Αν βάλει σαμπρέλα θα λυθεί το πρόβλημα
Ρε μάγκες έβαλα σαπούνια και ιστορίες και δεν φάνηκε να χάνει από κάπου το λάστιχο .. η πίεση δεν έχει πέσει καθόλου τις τελευταίες μέρες 25psi είχα βάλει και τόσα έχει και τώρα .. δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο να έχανε αέρα,το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να με σαμποτάρει η πρώην μου αλλά και πάλι δεν νομίζω να είναι τόσο psycho![]()
25 psi είναι λιγα.. χωσε μεσα 40 να "τεντωσει" καλα το λαστιχο και ξαναψαξτο.. αν παλι δε βρεις τιποτα τοτε πιθανων να ηταν φρακαρισμενη η βελονα της βαλβιδας.. επισης εγω προτείνω τα λάστιχα να τα δουλευεις με πιεσεις 33 εμπρος 36 πισω.. 25 είναι μικρη πιεση για ελληνικους δρομους..
25 προτεινει ο κατασκευαστης ο οποιος δεν εχει λαβει υπ'οψιν του τους ελληνικους δρομους! τα λάστιχα αντεχουν αρκετα παραπανω και από αυτό που σου προτεινα εγω! (νταξ μπροστα μπορεις να το δουλεψεις και με 30)
μπορει να νιώθεις ότι κοπανάει λιγο παραπανω, αλλα σωζεις τα λάστιχα σου από πολλους τραυματισμούς ετσι.. εκτος και αν το φυσας το χρημα και εχεις τη δυνατοτητα να σκας 150αρες (+/-) κάθε χρονο για λάστιχα.. οποτε συνεχισε να βαζεις 25..
παμε τωρα στο άλλο που ρώτησες..
η βαλβιδα αποτελείται από δυο μερη: το σωμα και τη βελονα
σωμα είναι αυτό το μαυρο που βλέπεις.. βελονα είναι το κερατακι που βιδωνει μεσα στο σωμα και πατιεται όταν βαζεις το ακροφυσιο του αερομετρου.. στην ουσια είναι αυτό που κραταει τον αερα μεσα στο λαστιχο!
Το λάστιχο μέχρι μια ορισμένη πίεση δείχνει μια χαρά και δύσκολα καταλαβαίνεις ότι η πίεση έχει μειωθεί σημαντικά.
Από εκεί που είναι μια χαρά λοιπόν αν χάσει 1-2 pci ακόμα κλατάρει (σχεδόν).
Πόσο καιρό είχες να τσεκάρεις την πίεση?
Sent from me using a computer.
Με παραπάνω αέρα δεν θα αργεί να ζεσταθεί περισσότερο; Να θυσιάσει πρόσφυση υπέρ της οικονομίας;
Think faster than you ride
Οι 2 λογοι - που ειναι και αλληλενδετοι - που με παραπάνω αέρα η πρόσφυση θυσιάζεται, ειναι γιατι παταει μικροτερη επιφανεια ελαστικου στο δρομο συνεπως το λαστιχο αργεί να ζεσταθεί.
Χανει σε προσφυση κερδιζει σε πιο αναλαφρη αισθηση της μηχανης.
Οσον αφορα την οικονομια, δεν ξερω αν η υψηλοτερη πιεση συμβαλλει στην οικονομια - μακροζωια, γιατι ναι μεν με υψηλοτερη πιεση εχουμε μικροτερη τριβη και θερμοκρασια (οικονομια) αλλά εχουμε και αντιστρόφως ανάλογη φθορα του κεντρου.
Οι ενδεδειγμενες πιέσεις σε κάθε μότο από το κάθε εργοστάσιο δεν λαμβάνουν υπ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες για κάθε κράτος και την ποιότητα των δρόμων πού αυτό έχει.
Ωραίες και καλές οι ενδεδειγμενες πιέσεις των εργοστασίων αλλά νομίζω ο καθένας βάζει τις πιέσεις πού δουλεύουν με αυτόν σωστά.
Συνήθως είναι κοντά στις εργοστασιακές.
Εξαιρούνται οι συνθήκες πίστας και ΜΧ /εντουρο