Κατ'αρχην δεν τον ξερω το τροπο διαπαιδαγωγησης του (εσυ τον ξερεις η τον υποθετεις?) και κατα δευτερον το μονο που ξερουμε ειναι μια πληροφορια απο μια περιπτωση 'εκρηξης', η οποια (βλεπε γατες) καμια φορα μπορει και να εχει και παιδευτικο χαρακτηρα.
Αν κρινω ομως απο την απαντηση του μικρου που φωναζε κι αυτος για την αστυνομια, μαλλον εν προκειμενω κανεις δεν εκπαιδευτηκε απο τους τρεις.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Τωρα χωρις πλακα σοβαρολογεις;
Αν ναι μπορω να πω οτι μεχρι και που ζηλευω την εμμονη στις αποψεις σου.
Δηλαδη λες οτι ειναι σχεδον κατι μεταφυσικο και οτι οι εξωτερικοι παραγοντες ασκουν παντα δεδομενη και μετρησιμη επιρροη περα απο το πλαισια των προσωπικων επιλογων;
Δηλαδη ενας γειτονας που θα αποφασισει αν θα καλεσει την αστυνομια η ενας δασκαλος που θα παρει εκεινη την στιγμη την αποφαση να πραξει κατι περαν των "προβλεπομενων" δεν ειναι μια επιλογη που θα διαμορφωσει με καποιον τροπο το αποτελεσμα;
Αν εσυ ησουν εκει θεωρεις απο τωρα οτι η αντιδραση σου θα ηταν δεδομενη;Μηπως δηλαδη γνωριζεις και τι θα επραττες και θα το εκανες ακομα και αν η στιγμη σου υπαγορευε αλλο τροπο δρασης;
Δηλαδη ολοι ερμαια της μοιρας η απλα δεν σε πιανω;
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
εγω ξερω αυτα που διαβασα και αναφερομαι μονο στα συγκεκριμενα...δηλαδη χριστοπαναγιες σε ενα παιδι 6 χρονων...εσυ απο την αλλη εγραψες οτι αυτη η αντιδραση σαν αντιδραση μπορει να προερχετε απο το οτι το παιδακι ειναι κολοπαιδι...επειδη σε ρωτησα ευθεως 2 φορες αν κρινεις σωστη η οχι την αντιδραση των γονεων και δεν ελαβα απαντηση θα το σταματησω εδω...
οπως ξαναειπα και αρχικα...ολα τα παιδια πρεπει να εχουν γονεις αλλα ολοι οι γονεις δεν πρεπει να εχουν παιδια...
Ελαβες ακριβως την απαντηση στην ερωτηση που εθεσες. Απλα οπως καταλαβαινω χρησιμοποιησες λαθος λεξη, δεν επρεπε να πεις διαπαιδαγωγηση, διοτι αυτο υποννοει ενα συνολο συνεκτικων δρασεων και αντιδρασεων στο χρονο με καποιο στοχο. Οταν ομως μιλαμε για ενα απομονωμενο γεγονος, δεν μπορουμε κατ'αναγκη να το θεωρησουμε 'διαπαιδαγωγηση' διοτι δεν γνωριζουμε τα υπολοιπα 6 χρονια πλην της συγκεκριμενης στιγμης.
Δεν αρνουμαι σε καμια περιπτωση την υπαρξη του τυχαιου αλλα απλα λεω οτι του αποδιδεις υπερφυσικες ιδιοτητες.
Η προσωπικη επιλογη απο την αλλη, ειναι κατι με αμεσες επιπτωσεις.
Αν εγω πχ σαν γονιος επικαλεστω την τυχη στο μεγαλωμα του παιδιου μου αυτοματως εχω στερησει απο τον εαυτο μου ολες τις πιθανες επιλογες
στο μεγαλωμα του παιδιου,ασε που εχω παρει και αφεση αμαρτιων συν τοις αλλοις.
Δεν θα ειχε πολυ πλακα να σε ρωτησω και γω απο την πλευρα μου αν το σχολιο σου το ενστερνιζοταν ο απηυδισμενος γονιος πως θα το εκλαμβανες σαν νοοτροπια γονιου;
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Δεν δινω καμια υπερφυσικη διασταση στην τυχη, ισα που νομιζω οτι δεν υπαρχει (ομοιως για το υπερφυσικο), αλλα χρειαζεται αλλο επιπεδο συνειδητοτητας απο το καθημερινο για να μπορουμε να το δουμε.
Οι προσωπικες επιλογες τι θεμα ειναι ομως? Ο γονος ελβετκης οικογενειας εχει την ιδια δυνατοτητα με τον γονο untouchables της Ινδιας? Δεν ειναι θεμα τυχης που θα γεννηθεις, σε τι περιβαλον θα μεγαλωσεις, τι χημεια θα τρεχει στο dna σου και ως εκ τουτου τι επιλογες εισαι σε θεση να εχεις? Δεν υποννοω οτι οι μεν επιλογες ειναι κατωτερες απο τις δε, απλα ειναι διαφορετικες και ειναι θεμα τυχης το ποιες θα ειναι. Το θεμα ειναι οτι οσο κι αν νομιζεις οτι ειναι δικες σου, δεν ειναι, η για να το πω πιο ελαστικα, ειναι πολυ λιγοτερο δικες σου, απ'οτι νομιζεις.
Δεν το ειδα αυτο, σορρυ!
Το λοιπον, τωρα τελευταια οι γονεις τα εχουν παρει, αν μπορουσαν να κανουν διαφορετικα θα το εκαναν και βοηθηστε τους να μπορεσουν γιατι ειναι κριμα και γι αυτους και για το παιδι. Ενταξει τωρα?
Το ποιος και τι φταιει δεν εχει νοημα σαν ερωτημα, οπως και δεν εχει νοημα η οποιαδηποτε κριση για τους γονεις η το παιδι.