Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 111

Θέμα: τους μαμεις η δεν τους μαμεις;;;ιδου η απορια..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος

Η συνοδηγος ,αν καταλαβα καλα,τα ψιλοεπαιξε σε μια ελληνικη πολη.Αν γινοτανε το ιδιο σε καποιο βουνο της Βουλγαριας τι θα εκανε?
    Εδω εχεις δικιο βεβαια,αλλα οταν ξεκινας μονος εισαι προετοιμασμενος για ολα

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Kαι να βαλω αλλη μια παραμετρο στο τραπεζι.

Που πα ρε Καραμητρο μονος σου για πρωτη φορα Οξω?Αν γινοτανε εκει η στραβη,τι θα εκανες?
    Οποτε κανονισε το την επομενη ΜΕ ΠΑΡΕΑ,η κανονισε το μονος και εδω δεν κανω πλακα.Τα Βαλκανια δεν ειναι ενας κοσμος αγγελικα φτιαγμενος,εχουνε πολλες κακοτοπιες και χρειαζεται η αναλογη προσοχη.

Ο δρομος τα εχει αυτα,το ταξιδακι θα το κανεις συντομα
    πανο,τι θα αλλαζε αν ειχα μαζι τον φιλο μου τον ταδε;;;
    πολυ ευχαριστως θα ηθελα να εχω 1-2-3 φιλαρακια μαζι,με τα οποια μπορω να συνταξιδεψω,εχουμε παρομοιους ρυθμους και αντοχες κλπ.δυστυχως και η εποχη ηταν περιεργη και το ταξιδι αποφασιστηκε λιγες μερες πριν ξεκινησει.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Δηλαδή αν τα είχε ψιλοπαίξει (φαντάζομαι από κούραση) και υπήρχε παρέα, τι θα γινόταν διαφορετικά; Πάλι θα έπρεπε να κάνει υπομονή ως το πρώτο χωριό. Ναι ΟΚ θα είχε παρεάκι να πουν μιά βλακεία, αλλά ως εκεί.
    Αν κάτι δεν κατάλαβα και είπα βλακεία, σόρι εκ των προτέρων.

**edit τώρα είδα και την απάντηση του Άκη...

Δεν ξερω τι θα παθει.Αν νομιζει οτι μπορει να παρει τα ρισκα ας το κανει.

Η συνοδηγος ,αν καταλαβα καλα,τα ψιλοεπαιξε σε μια ελληνικη πολη.Αν γινοτανε το ιδιο σε καποιο βουνο της Βουλγαριας τι θα εκανε?

Ακυρο η οχι εγω επιμενω.Σε πρωτη φαση θεωρω οτι οποιος εχει την επιλογη της παρεας ειναι το καλυτερο.Απο εκει και περα υποδειξεις δεν κανω.Λεω μια αποψη και αν θελει καποιος την κραταει,αλλιως την πεταει.
    η συνεπιβατης δεν τα επαιξε.στεναχωρηθηκε απλα πολυ.πιο πολυ για μενα αποτι μου ειπε γιατι το παλευα τοσο καιρο.ειναι αλανι η γωγω.
    το μονο καλο της υποθεσης ειναι οτι εγινε πριν βγω εξω.ακρη θα εβρισκα απλα θα κοστιζε περισσοτερο μαλλον για να ερθει το μηχανακι ελλαδα και απο εκει με την οδικη που εχω να φτασει πατρα.
    δεν λεω οτι ειναι παιχνιδακι το ταξιδι.δρομος ειναι οπως και να το κανεις.το σχεδιο ελεγε περιπου 500 χλμ βουλγαρια και αλλα τοσα και λιγοτερα σκοπια (και αυτα μαλλον δεν θα γινονταν λογο καιρου).
    ευτυχως προς το παρον ειναι το μονο μελανο συμβαν σε οσα ταξιδια και βολτες εχω κανει.απλα ετυχε...

να πω και κατι για τους μαστορες που εγινε η κουβεντα πιο πισω.(γιαυτο και το εβαλα στο οφ τοπικ βασικα γιατι ηξερα πως θα γινει τετοια κουβεντα).
    καταρχην οσοι με γνωριζουν εστω και λιγο,ξερουν οτι δεν λεω παπαριες χαρην εντυπωσιασμου.δεν το χω,δεν με απασχολει.
    δευτερον.ξαναγραφω αυτο που εγραψα στην αρχη του θεματος.με το που πηγα στον δικο μου μαστορα,δεν το κοιταξε,με τον ηχο και μονο,πριν καλα καλα σταματησω,καταλαβε τι εγινε.τι να πω;ειναι τοσο αλανι;;;και οι αλλοι δεν το χουν;;;
    τριτον.ο πρωτος μαστορας ηταν 50+ ο δευτερος νομιζω περι τα 40.εφοσον ειπωθηκε απο ατομα που κατεχουν λιγο μηχανολογικες γνωσεις,μοιαζει ο ηχος του ρευματος στην προκειμενη περιπτωση, με αυτον της καδενας,δεν θα επρεπε να ριξουν μια ματι στις πιπες;οποτε ενα φαουλ ειναι αυτο.
    αν απτην αλλη το καταλαβαν,και μου ελεγαν:ρε φιλε ειναι αυτο κι αυτο,πρεπει να το φτιαξουμε και θελω 30 ευρω.σαφως και θα τα εδινα να συνεχισω το ταξιδι μου.
    αν τους χαλανε τα 30 ευρω για 5 λεπτα τι να πω;;;μαλλον ζω αλλου γιατι εγω δουλευω 6+ ωρες την μερα και 30 ευρω ΔΕΝ παιρνω μεροκαματο.

Μαθε οσο πιο καλα μπορεις το μηχανακι σου..
    Ειναι βασικο να ξερεις,και αν χρειαστει να επιδιορθωσεις κατι ακομη και σε ενα πρατηριο
    Δεν λεμε να αλλαξεις ρουλεμαν στροφαλου,αλλα να βαζεις χερι σχεδον παντου και να μην σε σταματουν μικροζημιες

Παλαιό μέλος
    Δεν εχει νοημα να προσθεσω κατι αλλο.Ειπα κατι αυτονοητο.

Η εμπειρια παλαιοτερων οδηγων,μπορει να φανει χρησιμη σε καποιον που πρωτοξεκινα.Τιποτε περισσοτερο,τιποτε λιγοτερο.

Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας,οποτε παμε παρακατω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Ειναι βασικο να ξερεις,και αν χρειαστει να επιδιορθωσεις κατι ακομη και σε ενα πρατηριο
    Δεν λεμε να αλλαξεις ρουλεμαν στροφαλου,αλλα να βαζεις χερι σχεδον παντου και να μην σε σταματουν μικροζημιες
    κοιτα,μηχανικος δεν ειμαι.τωρα να βρω μια βλαβη την οποια δεν μπορεσαν να βρουν 2 μηχανικου,με αδεια (α)σκησεως επαγγελαμτος.....

@πανο:ποιο ειναι το αυτονοητο;να μην πηγαινω βολτες μονος μου;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    η μιση δουλεια του μαστορα και παραπανω ειναι η διαγνωση
    δυστυχως οι περισσοτεροι για οικονομια χρονου πανε εμπειρικα κι οχι λογικα
    δλδ τι χαλαει στο ταδε μηχανακι; αυτο.......
    αν εκαναν 2-3 ελεγχους παραπανω θα μεγαλωναν τις πιθανοτητες να βρουν ακριβως τη βλαβη
    δυστυχως πετανε την πρωτη παπαρια που τους ερχεται κι αν δεν κατσει πληρωνει ο πελατης για κατι ασχετο
    μετα αρκει να βρουν μια ωραια δικαιολογια
    καποτε μου αλλαξαν φλατζα καυσης σε eliminator ενω τελικα εφταιγε η αντλια που περναγε νερο στο λαδι
    φυσικα τα πηρωσα ολα

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος

@πανο:ποιο ειναι το αυτονοητο;να μην πηγαινω βολτες μονος μου;
    Οχι ρε Ακη,εσυ αποφασιζεις το τι και το πως.

Οταν εχεις και καποιον αλλο διπλα σου,γινονται ευκολοτερα τα πραγματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    καποια στιγμη πριν 2-3 χρονια, ημουν Αθηνα και χρησιμοποιουσα πολυ το cbf125 για τις δουλειες μου και για την δουλεια μου...
    οταν πηγαινα για την δουλεια μου, 99% επαιρνα και συναδελφο μαζι γιατι χρειαζοταν...δεν καναμε τιποτα τραγικο σε αποστασεις, εντος Δημου Αθηναιων οι μετακινησεις αλλα 83 κιλα εγω, 95 αυτος, ξεπερναγαμε το οριο της honda που ελεγε 160 για το συγκεκριμενο οχημα...
    καπου καπου ετρωγε και ανοιγματα με το εν λογω φορτιο...οχι κοφτες, αλλα λιγο πριν...

μετα απο μια δουλεια, παω να το βαλω μπροστα και ακουγεται σαν ducati και χειροτερα...αρχιζω και σκεφτομαι απο καδενα (πολυ χλωμο), μεχρι μπιελα (πολυ πιθανο)...
    μιλαμε το μηχανακι βαραγε ολοκληρο...αφου φοβομουν να το καβαλησω μηπως μου καρφωθει καμια βαλβιδα στα @@...

το βαζω να το ακουσει ο Αντωνης (reinmeister) απο το τηλ... μου λεει βαραει ασχημα...φερτο απο εδω και βλεπουμε...ηταν γραφειο...
    το παω απο εκει...το κοιταει απο εδω...το κοιταει απο εκει...
    λαδι ειχε μεσα κανονικα...

παιρνει μια πενσα, σφιγγει λιγο τις βιδες του λαιμου της εξαγωγης...λουλουδι...

παω μετα σπιτι παιρνω ενα 8-10 (δεν θυμαμαι)...σφιγγω καλυτερα...πενα...

ουτε που μπορουσα να φανταστω οτι ξεσφιγμενος λαιμος εξατμισης μπορει να κανει ετσι...
    ειχε ξεσφιξει τοσο, που ακουγοταν ξεκαθαρα οτι ηταν κατι απο το μοτερ...

μετα μου'κανε πλακα το κωλοπαιδο οτι αν ηταν αλλος θα πεταγε ενα "μπιελα ειναι, περνα αυριο να το παρεις"...
    θα σφιγγε βιδες και θα του ακουμπαγα κανενα 400αρι για εργασια και ανταλλακτικα...

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Την εχω πατησει και εγω με το προστατευτικο των λαιμων της εξατμισης στο ΧΤ. Ειχε πεσει η μια βιδα και συντονιζε πανω στο λαιμο της εξατμισης και εκανε λες και οι βαλβιδες κουζουνιζαν. 3 εγκεφαλικα επαθα μεχρι να το εντοπισω...

Οχι ρε Ακη,εσυ αποφασιζεις το τι και το πως.

Οταν εχεις και καποιον αλλο διπλα σου,γινονται ευκολοτερα τα πραγματα.
    ειπα και παραπανω.πολυ ευχαριστως να συνταξιδευω με φιλο που ταιριαζουμε οδηγικα.πχ με τον taisteal μπορω να παω βολτα,ταξιδι ομως μαζι του δεν μπορω να κανω..τι να πω;αφου εχει ατσαλινο κωλο ο ανθρωπος.
    παντως σε μια μηχανικη βλαβη,αν δεν εχεις αρκετες γνωσεις,θεωρητικα και πρακτικα,δεν νομιζω πως και 10 μηχανακια να ειναι μαζι,μπορει να υπαρξει ουσιαστικη βοηθεια στο να λυθει η ζημια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    κοιτα,μηχανικος δεν ειμαι.τωρα να βρω μια βλαβη την οποια δεν μπορεσαν να βρουν 2 μηχανικου,με αδεια (α)σκησεως επαγγελαμτος.....
    Αφου ξερεις καλα οτι οι περισσοτεροι μηχανικοι ειναι δια τον πεο και δεν ασχολουνται..
    Τα πτυχια δεν μου λενε τιποτα προσωπικα.
    Οσο ασχολεισαι εσυ με το μηχανακι σου,τοσο περισσοτερο θα το μαθαινεις και θα το''νιωθεις''

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος

προσωπικη αποψη μετα απο 21 ετη τεχνικος εκ των οποιων 7 κατασκευη κ 14 βαρδια.

οφειλουμε ολοι οσοι κανουμε χρηση μοτοσυκλετας να ζητουμε απο τον μηχανικο μας (ακομα κ αν χρειαστει να του πληρωσουμε 2-3 εργατωρες) να μας κανει μια παρουσιαση των μικρων αυτων μικροβλαβων κ πως επισκευαζονται στον δρομο.
    δλδ ενα μινι σεμιναριο με τα βασικα που ολοι μας ''θεωρουμε'' πως γνωριζουμε αλλα τελικα δεν...
    επισης η παρακολουθηση ενος σερβις απο κοντα (στην μοτο μας παντα) εχει πολλα να μας δωσει,ακομα κ το πως βγαινουν τα πλαινα να μαθουμε ειναι κερδος.
    τωρα βεβαια οσο εξελισονται οι κατασκευες τοσο λιγοτερο ερασιτεχνικα χερια θα μπαινουν... αλλα παντα θα υπαρχουν σημεια που θα μπορεσουμε να επεμβουμε.

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μπαλάντα για τους ποιητές που δεν οδηγούνε
    από cityfly στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2011, 20:50
  2. Μπαλάντα για τους ποιητές που δεν οδηγούνε
    από cityfly στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2009, 09:28
  3. Δεν Τους Αντέχω ΠΙΑ
    από metaltheo στο forum Off topic