Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 76

Θέμα: Τρυπάνι για home use - Bosch - PSB 530 RE | Bosch GSB 13 RE | Makita HP1641

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Συνήθως όταν έχουν rohm το αναφέρουν όλοι. Όταν δεν έχουν rohm δε δίνουν καμία πληροφορία για το τσοκ. Μη κοιτάς τις φωτό, μπορεί κάποια μοντέλα να έχουν rohm όπως κάποια μοντέλα (ίδια) έχουν με κλειδί (μη αυτόματο). Όπου και να το βρήκα δεν έλεγε τίποτε για το τσοκ.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Συνήθως όταν έχουν rohm το αναφέρουν όλοι. Όταν δεν έχουν rohm δε δίνουν καμία πληροφορία για το τσοκ. Μη κοιτάς τις φωτό, μπορεί κάποια μοντέλα να έχουν rohm όπως κάποια μοντέλα (ίδια) έχουν με κλειδί (μη αυτόματο). Όπου και να το βρήκα δεν έλεγε τίποτε για το τσοκ.
    O φίλος από πάνω έλεγε ότι έχει.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    O φίλος από πάνω έλεγε ότι έχει.
    Ναι και πολύ σωστά μπορεί να το έλεγε αφού σου είπα ότι το ίδιο μοντέλο μπορεί να έχει βγει και με τσοκ που χρειάζεται κλειδί.

Όπως και να έχει, πλαστικό το ένα, πλαστικό και το άλλο. Αφού δεν έχει μεταλλικό rohm στ' @ σου τι ειναι. Εγώ δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν πλαστικά rohm ούτε ξέρω αν είναι καλύτερα απ' αυτό που έχει. anyway, μη σε απασχολεί.

Λοιπόν εδοκιμάσθει χτές το Makita σε τρύπημα πλακακίων/τύχου...

Το θετικά είναι τα εξής:
    - η δύναμη του κάνει το τρύπημα πολύ εύκολο και γρήγορο. Ειδικά όταν το έβαλα κρουστικό για να σπασει το τούβλο δεν περίμενα να τελειώσει τόσο γρήγορα.
    - η σκανδάλη είναι μεγάλη και αρκετά μαλακιά οπότε ελέγχεις τις στροφές πολύ εύκολα. Ο ρυθμιστής που νόμιζα ότι θα μου λείψει από το Bosch μου φαίνεται πλεονασμός τόσο σε τρύπημα όσο και σε βίδωμα που είναι και πιο δύσκολο
    - παρότι βαρούτσικο, σε συνδιασμό με τη λαβή μπορείς να το κρατήσεις πολύ σταθερά
    - περίμενα να είναι πιο θορυβώδες

αρνητικά:

- το chuck δεν ξέρω πόσο ανθεκτικό μπορεί να είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα Rohm και κάπου είδα ότι την ακούει αν τρυπάς κάθετα καιμπαίνει μένα σκόνη. Πάντως σε όσα τελευταία μακίτα είδα από κοντά τα τσοκ δεν ήταν Rohm.
    - το Bosch είχε γραμμένα νούμερα πάνω στο σίδερο που λειτουργεί σαν στοπ και το βρήκα πάρα πολύ βολικό. Μου φαίνεται κάπως δύσκολα να υπολογίζεις με το μάτι πόσο πρέπει να μπει το τρυπάνι αναλόγως ούπατ ή βίδας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus

- το chuck δεν ξέρω πόσο ανθεκτικό μπορεί να είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα Rohm και κάπου είδα ότι την ακούει αν τρυπάς κάθετα καιμπαίνει μένα σκόνη. Πάντως σε όσα τελευταία μακίτα είδα από κοντά τα τσοκ δεν ήταν Rohm.
    αν δεν το ξερεις υπαρχει εξαρτημα. ενας λαστιχενιος δισκος ειναι που φοριεται στο τρυπανι.
    Γιαννης

Moderator
    Ο ρυθμιστής που νόμιζα ότι θα μου λείψει από το Bosch μου φαίνεται πλεονασμός τόσο σε τρύπημα
    Είναι μέχρι να χρειαστεί να κάνεις καμια 10αριά χοντρές τρύπες σε σίδερο, τότε θα καταλάβεις! Στο σίδερο όσο πιο χοντρό τρυπάνι έχεις τόσο λιγότερες στροφές θέλει. Είναι πολύ πιο ξεκούραστο να ρυθμίζεις τις στροφές (υπό φορτίο) και κρατάς το τρυπάνι απ' όπου σε βολεύει χωρίς να χρειάζεται να έχεις τα δάχτυλα στη σκανδάλη. Μόνο εκεί μπορώ να πω ότι κάνει τη διαφορά άντε και μερικές φορές όταν το χρησιμοποιείς με αναδευτήρα.

- το chuck δεν ξέρω πόσο ανθεκτικό μπορεί να είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα Rohm και κάπου είδα ότι την ακούει αν τρυπάς κάθετα καιμπαίνει μένα σκόνη.
    Στ' @ σου. Θα αργήσει να χαλάσει και όταν (αν) χαλάσει βάζεις rohm.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska

Το θετικά είναι τα εξής:
    - η δύναμη του κάνει το τρύπημα πολύ εύκολο και γρήγορο. Ειδικά όταν το έβαλα κρουστικό για να σπασει το τούβλο δεν περίμενα να τελειώσει τόσο γρήγορα.
    - η σκανδάλη είναι μεγάλη και αρκετά μαλακιά οπότε ελέγχεις τις στροφές πολύ εύκολα. Ο ρυθμιστής που νόμιζα ότι θα μου λείψει από το Bosch μου φαίνεται πλεονασμός τόσο σε τρύπημα όσο και σε βίδωμα που είναι και πιο δύσκολο
    - παρότι βαρούτσικο, σε συνδιασμό με τη λαβή μπορείς να το κρατήσεις πολύ σταθερά

αρνητικά:

- το Bosch είχε γραμμένα νούμερα πάνω στο σίδερο που λειτουργεί σαν στοπ και το βρήκα πάρα πολύ βολικό. Μου φαίνεται κάπως δύσκολα να υπολογίζεις με το μάτι πόσο πρέπει να μπει το τρυπάνι αναλόγως ούπατ ή βίδας.
    Μετά από σύντομη αναζήτηση στον σουλήνα σύλληψα 2-3 βιντεάκια που ασχολούνται με καθάρισμα, βγάλσιμο ή και αντικατάσταση του τσοκ. Υπάρχουν πολλά ακόμα και δεν είδα κάπου κάτι δύσκολο ώστε να μην μπορείς να το κάνεις αν θεωρείς ότι έχει μαζέψει πολύ βρομιά και χρειάζεται καθάρισμα.
    Ας τα βάλω απλά να βρίσκονται

https://www.youtube.com/watch?v=k2tj80vbIvo

https://www.youtube.com/watch?v=rM_9WBz3RD0

https://www.youtube.com/watch?v=xagFLCseeDk
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4

Το θετικά είναι τα εξής:

αρνητικά:

Πιθανώς στα τελευταίας σοδειάς μοντέλα να έχει αλλάξει η μάρκα του τσοκ (ή η ελληνική αντιπροσωπεία να φέρνει καλύτερα μοντέλα;.
    Μη χαλιέσαι πάντως.
    Και για το δικό μου που έχει Rohm αν δεις τα προηγούμενα ποστ μου, δεν έχω γράψει δα και ύμνους.

Η αλήθεια είναι όμως πως διακρίνω μια αδικαιολόγητη ανησυχία.
    Δεν χαλάνε και τόσο εύκολα τα εργαλεία παιδιά, ούτε καν τα πολύ φτηνά. Φίλος σιδεράς παίρνει το Parkside στη δουλειά και βγάζει μεροκάματο κάνα χρόνο τώρα και είναι ακόμα σαν καινούριο, κι εδώ ανησυχούμε για το πόσο θα αντέξει το Makita σε οικιακή χρήση;
    Ελπίζω να βλέπετε την υπερβολή...

Να χαλάσεις δε το τσοκ απλά από σκόνη, το αποκλείω όσο φτηνό και να είναι. Έτσι δεν έχω δει να χαλάει ούτε τσοκ από Black & Decker του εικοσάρικου.
    Το πολύ πολύ να σκουριάζει λίγο πιο εύκολα από ότι ένα Rohm, ή να είναι λίγο πιο μαλακό το μέταλλο στα δόντια του και να θέλει λίγο παραπάνω σφίξιμο μετά από κάμποσο καιρό.
    Άντε, να κάνει και λίγο παραπάνω θόρυβο.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

ποσες τρυπες σε ταβανι να κανει ενας ερασιτεχνης και να χαλασει το τσοκ αντε πεντε το πολυ σε ολη την χρηση του
    Γιαννης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Alexandross
    Ρε παιδια θελω ενα τσοκ με κλειδι + ανταπτορα για sds .
    Να παω σε αυτα που βγαζει η Bosch , Dewalt κοντα στα 20€ ή καπου αλλου?
    Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    αν δεν το ξερεις υπαρχει εξαρτημα. ενας λαστιχενιος δισκος ειναι που φοριεται στο τρυπανι.
    Για δείξτο, γιατί όπως το φαντάζομαι θα μπαίνει και πάλι σκόνη...

Nai οκ συμφωνώ υπερβολική ανησυχία αν και κυρίως για την κουβέντα τα γράφω παρά για ανησυχία. Η αλήθεια είναι όμως πώς αν μου χρειαστεί στη δουλειά και δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική δεν θα διστάσω να το πάρω και εκεί μπορεί να φάει 10ήμερο ίσως και παραπάνω (αναλόγως το project) professional ξύλο.

An βρω χρόνο και χώρο θα ανεβάσω βιντεάκι.

Παλαιό μέλος
    Αυτό είναι :
    https://www.hilti.gr/%CE%94%CE%B9%CE...F%CE%BA/372825

Μην κοιτάς την τιμή, αυτό είναι της Hilti. Θα βρεις ίδιο από 3€, περίπου.

Και να πιάσει σκόνες το τσοκ, συνέρχεται με λίγο wd40 ή αντίστοιχο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Alexandross Προβολή μηνύματος
    Ρε παιδια θελω ενα τσοκ με κλειδι + ανταπτορα για sds .
    Να παω σε αυτα που βγαζει η Bosch , Dewalt κοντα στα 20€ ή καπου αλλου?
    το εχω κανει αυτο που αναφερεις αλλα αναποδα. δηλαδη sds με ανταπτορα για κανονικο τσοκ. δυο φορες μου εσπασε σαν εβαλα κρουστικο και τελικα πηρα τρυπανι sds για να κανω την δουλεια μου.

απο τοτε δεν ξαναασχοληθηκα με ανταπτορες.
    Γιαννης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Nai οκ συμφωνώ υπερβολική ανησυχία αν και κυρίως για την κουβέντα τα γράφω παρά για ανησυχία. Η αλήθεια είναι όμως πώς αν μου χρειαστεί στη δουλειά και δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική δεν θα διστάσω να το πάρω και εκεί μπορεί να φάει 10ήμερο ίσως και παραπάνω (αναλόγως το project) professional ξύλο.

An βρω χρόνο και χώρο θα ανεβάσω βιντεάκι.
    Αν με τη φράση δεκαήμερο επαγγελματικό ξύλο δεν εννοεί τουλάχιστον να του βάλεις πάνω ένα ποτήρι και να αρχίσει να τρυπάς τετράιντση σωλήνα για δύο και δυόμιση ίντσες ταφ όλη μέρα, ή τουλάχιστον να του βάλεις ένα κολαούζο Μ12 και να ανοίγει καμιά πενηνταριά σπειρώματα τη μέρα, τότε δεν έχει καν νόημα να συζητάμε.

Εγώ για εργαλείο που θα πηγαίνει στη δουλειά για ένα δεκαήμερο, παίρνω Einhell, σιγά μην έδινα λεφτά για makita.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Αυτό είναι :
    https://www.hilti.gr/%CE%94%CE%B9%CE...F%CE%BA/372825

Μην κοιτάς την τιμή, αυτό είναι της Hilti. Θα βρεις ίδιο από 3€, περίπου.

Και να πιάσει σκόνες το τσοκ, συνέρχεται με λίγο wd40 ή αντίστοιχο.
    και το Hilti τόσα κάνει, ή τιμή είναι για 5 κομμάτια.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. used parts για zxr750 95 ?
    από dkmusic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2007, 17:15
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 15/08/2006, 01:34
  3. re bartlal xronia pola re!!
    από afrotwin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2006, 11:29