Αν μπορεί το 690 enduro να έχει ταχύτητα ταξιδίου τα 120-130 τότε, ναι, δεν υπάρχει επαφή.
Typhoon 125, NX 250, WR200, LC4 400E, M 600, Canyon 500, LC4 640 SM, 640 ADV, Speed 4, Z1000, 404 DS, ADV 950S , SDuke 990, SM 950 , 440 SM, 690 SM, TUONO 660!
To 690 ειναι καλυτερο σε ολα απο το XR πλην της αξιοπιστιας (ναι και το 690 αξιοπιστο ειναι αλλα κατι τετοια ιερα τερατα τυπου XR δεν θα τα πιασει ποτε οποτε μη κραζετε).
Αλλα και παλι ταξιδι δικαβαλος δεν θα ευχαριστηθεις. Θα εισαι μεν αρκετα καλυτερα αλλα και παλι ειναι μονοκυλινδρο enduro (on-off).
Βεβαια, αν ταξιδευεις μια στο τοσο και οχι καθε μηνα πχ, δεν νομιζω να σε ενοχλει και τοσο..
MADE IN JAPAN 日本製
Ντάξει, νομίζω υπερβάλλεις λίγο (αν και καλά θα 'ταν)! Νομίζω τελική του είναι 170-175km/h και άνετα θα είναι τα 130-140km/h. Σκέψου στο advrider λένε ότι τρίζει αρκετά μετά τα 110km/h....
Και τα νούμερα που γράφω είναι από το '14/'15 που είναι 690cc και 68HP...
Και πάλι πάντως είναι αναβάθμιση! Αν και ταξίδι με 125km/h (τελική 142km/h) που έχω κάνει με το DRZ (που είχα και μου τό κλεψαν) δεν ήταν τόσο άνετο σε ευθείες/εθνική...
Συμπέρασμα: Τα μονοκύλινδρα την θέλουν την υπομονή τους στο τρίξιμο και αντοχή στον αέρα!![]()
Tα μονοκυλινδρα δεν ειναι να τα βγαζεις εθνικη οπως και να 'χει. Θα σε πανε φυσικα αλλα ταλαιπωρησε και εσυ και αυτα.
Στα στροφιλικια ομως και στους b-roads σε αποζημιωνουν.πραααουου
To F800 GS θα ηταν καλη επιλογη μιας και ειναι δικυλινδρο και αρκετα χωματερο αλλα ξεφευγει σε μπατζετ..
MADE IN JAPAN 日本製
Ακόμα και το παλιο 690 με τα 654 κυβικά τα 170 τα έχει για πλάκα και έχει και αέρα ακόμα. Εγώ την παλεύω μέχρι 130-140 σε άπνοια αλλά έτσι και φυσάει τον πίνεις πολύ αγρια. Επίσης η σέλα είναι σαν να κάθεσαι σε στενή ξύλινη τάβλα. Ακόμα πονάω απο την επιστροφή απο γράμμο πρίν μερικούς μήνες.. :P :P
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
ρε μαγκες τι λετε?
το 690 (ειτε με τα 654, ειτε με τα 690cc) μια χαρα τα εχει τα 170 στην εθνικη...
αλοιμονο δλδ...
το προβλημα ειναι οτι το συγκρινετε με ενα XR 400!! απο που και ως που θα εχουν επαφη σε ασφαλτο και σε ανοιχτα κομματια?
το ενα ειναι 400cc και 20ετιας, και το αλλο 690cc και καινουργιο...
Σαφώς και υπάρχουν διαφορές, τεχνολογίας/επιδόσεων.. το θέμα δεν είναι η άμεση σύγκριση μεταξύ τους, αλλά πόσο θα σου διευκολύνει τη ζωή στις ασφάλτινες διαδρομές ένα 690 σε σχέση με ένα 990.
Και εκεί νομίζω πως το 690 δεν είναι στη μέση της απόστασης XR400->990, αλλά πηγαίνει λίγο πιο κοντά προς το XR. Αυτό λέω..![]()
Είχα το 690 Enduro, έχω τώρα (ακόμη...?) το 950 Adv και έχω γράψει μαζί τους αρκετά χλμ σε κάθε είδους τεραίν...
Σε πολύ πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό, είχα την ευκαιρία να οδηγήσω αρκετά το XR400R... και αμέσως μου θύμισε το 690! Το ίδιο ελαφρύ και παιχνιδιάρικο, με σκληρή σέλα και σφιχτές αναρτήσεις, θέση πάνω στο τιμόνι χωρίς προστασία από τον αέρα... καμία σχέση με 950/990 που είναι σαφώς πιο all-around λυση...
Υ.Γ.1. Τώρα για το αν περνάει το 950/990 τα νεροφαγώματα... Ίσιωμα τα κάνει! Διαφορετικό τρόπο θέλει απλώς... αλλού είναι οι διαφορές του με το 690.
Υ.Γ.2. Τα ίδια (και πιο αναλυτικά) έγραφα και κάποια χρόνια πριν σε αντίστοιχα thread... Ψάξε λίγο το forum!![]()
Λοιπον φιλε μου εχω ενα xr 400r μονο για μοπνοπατια ,το εχω σκισει το εχω πεταξει κατω,μου εχει ερθει καπακι,τα παντα ολα και δεν εχω βαλει ευρω επανω ,το πηρα μεταχειρισμενο το 08 ειναι μοντελο του 96 ,ειναι δηλαδη 19 χρονων μηχανακι και δεν εχει ζητησει τιποτα,ειναι βεβαια υποδεεστερο σε αναρτησεις και πλαισιο αλλα κανει αυτο που του ζηταω και δεν λεει κιχ.
Τωρα με το 950 θα βαζεις συνεχεια ,φοβερο μηχανακι αλλα απ οτι μου ειπε φιλος που το ειχε εβγαζε συνεχεια προβληματα και τα εφτιαχνε μονος του .Οταν θα σου πεφτει θα δακρυζεις οχι απο τις ζημιες αλλα επειδη θα το βλεπεις κατω.Μεγαλυτερο βαρος για χωμα .Σκεψου μονο οτι τα λαστιχα του xr τα κρατας 3 χρονια και στοιχιζουν 120ε και του 950 230ε μπορει και παραπανω και μπορει να τα αλλαξεις νωριτερα .Να ξερεις οτι πας σε τελειως διαφορετικη κατηγορια.