Χθες στο κουτί της κουνιάδας μου (Saxo )μπαταρία 6 ετών, στο δικό μου κουτί πριν ενα μήνα, μπαταρία μετριας ποιότητας 3 χρονών.
Χθες στο κουτί της κουνιάδας μου (Saxo )μπαταρία 6 ετών, στο δικό μου κουτί πριν ενα μήνα, μπαταρία μετριας ποιότητας 3 χρονών.
α ρε Ιταλοί πρωτοπόροι!
με κάθε σβήσιμο, αφαιρώ κάτω από τη σέλα του συνοδηγού τη γενική ασφάλεια 30Α και διαρροή γιοκ!
τώρα μην αρχίσετε αυτά τα κουραστικά και passé τεχνικά περί θεραπείας της αιτίας κλπ, κλπ![]()
Η λύση είναι μία και μπακλαβάς γωνία...!!!
Μην τ' αφήνετε ακούνητα τα μηχανάκια σας.!!! Τι θα πει ρε γατάκια "έκανε κρύο και δεν το κούνησα για δέκα μέρες"!!! Που ζεις ρε, στο Βλαδιβοστόκ και κρύωσες????
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:
The road less travelled, is less travelled for a reason...
Κι αν ο άλλος έχει 5 οχηματα, και να μην είναι όλα για όλες τις περιστάσεις, τι να κάνει;![]()
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.
Τελικά μπορείς να φορτίζεις μπαταρία ΠΑΝΩ στο κουτί η στο μηχανάκι? ή υπάρχει πρόβλημα?
Μπορείς.
Αρκεί να έχεις διασφαλίσει η μπαταρία σου είναι εντάξει. Θέλει λίγο παρακολούθηση, μήπως ζεσταίνεται πολύ κατά τη διάρκεια της φόρτισης ή μήπως παρουσιάσει κανένα ύποπτο φούσκωμα.
Επίσης πρόσεξε και τον φορτιστή για υπερθέρμανση.
Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχεις πρόβλημα. Από πλευράς ασφάλειας εννοώ. Να μην γίνει κανένα "μπαμ".
Άλλο που πρέπει να ελέγξεις, είναι να μην υπάρχει κάποια διαρροή ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση θα πηγαίνει στράφι ή φόρτιση (ή μέρος αυτής).
Γενικά οι φορτιστές θέλουν λίγο προσοχή.
1.000 ευχαριστώ φίλε μου! μεχρι τωρα της αφαιρούσα, αλλά παίζει προσεχώς να εξασφαλίσω γκαράζ, 1.000 ευχαριστώ και πάλι!![]()
Αν η μπαταρια ειναι τόσο άδεια που δε μπορει ν αντεξει ουτε 20" με αναμμενα φωτα
και τα φωτα να μην αναψεις, η μιζα ουτε που θα κουνηθει απο τη θεση της.
Η μιζα απαιτει αποτομο φορτιο μεγαλης εντασης κατι που επιβαρυνει πολυ τη μπαταρια.
Σε μια πεσμενη απο το κρυο και την ακινησια μπαταρια
η μικρη καταναλωση με το αναμα των φωτων
βοηθαει τη μπαταρια να δωσει το μεγαλο φορτιο που απαιτειται
πιο ομαλα.
Δεν ξερω αν ισχυει για ολους τους τυπους των μπαταριων· σ αυτη που φοραω παιζει
Επισης, δεν ανασταινει μία ήδη πεθαμενη μπαταρια![]()
Τελευταία τροποποίηση από gior-gos; 09/12/2015 στις 21:56. Αιτία: ορθογραφια
στο παλιο αμαξι εχω μπαταρια του 2008 και εχω να το βαλω μπρος κανα μηνα,
θα παω να δω αυριο αν ψωφησε...
Μάλλον ήθελες να γράψεις "Η μίζα αποτελεί απότομο φορτίο μεγάλης έντασης"
Δεύτερον, τώρα με το ψοφόκρυο και η μπαταρία την ακούει αλλά και η μίζα τραβάει περισσότερο ρεύμα επειδή τα λάδια είναι παχύρευστα, τα σίδερα έχουν συσταλλεί, και και και... Όλα πάνε κόντρα.
Το κακό έρχεται σε κύματα.(tm)
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Το "απότομο φορτιο μεγαλης έντασης" (Inrush Current Ελληνιστί..) δεν έχει κανει με τις ικανότητες της πηγης σχετικά με την παροχή του, γι αυτό και δεν αποτελει παραμετρο υπολογισμου..
Υπαρχουν διαφοροι τρόποι "ομαλοποίησης" του αλλα δεν αφορούν σε μπαταρίες..
Ο Διαβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.(R)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Δεν καταλαβαίνω, η μίζα πώς μπορεί να απαιτεί φορτίο; Η ίδια η μίζα δεν είναι το φορτίο;
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.