Ενας εμπειρος αναβατης στο χωμα θα κινηθει πολυ καλυτερα με το 800 απ'οτι με το ΧΤΖ.
Το πρόβλημα του χτζ είναι το μεγάλο για μονοκύλινδρο βάρος του και το χάλια στήσιμο σε αναρτήσεις.
Δεν βλέπω όμως πως το μεγαλύτερο βάρος του bmw, σε συνδιασμό με τον δικύλινδρο κινητήρα και το κακό μπροστινο είναι καλύτερος συνδιασμός στο χώμα.
Εμένα μου έδωσε την εντύπωση μιας ασφάλτινης μηχανής με 21" τροχό και μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις. Καμία σχέση με το χτζ το οποίο μου δίνει την εντύπωση ότι δυνατότητες για πολλά παραπάνω αλλά κάτι το κρατάει πίσω. Με ελάχιστες βελτιώσεις το yamaha μπορεί να κάνει πράγματα που με το bmw θα φάνταζαν πιο δύσκολα.
Και δεν μιλάω για το ποιο απ' τα δύο μπορεί να κινηθεί με την μεγαλύτερη ταχύτητα στο χώμα αλλά ποιο απ' τα δύο μπορεί να κινηθεί σε πιο δύσκολα εδαφη με την μεγαλύτερη ευκολία.
Και σε αυτόν τον τομέα νομίζω υπερτερεί το xtz.
Αλλά πολλά έγραψα για κάτι που είναι εκτός θέματος.![]()
Sent from me using a computer.
Θέλετε να μας πείσετε ορισμένοι, πως είναι εύκολο να καβαλήσεις ένα μηχανάκι σαν το 800 (τιγρη η μπέμπα λίγη διαφορά έχουν) και να οργώσεις τα βουνα και τα λαγκάδια δίχως πρότερη εμπειρία. Και μάλιστα τόσο εύκολα, που θα είσαι και με φορτίο! Έχετε δεί τι κυκλοφορεί εκεί έξω;
Κακό μπροστινό το f800 και το tiger? Ουδείς έγραψε κάτι τέτοιο, πουθενά. Για το πίσω, ναι, αμφότερα χρήζουν βελτίωσης.
ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΒΑΡΗ - μην την πάρετε στραβά
ρε μόρτηδες, όλοι εσεις που λέτε για τα κιλά των μοτό..... ειστε όλοι φιξ που σας πειράζουν τα 15 - 20 κιλά παραπάνω των μοτό???
("φιξ".... όχι απαραίτητα βάρος μόνο αλλά και ιχνος φυσικής κατάστασης)
σουπιά, κάτσε στα αυγά σου εσύ....![]()
πουτσ@@@@@@@@@
Το βάρος παίζει τεράστιο ρόλο γιατί πολύ απλά θα χρειαστεί πολλές φορές να σηκώσεις, τραβήξεις, ξεκολλήσεις, το εκάστοτε μηχανάκι με το οποίο πας πολυήμερες εκδρομές στα χώματα. Για το βάρος του DR800 δεν διαφωνώ ότι είναι μεγάλο αλλά σκεφτείτε ότι τις παλιές καλές εποχές τα κιλά του οριοθετούσαν το ανώτερο όριο, ενώ σήμερα αυτά τα κιλά λογίζονται ως τα λιγότερα. Από εκεί και έπειτα η προσέγγιση είναι ολιστική, εξετάζουμε επίσης το λιτό της κατασκευής και τα απλοποιημένα μηχανολογικά χαρακτηριστικά, όσο πιο πολύπλοκο και φορτωμένο με "τεχνολογία"ένα περιπετειώδες μηχανάκι τόσο αυξάνουν εκθετικά οι πιθανότητες να μουλαρώσει και να σε αφήσει κάπου, χωρίς να έχεις τη δυνατότητα επισκευής.