Και wilbers στα ίδια περίπου με hyper pro + 18 ευρώ μτφ. Η συγκεκριμένη είναι για μοντέλα με abs (τα οποια έχουν μικρότερο ύψος και μάλλον η ανάρτηση έχει μικρότερη διαδρομή) αλλά η τιμή είναι ίδια.
http://www.ebay.it/itm/Wilbers-Feder...item41850f7098
Τα hagon για το faizer δεν ξέρω πόσο έχουν αλλά για το xtz τα βρήκα 386+20μτφ. Δεν αξίζει με τίποτα εναντι των hyper pro.
http://www.ebay.it/itm/MONO-AMMORTIZ...item257e977238
Επειδή ξέρω τι ετοιμάζεις και ξέρω πόσα μπορεί να έχεις προγραμματίσει, θα τη βάλω σαν μια φθηνή προσωρινή λύση. Πιο φθηνή απ' αυτή στο car.gr Μπορεί να σε βγάλει και άλλα τόσα χλμ αλλά είναι κρίμα τα 140 ευρώ.
http://www.ebay.de/itm/Federbein-Sto...item486e01241c
Sent from me using a computer.
Είναι λαχειάκι, δε λέω! Μα πιο εύκολα θα πάρεις τα λεφτά σου από το ebay παρά από τον ιδιώτη ή έμπορο που την έχει γυαλισμένη και την πουλάει με 4.000 χλμ όπως λέει.
Έχει ένα μήνα προθεσμία να την επιστρέψει με τα μτφ να επιβαρύνουν το ίδιο (νομίζω). Δλδ θα χάσει 15 ευρώ.
Μα...τέτοια έχει...γιατί να δώσει 170€ για μια ίδια αγνώστου κατάστασης...;
Καλύτερα να τα δώσει για επισκευή της δικιάς του ,αν την αναλαμβάνει κάποιος επαγγελματίας με εγγύηση.
Εξαρτάται Δρ.
Εγώ ήθελα η ανάρτηση που θα βάλω να με καλύπτει αξιοπρεπώς σε:
Μεγάλα χωμάτινα ταξιδιωτικά
Trail-rides
Σβέλτα ασφάλτινα μονοκάβαλα βολτίδια
Μεγάλα ασφάλτινα μονοκάβαλα ταξιδιωτικά(βλ.36άωρο)
Μεγάλα ασφάλτινα 2κάβαλα 3βάλιτσα ταξιδιωτικά
Θεωρείς οτι δεν χρειαζόμουν την υδραυλική προφόρτιση ,ωστε σε συνδιασμό με τις ρυθμίσεις των αποσβέσεων ,να φέρνω την ανάρτηση σε μερικά δευτερόλεπτα ,όσο πιό κοντά στα εκάστοτε μετρα κ σταθμά μου...;
Απάντησε ο Δρ.
Και EDIT: Τα περισσότερα επώνυμα αφτερ αμορτισέρ που έχουν αναφερθεί παραπάνω ,δεν ισχύει οτι δεν έχουν δοχείο αζώτου.
Αυτό που ισχύει είναι οτι ,δεν εχουν εξωτερικό δοχείο αζώτου.
Απλά το έχουν ενσωματωμένο στον κορμό τους.
Και προσωπικά πιστεύω οτι το εξωτερικό δοχείο αζώτου χρειάζεται μόνο σε αγωνιστικούς ρυθμούς(για αποφυγή υπερθέρμανσης λόγω θερμοκρασίας σώματος) κ για να μπορούμε να έχουμε πληθώρα ρυθμίσεων (αργές-γρήγορες αποσβέσεις κτλ)
Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 24/05/2015 στις 16:33.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Νόμιζα ότι μόνο η νιτρον το έχει εσωτερικά και οι άλλες απλά δεν έχουν.
Να γιατί ''ΚΤΜ''..........................
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Περιπου...
Η βασικη μου αντιρρηση ειναι στο κωλυμα που εχουμε περι σωστου σαγκ το οποιο κατα την γνωμη μου αφορα μονο στην περιπτωση που το ελατηριο ειναι το καταλληλο για τα συνολικα κιλα φορτωματος. Αν φορτωσεις τιγκα τωρα ενα μηχανακι το οποιο εχει ελατηριο υπολογισμενο για πχ αναβατη 90 κιλα, και στη συνεχεια προφορτισεις ωστε να εχεις δυναμικο σαγκ 1/3 τοτε καταληγεις να εχεις μια αναρτηση η οποια:
1) εχει πολυ αδυναμο ελατηριο για το βαρος φορτωματος
2) δεν ειναι σε θεση να εκμεταλλευτει τις ιδιοτητες του μοχλικου το οποιο σκληραινει ταυτοχρονα τις ελαστικες και υδραυλικες δυναμεις γιατι κρατας το πισω μερος ψηλα
3) σε αναγκαζει να σφιξεις υπερβολικα τις αποσβεσεις ωστε να ανταπεξελθεις στο (2) και καταληγεις να εχεις τελειως λαθος λογο ελαστικων/υδραυλικων δυναμεων.
4) κραταει ενα πολυ βαρυ πισω μερος πολυ ψηλα με αποτελεσμα να την ακουει το μπροστινο και να μην μπορει να συνεργαστει.
Αντιθετως αν δεν προφορτισεις, τοτε ο λογος αυτων των δυναμεων παραμενουν πολυ πιο κοντα στο ιδανικο και το βαρυ πισινο συνεργαζεται καλλιτερα με το μπροστινο.
Οποτε, κατα την ταπεινη μου αποψη, η ρυθμιση σαγκ προοριζεται για πολυ μικρες αλλαγες στην γεωμετρια και στην περιπτωση που το ελατηριο ειναι περιπου κοντα στο ιδανικο για το βαρος του αναβατη. Το παραπανω βαρος καλλιτερα ειναι να αφησει την μηχανη να κωλοκατσει γιατι αλλιως θα δημιουργηθυν περισσοτερα προβληματα απ'οσα θα λυθουν.
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 24/05/2015 στις 17:46.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
H NITRON & η OHLINS το έχουν σίγουρα γιατί το'χα ρωτήσει όταν ψαχνόμουν.
Για τις HYPERPRO & WILBERS δεν ρώτησα ,ούτε το έψαξα ,μια κ είχα καταλήξει σε μιά απο τις δυό πρώτες.
Φαντάζομαι ομως οτι θα πρέπει κ αυτές να ακολουθούν την λειτουργική φιλοσοφία του ενσωματωμένου δοχείου αζώτου.
Διαφορετικά θα ήταν υποδεέστερες κατασκευαστικά ,κάτι το οποίο δεν θα δικαιολογούσε την τιμή πώλησής τους.
Πιθανά ο Dr.Big να μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα επι του θέματος.
@ Dr.Big Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου στο θέμα της προφόρτισης.
Δεν έχω εντριφίσει τόσο επιστημονικά επι του θέματος ,αλλά όλα όσα αναφέρεις μου φαίνονται απολύτως λογικά.
Ωστόσο ,επειδή ζούμε σ'ένα κόσμο συμβιβασμών ,αναγκαζόμενοι να έχουμε ένα κ μόνο μηχανάκι για πολλές συνθήκες χρήσης ,όπως είναι τα ΟνΟφφ ,
στο δικό μου μυαλό αλλά κ στην καθημερινότητά μου ,η υδραυλική προφόρτιση νιώθω οτι μου δίνει εύκολες λύσεις ,
αλλάζοντας στιγμιαία την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας μου προς τα εκεί που κάθε φορά επιθυμώ.
Σαφώς κ δεν μπορεί να την κάνει ιδανική υπό όλες τις τόσο διαφορετικές συνθήκες ,αλλά βελτιώνει σίγουρα την αίσθηση που έχω αναλόγως βάρους ,ταχύτητας κτλ.
" the PouroDuro team "
επ'αυτου δεν εχω να προσθεσω κατι, αν μπορεις να την εχεις, καλο ειναι να την εχεις!
Σχετικα με το αζωτο, καθε σοβαρη αναρτηση οφειλει να εχει, ειτε με ειτε χωρις ξεχωριστο δοχειο, ωστε να κραταει το λαδι σε πιεση και να αποφευγεται αυτο που λεγεται cavitation ('σπηλαιωση' ελληνιστι αν δεν κανω λαθος)... το οποιο αφορα στη δημιουργια φυσσαλιδων στο λαδι. Το ξεχωριστο δοχειο προσφερει αφ'ενος την δυνατοτητα ξεχωριστης ρυθμισης και αφ'ετερου την ικανοτητα να χωραει παραπανω λαδι = μεγαλυτερα διαστηματα σερβις.
Για τις δικες μας μη αγωνιστικες αναγκες κοιταμε να παρουμε την αναρτηση με την μεγαλυτερη διαμετρο πιστονιου, και γιατι θα παιρνει περισσοτερο λαδι και γιατι θα δουλευει πιο γραμμικα. Οι ohlins και hyperpro εχουν 46μμ πιστονια ενω οι nitron 40ρια στα στρητ και 46ρια στα ον-οφφ. Οι πρωτες εχουν και μια σειρα με 50ρια αλλα δεν γνωριζω για πoια μοντελα.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Επικοινωνησα με τον K-shock και μου ειπε οτι την αναλαμβανει για ενα πληρες σερβις χωρις κανενα προβλημα
και με εγγυηση καλης λειτουργιας.
Εννοειται οτι μια αναρτηση πιο ακριβη ειναι σιγουρα καλυτερη σε ολα,αλλα για τις δικες μου αναγκες η μαμισια
με καλα ελατηρια με υπερκαλυπτει σε ολα,και το λεω εχοντας γραψει ηδη 13.000 χλμ στους 4 μηνες που εχω το μηχανακι, με φορτωμα,δικαβαλα κτλ.
Θα την γλυτωσω με ενα κατομπαλο,το πιο σημαντικο
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις![]()
Ζούπερρρρρρρρρρ !!!
ΥΓ: "13.000 χλμ στους 4 μηνες"...ρε "μπαγάσα"....ΤΑΞΙ το'χεις κάνει το Τενεκεδάκι ???
![]()
" the PouroDuro team "