δεις και με το δικό σου μυαλό θα κρίνεις.
Εκτώς κι αν οριμάσεις αρκετά οπότε δεν κρίνεις καθόλου.
Μόνο βλέπεις και υποθέτεις ότι..
![]()
Ενα ειναι 100% σίγουρο μετα απο αυτο....
Οτι οποίος παει Νορβηγία θα σεβαστεί τα όρια γιατι θα εχει στο μυαλό του την ιστορία αυτη και τις ενδεχόμενες ποινές.
Aρα η νομοθεσία τους πλέον ειναι "ξακουστή και φοβερη"
Αυτο το κατάφεραν σίγουρα και ειναι το ζητούμενο.
Τουλάχιστον εμενα αυτο μου έμεινε ,γιατι όλα τα αλλα περι συμπεριφορων-ρατσισμου ειναι θολά και ο καθένας εχει την δική του ιστορια.Η νομοθεσία ειναι ακέραιη.
Για όλα τα αλλα μπορούμε να μιλάμε χρόνια.
Ride till the end....isle of man style!
William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να κρατήσεις το μυαλό σου ανοικτό. Θέλει προσπάθεια και εκπαίδευση.
Πως να καταλάβεις την "υπεροψία" των Σέρβων όταν δεν βάζεις στην εξίσωση το γεωπολιτικό τοπίο και την αντιπαλότητα με άλλους λαούς.
Πως να χωνέψεις ότι στην Κίνα τρώνε κατσαρίδες, όταν δεν γνωρίζεις πόσα εκατομμύρια πέθαιναν μέχρι και της αρχές του αιώνα από πείνα. (Όταν τους επισκέφτηκε ο Καζαντζάκης κάπου στο μεσοπόλεμο, μάζευαν τα σκατά τους σε κουβάδες έξω από την πόρτα τους για λίπασμα)
Ή πόσο ποιο αυτονόητη γίνεται η οργάνωση που έχουν στο βορά, όταν βρεθείς στους -30c. Απλά χωρίς αυτήν θα πέθαιναν, σαν τον τζίτζικα ένα πράγμα
Travel, Grow, Share