Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 67 από 67

Θέμα: Kούλα με ακους; Πολύ κ@λ@παιδο ο Κυριάκος, Κούλα!

Παλαιό μέλος
    O πρωτος ,κλασσικα, 504 και κεραια απο χαλκοσωληνες.Ο επομενος 6146-L84-και μια αλλη που δεν την θυμαμαι.Στη συνεχεια αντικατεστησα την 6146 με μια που ειχε δυο κερατα της motorola .Μιλαμε για κορυφαια ισχυ (για fm).

Ωραιες στιγμες ,ατελειωτα ξενυχτια,κυνηγητο..................................μαμησε τα.
    Μετα γιναμε νομιμοι.Απο τους πρωτους στον Ηχω fm και αμεσως μετα στο Δημοτικο Ραδιοφωνο Ιωαννινων.Χαλασε η φαση, μου πηραν ολη τη μαγεια,τα παρατησα και ησυχασα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sv9cvk Προβολή μηνύματος
    Η βαση απο οτι βλεπω 4 pin οποτε το πιο πιθανον να ειναι καμια 2Α3 ε?
    H λάμπα του τελικού σταδίου είναι η 300B. Αυτό που λες περί γείωσης σε RF δεν το ήξερα μια και έχω εγκαταλείψει τα RF ασχολούμενος μόνο με τον ήχο απ το 80. Να φανταστείς δεν πέρασα ποτέ στην εποχή των FM. Τα μηχανήματά σου τα ξέρω από παλαιότερες δημοσιεύσεις σου εδώ αλλά και αλλού.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Νέο μέλος Το avatar του/της Balkan_express
    Pan (dvs)
    Μετα γιναμε νομιμοι.Απο τους πρωτους στον Ηχω fm και αμεσως μετα στο Δημοτικο Ραδιοφωνο Ιωαννινων.Χαλασε η φαση, μου πηραν ολη τη μαγεια,τα παρατησα και ησυχασα.

Αυτο ακριβως....
    ---ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ---

Ο ραδιοερασιτέχνης και ο ραδιοφωνικός παραγωγός είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες και καλά θα κάνουμε να μην τις συγχέουμε.
    Η βασική έννοια του hamradio είναι η χομπίστικη (χωρίς κέρδος) ενασχόληση με τα ερτζιανά που σημαίνει πως κατασκευάζω, επισκευάζω και βελτιώνω τα μηχανήματα εκπομπής και τα κεραιοσυστήματα του radioshack μου.
    Επίσης διαφωνώ με τον τίτλο του thread. Η ζημιά που έκανε ο Δαλιανίδης στη φήμη των ραδιοερασιτεχνών και των μοτοσυκλετιστών της εποχής είναι δεδομένη και δεν χωράει καμία αμφιβολία. Μια ''ρετσινιά'' που μας κυνηγάει ακόμη και σήμερα, ραδιοερασιτέχνες και μοτοσυκλετιστές.
    Φιλικά πάντα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Η ζημιά που έκανε ο Δαλιανίδης στη φήμη των ραδιοερασιτεχνών και των μοτοσυκλετιστών της εποχής είναι δεδομένη και δεν χωράει καμία αμφιβολία. Μια ''ρετσινιά'' που μας κυνηγάει ακόμη και σήμερα, ραδιοερασιτέχνες και μοτοσυκλετιστές.
    Φιλικά πάντα.
    Εδώ γελάμε..

Ποιά ζημιά να γίνει από εκτελεστές που ποτέ δεν είχαν ζήσει με τη συγκεκριμένη ιδιότητα;

Ποιόν ενδιέφερε απ τους αυτουργούς αν ο χαρακτηρισμός "πειρατής" (και όχι ερασιτέχνης όπως εσύ τον χαρακτηρίζεις) η "μηχανόβιος" συνιστούσε απαξίωση στην πολιτικά ορθή κοινότητα;

Σημασία έχει για μας και το περιβάλλον μας ότι ζούσαμε τις ωραιότερες εμπειρίες που μας έφερναν πιο κοντά, γνωρίσαμε γκομενάκια που δεν θα γνωρίζαμε ποτέ, οι σχέσεις των 2 φύλων προήχθηκαν πιο πολύ από ποτέ, "πριγκίπισσες" της εποχής διακορεύτηκαν στα χωράφια με αποτέλεσμα να ζήσουν τον έρωτα στη γη και όχι να πετάνε στα σύννεφα, οργανώθηκαν εκδρομές και συναντήσεις που θα μείνουν για πάντα στη θύμηση όσων τα έζησαν, ακούσαμε μουσικές που το κύκλωμα της δισκογραφίας τις έφερνε μετά από 5 χρόνια, αγόρια και κορίτσια χτίσαμε και διαμορφώσαμε χαρακτήρες που μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε οικογένειες κατά το δυνατό ακομπλεξάριστες, κοινωνικά και όχι πολιτικά ορθές.

Ποιός παραγωγός και ποιός Δαλιανίδης και ποιός ερασιτέχνης θα μας χαλάσει την εικόνα -πειρατές και παράνομοι ήμασταν- θρέφοντας στις τάξεις μας και τα απαραίτητα καρφιά στην Ασφάλεια που παρότι τους γνωρίζαμε όλοι, εν τούτοις με συμπάθεια και ανωτερότητα θα πω αντιμετωπίζαμε.

1η μέρα της άνοιξης και ίσως άνοιγα πρόγραμμα με KC and the sunshine band για να περάσω σε Chaka Khan και να καταλήξω σε Kool@the Gang διονυσσιαζόμενος και διονυσσιάζοντας κι αν σκεφτόμουνα ότι αργότερα θάβγαινε ένας Δαλιανίδης να μου κολλήσει "ρετσινιά" μια φαγούρα μέπιανε...
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 22/03/2014 στις 15:04.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Μέγιστη σημασία έχει ότι για 1η φορά τα taboo που έβαζε η Ορθόδοξη εκκλησία, η χούντα, η μεταεμφυλιακή κοινωνία και το εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα του παρακράτους του 60, με τις μηχανές και τους πομπούς των μεσαίων ένοιωσαν να κλυδωνίζονται και να οδηγούν το σύστημα σε σπασμωδικές ενέργειες όπως το να μαζεύει η Ασφάλεια παιδιά που παίζαν μπάλλα μέρα μεσημέρι στις γειτονιές ενοχλώντας το δημοσιουπαλληλικό κατεστημένο που έπαιρνε την καθημερινή του σιέστα.

Το στήσιμο του ραδιογωνιόμετρου ήταν ολόκληρη ιστορία και απασχολούσε προσωπικό και εξοπλισμό που δεν μπορούσε να γίνεται κάθε μέρα άσε που ήταν και αμφίβολης ακρίβειας οπότε κάθε τέτοια επιχείρηση είχε τα χαρακτηριστικά της επιχείρησης "ξένιος Ζεύς" η "επιχείριση αρετή" συγκρινόμενη με σήμερα και όσο δεν έφερνε συλλήψεις παρά την παρουσία του Διοικητή και όλου του προσωπικού της Ασφάλειας, τόσο το σύστημα γελιοποιούνταν από 16άρηδες και 15άρηδες.

Ε, μετά από αυτά το Πολυτεχνείο ήταν παιχνιδάκι και το Δαμανάκι τρόμος για τον ανασφαλή κρατικό μηχανισμό που ήδη είχε καταρρεύσει.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sv9cvk Προβολή μηνύματος
    Ετσι ειναι Δημητρη. Εχω φτιαξει και εγω αρκετους λαμπατους ενισχυτες.
    Το θεμα του star grounding ειναι γνωστο και απαραιτητο σε ενισχυτες ηχου ,αλλα απαγορευτικο δια ροπαλου για RF που εκει υπαρχουν αλλες τεχνικες ,οπως και αλλα προβληματα .
    Το ιδιο και για τα νηματα. Και εδω δεν ειναι κακο να πας συνεστραμενη την εναλλασομενη ταση αλλα σε αντιθεση με τους ενισχυτες ηχου δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα αν το κανεις .
    Οσο για το σχεδιο της τοποθετησης ετσι ειναι οπως το λες. Αυτο το εκανα απο τοτε που ξεκινησα!
    Η φωτο που εβαλα Δημητρη ειναι το 1985 18 χρονων τοτε.. Αυτη η κατασκευη τοτε μου φαινοταν τελεια ,τωρα μου φαινεται απαραδεκτη... Σιγουρα εξελισσομαστε
    Πχ τωρα φτιαχνω αυτον τον ενισχυτη (RF) με μια 3CX3000 απο 2 εως 50MHZ 10ΚW .http://www.youtube.com/watch?v=CA2kaOgWVAc
    Και μια φωτο πως ειναι τωρα!!
    Κατω στο ρακ ειναι το τροφοδοτικο στην μεση ο ενισχυτης και πανω το κοντρολ που τον τηλεχειριζεται απο αλλο χωρο (εχω ευαισθητα αυτια) Α! και στο πλαι ο σκελετος του XL οταν ξεκινουσα να το "δενω"
    και ειναι ενα βημα πριν το τελειωσω αλλα εχει μεινει εκει...θελει να συνδεσω το κοντρολ να του βαλω την προσοψη και κατι ψιλοπραγματα .
    Συνημμένο 312513

Οσο για τους ραδιοπειρατες (κυριως στα μεσαια) δεν τους παρακολουθω γενικως .Αντε να βγω στα βραχεα να δοκιμασω κανα λινεαρακι η να μιλησω με κανα φιλο και αυτο ειναι..Γενικα ειμαι των κατασκευωνε
    ΥΓ Ωραιος ο single ended ενισχυτης σου,και καλη κατασκευη απο οτι βλεπω..
    Η βαση απο οτι βλεπω 4 pin οποτε το πιο πιθανον να ειναι καμια 2Α3 ε?
    me tetia vermouda ti perimenis?...
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Aν με ακους
    από rsp στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2007, 08:49
  2. Ενα πολυ ενδιαφερον site με video-test
    από AFTER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9