ψιτ....ΤΙΡ....
φαε αυτα πρωτα
http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2667375
Πριν από 2 χρόνια είχαμε κάνει την ίδια ακριβώς παραγγελία 3 άτομα. Ήταν κάτι αθλητικά είδη από Ιαπωνία.
Όταν έφτασαν μας πήραν τηλέφωνο από το τελώνιο στο Βενιζέλος. "Θέλετε να τα εκτελωνίσουμε εμείς και να τα στείλουμε στην πόρτα σας;" "Κόστος εκτελωνισμού +αμοιβή υπαλλήλου κλπ"
"Όχι θα έρθουμε να το κάνουμε μόνοι μας, ευχαριστώ"
Αποτέλεσμα, έχασα μια μέρα στην όλη διαδικασία, και πληρώσαμε 3 διαφορετικά ποσά. Τον ένα τον έγδαραν κανονικά
Το μικρότερο ποσό το πλήρωσε η κοπέλα της παρέας :a13:
Συμπέρασμα Α, Το πράγμα παίρνει διαπραγμάτευση, εξαρτάται και σε ποιόν θα πέσεις
Συμπέρασμα Βου, Το μίνι βοηθάει, βέβαια δεν ξέρω και τις αναλογίες σου, αλλά λέμε τώρα![]()
Travel, Grow, Share
εγώ σε είπα στείλε μου ,δεν έστειλες γιατί ήμουν από κινητό ,να σου εξηγούσα μέσω τηλ. όλη η διαδικασία παρότι μπορεί να την έκαναν πολλά άτομα, υπάρχει μια τρυπούλα στο θέμα,αλλά αν το γράψω 1/10 μην μαθευτεί . Για αυτό σε είπα ΡΜ ,για να φας μικρό τελωνείο.
Έφερα πλαστικά και κουτί , περίπου 1,5 μέτρο μήκος και πλάτος κανά μέτρο ,και ύψος περίπου 80 πόντους και ζύγιζε ,περίπου 25-30 κιλά.
Με κόστος σύνολο 600€ , από Ιαπωνία,σκέψου λίγο αν το πάμε με βάση ΦΠΑ 138€ μόνο ΦΠΑ ,και 6.5% επί της αξίας δασμός +50€ , και +20€ αμοιβή ΕΛΤΑ. Όχι courrier και εγώ πλήρωσα 70€.![]()
Εμένα, μαζί με το δέμα μου, μου έδωσαν 50€ μετρητά και μια ολόσωμη Arrow δώρο.
Life begins at 45°.
Τελευταία εξέλιξη:
Αξία δέματος...360
Δασμοί....107,70
Το παρέλαβα σήμερα από ΕΛΤΑ Κολωνού.
Καλημέρα και καλό μήνα.![]()