καλοκαιρι 1998 και ειμαστε με την οικογενεια και τα ξαδερφια στα εξοχικα μας που ειναι διπλα διπλα σ'ενα χωραφι 4 στρεμματα στην Β. Ευβοια...
εγω κωλοπαιδακι 16 χρονων και ο ξαδερφος τρελη φυτουκλα, σπασικλας 18 χρονων...
εγω οδηγαω με την επιβλεψη του πατερα μου απο 14, ενω εκεινος δεν εχει ιδεα...ΘΑ κανει μαθηματα για να βγαλει το διπλωμα ομως τον Σεπτεμβριο οταν παμε Αθηνα...
μολις εχει δωσει και πανελλαδικες και εχει περασει Ιατρικη Αθηνων, οποτε οτι χατηρι ηθελε το ειχε...
ιδεα ξαδερφου: θα παρω το fiesta (1η γενια) του πατερα μου να παμε βολτα...
εγω: αφου δεν εχεις ιδεα...
ξ: θα'ρθεις και εσυ να μου λες...
ε: 'νταξει...γιναμε..
οδηγος αυτος, συνοδηγος εγω...
στο ισαδι..
ε: πατας συμπλεκτη, κουμπωνεις πρωτη, απαλα το γκαζι και αφηνεις σιγα σιγα τον συμπλεκτη..΄νταξ??
ξ: ναι μωρε...ποσο δυσκολο ειναι...?
τα κανει οπως του τα λεω και του σβηνει...
ενταξει, δεν εγινε και τιποτα...πρωτο μαθημα..σε ολους ειχε σβησει (σε μενα οχι)...
παμε παλι...ξανα σβηνει...
παμε ξανα...μια απο ιδια...
ε:ρε Αντρικο δωσε λιγο γκαζι παραπανω...
δινει...π@παρια...σβηνει παλι...
ξανα..λοξυγκας στο αμαξι..σβηνει...
ε, αυτο πρεπει να εγινε καμια 50αρια φορες...και ΔΕΝ ειμαι υπερβολικος...μπορει να ηταν και παραπανω...θα δειτε παρακατω τον λογο...
αφου με τα πολλα το αμαξι τσουλησε ξεκιναμε να ανεβαινουμε χωματοδρομο αγροτικο που πανε με τα τρακτερ και τα παλιοπαπα οι αγροτες να ποτισουν τα χωραφια με τις ελιες...πλατος οσο ενα αμαξι...
εκει που τσουλαμε με καμια 30αρια-40χλμ ...βλεπω μια ελια και πλησιαζει...
ΔΕΝ του λεω τιποτα...λεω δεν μπορει την βλεπει ο μ@λακας..
ενω εχουμε φτασει στα 5 μετρα, και η ελια συνεχιζει να πλησιαζει προς το δεξι μας φτερο...τον κοιταω και βλεπω τον Μ@ΛΑΚΑ να εχει βγαλει το κεφαλι απο το παραθυρο και να κοιταει εξω απο την αντιθετη πλευρα δλδ αριστερα μας...
του φωναζω και ταυτοχρονα παω να τραβηξω χειροφρενο...με την ταχυτητα που ειχαμε και αφου ηταν και ψιλοανηφορα, λογικα θα σταματαγαμε...
Π@ΠΑΡΙΑ...το χειροφρενο ηταν ΤΕΡΜΑ σηκωμενο...και ηταν ο λογος που του εσβηνε...γιατι κανενας μας (και κυριως εγω) δεν το ειχε κατεβασει...
ολα εγιναν σαν να παιζοταν σε slow motion απο replay, με την ταχυτητα που ειχαμε...
αγκαλιαζουμε την ελια...φαναρι σπασμενο, προφυλακτηρας (σιδερενιος παρακαλω) στραπατσαρισμενος, φτερο π0υτανα...
κορυφαια στιγμη μετα:
ε: τι κοιταγες ρε μ@λακα εξω απο το παραθυρο αριστερα?
ξ: τα βατα, μην γρατζουνισουν το χρωμα...
αφου το κατεβασαμε στο σπιτι με κατεβασμενο χειροφρενο (λες και ειχε σημασια αφου ειχε λασκαρει το συρματοσχοινο και δεν επιανε καθολου)...και βλεπουμε οτι ο πατερας του ηταν χαλαρος, αφου ειχε προγραμματισει να παρει αλλο αμαξι το Σεπτεμβριο, βαζουμε τρελα γελια...:rotflmao::rotflmao:
η ελια παραμενει εκει με ενα σημαδι στον κορμο της...
φορος τιμης στον ΗΡΩΑ της ιστοριας...
![]()