To δικό μου έλεγε άλλη μάρκα επάνω αλλά αμφιβάλω αν έχει καμιά διαφορά.
Άλλαξα 3 αλυσίδες και η φθορά στον πίρο ήταν ανύπαρκτη, μόνο κάτι σημαδάκια είχε. Μου το πήρε ένας φίλος να αλλάξει την αλυσίδα του και δε μου το επέστρεψε ποτέ. Μου έδωσε 50 ευρώ να πάρω άλλο λέει όταν θα ξανα κατέβω Πάτρα.Τελικά πήρα τον γνήσιο με 110 ευρώ απ' το λινκ που έβαλε ο πειρατής στη δευτερη σελίδα.
Ακόμα δεν τον έχω χρησιμοποιήσει. Συγκριτικά με τον ιμιτασιόν ο γνήσιος είναι λίγο πιο μικροκαμωμένος. Ο πίρος δεν έχει το λαστιχάκι για να ασφαλίζει μέσα στην υποδοχή του αλλά έχει μικρότερες ανοχές. Όταν βιδώνω για να πατήσει ο πίρος να κόψω την αλυσίδα είναι πιο εύκολο να ευθυγραμμιστεί μάλλον. Αυτό το σημείο ήταν και το μοναδικό που ο ιμιτασιόν ήταν λίγο μπελαλίδικος.
Πέρα απ' αυτό δεν νομίζω να δω άλλες διαφορές στη χρήση. Σίγουρα ο πίρος δεν έχει τις ίδιες αντοχές αλλά για ερασιτεχνική χρήση ο ιμιτασιόν στα χέρια κάποιου που ξέρει τι κάνει δε θα χαλάσει. Coyote έχεις παχύμετρο να μετρήσεις τη διάμετρο του πίρου? Αν ναι θα σου πω και αν ταιριάζει το γνήσιο ανταλλακτικό σε αυτόν που πήρες. Αλλιώς θα περιμένεις μέχρι να πάω καμιά βόλτα απ' το φιλαράκι να το δοκιμάσω.
Για χρήση μια δυο φορές στα 2 χρόνια και έχοντας δοκιμάσει και τους δύο κρίνω πως δεν χρειάζεται να δώσει κάποιος 110 ευρώ για τον γνήσιο. Αυτός με το 50ικο θα αργήσει πολύ μάλλον να πάθει κάτι. Αν ταιριάζει και ο γνήσιος πίρος...
Sent from me using a computer.
Το ερώτημα, γράφει "μόνο για DID" και είναι όντως έτσι ή κάνει για όλες;
Δεν το έχω δοκιμάσει σε άλλες αλλά ο big είπε ότι δεν έχει βρει αλυσίδα που να μην κάνει και τον έχει 20 χρόνια (τον γνήσιο). Κάπου στην αρχή του θρεντ αν θυμάμαι καλά.
Edit.
Σίγουρα κάνει για όλες τις 525 - 530
http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2669654
Τελευταία τροποποίηση από daz; 27/06/2016 στις 08:01.
Να επισημάνω ότι όταν προσπάθησα να κεντράρω τον πίρο του κόφτη με το κεφαλωμένο πιράκι της αλυσίδας ήταν πιο εύκολο. Λίγο μπελαλίδικο (αλλά στο τέλος έγινε) ήταν με μια κλειστή αλυσίδα όπου για να την κόψω τρόχισα το πιράκι. Σε αυτή την περίπτωση η πίρος του κόφτη έβρισκε επάνω στο πλακίδιο της αλυσίδας. (με το ιμιτασιόν)
Για τις κλειστές αλυσίδες δεν κάνει κανένας κόφτης, αν πρώτα δεν τροχιστεί το πιράκι. Οι κόφτες κάνουν μόνο σε κεφαλωμένα πιράκια όχι σε εργοστασιακά. Αυτό για να μη καταστρέψετε τον πίρο του εργαλείου χωρίς λόγο. Αν κάποιος έχει βάλει κλειστή αλυσίδα και δεν έχει τροχάκι να κόψει τον πίρο ας βγάλει το ψαλίδι. Την καινούρια που θα πριτσινώσει θα μπορεί να την ανοίγει με το ίδιο εργαλείο χωρίς έχτρα διαδικασία.
Και παχύμετρο έχω και μικρόμετρο. Μόλις τον πάρω στα χέρια μου σε τρεις- τέσσερις μέρες θα ποστάρω τις διαστάσεις να μου πεις.
Βέβαια στο μαγαζί του louis.de (που αυτός μάλλον τον κατασκευάζει) βρήκα και ανταλλακτικό πείρο με 5€ όμως για να έρθει Ελλάδα θέλει 15€ με τα μεταφορικά... https://www.louis.de/en/artikel/spar...umber=10003100
![]()
Τελευταία τροποποίηση από Coyote.V; 27/06/2016 στις 09:53.
Καλά όταν τον πάρω στα χέρια μου θα σου γράψω και τις διαστάσεις για να δούμε.
Όμως από την άλλη σκέφτομαι ότι είναι εύκολο να τον κατασκευάσει και ένα μηχανουργείο αν χρειαστεί, που δεν νομίζω να χρειαστεί. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η σκληρότητα του πείρου ως μέταλλο και αν έχει κάποια ειδική επεξεργασία σκλήρυνσης.
@daz
Λοιπόν πήρα το εργαλείο, αν και παράγγειλα το ανταλλακτικό πιράκι που θα το έχω τέλος του μήνα, οι διαστάσεις του είναι στο χοντρό σημείο 11mm και στο ψιλό 4,4μμ. Πες αν ταιριάζουν.. μπορεί να βοηθήσουμε κάποιον άλλο με αυτό το θέμα.![]()
Μια χαρά ταιριάζει... αλλά.
Πήρα το ανταλλακτικό πειράκι έναντι 6€ kκαι το παλικάρι που μου το πούλησε μου είπε ότι δεν ήταν απαραίτητο να το πάρω... εντάξει έχει δίκιο, μου είπε ότι έχει και αυτός τον ίδιο εξωλκέα και ότι δεν έχει πρόβλημα. Στην χειρότερη και να σπάσει... θα σπάσει το ψιλό που ξεπρετσινώνει, το πριτσίνωμα θα μπορείς να το κάνεις και δεν θα σου μείνει η δουλειά στην μέση γιατί την αλυσίδα μπορείς να την κόψεις και με τροχό.
Ντάξει, δεν πειράζει... δεν ήταν και κάποιο τρελό ποσό.