Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 77

Θέμα: Ο πατέρας της χρονιάς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Εμένα με προβληματίζει το ότι αν βλέπαμε αυτήν την εικόνα στο Πακιστάν πχ ή στη Ινδονησία, θα λέγαμε:
    «Α τους φουκαράδες, μήπως αν μπορούσαν να αγοράσουν αμάξι, θα επέλεγαν να πηγαίνουν έτσι;»
    ή τουλάχιστον:
    «Αν είχαν λίγο περισσότερη παιδεία, ίσως να μην εξέθεταν τα μικρά σε τόσο κίνδυνο»

Δεν πιστεύω όμως ότι θα βγάζαμε ένα κάρο χολή, ούτε ότι θα τους σούρναμε τον εξάψαλμο.
    Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;
    Γιατι νομίζεις οτι διαφέρει ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ απο τον Πακιστανο ή τον Ινδονήσιο ?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Εμένα με προβληματίζει το ότι αν βλέπαμε αυτήν την εικόνα στο Πακιστάν πχ ή στη Ινδονησία, θα λέγαμε:
    «Α τους φουκαράδες, μήπως αν μπορούσαν να αγοράσουν αμάξι, θα επέλεγαν να πηγαίνουν έτσι;»
    ή τουλάχιστον:
    «Αν είχαν λίγο περισσότερη παιδεία, ίσως να μην εξέθεταν τα μικρά σε τόσο κίνδυνο»

Δεν πιστεύω όμως ότι θα βγάζαμε ένα κάρο χολή, ούτε ότι θα τους σούρναμε τον εξάψαλμο.
    Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Γιατί ακόμα δεν έχουμε γίνει Ινδονησία ή Πακιστάν.
    Όταν γίνουμε, το συζητάμε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Γιατί ακόμα δεν έχουμε γίνει Ινδονησία ή Πακιστάν.
    Όταν γίνουμε, το συζητάμε.
    Κι όμως οι άνθρωποι αυτής της νοοτροπίας πάντα δεν ήταν "Πακιστάν ή Ινδονησία";

Δεν είναι να πεις ότι κάποτε το είχαν καταλάβει αλλά τώρα... ξέπεσαν - και συνεπώς πρέπει να τους «επαναφέρουμε» στο σωστό δρόμο.

Όπως λέει και ο Portishead, μεγάλο μέρος των σύγχρονων Ελλήνων είναι "Ινδονησία-Πακιστάν". Οι υπόλοιποι παίζει σοβαρά να είναι και μειοψηφία. Επίσης χαρακτηριστικό αυτών των πολιτισμών (από Αραβία μέχρι Σουμάτρα), είναι μια πίστη στο "γραφτό σου", στο Κισμέτ, στο ότι δεν έρχεται η ώρα σου ώσπου να σε καλέσει ο Κύριος, και ότι είναι ανόητο να νομίζεις ότι εσύ μπορείς να το επηρεάσεις αυτό κατά κάποιον τρόπο. Δεν λέω ότι το κάνουν συνειδητά, αλλά αν κάτι είναι βαθειά ριζωμένο μέσα σου, από το οικογενειακό-κοινωνικό περιβάλλον - δύσκολα ξεπερνιέται, ο,τι και να λες επιφανειακά, στα λόγια μόνο.

Νομίζω ότι κάπου εδώ τίθεται και θέμα «πιστεύω». Ίσως η γενική αδυναμία να γίνει αυτό κατανοητό να είναι και ο λόγος που οι νόμοι και κανόνες «Δυτικού» τύπου τόσο δύσκολα εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Κι όμως οι άνθρωποι αυτής της νοοτροπίας πάντα δεν ήταν "Πακιστάν ή Ινδονησία";

Δεν είναι να πεις ότι κάποτε το είχαν καταλάβει αλλά τώρα... ξέπεσαν - και συνεπώς πρέπει να τους «επαναφέρουμε» στο σωστό δρόμο.

Όπως λέει και ο Portishead, μεγάλο μέρος των σύγχρονων Ελλήνων είναι "Ινδονησία-Πακιστάν". Οι υπόλοιποι παίζει σοβαρά να είναι και μειοψηφία. Επίσης χαρακτηριστικό αυτών των πολιτισμών (από Αραβία μέχρι Σουμάτρα), είναι μια πίστη στο "γραφτό σου", στο Κισμέτ, στο ότι δεν έρχεται η ώρα σου ώσπου να σε καλέσει ο Κύριος, και ότι είναι ανόητο να νομίζεις ότι εσύ μπορείς να το επηρεάσεις αυτό κατά κάποιον τρόπο. Δεν λέω ότι το κάνουν συνειδητά, αλλά αν κάτι είναι βαθειά ριζωμένο μέσα σου, από το οικογενειακό-κοινωνικό περιβάλλον - δύσκολα ξεπερνιέται, ο,τι και να λες επιφανειακά, στα λόγια μόνο.

Νομίζω ότι κάπου εδώ τίθεται και θέμα «πιστεύω». Ίσως η γενική αδυναμία να γίνει αυτό κατανοητό να είναι και ο λόγος που οι νόμοι και κανόνες «Δυτικού» τύπου τόσο δύσκολα εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
    Σοβαρά τώρα έγραψες όλο αυτό για να δικαιολογηθεί η απίστευτη μ@λ@κία της φωτογραφίας;

Σοβαρά τώρα έγραψες όλο αυτό για να δικαιολογηθεί η απίστευτη μ@λ@κία της φωτογραφίας;
    Όχι. Το έγραψα επειδή είπες ότι "δεν έχουμε γίνει Ινδονησία ή Πακιστάν".
    Και αντιπαραθέτω ότι (πιθανώς για την πλειοψηφία) πάντα είμασταν.

Σοβαρά εσύ κατάλαβες ότι το «δικαιολογώ»;;;
    Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ το «δικαιολογώ» και το «κατανοώ».

Επίσης, το ότι δεν το δικαιολογώ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βγάζω ένα κάρο εμπάθεια...
    Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 11/04/2016 στις 13:02.

Σοβαρά εσύ κατάλαβες ότι το «δικαιολογώ»;;;

Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ το «δικαιολογώ» και το «κατανοώ».

Επίσης, το ότι δεν το δικαιολογώ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βγάζω ένα κάρο εμπάθεια...
    Λάθος. Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς. Αν βάζεις ένα βρέφος πάνω στο μηχανάκι κατ' αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν δεν σέβεσαι τη ζωή του παιδιού σου και την βάζεις στα χέρια του καθενός άλλου χρήστη του δημόσιου δρόμου, είσαι τουλάχιστον ανίκανος να έχεις παιδί. Αδιάφορες οι συνθήκες πίσω απο τη φωτό. Μπορεί να το πήγαινε και νοσοκομείο.

Εμπάθεια δεν είναι να λες ότι αυτός που το κάνει είναι τουλάχιστον ανεύθυνος και σίγουρα εγκληματίας.
    Αντίθετα το να "κατανοείς" μια τέτοια ενέργεια είναι ένα βήμα στο να δικαιολογήσουμε την ενέργεια. Είμαι βέβαιος, ότι οι πολιτισμένοι συντοπίτες σου εκεί στο ΗΒ, είναι πιο κατανοητικοί από εμάς τους εμπαθείς υπανάπτυκτους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Λάθος. Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς. Αν βάζεις ένα βρέφος πάνω στο μηχανάκι κατ' αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν δεν σέβεσαι τη ζωή του παιδιού σου και την βάζεις στα χέρια του καθενός άλλου χρήστη του δημόσιου δρόμου, είσαι τουλάχιστον ανίκανος να έχεις παιδί. Αδιάφορες οι συνθήκες πίσω απο τη φωτό. Μπορεί να το πήγαινε και νοσοκομείο.

Εμπάθεια δεν είναι να λες ότι αυτός που το κάνει είναι τουλάχιστον ανεύθυνος και σίγουρα εγκληματίας.
    Αντίθετα το να "κατανοείς" μια τέτοια ενέργεια είναι ένα βήμα στο να δικαιολογήσουμε την ενέργεια. Είμαι βέβαιος, ότι οι πολιτισμένοι συντοπίτες σου εκεί στο ΗΒ, είναι πιο κατανοητικοί από εμάς τους εμπαθείς υπανάπτυκτους.
    Τι ειναι το HB;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Τι ειναι το HB;
    κατι τσιγάρα θυμαμαι εγω παλια....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    To νησί;

Τι ειναι το HB;
    Το UK

Λάθος. Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς.
    Νομίζω ότι αυτός είναι δικός σου ορισμός.
    Σίγουρα όχι δικός μου, ούτε των συντοπιτών μου, οπού αναγνωρίζεται τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο αυτών καταστάσεων.
    (Αν δεν κατανοήσεις κάτι, πώς πρόκειται ποτέ να το αλλάξεις; Πάντα φαντάσματα θα παλεύεις)

Σε άλλες χώρες ίσως η διαφορά να μην είναι τόσο αντιληπτή. Σίγουρα δεν θα με ξάφνιαζε αν πχ στην Ινδονησία ή το Πακιστάν αντιμετώπιζαν την ίδια δυσκολία να διευκρινίσουν ανάμεσα τους. Για την Ελλάδα δεν είμαι και τόσο σίγουρος τι ισχύει.
    Δεν πρόκειται να επεκταθώ περισσότερο.
    Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 11/04/2016 στις 14:24.

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Τι ειναι το HB;
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Eta_Beta.jpg 
Προβολές:	112 
Μέγεθος:	22,2 KB 
ID:	356568

Πάντως, εδώ που τα λέμε, σπάνιο να ακούσουμε για θάνατο βρέφους από ατύχημα με μηχανή. Ευτυχώς βέβαια και δεν εύχομαι να πεθαίνουν παιδάκια μπας και θεραπευτεί η βλακεία στον εγκέφαλο, άσε που δεν θεραπεύεται αυτή. Προφανώς έχουν κάνει στο παιδί ευχέλαιο, ξεμάτιασμα και έχουν πάρει όλα τα μέτρα προστασίας από τα κακά τα πνεύματα και τα κακά τα μάτια και πιστεύουν ότι δεν παθαίνουν τίποτα. Εμείς τι να πούμε, θεοί να το παίξουμε δεν γίνεται.

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς.
    Λάθος. Το ότι καταλαβαίνεις τα κίνητρα κάποιου δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι του δίνεις και δίκαιο, μήτε ότι πλησιάζεις, ούτε καν ότι θες να πλησιάσεις.
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Νομίζω ότι αυτός είναι δικός σου ορισμός.
    Σίγουρα όχι δικός μου, ούτε των συντοπιτών μου, οπού αναγνωρίζεται τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο αυτών καταστάσεων.
    (Αν δεν κατανοήσεις κάτι, πώς πρόκειται ποτέ να το αλλάξεις; Πάντα φαντάσματα θα παλεύεις)

Σε άλλες χώρες ίσως η διαφορά να μην είναι τόσο αντιληπτή. Σίγουρα δεν θα με ξάφνιαζε αν πχ στην Ινδονησία ή το Πακιστάν αντιμετώπιζαν την ίδια δυσκολία να διευκρινίσουν ανάμεσα τους. Για την Ελλάδα δεν είμαι και τόσο σίγουρος τι ισχύει.
    Δεν πρόκειται να επεκταθώ περισσότερο.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    Λάθος. Το ότι καταλαβαίνεις τα κίνητρα κάποιου δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι του δίνεις και δίκαιο, μήτε ότι πλησιάζεις, ούτε καν ότι θες να πλησιάσεις.

Σωστά, δεν γ@μείς. Ο καημένος δεν έχει με τι άλλο να πάει το παιδί του βόλτα... Το μισό μηχανάκι μπροστά λείπει βεβαια, απο πτώση θα είναι του καημένου, αλλά τώρα με το μωρό πάνω στο ντεπόζιτο τον καλύπτει η θεία πρόνοια.

ΟΚ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Ρε παιδια ,ξαναβλεπωντας την φωτο,αυτα τα honda,3ποντους διαδρομη εχουν στην μπροστινη αναρτηση;ειναι βαρυς ο μπεμπης;η εγω δεν βλεπω καλα;

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προσωπα της χρονιας...
    από kalesin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2005, 10:14
  2. η δηλωση της χρονιας Νο2
    από idi στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2005, 13:11
  3. Η δήλωση της χρονιάς
    από byron στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ