Δεν είναι καυλωμένος, φρικάρισμένος με τους δρόμους είναι![]()
Δεν είναι καυλωμένος, φρικάρισμένος με τους δρόμους είναι![]()
@ billy
φίλε μου απ' ότι διαβάζω, το XR κάνεις κέφι, αλλά θα "συμβιβαστείς" με το ΤΑ700, και θα συμφωνήσω ότι είναι το καλύτερο μεταξύ αυτών των δυο, για την περίπτωσή σου.
το XR το πήρα και εγώ πριν δύο χρόνια, αφού χάρισα ένα Typhoon 125 που είχα για την καθημερινότητα.
Εγώ όμως το πήρα μήπως και ξανα ανέβω κανένα βουνό μετά από χρόνια, απο το '93 που σταμάτησα να ασχολούμαι με on-off.
Καλά ευχαριστώ, βουνό ελάχιστο, αλλά μου έχει γίνει καθημερινό μηχανάκι. Σε φάση που δεν κινώ σχεδόν καθόλου ένα daytona 675 που έχω.
Βέβαια τα χλμ της ημέρας μου είναι το πολύ 10 με 20 και βολεύεται η κατάσταση.
Για ταξιδάκι που λες, το ξεκίνησα ένα ωραίο πρωί για Αθήνα-Κόρινθο, να θυμηθώ τα παλιά και αισθάνθηκα τόση ανασφάλεια στην εθνική, που δεν το συζητώ
Απο την άλλη, για εκδρομικό εντούρο, (αλλοιώς μακρυά βόλτα από ορεινά & πεδινά μονοπάτια & λίγο επαρχιακό δρόμο) είναι μανούλα,
νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το καλύτερό του.
Πάντως για μοναδικό μου μηχανάκι δεν θα το διάλεγα ποτέ, γιατί ακριβώς δεν καλύπτει τον τομέα ταξίδι-γρήγορη βόλτα, τραχύ πράγμα είναι, αν πεισμώσει η μανιβέλα σε γ@μ@σε, κλπ
φλας και καθρέφτες = ιεροσυλία, μου τα έβαλε ο μηχανικός για να περάσω ΚΤΕΟ και βγήκαν αυτομάτως μετά.
Η κυρία ανεβαίνει βέβαια αλλά για μικρές αποστάσεις, πχ Λαύριο-Αθήνα βλαστήμισε, ενω στο νησάκι πριν της άρεσε τρελλά.
Βγάλε άκρη ...
Καλοτάξιδο ότι τελικά αποφασίσεις να πάρεις![]()
PFC
Αν ήμουν μόνος μου, θα' παιρνα XR δαγκωτό. Χωρίς φόβο και πάθος. Το πάθος παίζεται...
Αν ήμουν Ελλάδα θα' ταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά στο κωλοχώρι που ζω, έχω σκυλο-μετανοιώσει που πούλησα την XT660R.
Η XJR είναι η ολοκλήρωσή μου σαν μηχανόβιος. Έχει ότι γουστάρω και τρεις φορές παραπάνω. Αλλά δεν κάνει για εδώ.
Χτες έβρεξε, αρκετά, πως να τη βγάλω στον κύριο δρόμο περνώντας από 200μ, χώμα-λάσπη με νερολακκούβες? Ο κύριος δρόμος του χωριού, που βγάζει στον επαρχιακό, είναι σε κατάσταση που όταν βρέξει, απλά δεν περνάς με μηχανή αν δεν ξέρεις που είναι οι λακκούβες, γιατί αν πέσεις σε καμία, το βάθος της μπορεί να σε φέρει καπάκι. Ο επαρχιακός δρόμος τίγκα στη λακκούβα, σαμαράκια, κακά μπαλώματα.
Δε μου κάνει καθόλου κέφι να καβαλάω φοβισμένος μη φάω κανά καπάκι και να καντηλιάζω σε κάθε γαμWλακκούβα που όσο και να προσέξω, θα πέσω.
Την XJR την πήρα με 28000χλμ και έχω φτάσει τα 62000 σε έξι χρόνια. Η μηχανή σκίζει, φυσάει.
Κρατάς μια γυμνή 200ρα 3-4 λεπτά και βλέπεις το φως το αληθινό.Αλλά εδώ ζει το χειρότερό της εφιάλτη...
Η κυρά-σαλιγκαρίνα είναι σκληρό καρύδι. Έχουμε κάνει τρελλά χλμ με νύχτα-βροχές-κρύο. Αντέχει το θηρίο λέμε.
Πρέπει να της βρω κάτι καλό να ανεβαίνει γιατί το αξίζει. Μάχιμη. Φυσικά, πάνω από 120-130 ξεσπαθώνει την παντόφλα οπότε... χαλαράαα..
Η BMW 650 Dakar είναι κι αυτή υπό εξέταση. Απ' ότι γνωρίζω, καλό μοντέλο έχει βγει, αξιόπιστη, οικονομική και άνετη. +Μονοκύλινδρη (αδυναμίες βλέπεις).
Αλλά είναι BMW... Ουδείς τέλειος... Αυτή τη μούφα εξάτμιση να μην είχε... Σαν μοντέλο πάντα μ' άρεσε. Και η τιμή της δεν είναι καθόλου άσχημη.
Αλλά να γίνω Μπεμβεδάκιας ρε σεις? Δύσκολο το βλέπω. Ε ρε καζούρα που έχει να πέσει...
Αλλά όσο περισσότερο διαβάζω για την Τρανσαλπ 700, (φυσικά όχι στο MOTO.GR):rotflmao:, τόσο ψήνομαι.
Αυτή που οδήγησα μ' άρεσε, αν και τα Tourance που φόραγε ήταν για πέταμα. Πολύ ροπάτη χαμηλά, άνετη, σχετικά μαλακές αναρτήσεις με ψιλο-χάλια την πίσω.
Όταν το ανέφερα στον τύπο που την πούλαγε, έβγαλε ένα εργαλείο και κάτι ρύθμισε στο πίσω αμορτισέρ. Άλλαξε την απόσβεση στο πιο μαλακό και η μηχανή πλέον είχε πολύ καλύτερη αίσθηση στις λακκούβες. Καλή ποιότητα κύλισης, έυκολη, βολική. Το έτερον ήμισυ τη γουστάρει, εγώ ψήνομαι. Αλλά το C-ABS με χάλασε. Άλλο θέμα αυτό...
Εντάξει, γελάτε, το ξέρω.Αλλά η ιπποδύναμη δεν είναι το (πιο) ζητούμενο απ' όλους. Το τελευταίο καλοκαίρι (2010) που ανέβηκα Βουλγαρία με την XT660R, βούτηξα την σαλιγκαρίνα και ανεβήκαμε Ρουμανία, στα Καρπάθια. Από Τάμπα, καρφί για Σόφια, ύπνος και το πρωί βουρ για Αθήνα. Μιλάμε για 2500χλμ, δικάβαλοι με την ταπεινή, μεν τίμια και σκυλί μαύρο XTR, που άλλοι την έχουν για μέσα στην πόλη. Ακόμα μας πονάει ο πωπός :rotflmao: αλλά το ταξίδι αξέχαστο.
Η Μπέμπα είναι κι αυτή υπό σοβαρή σκέψη.
Συγγνώμη για τα σεντόνια που γράφω, αλλά δεν περίμενα να βρεθώ πάλι σε αναζήτηση μηχανής μετά την XJR.
Η ζωή και οι απαιτήσεις αλλάζουν, ευτυχώς υπάρχουν μοντέλα για όλους.
Κάθε βοήθεια και άποψη δεκτή.![]()
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Ήμουν βάζελος. Ναι, το ξέρω, ουδείς τέλειος. Λέω ήμουν, γιατί τα τελευταία 15 χρόνια ούτε που ασχολούμαι με το άθλημα.
Αλλά ήμουν βάζελος, όχι κWλοβάζελος. Όπως υπάρχουν ωραίοι γαύροι και κVλόγαυροι, και ου το καθ' εξής.
Γιατί σας τα πρήζω τώρα?
Το 2007 αποφάσισα να αγοράσω μια μηχανή.
Από εντούρο ξεκίνησα (XR) και πάντα μου άρεσαν οι μηχανές περιπέτειας, που τα κάνουν όλα, σε λογικές γραμμές.
Αυστηρά μονοκύλινδρη, (είπαμε, αδυναμίες), και να μπορεί να μας πάει παντού, από ταξίδι μέχρι χωματόδρομους.
Ψάχνοντας και βλέποντας, κατέληξα σε δύο μοντέλα. Yamaha XT660R, καινούργια, ή, BMW F650GS Dakar, μεταχείρω.
Οι BMW δεν είναι του στυλ μου, κυρίως λόγω αναβατών, εταιρείας και... έλικα... Βλέπε Μπεεμβεδάκηδες και κWλοΜπεεμβεδάκηδες.
Έπειτα είναι και το προσωπικό γούστο, η ιστορία της μοτοσυκλέτας κλπ. Προτίμησα την XTR, του κουτιού.
Εξαιρετική μηχανή, απροβλημάτιστη και τίμια, κάνει τα πάντα, αλλά όχι ταξίδια των 1000+ χλμ. με συνεπιβάτη. Εκτός αν έχεις τεθωρακισμένο πισινό.
Στην παρούσα φάση, πρέπει να χωρίσω από την XJR για το μοναδικό λόγο, όπως ανέφερα αρκετές φορές, απλά, δεν κάνει για εδώ.
Αφού λοιπόν η XR που υπερ-γουστάρω δεν παίζει πια, θα χρειαστώ κάτι που να μη μασάει από παλιόδρομους, να είναι άνετη για μεγάλα ταξίδια, αξιόπιστη, διότι 300χλμ η Σόφια από το χωριό που ζούμε, και στην τελική, να ανυπομονώ να την καβαλήσω. Να υπενθυμίσω ότι ιπποδυνάμεις, τελικές, μονοκύλινδρα κλπ. δεν παίζουν. Το avatar μου δεν είναι τυχαίο.
Μετά μεγάλης σκέψης και ψαξίματος, έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα.
1. Honda XL700V Transalp
2. ΒΜW F650GS Dakar.
H Transalp μου άρεσε, κάνει και για ταξίδια και για παλιόδρομους, αποδεδειγμένη αξιοπιστία, άνετη, ταξιδιάρα.. Αλλά είναι πιο... κυριλέ να πω? Πιο λουσάτη?
Η Μπέμπα είναι πιο πολύ του γούστου μου, καθώς λίγο πιο αλητεία (σχετικά με την Τρανσαλπ) και καθαρά πιο χωμάτινη. Και μονοκύλινδρη, καθότιν λάτρης του είδους.
Είναι μεν το μοναδικό μοντέλο που δεν έγινε αποδεκτό από τους κWλοΜεεμβεδάκηδες (βλέπε πρόλογο) σαν γνήσιο παχύδερμο, με boxer κλπ. Και ίσως ένα από τα πλέον αξιόπιστα μοντέλα που έχουν να επιδείξουν οι Γερμανοί αρκετά (ή πολλά) χρόνια τώρα.
Όχι ότι η BMW έχει βγάλει άσχημα παχύδερμα, κάθε άλλο. Είναι η πολιτική και η διαφήμιση της εταιρείας που με χαλάει, το μάρκετιν που επιβάλλει τερατώδεις μηχανές σε δύσβατα μονοπάτια κλπ. Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Άσχετο αν το 90% από αυτές δεν θα πατήσουν χώμα στη ζωή τους. Άλλο θέμα αυτό. Επίσης, ο έλικας σε κατατάσσει σε μια κατηγορία αναβατών στην οποία δεν ανήκω με τίποτα. Όχι ότι όλοι είναι ψώνια, μην παρεξηγηθώ... ούτε να προσβάλλω κάποιον..
Αλλά δεν γουστάρω το τουπέ που κουβαλάνε κάποιοι κάτοχοι ελικοφόρων... Να συμπεριλάβω και αρκετούς Χαρλεάδες στην κατηγορία...
Καθότιν βάζελος, και όχι κWλοβάζελος, ομολογώ ότι πάντα μου άρεσε η Ντακάρ. Ας είναι Μπεεμβέ. είπαμε, ουδείς τέλειος.![]()
Ψηλή, πιο κοντά στην αγαπημένη μου XR, μονοκύλινδρη, αλλά πολιτισμένη, άνετη, ταξιδιάρα, χωρίς να υστερεί σημαντικά σε κάποιο τομέα. Αν δεν τσινίσει η κυρά-σαλιγκαρίνα, που γλυκάθηκε με την Τρανσαλπ, μάλλον η Μπέμπα θα είναι το φαβορί στην προτίμησή μου, καθότιν είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα μασάει με τους δρόμους εδώ, και με ένα TKC80 θα μπορεί να πάει παντού. Μιλάμε για άσχημους χωματόδρομους έτσι? Όχι τίποτα μονοπάτια στα βουνά...
Το θέμα είναι, να εμπιστευτώ τη Μπέμπα? Ή θα κλαίω που δεν επέλεξα τη Χόντα και θα μετακομίσω πάλι Σόφια για να είμαι πιο κοντά στο συνεργείο?
Πλάκα κάνω, εννοείται, αλλά η οικονομική μου κατάσταση δεν μου επιτρέπει "παιχνίδια". Τη μηχανή που θα πάρω τώρα θα την κρατήσω για πολύ.
Η καρδιά (και η τσέπη) λέει Μπέμπα, η λογική λέει Χόντα. Αλλά μήπως αντιστραφεί ή τσέπη?
Είμαι (πάλι) σε δίλλημα...
Βοηθήστε πατριωτάκια !!![]()
XR
XTR
XJR
Αγαπημένα μοντέλα και τα δύο.
Δεν τσεκάρεις λίγο τα κόστη εκεί πέρα (συνεργεία, ανταλλακτικά, κλπ) αλλά και τη κάλυψη, δηλ. το πόσο εύκολα θα εξυπηρετηθείς από το συνεργείο πχ ;
TA 700
(για να κατεβαίνεις και Ελλάδα ευκολότερα)![]()
PFC
XR
XTR
XJR
XR
XTR
XJR
Κοίτα, αν σκεφτείς ότι πάνω από 120χαω βγαίνει παντόφλα, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τη Μπέμπα.
Αλλά έχεις δίκιο. Ίσως να "κουράζεται" λιγότερο καθότιν δικύλινδρη. Αλλά με 120-130 χαω ίσως να μην έχει και τόση σημασία.
Και απ' ότι διαβάζω, αρκετά πιο οικονομική η Μπέμπα σε σαλιγκαρο-ταχύτητες.
XR
XTR
XJR
Χμμμ... αυτό δεν μου λέει κάτι, και εγώ είχα κάποτε το gs650 dakar και τώρα έχω varadero, όμως δεν έχω καμία σχέση με τα άτομα αυτά που αναφέρεις. Γενικά δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον από το μηχανάκι που έχει. Σε πληροφορώ ότι το gs 650 είναι πάρα πολύ καλό μηχανάκι. Είναι μηχανάκι για μια ζωή και ταξιδεύει καλά παρόλο που είναι μονοκύλινδρο.
Επίσης έτσι όπως διαμορφώνονται οι καταστάσεις το gs είναι και πολύ οικονομικό. Ο κινητήρας του μπορεί να γράφει επάνω BMW αλλά είναι της rotax..εταιρία που κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών, μιλάμε για πολύ αξιόπιστο μοτέρ. Το μόνο του μελανό σημείο είναι ότι φοράει από την μάνα του μπαταρία ανοικτού τύπου και πρέπει να την αντικαταστήσεις με κλειστού και κατά προτίμηση gel γιατί αν βράσουν τα υγρά τρέχουν και χαλάνε το χρώμα στον σκελετό.. αυτό το έχουν πάθει πολλά 650 επειδή οι ανίδεοι ιδιοκτήτες γεμίζουν μέχρι πάνω με υγρά την μπαταρία.
Η σέλα του για δύο άτομα είναι πάρα πολύ καλή.
Φίλε μου ποτέ δεν έχω κατακρίνει κανέναν για την επιλογή του. Όλοι λάτρεις της μηχανής είμαστε. Δήλωσα επίσης ότι δεν παίρνω σβάρνα όλους τους κατόχους BMW.
Παντού και πάντα υπάρχουν λάτρεις της μοτοσυκλέτας και φιγουρατζήδες φραγκάτοι. Δυστυχώς, αρκετοί από τους τελευταίους είναι κάτοχοι BMW, για το γνωστό image του έλικα.
Ζητώ συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, εσένα ή κάποιον άλλο φίλο, δεν είμαι τέτοιος τύπος ούτε είχα τέτοια πρόθεση.
Απλά έγραψα τις σκέψεις μου ανοιχτά. Όπως βλέπεις, κι εγώ, μετά από 27 χρόνια με Γιαπωνέζες, είμαι σχεδόν ψημένος για Αυστρο-Γερμανίδα.
Σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες !!![]()
XR
XTR
XJR