Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 96

Θέμα: Νεος εν δυναμει οδηγος

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από visualizer Προβολή μηνύματος
    Άμα με 3 ,4 βόλτες ήσουν άνετος σε τέτοια μηχανή τότε προφανώς έχεις κάποιο ταλέντο ..δεν εξηγείται αλλιώς .
    Εννοειται πως η εμπειρια του καθενος ειναι διαφορετικη, οποτε το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να παραθεσουμε την προσωπικη μας εμπειρια και να αφησουμε τον ερωτωντα να βγαλει τα συμπερασματα του. Δε νομιζω πως εχει κανεις λογο να πει ψεμματα αλλωστε.

Κι εγω ως πρωτη μηχανη ειχα ενα Dominator ΝΧ650 και μπορω να πω πως δε με δυσκολεψε καθολου. Να πω μαλιστα πως επειδη πριν το διπλωμα δεν ειχα καμια αλλη εμπειρια με διτροχα, μου φανηκε πολυ φυσιολογικη συνεχεια απο τη μηχανη της σχολης με την οποια εδωσα για διπλωμα. Αφου εξεταζομαστε με μοτοσυκλετες γιατι πρεπει δλδ μετα να γυρισουμε σε "μοτοποδηλατα"; Αντιθετως οταν αργοτερα πηρα ενα παπακι φιλου (ετσι για να το δοκιμασω) μου φανηκε πιο δυσκολο να προσαρμοστω στην οδηγηση του, λογω διαφορετικου κιβωτιου, ασταθειας λογω χαμηλου βαρους, κτλ. Μονο αν ο οδηγος ειναι κοντος δε θα προτεινα μια τετοια μηχανη. Αλλιως τα μονοκυλινδρα αυτης της κατηγοριας (ΧΤ, Funduro, Freewind, Domie) πιστευω πως ειναι μια χαρα για πρωτες μηχανες.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Το πρώτο μου μηχανάκι ήταν ένα 4κύλινδρο 600cc των 100 ίππων, δεν είχα ποτέ μου παπί ή σκούτερ και εξετάσεις για απεριόριστο έδωσα με παπί, αφού το Transalp της σχολής θεωρούσα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το καταφέρω (λολ) και δεν το καβάλησα ποτέ. Beat that.

Όλα γίνονται. Είναι αστείο να υποστηρίζεται (όχι, δεν έκανα λάθος) ότι ένα γιαπωνέζικο μονοκύλινδρο είναι υπερβολή για πρώτο μηχανάκι.
    Life begins at 45°.

Κανένας σωστός;;
    Σαν να βλεπω τον εαυτο μου.Ιδια ηλικια ξεκινησα κι εγω με την μανουλα μου να μου λεει οτι θα αγορασει μαυρα,οτι θα βαλει να μου το κλεψουν κλπ.. Το μυαλο ηταν στο κεφαλι ομως.

Εντουρακι η sm στα 125cc ειναι το ιδανικοτερο για τον νεο φιλο μας.Θα μαθει να δουλευει σωστα το σωμα του και δεν θα χασει επαφη με τον συμπλεκτη,κατι που θα εχανε στο παπι.
    Μην ξεχναμε οτι στην παρουσα φαση του χρειαζεται αξιοπιστο κι ευκολοσυντηρητο οχημα μιας και ειναι σπουδαστης.
    Δεν θα ελεγα οχι μεχρι τα 250cc αλλα εκει μπαινουν κι επιλογες πειρασμοι για εμπειροτερους.Επισης φοβαμαι οτι στα 250cc μπορει να γινει αιμοδοτης σε παλιοτερες κι οχι σωστα συντηρημενες/δουλεμενες κατασκευες.

Η γραφη/σταση σου νεε μας φιλε στο θεμα που ανεβασες δειχνει οτι αρθρωνεις καλο λογο,πολυ δε περισσοτερο οτι εχεις καλο αυτι!!!
    Καλως μας ηρθες,καλη επιλογη μοτοσυκλετας και καλη προοδο στις σπουδες και γενικοτερα στην ζωη σου..

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από omega Προβολή μηνύματος
    Σαν να βλεπω τον εαυτο μου.Ιδια ηλικια ξεκινησα κι εγω με την μανουλα μου να μου λεει οτι θα αγορασει μαυρα,οτι θα βαλει να μου το κλεψουν κλπ.. Το μυαλο ηταν στο κεφαλι ομως.

Εντουρακι η sm στα 125cc ειναι το ιδανικοτερο για τον νεο φιλο μας.Θα μαθει να δουλευει σωστα το σωμα του και δεν θα χασει επαφη με τον συμπλεκτη,κατι που θα εχανε στο παπι.
    Μην ξεχναμε οτι στην παρουσα φαση του χρειαζεται αξιοπιστο κι ευκολοσυντηρητο οχημα μιας και ειναι σπουδαστης.
    Δεν θα ελεγα οχι μεχρι τα 250cc αλλα εκει μπαινουν κι επιλογες πειρασμοι για εμπειροτερους.Επισης φοβαμαι οτι στα 250cc μπορει να γινει αιμοδοτης σε παλιοτερες κι οχι σωστα συντηρημενες/δουλεμενες κατασκευες.

Η γραφη/σταση σου νεε μας φιλε στο θεμα που ανεβασες δειχνει οτι αρθρωνεις καλο λογο,πολυ δε περισσοτερο οτι εχεις καλο αυτι!!!
    Καλως μας ηρθες,καλη επιλογη μοτοσυκλετας και καλη προοδο στις σπουδες και γενικοτερα στην ζωη σου..
    Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου και σε ευχαριστώ η αλήθεια είναι ότι προς το παρών είμαι σε φάση να αφουγκραστω και να ακούσω εμπειρίες από ότι να τις δημιουργήσω οπότε θέλω να μαθαίνω από καταστάσεις των υπολοίπων αν αυτό είναι γίνεται. Ωστόσο μιας και έχεις περάσει από την φάση μου θα ήθελα να σε ρωτήσω πως αντιμετώπισες το θέμα Μανα αν και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει χρυσή τομή του προβλήματος. Ως αναφορά το θέμα μηχανή ήδη έχω αρχίσει την έρευνα αγοράς που αφορά μηχανάκια των 250cc που πρότεινε και ένας φίλος από πάνω, και θα ήθελα και συ με την σειρά σου αν έχεις κάτι στον νοου σου να μου προτείνεις. Ευχαριστώ

Κοίτα και το CBR 250R. Δεν ξέρω γιατί το σνομπάρει τόσος κόσμος, αλλά το θεωρώ ίσως την καλύτερη επιλογή στα 250cc street. Ακριβώς επειδή είναι μονοκύλινδρο. Βγαίνει και με ABS, αν το θες.

Όσον αφορά τους γονείς, οι δικοί μου έμαθαν ότι αγόρασα μοτοσυκλέτα, όταν την πήγα σπίτι. Δεν είχαν την παραμικρή ιδέα πριν. Φυσικά, αντέδρασαν. Και αντιδρούσαν για καιρό. Με παρακαλούσαν να την πουλήσω. Έναν χρόνο μετά, οι ίδιοι μου δάνεισαν λεφτά για να πάρω ένα CBR 1000RR.

Ακόμα δεν τους είναι πολύ ευχάριστο, βέβαια, ποτέ δε θα είναι, αλλά έχουν συμφιλιωθεί, όσο γίνεται, με την ιδέα.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Κοίτα και το CBR 250R. Δεν ξέρω γιατί το σνομπάρει τόσος κόσμος, αλλά το θεωρώ ίσως την καλύτερη επιλογή στα 250cc street. Ακριβώς επειδή είναι μονοκύλινδρο. Βγαίνει και με ABS, αν το θες.

συνεχιζω να αντιδρω γιατι οι χαζοτουμπες ειναι κατι πολυ πιθανο στον νεοπα και τα πλαστικα του cbr θα δεινοπαθησουν...και ειναι και πανακριβα...
    καλυτερα κατι γυμνο...ή ψευτοεντουρο που οι ζημιες θα ειναι αμελητεες...

ομορφο ναι, πρακτικο οχι...

αυτος ειναι και ο λογος που δεν προτεινα cbr250, zx250r..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Polytexnitis Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου και σε ευχαριστώ η αλήθεια είναι ότι προς το παρών είμαι σε φάση να αφουγκραστω και να ακούσω εμπειρίες από ότι να τις δημιουργήσω οπότε θέλω να μαθαίνω από καταστάσεις των υπολοίπων αν αυτό είναι γίνεται. Ωστόσο μιας και έχεις περάσει από την φάση μου θα ήθελα να σε ρωτήσω πως αντιμετώπισες το θέμα Μανα αν και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει χρυσή τομή του προβλήματος. Ως αναφορά το θέμα μηχανή ήδη έχω αρχίσει την έρευνα αγοράς που αφορά μηχανάκια των 250cc που πρότεινε και ένας φίλος από πάνω, και θα ήθελα και συ με την σειρά σου αν έχεις κάτι στον νοου σου να μου προτείνεις. Ευχαριστώ
    Αν και ρωτας αλλον θα σου πω εγω.

Αυτο ειναι το δυσκολο της υποθεσης.Οτι και να κανεις οι γονεις πρεπει να αισθανθουνε οτι εισαι ασφαλης.Αυτο δεν θα γινει απο τη μια στιγμη στην αλλη και σιγουρα δεν θα κερδισεις κατι αν σε δουνε να καβαλας μια μηχανη τουμπανο.Εχουνε τα δικια τους και πρεπει να καταλαβεις τους φοβους τους.

Καταρχην ξεκινα απο τον πατερα,χρειαζεσαι συμμαχο.Στη συνεχεια δανεισου ενα σκουτερακι φιλου να σε δουνε πως βολταρεις.Για τη συνεχεια μια μηχανη που να δειχνει μικρη μαλλον θα ητανε καλη ιδεα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    συνεχιζω να αντιδρω γιατι οι χαζοτουμπες ειναι κατι πολυ πιθανο στον νεοπα και τα πλαστικα του cbr θα δεινοπαθησουν...και ειναι και πανακριβα...
    καλυτερα κατι γυμνο...ή ψευτοεντουρο που οι ζημιες θα ειναι αμελητεες...
    Α δεν εννοούσα εσένα Ναι, το δέχομαι, αυτός είναι ένας καλός λόγος.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    το σημαντικο για τους γονεις ειναι να σε βλεπουν "μυαλωμενο"...
    αυτο βεβαια δεν μπορει να γινει γιατι δεν θα τους εχεις δικαβαλο, αλλα με την συμπεριφορα σου και την σταση σου μπορει σιγα σιγα να τους πεισεις...
    ενας καλος λογος για να σε δουν αλλιως ειναι ο εξοπλισμος...φορα τον παντου και παντα...ειτε καβαλας δικο σου, ειτε δανεικο φιλου, ειτε σαν συνοδηγος...

Παλαιό μέλος
    θα ήθελα να σε ρωτήσω πως αντιμετώπισες το θέμα Μανα
    αν και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει χρυσή τομή του προβλήματος.
    Απάντησες μόνος σου.

Πρακτικά, δες τι έγραψε ο devils στο ποστ Νο 69. Τίποτε άλλο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη μηχανή αναζήτησης.

Δημιουργήθηκε από ένα μέλος του φόρουμ εδώ.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    Ειλικρινά αυτό το ποστ δε καταλαβαίνω πως με βοηθάει για την επιλογή μου και το θεωρώ εντελώς αρχείαστο.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αν και ρωτας αλλον θα σου πω εγω.

Αυτο ειναι το δυσκολο της υποθεσης.Οτι και να κανεις οι γονεις πρεπει να αισθανθουνε οτι εισαι ασφαλης.Αυτο δεν θα γινει απο τη μια στιγμη στην αλλη και σιγουρα δεν θα κερδισεις κατι αν σε δουνε να καβαλας μια μηχανη τουμπανο.Εχουνε τα δικια τους και πρεπει να καταλαβεις τους φοβους τους.

Καταρχην ξεκινα απο τον πατερα,χρειαζεσαι συμμαχο.Στη συνεχεια δανεισου ενα σκουτερακι φιλου να σε δουνε πως βολταρεις.Για τη συνεχεια μια μηχανη που να δειχνει μικρη μαλλον θα ητανε καλη ιδεα.
    Όλους σας ρωτάω για να διαβάζω απόψεις μπας και οι περιγραφές ταιριάζουν και στην δική μου περίσταση. Έχεις δίκιο το θέμα μου αυτό είναι, θέλω μηχανή που να είναι όπως και να το κάνουμε πιο εύκολη να την δεχτει η ματιά και η οπτική της μάνας. Ως αναφορά τον πατέρα σε συζητήσεις μας δεν είναι αρνητικός και με καταλαβαίνει και εφόσον του το έχω πει ότι θα δουλέψω γιαυτό και δε θα σου ζητήσω να πάρεις εσύ αυτό το βάρος (και καλά να μου την πάρει, ήταν τσακωμος της μάνας και καλά άμα του την πάρεις γίνεσαι συνενοχος στο έγκλημα μηχανής στο γιο μου)

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    το σημαντικο για τους γονεις ειναι να σε βλεπουν "μυαλωμενο"...
    αυτο βεβαια δεν μπορει να γινει γιατι δεν θα τους εχεις δικαβαλο, αλλα με την συμπεριφορα σου και την σταση σου μπορει σιγα σιγα να τους πεισεις...
    ενας καλος λογος για να σε δουν αλλιως ειναι ο εξοπλισμος...φορα τον παντου και παντα...ειτε καβαλας δικο σου, ειτε δανεικο φιλου, ειτε σαν συνοδηγος...
    Ναι ξέρω ότι δε μπορώ να τους το αποδείξω από την μία στιγμή στην άλλη γιαυτό και σκέφτηκα να πάρω νωρίτερα τον εξοπλισμό να τους αποδείξω ότι αν γίνεται ότι θα είμαι σωστός και συνετος. Το θέμα μου είναι να τους πείσω μακροπροθεσμα ότι είναι σωστή επιλογή και όχι να έχω συνέχεια γκρίνια και μουρμουρα που σε φθειρει.

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ
    από sea στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2007, 18:47
  2. νέος οδηγός
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 12:07
  3. Νέος οδηγος - ερωτήσεις
    από cbr125 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2005, 18:30
  4. Νέος μελλοντικος οδηγός
    από suzukimaniac στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2005, 08:27
  5. νέος οδηγός
    από mbjp στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2005, 11:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ