Σελίδα 5 από 19 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 276

Θέμα: Αγορά μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ναι αυτό με τις αντικρουόμενες απόψεις πάντα έχει πλάκα γιατί ο καθ' ένας υποστηρίζει (και προφανώς αρέσκεται σε) αυτό που έχει. Προσωπικά μονοκύλινδρο πρωτοκυκλοφόρησα φέτος για ένα δίμηνο, σε διαδρομή 42 χιλιομέτρων (απλή μετάβαση) κυρίως εθνικής οδού πηγμένης από κίνηση και μη. Ε, μου έσπασε τα νεύρα στην αρχή το μοτέρ (κραδασμοί, μηδενικό τράβηγμα χαμηλά) μετά κατάλαβα ότι θέλει δούλεμα "άνω μισό του στροφομέτρου" για να μην σκορτσάρει και να έχει δύναμη αλλά και πάλι το βρήκα ελλειπές και δεν θα το πρότεινα πουθενά.
    Αυτό ας πούμε πρώτη φορά το διαβάζω. Νόμιζα ότι στα μονοκύλινδρα η ροπή χαμηλά είναι σταθερή αξία και ότι θα μπορώ να τα δουλεύω άνετα από το ρελαντί μέχρι τις 3.000 rpm. Αυτό ισχύει για όλα ή μόνο για τα motard που έχουν κινητήρες σχεδιασμένους περισσότερο για on/off; Για παράδειγμα για τα Yamaha XT έχω ακούσει ότι η ροπή χαμηλά είναι άφθονη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Δεν παίρνεις το κυτίο να σε σπαμάρουμε λάιβ σε κανένα κρίκο;
    Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μπορείς σε παρακαλώ να το εξηγήσεις;

Με το KTM Duke 690 μπερδεύτηκα τελείως τώρα. Πάνω που ετοιμαζόμουν να το απορρίψω με τα παραπάνω μηνύματα, σκάει το μήνυμα του BLiTzER, που τα ανατρέπει σχεδόν όλα. Δεν παίζει δηλαδή να κυκλοφορώ με το Duke 690 με 2.000-5000 rpm; Θα μπουκώνει; Θα χαλάσει; Θα σκορτσάρει; Ή μήπως εννοείτε ότι θα τραβάει τόσο καλά ψηλότερα, που θα με ωθεί να ανεβάζω στροφές;

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες από τι ερωτήσεις μου είναι ίσως ανεδαφικές, αλλά προσπαθώ να ερμηνεύσω την οδήγηση μοτοσυκλέτας με βάση την εμπειρία μου από αμάξια. Σίγουρα σε κάποια πράγματα δεν υπάρχουν συγκρίσεις, αλλά με το CBF600 που έκανα μαθήματα οδήγησης, είδα ότι πάει σχετικά καλά χαμηλά και δεν είχε θέμα ροπής. Επομένως, λέτε ότι πρέπει να ξεχάσω με το μονοκύλινδρο την απρόσκοπτη λειτουργία στις χαμηλές στροφές; Με το δικύλινδρο ισχύουν τα ίδια (π.χ. MT-07);

Ο γνωστός μου που έγραψα πιο πάνω με το Triumph Sprint ST, έλεγε ότι σκορτσάρει κάτω από τις 5.000 rpm. Δυσκολεύτηκα να το δεχθώ, αλλά δεν μπορώ και να το αμφισβητήσω.

Το NC750X μου αρέσει και έχω ακούσει εξαιρετικά σχόλια για την ποιότητά του και την ευκολία χρήσης στην πόλη. Σε πρώτη φάση δε σκέφτομαι καν την έκδοση με το DCT, αλλά και από την έκδοση με το κανονικό κιβώτιο ταχυτήτων, προτιμώ το MT-07. Ο ίδιος φίλος που μου πρότεινε το NC750, ήταν εκείνος που με παρέπεμψε σε Hornet (εκείνος έχει CBR600 και δεν το αλλάζει με τίποτα). Κάποιοι είναι φανατικοί με τη μάρκα που έχουν επιλέξει και φυσικά σου περνάνε τον ενθουσιασμό τους, ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία για να αξιολογήσεις τα επιχειρήματά τους.

Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για το χρόνο που διαθέτετε για να με βοηθήσετε στην επιλογή μοτοσυκλέτας.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 23/05/2015 στις 11:06.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Στο είπα και στο προηγούμενο μήνυμα, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Αν σκοπεύεις να δουλεύεις το μηχανάκι χαλαρά και ήρεμα, μην πάρεις ΚΤΜ, δεν είναι για σένα. Πάρε κάτι πιο ήπιο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο, πάντως, κάτω από τις 3,000, δεν του αρέσει πάρα πολύ. Αλλά δεν είναι το τυπικό μονοκύλινδρο/motard. Έχει μέγιστη ροπή κάπου στις 5,500.

Τα motard γενικά είναι εργαλεία διασκέδασης και "καγκουριάς". Θυσιάζεις ένα μεγάλο μέρος της πρακτικότητας για να τα έχεις. Αν είσαι πιο πρακτικός τύπος, προτίμησε περισσότερους κυλίνδρους και άλλο στυλ μοτοσυκλέτας (πχ. γυμνά). Ο λόγος που προτείνεται πολύ συχνά το Duke (690) είναι επειδή συνδυάζει με εκπληκτικό τρόπο τους 2 κόσμους. Μονοκύλινδρο μοτέρ, άρα πιο απλή/φθηνή συντήρηση, μεγάλο εύρος ροπής και μια - σχετική - οικονομία και ταυτόχρονα street/naked στήσιμο, με εξαιρετικά περιφερειακά, ελάχιστους κραδασμούς, αξιοπρεπείς ταχύτητες σε ανοιχτά κομμάτια και λάδια κάθε 5,000 χλμ.
    Life begins at 45°.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Εγω το πρώτο μονοκύλινδρο (4τ) που είχα πάρει για οφ, αναγκάστηκα να του ανεβάσω το γρανάζωμα (όσο το μάθαινα) γιατί από την πολύ χαμηλή ροπή δεν μπορούσε ούτε να ξεκινήσει χωρίς να σπινιάρει τη ρόδα. Δεν είμαι σίγουρος τί εννοεί ο Αμυρού, ο οποίος τα λέει πολύ ωραία κατά τ' άλλα (κατ' εμέ).

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ο Αμυρου τα λέει πολύ σωστά με μόνη ένσταση το γεγονός ότι η εμπειρία από ένα βαρύ και με μακρύ γρανάζομα ον-οφφ μονοκύλινδρο, δεν είναι αντιπροσωπευτική.
    Τα συμπεράσματά του είναι σωστά αλλά η αίσθηση που αποκομίζεις από ένα smr και από ένα gs650 είναι η νύχτα με τη μέρα. Και σίγουρα δεν μιλάω για την διαφορά ιπποδύναμης ή απόδοσης.

Γενικά τα μονοκύλινδρα μεγάλου κυβισμού δεν αρέσκονται στις πολύ χαμηλές στροφές, ειδικά με μεγάλες σχέσεις στο κιβώτιο.
    Ένα ελαφρύ sm είναι μηχανάκι πόλης αλλά δεν είναι για όλους. Με την έννοια ότι ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό.
    Και αυτή ακριβώς τη διαφορά προσπαθεί να σου περιγράψει ο αμυρουκάι, αλλά δύσκολα θα μπορέσεις να καταλαβεις τι ακριβώς λέει αν δεν έχεις έστω και μια μικρή εμπειρία.

Όσο αφορά το σκορτσάρισμα της σοβρακοφανέλας του κολλητού, καλά κάνεις και δεν το αμφισβητείς. Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς και να καταλάβεις και τι ακριβώς σου λέει.
    Ασφαλώς αναφέρεται στις στροφές αυτές με τελευταία σχέση στο κιβώτιο. Το σκορτσάρισμα εκδηλώνεται και ανάλογα με το φορτίο που έχει ο κινητήρας μας. Ακριβώς το ίδιο μηχανάκι με μικρότερο γρανάζωμα δεν θα παρουσίαζε αυτό το φαινόμενο στις 5.000 rpm. Το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο κινητήρα σε πιο ελαφρύ μηχανάκι.
    Τα τετρακύλινδρα δεν πάσχουν από τέτοια θέματα γιατί η παροχή δύναμης είναι πολλές μικρές πιστονιές. Δεν είναι λίγες και "βαριές".
    Από την άλλη όσο μειώνονται οι κύλινδροι, η παροχή δύναμης είναι πιο άμεση στις χαμηλές στροφές, με σημαντική υστέρηση της ευστροφίας, ενώ ένα τετρακύλινδρο δείχνει τις αρετές του όσο ανεβαίνουν οι στροφές στο στροφόμετρο.
    Επικρατεί η άποψη ότι ο τετρακύλινδρος δεν είναι ο καλύτερος για πόλη λόγο όγκου, βάρους, και τρόπου απόδοσης, απ' την άποψη ότι πρέπει να δουλεύει ψηλά για να προσφέρει συγκίνηση (γι' αυτό ακούς να τα σκίζουν). Όμως η πραγματικοτητα είναι ότι δεν υπάρχει ιδανικό. Ότι βολεύει τον καθένα και ότι του αρέσει. Υπάρχουν τετρακύλινδροι που έχουν πολύ δύναμη και ροπή στα χαμηλά (εκκεντροφόροι, κυβικά, ψεκασμός, διάμετρος βαλβίδων κτλ) όπως είναι το nc750 και αυτά που είναι ρυθμισμένα να αποδίδουν ψηλά (faizer).

Σίγουρα εσύ δεν ξέρεις τι σου αρέσει ούτε τι θα σε βολέψει αλλά σύμφωνα με όσα μας περιέγραψες σου ταιριάζει καλύτερα ο τετρακύλινδρος κινητήρας.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος

Το NC750X μου αρέσει και έχω ακούσει εξαιρετικά σχόλια για την ποιότητά του και την ευκολία χρήσης στην πόλη. Σε πρώτη φάση δε σκέφτομαι καν την έκδοση με το DCT, αλλά και από την έκδοση με το κανονικό κιβώτιο ταχυτήτων, προτιμώ το MT-07. Ο ίδιος φίλος που μου πρότεινε το NC750, ήταν εκείνος που με παρέπεμψε σε Hornet (εκείνος έχει CBR600 και δεν το αλλάζει με τίποτα).
    Αυτό το μηχανάκι το έφτιαξε η honda ακριβώς για περιπτώσεις σαν τη δική σου και για όσους θέλουν ένα εύκολο και οικονομικό μουλάρι πόλης, χωρίς ξεσπάσματα, με δύναμη από χαμηλά κτλ. που όμως να μπορεί να κάνει και κάτι παραπάνω από ένα scouter ή mega scouter.

Παρόλα αυτά λόγο των μοτοσυκλετιστικών αξιών που με διακατέχουν δε μπορώ να σου το προτείνω, έναντι του πολύ καλού cb650.

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Ή το cb 500 θα ήθελα να προσθέσω στον από πάνω
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από congate7 Προβολή μηνύματος
    Ή το cb 500 θα ήθελα να προσθέσω στον από πάνω
    Μου πέρασε και αυτό απ' το μυαλό, αλλά έφυγε με την ίδια ταχύτητα που φεύγει κάποιος για τουαλέτα όταν τον πιάσει κόψιμο.

Ωραία διευκρίνηση για τα μονοκύλινδρα, Daz, νά 'σαι καλά

Τελικά όμως, ο κόσμος ίσως να χωρίζεται σε 4κυλινδράκιδες και <4κυλινδράκιδες, όσον αφορά την παροχή της δύναμης από μηχανή!

Καλά ψώνια, νεοσσέ, ο,τι και να διαλέξεις, και φυσικά μη ξεχάσεις να μας πείς το τελικό αποτέλεσμα!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Ωραία διευκρίνηση για τα μονοκύλινδρα, Daz, νά 'σαι καλά

Τελικά όμως, ο κόσμος ίσως να χωρίζεται σε 4κυλινδράκιδες και <4κυλινδράκιδες, όσον αφορά την παροχή της δύναμης από μηχανή!
    Όλα καλά είναι. Και οι σφυριές του μονοκύλινδρου, και το τράβηγμα του δικύλινδρου και η μεστή απόδοση του τρικύλινδρου και η υστερία του τετρακύλινδρου.

Ένα απ' το καθένα παρακαλώ και για το ΣΚ δίχρονο, να σπάει τη μονοτονία!

βαρΓιεμαι να γραφω απο κουνητο τωρα....

θα τα πουμε αυριο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ένα απ' το καθένα παρακαλώ
    Kάπου εκεί δεν στοχεύουμε όλοι;

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Σίγουρα εσύ δεν ξέρεις τι σου αρέσει ούτε τι θα σε βολέψει αλλά σύμφωνα με όσα μας περιέγραψες σου ταιριάζει καλύτερα ο τετρακύλινδρος κινητήρας.
    Διαβάζω κάθε μέρα με αγωνία τα μηνύματά σας και μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω. Σκέφτομαι βέβαια ότι το νήμα θα καταντήσει κουραστικό, με έναν αναποφάσιστο και άπειρο, να προσπαθεί να καταλάβει τι του εξηγούν οι άλλοι και να αλλάζει συνεχώς γνώμες. Και μέσα σε όλα τα άλλα να του έχουν κολλήσει δύο-τρεις μοτοσυκλέτες στο μυαλό (έτσι από την εμφάνιση...) και να πασχίζει να δει αν του ταιριάζουν κι ας του λένε οι άλλοι ότι δεν του κάνουν. Το κακό είναι ότι θα ακούσω καμιά 50αριά γνώμες και τελικά θα κάνω του κεφαλιού μου...

Σε μία κουβέντα που είχα σήμερα με φίλο, διαπίστωσα και παραδέχθηκα τα εξής:
    α) Θεωρώ ότι θα κάνω χρόνια να αλλάξω τη μοτοσυκλέτα που θα αγοράσω. Δεν έχω την οικονομική άνεση για αλλαγές και πιστεύω πως ό,τι πάρω θα το παντρευτώ.
    β) Αν πάρω κάτι σχετικά ακριβό για το δικό μου πορτοφόλι, θα το έχω σαν ένα καλό λουστρίνι. Θα χαίρομαι που το πήρα, αλλά θα φοβάμαι να το κυκλοφορήσω, για να μην του κάνω ζημιά και να μη μου το κλέψουν. Αντιθέτως, αν αγοράσω κάτι πιο φθηνό, θα το ευχαριστηθώ περισσότερο, επειδή δε θα πολυσκέφτομαι να το κυκλοφορήσω και να το σταθμεύσω έξω, αλλά θα μου μείνει ο καημός που δεν πήρα κάτι που να με ενθουσιάζει.
    γ) Ξέρω ότι πρέπει να πάρω μικρό για αρχή (π.χ. 250άρι), αλλά δε θέλω! Με έχει πιάσει ανυπομονησία, σε συνδυασμό με το (α), που με κάνει να πιστεύω ότι θα μου μείνει το μικρό. Αφήστε που τα περισσότερα 250άρια δεν έχουν ABS.

Με αυτά και με αυτά, είδα ένα KTM 690 σήμερα στο δρόμο και μου άρεσε. Το δούλευε ο τύπος χαμηλά και προσπαθούσα να καταλάβω πόσο άνετα πηγαίνει έτσι. Επίσης είδα ένα Honda FMX και με κέρδισε. Τι λένε αυτά; Το γεγονός ότι είναι αερόψυκτα τι πλεονεκτήματα και τι μειονεκτήματα έχει;

Επειδή η αγορά μοτοσυκλέτας θα γίνει το νωρίτερο σε ένα μήνα, προειδοποιώ όποιον δεν έχει υπομονή, να αποσυρθεί από το νήμα, για να μη με κράζει αργότερα, που έκανα του κεφαλιού μου.

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 23/05/2015 στις 00:33.

Moderator
    Είμαστε στις 5 σελίδες και ανησυχείς? Έεεεεεχει χυθεί μελάνι σε τέτοια θέματα!

Οι τελευταίοι που θα σε παρεξηγήσουν αν κάνεις του κεφαλιού σου είμαστε εμείς. Ένα απ' τα σημαντικότερα κριτήρια πρέπει να είναι και το "κλικ".

Η μη εμπειρία σου, δε σου επιτρέπει να καταλάβεις και πολλά πράγματα κοιτώντας να οδηγεί άλλος. Πήγαινε και κάνε κανένα τεστ ραιντ σε οποιοδήποτε μηχανάκι.

Το φμχ έχει σταματήσει να βγαίνει. Δεν υπάρχει έκδοση με αβς. Βασίζεται σε πολύ παλιότερο κινητήρα χωρίς δύναμη αλλά αξιόπιστο, ακόμα και τα όργανα είναι ίδια με της προηγούμενης 10ετίας. Όλο το σύνολο είναι απλά ένα φιλικό φθηνό εύχρηστο, οικονομικό μηχανάκι χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο. (Όλα αυτά δεν τα αναφέρω απαραίτητα σαν αρνητικά). Ο αερόψυκτος κινητήρας είναι πιο απλός, χωρίς ψυγεία, ανλτίες, νερά και λοιπές μαλακίες. Μέσα στην πόλη, ακινητοποιημένο ίσως υποφέρει λίγο αλλά με 40 μουλάρια και χαμηλή συμπίεση δεν παθαίνει τίποτα. Έμφαση στις χαμηλομεσαίες έωςπουθενά.

Στο 690 αβς βρίσκεις απ' το 14 και μετά (νομίζω). Είναι ο πιο δυνατός και ο πιο σύγχρονος μονοκύλινδρος κινητήρας που έχει φορεθεί ποτέ σε μη αγωνιστικό μοντέλο. Έμφαση στις μεσαίες και υψηλές έως παντού με χαμηλό βάρος και κορυφαία περιφεριακά.
    Αραιά διαστήματα σερβις αλλά πιο ακριβά από το φμχ (φθηνοτερα όμως από το cb).

Τα φώτα δε θα σε ενθουσιάσουν σε κανένα απ' τα δύο (υποθέτω) και πιο απροβλημάτιστο θα αποδειχθεί το fmx.

Για πες, ποια είναι τα μοντέλα που έχεις ξεχωρίσει?

Το ξέρεις ότι συζητάμε για μηχανάκια που τα χωρίζει το χάος κατω απ' το χάος, έτσι? Το φμχ με το cb είναι σαν να λέμε αλογάκι στο λουνα παρκ με άλογο ιπποδρόμου.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 23/05/2015 στις 02:50.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Τώρα εμένα που δε με παίρνει ο ύπνος πρέπει να διαβάσω τις προηγούμενες 5 σελίδες για να μπω στο κλίμα και να απαντήσω?:ZZZ:

Πάω να τις σκανάρω μια στα γρήγορα.

Moderator
    Εσένα περίμενα να σε πω την αλήθεια.

Σελίδα 5 από 19 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά μηχανής μεσαίου κυβισμού
    από ilias_7 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2014, 17:45
  2. Γνώμες για αγορά μοτοσυκλέτας
    από crywolf74 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 00:24
  3. Αγορα μοτοσυκλετας απο τα 19
    από nmk_extreme στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2006, 20:58
  4. Αγορά μοτοσυκλέτας μετρητοίς
    από R6_06 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 15:44
  5. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2005, 14:39