Νομίζω πως δεν λέτε (μα καθολου)τα ίδια πράγματα.
Μηπως βγηκαμε εκτος θεματος; το αν ξερει καποιος τη διαδρομη που παμε η οχι εχει σημασια; δεν παμε για την παρεα; και στην τελικη το προβλημα (αν υπάρχει πρόβλημα) αφορα τα άτομα που δεν έρχονται συχνα. Φαντάζομαι πως το αν γυρισει ασφαλης στο σπιτι του ο καθε ενας απο εμας ειναι προτεραιοτητα. Ειτε τον ξέρουμε ειτε οχι. Δεν θα αφησω κανεναν στο βουνο, οπως και δεν το επραξα μεσα στο Φεβρουάριο.
Γνώμη μου είναι οτι το να ξέρεις ή όχι τη διαδρομή δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα. Περισσότερο ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία και οι αντοχές του χαρακτήρα σε άγνωστες συνθήκες.
Μέχρι την ετήσια του moto η μεγαλύτερη βόλτα ήταν με καλοκαιρία 240χιλιόμετρα Επίδαυρο και πίσω από Εθνική Οδό.
Μέχρι την ετήσια του moto δεν είχα συναντήσει μπουρίνι με χαλάζι σε κλειστό ορεινό στροφιλίκι ούτε ήξερα αν σκέφτηκα σωστά να φύγω το επόμενο πρωί μόνος μου από διαδρομή που μου ήταν άγνωστη.
Ναι ρώτησα 2 φορές που χάθηκα κοντά στη Παύλιανη, ναι ψιλοαγχώθηκα συναντώντας τα γίδια και τα 5 τσοπανόσκυλα που έπρεπε να χειριστώ με προσοχή μην γίνω το πρωινό τους.
Αυτό που λένε τα παιδιά περί ασφάλειας και ρίσκου ισχύουν πάντως ιδιαίτερα αν πρέπει να ζυγίζεις τις παραμέτρους και για το δικάβαλό σου. Μεγάλα παιδιά πάντως είμαστε και νομίζω οτι ο καθένας αποφασίζει γι αυτό που πραγματικά τον κάνει να αισθάνεται ήσυχος.
Μόνος μου είπα θα το κάνω και το έκανα. Αν είχα την κοπέλα μου δικάβαλο μάλλον θα έπραττα διαφορετικά.
Νομίζω πάντως οτι όλοι μας είδαμε πράγματα που θέλουν διόρθωση/αλλαγή που αφορούν όλους αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά. Αν εξαιρέσουμε τον καιρό που εμπόδισε κάποιους να συμμετάσχουν μέχρι τέλους, θέλω να πιστεύω οτι είμαστε όλοι χαρούμενοι που η επιστροφή όλων ήταν ασφαλής και χωρίς παρατράγουδα. Τα λεφτά και τα σίδερα ξαναγίνονται.![]()
Αν και δεν μου πέφτει λόγος για τις βόλτες - ετήσιες - εκδρομές - γουατεβα που πάτε νομίζω οτι το βλέπετε κάπως περίεργα το θέμα...
Δεν υφίσταται υποχρέωση με την ακριβή έννοια της λέξης αλλά πιστεύω στην βόλτα ξεκινάμε όλοι μαζί και φτάνουμε όλοι μαζί...είτε πας με άτομα που ταιριάζεις απόλυτα οδηγικά είτε δεν πας βόλτα...
Άμα είναι να πιέζεται κάποιος να ακολουθήσει κάποιον για να μην του χαλάσει την βόλτα και τον ρυθμό καλύτερα να μην πάει καθόλου...
Αυτό που λέτε εσείς είναι ξεκινάμε τσούρμο για βόλτα και καταλήγουμε σκόρπια διαδήλωση...ε αυτό δεν είναι βόλτα αλλά ραντεβού στο τάδε σημείο...που τελικά μάλλον είναι καλύτερο και για να μην αγχώνεται κανένας και να ευχαριστιέται ο καθένας με τον ρυθμό που θέλει...
Άλλο βόλτα πάντως και άλλο ξεκινάμε για βόλτα και καταλήγει σε ραντεβού...
Επίσης μην θεωρείτε την αυτοσυγκράτηση όλων δεδομένη...εύκολα παρασύρεσαι σε ρυθμούς που δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις προσπαθώντας να ακολουθήσεις τους μπροστά που δηλώναν "χαλαρή βολτίτσα, νορμαλ ρυθμοί"...Άλλο το δικό μου το νορμάλ άλλο του μπλεηντ για παράδειγμα...
Με παρέα γνώρισα πολλές διαδρομές που σε άλλη περίπτωση δεν θα ήξερα. Αν η παρέα ξέρει που πάει (και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα χαθούμε τουλάχιστον 1 φορά χαχαχα) μου αρκεί ν' ακολουθήσω. Αν κάποιος ξέρει την διαδρομή μου αρκεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχω κάτσει να μελετήσω τον χάρτη αλλά ο προσανατολισμός δεν είναι από τα δυνατά σημεία μου.
Αν δεν μπορώ ν' ακολουθήσω τον ρυθμό των άλλων προτιμώ να γυρίσω πίσω ή να πάω μόνος κάπου αλλού και να επιστρέψω στην βάση μου.
Μια βόλτα έχει νόημα βόλτας όταν φεύγουμε όλοι μαζί (μπορεί να ενσωματωθούν βεβαίως και άλλοι στην πορεία) αλλά καταλήγουμε στο ραντεβού όλοι μαζί, παπαριζόμαστε και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Βόλτα σκορποχώρι ο καθένας για την πάρτη του και όποιος αντέξει, δεν νοείται για μένα.
Σε πολλές ετήσιες ήμουν λίντερ στο Πατρινό κλιμάκιο (αν και μεταξύ μας άλλος θα έπρεπε να είναι). Πήγαινα με τέτοιους ρυθμούς ώστε να έχω πάντα στους καθρέφτες μου τον 2ο και αν αυτό ακολουθηθεί ευλαβικά από όλους τους συμμετέχοντες, καταλήγουμε να πηγαίνουμε με ρυθμούς που και ο πιο αργός της ΠΑΡΕΑΣ αισθάνεται άνετα. Αν ήθελα να πάω τάπα τέζα θα πήγαινα μόνος μου και όχι σε ομαδική βόλτα με γκρούπ.
Αν πάλι θες να πας αυστηρά με τους δικούς σου ρυθμούς δεν ποστάρεις δημόσια βόλτα αλλά κανονίζεις με φιλαράκια κατ' ιδίαν, που ξέρεις και πως οδηγούν και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κρίνεις ότι ταιριαζεις μαζί τους και απολαμβάνεις την βόλτα σου όπως την έχεις στο μυαλό σου.
Πρόσφατα βγήκε μια βόλτα στα Αντίκυρα κι ενώ είχαν δηλώσει αρκετοί από Πάτρα ότι θ' ακολουθήσουν, λόγω καιρού ακύρωσαν κι έμεινα εγώ με τον φρίγουιντ να πάμε Ιτέα να συναντήσουμε τον καφετζή. Έχει καιρό τώρα που η δουλειά με πιέζει πολύ χωρίς να με αμείβει όπως πρέπει, υπάρχει και η καθημερινή γκρίνια και η μιζέρια που όλοι βιώνουμε κι ένοιωσα πολύ πιεσμένος. Ήθελα πολύ να οδηγήσω να ξεδώσω. Ξεκαθάρισα στον φρίγουιντ ότι θα πάω με τους δικούς μου ρυθμούς μέχρι Ιτέα που ήταν και το ραντεβού με τον καφετζή και μετά θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Ουσιαστικά δλδ του είπα να μην πιέσει περισσότερο απ' όσο αυτός νομίζει ότι μπορεί ή αν είναι πιο γρήγορος από μένα, εγώ θα πάω όπως νομίζω και θα βρεθούμε όπως και να 'χει Ιτέα.
Έτσι κι έγινε. Αν είμαστε όμως κομβόι 5-6 μηχανάκια σαφώς και θα πήγαινα με τους ρυθμούς της παρέας. Αλλιώς συνεννοείστε 2 άνθρωποι κι αλλιώς 6-7.
Αυτά τα ολίγα από μένα και γράμματα γνωρίζω.
![]()
Υ.Γ.
Με τις παρεΐστικες βόλτες του μοτό, έχω γνωρίσει απίστευτα μέρη κι έχω απολαύσει διαδρομές που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν και μάλιστα με σχετική άνεση μιας και η πορεία δεν ήταν δικιά μου ευθύνη. Αυτό με έκανε ν' απολαμβάνω ακόμα περισσότερο την ομορφιά του τοπίου και να μην άγχομαι για το αν θα χάσω την διασταύρωση κι αν τώρα στρίβουμε αριστερά ή δεξιά.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Μάλλον έχει χαθεί το νόημα της κουβέντας και μιλάμε για να μιλάμε.
Εχει έρθει κάποιος σε ετήσια και να τον παρατήσουν οι leader-σκούπες?
Εχει γίνει ποτέ ετήσια και να μπουν προϋποθέσεις συμμετοχής με τον τρόπο που λέτε?
Εχει μπει ποτέ προϋπόθεση :
Εμπειρίας ?
Γνωριμίας ?
Μοντέλου ?
Κυβικών ?
Ταχύτητας ?
Εξοπλισμού ?
Για ποιόν λόγο θεωρείτε λοιπόν οτι αν μπουν τέτοιες προϋποθέσεις, θα γίνει "καλύτερη" (με ότι σημαίνει αυτό) ?
Pan DVS και spyrako, ναι θεωρώ την προϋπόθεση γνώσης της διαδρομής, περιττή. Την διαδρομή την ξέρουν οι leaders που έχουν και την ευθύνη του group τους και να είναι όλοι μαζί. Τώρα, να πιάσουμε την περίπτωση να χρειαστεί να φύγει ταυτόχρονα ο leader, η σκούπα, να μην πιάνουν τα τηλέφωνα για να ενσωματωθεί το γκρουπ με κάποιο άλλο, να κατέβουν εξωγήινοι και να απαγάγουν τους mods κλπ, να ΄χαμε να λέγαμε.
Ακόμα και αν χαθεί κάποιο group, όπως έχει γίνει, σιγά τα αυγά. Λες και κάνουμε ετήσια στις στέπες της Σιβηρίας και θα μας φάνε οι αρκούδες.
Mike, αλλιώς το βλέπεις το πράμα εσύ. Αν νομίζεις οτι η αναγνώριση της διαδρομής θα σου βοηθήσει το γυρολόγιο για να γίνεις ανταγωνιστικός δίπλα σε ένα 1000...![]()
Μιλησε κανεις για προυποθεσεις;
Μην παιζουμε με τις λεξεις για δημιουργια εντυπωσεων.......
πουτσ@@@@@@@@@
Οι προυποθέσεις αφορούν τους όρους που θέτει κάποιος-κάποιοι για την συμμετοχή στην βόλτα. Και ναι, εσύ έχει θέσει προϋποθέσεις, επομένως δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω εντυπώσεις.
Εκτός αυτού, το παρακάτω λίγο...ας πούμε "κάθετο" ακούγεται, εκτός και το παρερμήνευσα και αναφέρεσαι στο να γνωρίζει κάποιος που θα πάει βόλτα, που είναι μάλλον αυτονόητο.
Ναι, μιλας τωρα εσυ με τον αλλον που εβαλε προϋποθεση για να πας στην εκδρομη του, να εχεις φαει 3 τυροπιτες το πρωι, να εχεις πιει εναν εσπρεσο και να εισαι παντρεμενος με γκομενα.
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
όχι! δεν νομιζω ότι η αναγνωριση της διαδρομης θα μου βοηθησει το γυρολογιο και σε καμια περιπτωση δεν θα γινω ανταγωνιστικος διπλα σε ένα 1000!
θα με βοηθησει όμως αρκετα στο να βρω και να ενωθω με την υπολοιπη παρεα στα σημεια ανασυγκρότησης, καθως ξερω εκ των προτερων ότι στα ανοιχτα κομματια θα μεινω πισω επειδή εχω αργο μηχανακι!
και δεν μιλαμε για ετησια, μιλαμε για ανοιχτη βολτα!
Για τα της ετήσιας, συμφωνώ με Βύρωνα.
staffaki μάλλον μπερδεύτηκες ή σε παρασύραμε εμείς με τα γραφόμενα. Η παρέα που ξεκινάει, φτάνει συμπαγής στον προορισμό. Δεν θεωρώ επιλήψιμο το να δεις ένα ωραίο κομμάτι δρόμου και ν'ανοίξεις λίγο ή το να κόψεις λίγο να χαζέψεις τη θέα, να βγάλεις καμιά φωτογραφία τα τοπία, κάτι. Όλοι έχουν στον νου τους όλους και επανενώνονται σε βολικό σημείο, τουλάχιστον στις βόλτες που έχω πάει εγώ. Αυτό που περιγράφεις σαφώς και συμβαίνει και το έχω ζήσει κατά κανόνα, αλλού.
Oπου εχει οριστει σκουπα,αρχηγος και κανονες τα "χαλαρα" δεν υπαρχουνε.Ολοι θα πανε σαν μια ομαδα σεβομενοι τον πιο αργο.Η αν υπαρχουνε ειδικοι λογοι θα παει καποιος αλλος μαζι του και θα αποκοπει απο την ομαδα αναγκαστικα.Αυτο δεν σημαινει οτι τον αφηνουνε πισω ,απλα θα κινειται με περισσοτεροι ασφαλεια η αρχικη ομαδα αλλα και αυτος.
Τωρα στην περιπτωση που θα συμφωνησουνε ολοι οτι καποια ωρα θα βρεθουνε σε καποιο προορισμο ο καθενας θα ακολουθησει τους δικους του ρυθμους ,θα βγαλει τις φωτογραφιες του κλπ,κλπ.
Επισης καλο ειναι οπου γνωριζουμε απο πριν τη διαδρομη να κανουμε τον κοπο να την μελετησουμε λιγο.Θα ειναι καλο για μας και την ομαδα.Αν ξεκινησει η παρεα να παει καπου απρογραμματιστα σιγουρα δεν θα υπαρχει ο χρονος για κατι τετοιο.Η ομαδα τοτε ξεκιναει πιο επιφυλακτικα και παει οπου γουσταρει.
Φιλε bros400pgm αν γνωριζεσαι με τον Σπυρο και τον κουρδιζεις,παω πασο και καλα του κανεις.Αν ομως τον ειρωνευσαι,δεν ειναι ωραιο.Οπως ολοι μας,ετσι και ο Σπυρος εχει την δικη του αποψη και πρεπει να γινεται σεβαστη (καποια απο αυτα με βρισκουνε συμφωνο).
ΥΓ Δεν κανω τον δικηγορο κανενος.Το λεω γιατι με ενοχλησε εμενα.Και το λεω παντα με καλη προθεση.![]()
Αν δεν σου αρέσουν οι πρωινές τυρόπιτες, ο εσπρέσο και ο γάμος που βάζει κάποιος σαν όρους στην βόλτα που ποστάρει,έχεις την απλή επιλογή του να μην ακολουθήσεις. Βρίσκεις κάποια βόλτα που να της ταιριάζεις και να σου ταιριάζει,
Απλά πράγματα, αλλά πάλι ξεφύγαμε από το αρχικό νόημα του θρεντ.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).