Σελίδα 5 από 15 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 211

Θέμα: μα τι σκ@τ@ δοκιμές κάνουν πριν βγάλουν τις μοτό στην παραγωγή???

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Οποιος νομιζει οτι οι ιαπωνες 'στοκαρουν' ανταλλακτικα ειναι ολιγον ασχετος
    οσο εχει το ραφι θα βγαζουν μηχανακια ειτε απο ασπρο ειτε απο μαυρο χαρτι σχεδιασμενα και το ραφι ειναι γεματο.Διακοπτες μαρσπιε καθρεπτες ζαντες κτλ απο το 80 εως σημερα.

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Τιποτα δεν εχουν στο ραφι. Το αν αγοραζουν απο τον εκαστοτε προμηθευτη το ιδιο ανταλλακτικο
    στην "καταλληλη" τιμη ειναι αλλο θεμα.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Το κάθε μηχανάκι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Αν κάποιος αγοράζει Super Sport για ταξίδια ή Touring για πίστα, δεν φταίει το μηχανάκι που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του οδηγού.

Όπως γράφει κι ο DrBig, οι ακραίες γεωμετρίες ...τρομάζουν!
    Εγώ θα συμφωνήσω με τους παραπάνω.

Είναι απόλυτα λογικό να θεωρούμε δεδομένο ότι όταν παράγεται κάτι θα πρέπει να είναι 100% σωστά λειτουργικό σε όλα τα "πιθανά" σενάρια. Από την άλλη νομίζω ότι όσο ζητάμε καλύτερες επιδόσεις σε ελαφρύτερα μηχανάκια με την απόλυτη αίσθηση και όλα τα σχετικά τότε είναι λογικότατο σε κάποιο ποσοστό χρήσης να μην είναι όλα σουπερ 100%.

Εξάλλου ακόμα και παλιότερα μηχανάκια αν πχ βάλεις πάνω τριβάλιτσο σου λένε να πηγαίνεις μέχρι 130.

Σπυράκο νομίζω ότι σύγκριση με το παρελθόν δε πρέπει να κάνουμε γιατί αφενός οι επιδόσεις ήταν πολύ χαμηλότερες αφετέρου ότι αφορά το θέμα ασφάλεια ήταν σχεδόν όνειρο. Φρέναραν δηλαδή παλιά μοντέλα καλύτερα από ότι φρενάρουν τώρα, δούλευαν σωστότερα οι αναρτήσεις τους ; Και άλλα παρόμοια ερωτήματα που μπορούμε να θέσουμε.

Εξάλλου αυτό πλέον συμβαίνει σε όλα τα καταναλωτικά είδη. Θες pc, θες smartphone, θες εργαλεία που συζητάμε παραδίπλα. Και σε ένα Africa () αν βάλεις WP και δε τις σετάρεις σωστά θα χορεύεις.

Νομίζω ότι οι εταιρείες διασφαλίζουν ότι κατά 80% μια μοτοσυκλέτα λειτουργεί σωστά σε συγκεκριμένες συνθήκες. Αν πάρεις το KTM και θες να το πηγαίνεις συνέχεια τέρμα σε Ελληνικούς πχ δρόμους, τότε θεωρώ λογικό να ασχοληθείς να το σετάρεις σωστά.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Ρε παιδια συγνωμη αλλα το αρχικο ποστ δεν ελεγε για ποιο λογο τα υπερμηχανα δεν συμπεριφερονται σουπερ ντουπερ ουαου σε ολες τις συνθηκες.
    Απ οτι καταλαβα αναφεροταν σε ασθενειες που λυνονται αργοτερα μεσω ανακλησεων, ''οδηγιων'' κλπ κλπ...
    Τωρα αν το tracer εχει θεμα στο ρουλεμαν του λαιμου κ ο Ροσι να στο σεταρει θα εχει τα θεματε του.
    Σιγουρα ολα θελουν ρυθμισμα αλλα αν εχει θεμα απο εργοστασιο σεν αλλαζει...
    Ride(s) the wind of change...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Ρε guys συγνωμη κιολας αλλα γιατι εμενα μου φαίνεται φυσιολογικό σε ορισμένα μηχανακια να συμβαίνει αυτο ,δεδομένων των συνθηκων,οπως σωστα ειπαν ορισμενοι παραπάνω;

Ενταξει να συμφωνησω οτι οι εργοστασιακες ρυθμίσεις έιναι στο mid οταν παραλαμβάνεις το καινουριο μηχανακι ,αλλα αν του φορτωσεις αλλα 10-15 κιλα παραπάνω, η γεωμετρία του συγκεκριμενου tracer,adv,versys θα παει περιπατο και θα χρειαστεί να προφορτισεις...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Και φυσικά όταν η honda σχεδιάζει 1 μοτοσυκλέτα και την πουλάει για σκούτερ on-off και δρόμου δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη μερικών κοντέινερ ανταλλακτικων στην αποθήκη.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    Καποια στοιχεια που τα στηριζεις αυτα ;
    NC700/750. Γυμνό, "κροσόβερ", ιντέγκρα (σκούτερ). Μία βάση (πλαίσιο-αναρτήσεις-φρένα-φανάρι-πλεξούδες-κέρατα τράγια) σε τρία μηχανάκια...
    Και σκούτερ "περιπέτειας" πλέον, με το integra adventure πως το λένε. Τέσσερα μηχανάκια.

CB500. Γυμνό, "σούπερσπορ", "κροσόβερ". Τρία με ένα επίσης.

Δες τώρα την παράνοια του ειδικού τύπου. Βγάζει η BMW το S1000XR το οποίο δεν κουνάει ούτε σε κόντρα τυφώνα τελικιασμένο. "Δεν είναι άνετο και θα κοπανιέστε και οι ρυθμίσεις είναι σκληρή και πολύ σκληρή". "Η ντουκάτι S είναι πιο άνετη -αλλά νευρική στα 200πάνω - και η απλή μούλτι είναι πιο άνετη από όλα" χωρίς καμμία αναφορά σε κουνήματα, πολύ βολικό. Το ένα μηχανάκι είναι "φονικό μηχάνημα", εσένα κοιτάω MT09, γιατί έχει υπερβολικά ζωντανή απόκριση στο γκάζι, το άλλο είναι το μουδιασμένο χέρι της μούμιας, καλως την Multi 2015, που ανοίγεις το γκάζι χαμηλά και προλαβαίνεις να πεις δύο συλλαβές πριν κάνει κάτι το μοτέρ.

Ρε παπαρόφσκι δημοσιογράφε... Τι στο καλό θες πιά; Το 100% απόλυτο παντού πάντα δεν υπάρχει. ΚΑΤΙ θα συμβιβάσεις. Το πήρε ο Πατεράκης που είναι 1,65 και 60 κιλά και του φάνηκε σκληρό. Και δεν είναι κανονικός άνθρωπος αυτές οι διαστάσεις (παρόμοιες είναι και του έτερου συντάκτη, του Μέντη). Αν ανέβω εγώ που είμαι 110 κιλά θα είναι λουκούμι η ανάρτηση. Για αυτό γουστάρω σε πολλά τεστ στο εξωτερικό που γράφουν ύψος βάρος του κάθε συντάκτη και συχνά οδηγούν διαφόρων μεγεθών άνθρωποι και γράφουν γνώμη. Αν πει κάποιος εκ των προαναφερθέντων ότι είναι άνετο ένα μηχανάκι ή ότι καλύπτει καλά από τον αέρα, εγώ που τους ρίχνω 20 πόντους (σε ύψος, τρωγλοδύτες μπουντρουμοφάηδες) θα έχω την ίδια άνεση; Διαβάζουν το έτσι και το αλλιώς τα εργοστάσια και λαλάνε... ΠΧ, θυμίζω τις πρώτες λέξεις από το τεστ της "υδρόψυκτης" R1200GS στην Αθήνα που χτυπιόταν και έβριζε ο δημοσιογράφος γιατί "το χάλασαν"... και στο ίδιο κείμενο παραδεχόταν ότι διαβάζοντας τις δικές τους μαλακίες τα εργοστάσια, τα χαλάνε.

Το development δεν είναι τόσο απλό.
    Δεν θα ήταν πολύ περίπλοκο να δίνει η εταιρία την επιλογή 2-3 ελατηρίων ακόμα πάντως, αντί να τρέχεις και να ψάχνεσαι στον κάθε κομπογιαννίτη αναρτησά. Και μιά βαλβιδούλα ακόμα, ε, ε, ε καλό μου εργοστάσιο, συμπίεση και επαναφορά, ε, ε, ε; Η και καμμιά σελίτσα και ΟΧΙ ΧΟΝΤΑ, το να αλλάζει η κλίση της σέλας και να σου πετάει "την οικογένεια" στο ρεζερβουάρ δεν είναι ρύθμιση, μαλακία είναι.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Μη ψάχνεστε άδικα. Ο spyrakos έχει δίκιο και η αιτία είναι οτι τα τμήματα RnD αλλά και γενικότερα τα ποιοτικά standards έχουν πέσει στη πλειοψηφία από τη μηχανή που παράγει τα αγαθά τόσων γενεών υπερκαταναλωτισμού.
    Τα περισσότερα εργοστάσια παγκοσμίως φθίνουν συνεχώς σε ποιότητα γιατί το σύστημα απαιτεί φθηνότερα εργατικά χέρια, γρηγορότερη παραγωγή και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Επίσης όταν ο ανταγωνισμός είναι πλέον τεράστιος σε μια παγκοσμιοποιημένη ελεύθερη αγορά που μέσα σε λίγα 24ωρα διαμορφώνονται καινούριες καταστάσεις είναι πολύ πιθανόν λόγω βιασύνης να βγει το τελικό προίον στη παραγωγή να υπάρξουν προχειρότητες ή ελλειπείς έλεγχοι.

Δε θα σας πάω πολυ μακριά.
    Το 1980 έπαιρνες μια τηλεόραση ή ένα VHS video player και μπορεί να δουλεύει ακόμα και σήμερα. Πολλές εταιρίες έχτιζαν προϊόντα με εγγυήσεις 10ετίας ή και lifetime σε ορισμένα κομμάτια τους, και όχι άδικα.
    Σήμερα τσιμπάς μια Τηλεόραση ή ένα κινητό και στη 2ετία τα πλαστικά έχουν ξεβάψει, τα βύσματα δε κάνουν καλή επαφή.
    Ας γυρίσουμε και στα μοτοσυκλετιστικά.
    Όσοι ξέρουν από βαφές και ποιότητα μετάλλων ξέρουν πολύ καλά πόσα στρώματα χρώματος-βερνικιού και προστατευτικού γυαλιστικού έμπαιναν στα πλαστικά ή πάνω σε τι ποιότητας μέταλλο γινόταν η βαφή και με ποιά standards. Μηχανάκια εικοσαετίας έπρεπε να περάσουν 15χρόνια για να αρχίσουν να σκουριάζουν οι βίδες τους.
    Πλέον τσιμπάς φρέσκαδούρα μηχανάρα και η επινικέλωση ξεφλουδίζει γιατί στο εργοστάσιο έβαλαν μια σκάλα πιο κάτω προστατευτικό θερμοκρασίας.

Συνοψίζω. Η κατηφόρα είναι παντού για χάρην της πρακτικότητας, των επιδόσεων, και του φαίνεσθαι. Ferrari αγοράζεις και αν κολλήσεις για ώρες στην κίνηση και ρίξεις λίγα ξερόγκαζα για να περάσει η ώρα, πιάνει φώκο η εξάτμιση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Σπυράκο νομίζω ότι σύγκριση με το παρελθόν δε πρέπει να κάνουμε γιατί αφενός οι επιδόσεις ήταν πολύ χαμηλότερες αφετέρου ότι αφορά το θέμα ασφάλεια ήταν σχεδόν όνειρο. Φρέναραν δηλαδή παλιά μοντέλα καλύτερα από ότι φρενάρουν τώρα, δούλευαν σωστότερα οι αναρτήσεις τους ; Και άλλα παρόμοια ερωτήματα που μπορούμε να θέσουμε.
    μα ανέβασαν τα στανταρ στο μοτέρ χωρίς να υποστηρίζεται από το πλαίσιο (?) το μπροστινό (?) δεν ξέρω τι....

όχι κύριε..... μου δίνεις το 1290 και μου υπόσχεσαι 300 τελική.... θέλω να μπορώ να το κάνω και με μπαγκάζια γιατί μου το πουλάς ΚΑΙ γι αυτή τη δυνατότητα το συγκεκριμένο..... και όχι ΔΕ δεχομαι να μου λες μέχρι 180 αν θες μπαγκάζια.... γιατί αν είναι να πηγαίνω μέχρι 180, παίρνω απείρως φτηνότερα μηχανάκια δεκαετίας ή κρτατάω το δικό μου που στα 260 τελική δεν καταλαβαίνει χριστό ΜΕ τα μπαγκάζια....

δεν γκρινιάζω "γιατί δεν μπορώ να πάω με το R1 τριβάλιτσο αέρα, 300".... το R1 κατασκευάστηκε για άλλο πράγμα..... αυτό όμως που μου πουλάς για τζιτί σπορ τουρισμού αερα πατέρα σας γ@μώ τη μάνα, ΑΠΑΙΤΩ να μην έχει περιορισμούς γι αυτό που μου το πλασάρεις

αλλιώς, κόψε κανα αλογάκι, σταμάτα το παράλογο κυνήγι της ιπποδύναμης και βγάλε κάτι το οποίο μπορείς να υποστηρίξεις
    πουτσ@@@@@@@@@

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    μα ανέβασαν τα στανταρ στο μοτέρ χωρίς να υποστηρίζεται από το πλαίσιο (?) το μπροστινό (?) δεν ξέρω τι....

όχι κύριε..... μου δίνεις το 1290 και μου υπόσχεσαι 300 τελική.... θέλω να μπορώ να το κάνω και με μπαγκάζια γιατί μου το πουλάς ΚΑΙ γι αυτή τη δυνατότητα το συγκεκριμένο..... και όχι ΔΕ δεχομαι να μου λες μέχρι 180 αν θες μπαγκάζια.... γιατί αν είναι να πηγαίνω μέχρι 180, παίρνω απείρως φτηνότερα μηχανάκια δεκαετίας ή κρτατάω το δικό μου που στα 260 τελική δεν καταλαβαίνει χριστό ΜΕ τα μπαγκάζια....

δεν γκρινιάζω "γιατί δεν μπορώ να πάω με το R1 τριβάλιτσο αέρα, 300".... το R1 κατασκευάστηκε για άλλο πράγμα..... αυτό όμως που μου πουλάς για τζιτί σπορ τουρισμού αερα πατέρα σας γ@μώ τη μάνα, ΑΠΑΙΤΩ να μην έχει περιορισμούς γι αυτό που μου το πλασάρεις

αλλιώς, κόψε κανα αλογάκι, σταμάτα το παράλογο κυνήγι της ιπποδύναμης και βγάλε κάτι το οποίο μπορείς να υποστηρίξεις
    Μας τα κανες παπορια, τραβα παρε ενα σταμπιλιζατερ να τελειωνουμε!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    ............

Ασχετος ,γιατι οχι ; Εσυ μηπως θα μπορουσες ολιγον τι να αποδειξεις αυτο που γραφεις;Και οταν λεω αποδειξη εννοω κατι περισσοτερο απο ''αποψεις''
    Η εννοια στοκαρισμα δεν υπαρχει στις εταιρειες.Ειναι μεγαλο το κοστος να στοκαρεις κατι ,το οποιο δεν γνωριζεις εκ των προτερων με τι συχνοτητα χαλναει.Αυτο φαινεται ειδικα οταν ενα νεο μοντελο παρουσιασει προβλημα μεγαλυτερο απο το αναμενομενο.Δεν εχουνε ανταλλακτικα, εκεινη τη στιγμη δινουνε εντολη για παραγωγη και παρατηρουμε καθυστερηση στις παραδοσεις.

Πολλα ανταλλακτικα ειναι ιδια,αλλα εχουνε διαφορετικους κωδικους και εργοστασια παραγωγης.Καθε κατασκευαστης μπορει να τους τα παραδιδει ανα 200 οταν ζητηθουνε.Οταν ενα μηχανακι,η αυτοκινητο, εχει εκατονταδες ανταλλακτικα,χρειαζεσαι και εκατονταδες αποθηκες να τα στοκαρεις,εκατονταδες ατομα να τα διαχειριστουνε και μεγαλο χρηματοοικονομικο κοστος. Γιατι λοιπον να κανουνε στοκ?

Ναι η αληθεια ειναι οτι με τα παπορια το εχω.....
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Βαζω στοιχημα οτι κανενα απο αυτα δεν θα κουναει αν ρυθμιστουν σωστα οι αναρτησεις. Το θεμα με το 1290 ειναι βεβαια οτι τα αναρτησονια ειναι ηλεκτρονικα και δε σε αφηνουν να κανεις οτι θες.
    δεν ξέρω για τα φρέσκα μοντέλα.

θα μιλήσω για το τουόνο μου. όταν το πρωτοπήρα στα 180 περίπου κάποιες φορές μου κούναγε.
    μετά ρυθμίστηκαν οι αναρτήσεις στα μέτρα μου (ο προηγούμενος ήταν -20kg) όλα μέλι γάλα.

Υ.Γ. πλέον κουνάει μόνο στις εξόδους που το μπροστινό καμιά φορά δεν συμπαθεί την άσφαλτο

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Η ρετσινιά των 3ων διαπασών τον νοιάζει. Kοτζάμ TL1000S πήγε άπατο επειδή κούναγε στις αγγλοκουδουνίστρες...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    δεν ξέρω για τα φρέσκα μοντέλα.

θα μιλήσω για το τουόνο μου. όταν το πρωτοπήρα στα 180 περίπου κάποιες φορές μου κούναγε.
    μετά ρυθμίστηκαν οι αναρτήσεις στα μέτρα μου (ο προηγούμενος ήταν -20kg) όλα μέλι γάλα.

Υ.Γ. πλέον κουνάει μόνο στις εξόδους που το μπροστινό καμιά φορά δεν συμπαθεί την άσφαλτο
    Εμενα το super enduro κουναγε μετα τα 130 (αλλα εστριβε σαν sm). Τωρα στριβει σαν adventure αλλα 200ριζει και ειναι ακλονητο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    και ειναι ακλονη
    Χωρίς κλώνο?
    Χωρίς κώλο?
    Χωρίς κάλλος?
    Χωρίς κάλο?

Elaborate pls.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 5 από 15 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΜΑ ΤΙ ΧΡΩΜΑΤΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ?
    από zolotas στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 03/05/2006, 21:02
  2. Μα τι κανουν τα ατομα (βιντεακι 4.5 MB)
    από gcrook στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2005, 18:10
  3. ρε!!μα τι πουστηδες εχουν γινει ολοι
    από wolfman13 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2004, 00:17
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 16/02/2004, 21:25
  5. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2004, 15:52

Κανόνες δημοσιεύσεων