Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 94

Θέμα: Εσεις τι θα κανατε? Γονεις και μη...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη στην τρυφερη ηλικια των 6 το τρενο τον εχει προσπερασει η εχει ακομα ελπιδες ο μικρος;
    Ειναι θεμα τυχης,
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Το θεμα απ'οσο καταλαβα ειναι αν ο συναδελφος επραξε σωστα και στη συνεχεια ολοι βαλθηκαν να κατηγορουν τους γονεις χωρις να εχουν καμια συμπαθεια για το τι ζορια τραβανε. Μετα ακουστηκε μια μη πολιτικλι κορεκτ αποψη και αναψε το θρεντ.

Για να συνοψισω την 'αλλη' αποψη, ολοι 'ζωα' γεννιουνται και σε καποιους τυχερους (αποκλειστικα και μονο τυχη) τους καθεται να γινουν αλλιωτικοι και μετα κατηγορουν αυτους που δεν τους εκατσε.
    ερωτηση και αν θες απαντας...το 6 χρονο ειναι το χειροτερο κολοπαιδι και οι γονεις τραβανε τα 1000 μυρια ,οχι μονο με αυτο αλλα και με την ζωη τους γενικα...συμφωνεις με τον τροπο "διαπεδαγωγησης" του???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από blackbusa Προβολή μηνύματος
    ερωτηση και αν θες απαντας...το 6 χρονο ειναι το χειροτερο κολοπαιδι και οι γονεις τραβανε τα 1000 μυρια ,οχι μονο με αυτο αλλα και με την ζωη τους γενικα...συμφωνεις με τον τροπο "διαπεδαγωγησης" του???
    Κατ'αρχην δεν τον ξερω το τροπο διαπαιδαγωγησης του (εσυ τον ξερεις η τον υποθετεις?) και κατα δευτερον το μονο που ξερουμε ειναι μια πληροφορια απο μια περιπτωση 'εκρηξης', η οποια (βλεπε γατες) καμια φορα μπορει και να εχει και παιδευτικο χαρακτηρα.
    Αν κρινω ομως απο την απαντηση του μικρου που φωναζε κι αυτος για την αστυνομια, μαλλον εν προκειμενω κανεις δεν εκπαιδευτηκε απο τους τρεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ειναι θεμα τυχης,
    Τωρα χωρις πλακα σοβαρολογεις;
    Αν ναι μπορω να πω οτι μεχρι και που ζηλευω την εμμονη στις αποψεις σου.

Δηλαδη λες οτι ειναι σχεδον κατι μεταφυσικο και οτι οι εξωτερικοι παραγοντες ασκουν παντα δεδομενη και μετρησιμη επιρροη περα απο το πλαισια των προσωπικων επιλογων;
    Δηλαδη ενας γειτονας που θα αποφασισει αν θα καλεσει την αστυνομια η ενας δασκαλος που θα παρει εκεινη την στιγμη την αποφαση να πραξει κατι περαν των "προβλεπομενων" δεν ειναι μια επιλογη που θα διαμορφωσει με καποιον τροπο το αποτελεσμα;
    Αν εσυ ησουν εκει θεωρεις απο τωρα οτι η αντιδραση σου θα ηταν δεδομενη;Μηπως δηλαδη γνωριζεις και τι θα επραττες και θα το εκανες ακομα και αν η στιγμη σου υπαγορευε αλλο τροπο δρασης;
    Δηλαδη ολοι ερμαια της μοιρας η απλα δεν σε πιανω;
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Τωρα χωρις πλακα σοβαρολογεις;
    Αν ναι μπορω να πω οτι μεχρι και που ζηλευω την εμμονη στις αποψεις σου.

Δηλαδη λες οτι ειναι σχεδον κατι μεταφυσικο και οτι οι εξωτερικοι παραγοντες ασκουν παντα δεδομενη και μετρησιμη επιρροη περα απο το πλαισια των προσωπικων επιλογων;
    Δηλαδη ενας γειτονας που θα αποφασισει αν θα καλεσει την αστυνομια η ενας δασκαλος που θα παρει εκεινη την στιγμη την αποφαση να πραξει κατι περαν των "προβλεπομενων" δεν ειναι μια επιλογη που θα διαμορφωσει με καποιον τροπο το αποτελεσμα;
    Αν εσυ ησουν εκει θεωρεις απο τωρα οτι η αντιδραση σου θα ηταν δεδομενη;Μηπως δηλαδη γνωριζεις και τι θα επραττες και θα το εκανες ακομα και αν η στιγμη σου υπαγορευε αλλο τροπο δρασης;
    Δηλαδη ολοι ερμαια της μοιρας η απλα δεν σε πιανω;
    Θα σε ρωτησω αναποδα, αν δεν ειναι θεμα τυχης, τοτε τι ειναι?

Κατ'αρχην δεν τον ξερω το τροπο διαπαιδαγωγησης του (εσυ τον ξερεις η τον υποθετεις?) και κατα δευτερον το μονο που ξερουμε ειναι μια πληροφορια απο μια περιπτωση 'εκρηξης', η οποια (βλεπε γατες) καμια φορα μπορει και να εχει και παιδευτικο χαρακτηρα.
    Αν κρινω ομως απο την απαντηση του μικρου που φωναζε κι αυτος για την αστυνομια, μαλλον εν προκειμενω κανεις δεν εκπαιδευτηκε απο τους τρεις.
    εγω ξερω αυτα που διαβασα και αναφερομαι μονο στα συγκεκριμενα...δηλαδη χριστοπαναγιες σε ενα παιδι 6 χρονων...εσυ απο την αλλη εγραψες οτι αυτη η αντιδραση σαν αντιδραση μπορει να προερχετε απο το οτι το παιδακι ειναι κολοπαιδι...επειδη σε ρωτησα ευθεως 2 φορες αν κρινεις σωστη η οχι την αντιδραση των γονεων και δεν ελαβα απαντηση θα το σταματησω εδω...

οπως ξαναειπα και αρχικα...ολα τα παιδια πρεπει να εχουν γονεις αλλα ολοι οι γονεις δεν πρεπει να εχουν παιδια...

εγω ξερω αυτα που διαβασα και αναφερομαι μονο στα συγκεκριμενα...δηλαδη χριστοπαναγιες σε ενα παιδι 6 χρονων...εσυ απο την αλλη εγραψες οτι αυτη η αντιδραση σαν αντιδραση μπορει να προερχετε απο το οτι το παιδακι ειναι κολοπαιδι...επειδη σε ρωτησα ευθεως 2 φορες αν κρινεις σωστη η οχι την αντιδραση των γονεων και δεν ελαβα απαντηση θα το σταματησω εδω...

οπως ξαναειπα και αρχικα...ολα τα παιδια πρεπει να εχουν γονεις αλλα ολοι οι γονεις δεν πρεπει να εχουν παιδια...
    Ελαβες ακριβως την απαντηση στην ερωτηση που εθεσες. Απλα οπως καταλαβαινω χρησιμοποιησες λαθος λεξη, δεν επρεπε να πεις διαπαιδαγωγηση, διοτι αυτο υποννοει ενα συνολο συνεκτικων δρασεων και αντιδρασεων στο χρονο με καποιο στοχο. Οταν ομως μιλαμε για ενα απομονωμενο γεγονος, δεν μπορουμε κατ'αναγκη να το θεωρησουμε 'διαπαιδαγωγηση' διοτι δεν γνωριζουμε τα υπολοιπα 6 χρονια πλην της συγκεκριμενης στιγμης.

Πολυπαραγοντικό είναι. Το ότι δεν μπορείς να επηρεάσεις ή καν να φανταστείς όλους τους παράγοντες, δεν σημαίνει ότι θα τους αφήσεις και όλους στην τύχη.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	SavetheChildren_KitchenCircle12.jpg 
Προβολές:	70 
Μέγεθος:	69,9 KB 
ID:	304355

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Δεν αρνουμαι σε καμια περιπτωση την υπαρξη του τυχαιου αλλα απλα λεω οτι του αποδιδεις υπερφυσικες ιδιοτητες.
    Η προσωπικη επιλογη απο την αλλη, ειναι κατι με αμεσες επιπτωσεις.
    Αν εγω πχ σαν γονιος επικαλεστω την τυχη στο μεγαλωμα του παιδιου μου αυτοματως εχω στερησει απο τον εαυτο μου ολες τις πιθανες επιλογες
    στο μεγαλωμα του παιδιου,ασε που εχω παρει και αφεση αμαρτιων συν τοις αλλοις.
    Δεν θα ειχε πολυ πλακα να σε ρωτησω και γω απο την πλευρα μου αν το σχολιο σου το ενστερνιζοταν ο απηυδισμενος γονιος πως θα το εκλαμβανες σαν νοοτροπια γονιου;
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Πολυπαραγοντικό είναι. Το ότι δεν μπορείς να επηρεάσεις ή καν να φανταστείς όλους τους παράγοντες, δεν σημαίνει ότι θα τους αφήσεις και όλους στην τύχη.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	SavetheChildren_KitchenCircle12.jpg 
Προβολές:	70 
Μέγεθος:	69,9 KB 
ID:	304355
    Υπαρχει 'ελευθερη βουληση'?

Δεν αρνουμαι σε καμια περιπτωση την υπαρξη του τυχαιου αλλα απλα λεω οτι του αποδιδεις υπερφυσικες ιδιοτητες.
    Η προσωπικη επιλογη απο την αλλη, ειναι κατι με αμεσες επιπτωσεις.
    Αν εγω πχ σαν γονιος επικαλεστω την τυχη στο μεγαλωμα του παιδιου μου αυτοματως εχω στερησει απο τον εαυτο μου ολες τις πιθανες επιλογες
    στο μεγαλωμα του παιδιου,ασε που εχω παρει και αφεση αμαρτιων συν τοις αλλοις.
    Δεν θα ειχε πολυ πλακα να σε ρωτησω και γω απο την πλευρα μου αν το σχολιο σου το ενστερνιζοταν ο απηυδισμενος γονιος πως θα το εκλαμβανες σαν νοοτροπια γονιου;
    Δεν δινω καμια υπερφυσικη διασταση στην τυχη, ισα που νομιζω οτι δεν υπαρχει (ομοιως για το υπερφυσικο), αλλα χρειαζεται αλλο επιπεδο συνειδητοτητας απο το καθημερινο για να μπορουμε να το δουμε.

Οι προσωπικες επιλογες τι θεμα ειναι ομως? Ο γονος ελβετκης οικογενειας εχει την ιδια δυνατοτητα με τον γονο untouchables της Ινδιας? Δεν ειναι θεμα τυχης που θα γεννηθεις, σε τι περιβαλον θα μεγαλωσεις, τι χημεια θα τρεχει στο dna σου και ως εκ τουτου τι επιλογες εισαι σε θεση να εχεις? Δεν υποννοω οτι οι μεν επιλογες ειναι κατωτερες απο τις δε, απλα ειναι διαφορετικες και ειναι θεμα τυχης το ποιες θα ειναι. Το θεμα ειναι οτι οσο κι αν νομιζεις οτι ειναι δικες σου, δεν ειναι, η για να το πω πιο ελαστικα, ειναι πολυ λιγοτερο δικες σου, απ'οτι νομιζεις.

Ελαβες ακριβως την απαντηση στην ερωτηση που εθεσες. Απλα οπως καταλαβαινω χρησιμοποιησες λαθος λεξη, δεν επρεπε να πεις διαπαιδαγωγηση, διοτι αυτο υποννοει ενα συνολο συνεκτικων δρασεων και αντιδρασεων στο χρονο με καποιο στοχο. Οταν ομως μιλαμε για ενα απομονωμενο γεγονος, δεν μπορουμε κατ'αναγκη να το θεωρησουμε 'διαπαιδαγωγηση' διοτι δεν γνωριζουμε τα υπολοιπα 6 χρονια πλην της συγκεκριμενης στιγμης.
    αντιγραφη απο το αρχικο ποστ..

" Εστω και αν ειναι μεμονομενο περιστατικο που δεν ειναι, 2 μηνες που εχω ερθει Ελλαδα καθε ΣΚ που ειμαι σπιτι τετοια ωρα δε μπορειτε να φανταστειτε τι ακουω και ενοχλουμαι εγω φανταστειτε το παιδι..."

Υπαρχει 'ελευθερη βουληση'?
    Ως ένα βαθμό ναι. Απόλυτη όχι.

αντιγραφη απο το αρχικο ποστ..

" Εστω και αν ειναι μεμονομενο περιστατικο που δεν ειναι, 2 μηνες που εχω ερθει Ελλαδα καθε ΣΚ που ειμαι σπιτι τετοια ωρα δε μπορειτε να φανταστειτε τι ακουω και ενοχλουμαι εγω φανταστειτε το παιδι..."

Δεν το ειδα αυτο, σορρυ!
    Το λοιπον, τωρα τελευταια οι γονεις τα εχουν παρει, αν μπορουσαν να κανουν διαφορετικα θα το εκαναν και βοηθηστε τους να μπορεσουν γιατι ειναι κριμα και γι αυτους και για το παιδι. Ενταξει τωρα?

Το ποιος και τι φταιει δεν εχει νοημα σαν ερωτημα, οπως και δεν εχει νοημα η οποιαδηποτε κριση για τους γονεις η το παιδι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Ως ένα βαθμό ναι. Απόλυτη όχι.
    [Αν υπαρχει ως ενα βαθμο, τοτε:]
    Τι σημαινει 'ελευθερη'?

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?
    από giannhse στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 319
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2012, 07:30
  2. Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?
    από giannhse στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2006, 14:11
  3. αν τις τρωγατε, τι θα κανατε? εγω τις εφαγα παντως
    από konnos01 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 23:24
  4. Εσεις τι θα παραγγειλετε;;;;
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2005, 09:05
  5. Τι θα κάνατε;
    από frikis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks