bulmont, χώρες σαν κι αυτές που αναφέρεις είναι ακραίες εξαιρέσεις και φυσικά πας μόνο για τα λεφτά. Αλίμονο. Εδώ ο άνθρωπος μιλάει να μεγαλώσει το παιδί του με Ελβετία...
bulmont, χώρες σαν κι αυτές που αναφέρεις είναι ακραίες εξαιρέσεις και φυσικά πας μόνο για τα λεφτά. Αλίμονο. Εδώ ο άνθρωπος μιλάει να μεγαλώσει το παιδί του με Ελβετία...
Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
Μόνος σου θα κλαίς,
κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...
γιατι (εκτος παιδείας) πιστευεις οτι μεχρι την ενηλικιωση του θα ηταν χειροτερα εδω; κοντα στους παπουδες του. σε μια ζεστη και ομορφη χωρα με ηλιο. με τρεις μηνες διακοπες στη θαλασσα, απειρο χρονο (κυρίως λογο καιρου) για αθλοπαιδιες και εκτος σπιτιού δραστηριοτητες.
The grass is always greener on the other side, to leei kai to tragoudi.........
den ksero posoi apo osous exoun apantisei exoun paidia, kai posoi den exoun.
oute ksero ilikiaka pou briskontai.
den ksero kan posoi einai anergoi, posoi exoun douleia kai ti douleia exoun.
oute posoi exoun pragmatiki empeiria apo ti zoi ekso kai posoi anaparagoun osa lene filoi/gnostoi/blog.
ayto pou ksero na po apo prosopiki empeiria einai oti:
A) ama exeis paidia, to mellon tous PROIGEITAI TON PANTON!!
Kai deite to kai apo tin anapodi: ama oi goneis epoun to paidi tous eytyxismeno- tote einai ki ekeinoi.
B) i zoi ekso den einai rodini, oute mas perimenoun me anoixtes agkales na mas ta dosoun ola sto piato.
Alla den einai kai dyskoli, ellines yparxoun pantou (mono mi nomizete oti xairontai oloi otan mas blepoun).
Ta paidia prosarmozontai apisteyta grigora, ta dika mou ta ksamolao sti germania parea me ta geitonakia,blepoun kai to germaniko disney channel, kai me 5 fores diakopes milane pio kala apo ti mana mou pou einai 45 xronia ekei.
to simantiko einai na bgaleis apo to myalo sou tis malakies "san ti xalkidiki den exei" "a re ellada me ta soublakia sou" kai ola ayta pou lene osoi den exoun paei sti zoi tous oute mexri to diplano xorio, kai na katalabeis oti ayti einai i zoi mou apo do kai pera.
Opoios mporei tora, feygei tora.
oi ypoloipoi tha kanoume tin idia koubenta se 10 xronia, alla den tha leme me perimenei douleia stin elvetia.
tha leme: brika stin albania, na pao i na perimeno mipos bro tipota sti boulgaria pio sigouro?
y.g. Min akoute ton kathe malaka pou erxetai gia diakopes 1 mina ellada kai ola ta briskei yperoxa edo.
GIA DIAKOPES IRTHE, logiko na einai ola teleia.
gia rotise ton omos giati den erxetai monima?????
Τελευταία τροποποίηση από tzimidis; 30/08/2016 στις 15:29.
Αυτό να το πεις για το παιδιά μου που μεγαλώνουν σε διαμέρισμα στην Αθήνα να γελάνε και οι πέτρες. Μήπως θυμάσαι τις εποχές που παίζαμε ξέγνοιαστοι στις αλάνες και στις παραλίες;
Αυτά έχουν τελειώσει, χρόνια τώρα.
Εγώ με δύο παιδιά, ξέρεις πότε μπορώ να πω ότι τελείωσε η εβδομάδα; Σάββατο στις 18:30 αν δεν έχουμε αγώνες, συναυλίες, γιορτές σχολείου κλπ.
Για να μην είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι έχουμε γίνει δύο γονείς λάστιχο.
Αυτό θεωρείς καλύτερο στην Ελλάδα; Και καλά εγώ που ακόμα έχω δουλειά και μπορώ και τα πληρώνω. Πέσ' το σε κανένα που δεν βγαίνουν τα κουκιά.
Στην επαρχία ίσως είναι κάπως καλύτερα.
Πάντως δεν ζούμε σε κανένα παράδεισο και όλοι σκεφτήκαμε κάποια στιγμή να φύγουμε έξω.
Όχι "αμήχανος" πλέον...
ενταξει...ειναι αλλη κουβεντα..ή μπορει και να μην ειναι...
αλλα γιατι αμα εχεις παιδια το μελλον τους προηγειται των παντων? να μην παρεξηγηθω, εχω παιδι και απλα αναρωτιεμαι...
δεν μιλαω φυσικα για ακραιες καταστασεις..οπως ειναι ο πολεμος στην Συρια που παιρνουν τα παιδια τους για να ζησουν..και να ζησουν και οι ιδιοι κατ'επεκταση...
αλλα...
γιατι να στερηθω εγω τοσα και τοσα για το παιδι μου? γιατι να μην ζησω μια καλη ζωη και να προσφερω και στο παιδι μου οτι μπορω?
γιατι πρεπει να μπω σε διαδικασια να μαθω ξενη γλωσσα, να χασω γονεις, αδερφια, φιλους και παρεες, να ξενιτευτω σε μια χωρα που εχει αλλα ηθη και εθιμα και πιθανοτατα με καποια να ταιριαξω αλλα καποια να μου φαινονται εντελως κουλα, μονο και μονο για να εχει το παιδι μου την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ να μεγαλωσει καλυτερα απο την Ελλαδα?
ενταξει, κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβολου αλλα καταλαβαινετε που το παω...
αλλωστε αν ενα παιδι θελει να προοδευσει, θα προοδευσει...δεν παει να ειναι απο την πιο φτωχη οικογενεια..δεν παει να ζει σε παραγκες...θα προοδευσει..
αντιστοιχα και ενα παιδι που του προσφερονται τα παντα, μπορει να γινει ενας κοπριτης και μισος..
και δεν το παω μονο στην πανεπιστημιακη μορφωση...
υπαρχουν χιλιοι τροποι για να προοδευσει ενας ανθρωπος...απο τον αθλητισμο, μεχρι το να γινει ενας γαματος χασαπης που αγαπαει την δουλεια του και τον αγαπανε ολοι και φυσικα να βγαζει και χρημα (γιατι απο εκει εξαρταται και εν μερει η καλοζωϊα)...χωρις να ειναι ο αυτοσκοπος του...
παλιοτερα, πριν κανω παιδι, ημουν στην νοοτροπια που λες...να δωσουμε τα παντα στο παιδι που καποια στιγμη θα γεννηθει...
μολις εγινε, αλλαξα λιγο ροτα...
οτι μπορω θα το εχει και με το παραπανω...αλλα δεν θα ζησω μια μιζερη ζωη για να εχει το παιδι μου του κοσμου τα καλα και να βρει τα παντα ετοιμα...
γιατι αν βγει κοπριτης/ισσα, θα τα κανει ολα σκονη και θα βριζει γιατι δεν αφησα περισσοτερα και δεν θα εκτιμησει καμια θυσια που εκανα εγω και η μανα του...
και εννοειται οτι δεν αναφερομαι μονο στα χρηματα και στα υλικα αγαθα...αλλα ακομα και το γεγονος οτι θα μεγαλωσει στο εξωτερικο και εγω θα πρεπει να εγκληματιστω σε ολο αυτο, μονο και μονο για να του δοθει η δυνατοτητα να εχει δομες γυρω του, ειναι αρκετα σημαντικο...
αν το καλοσκεφτειτε το ιδιο (σχεδον) συμβαινει και με το μηχανακι...
αν ειμασταν απολυτα ρεαλιστες, θα επρεπε με το που γεννιωνται να σταματαμε να καβαλαμε..τιποτα, nada, caput...
γιατι θα ειχαμε περισσοτερες πιθανοτητες να μην γυρισουμε σπιτι το βραδυ...αρα να ζησουν χωρις τον εναν γονιο, αρα μιση αγαπη, δυσκολιες στο μεγαλωμα, ψυχολογικα, καταστροφη..
αλλα δεν το κανουμε...γιατι? γιατι βαζουμε και τις δικες μας αναγκες καπου εκει στην εξισωση...οσο εγωϊστικο και αν ακουγεται...
θελουμε να εχουμε ψυχικη ηρεμια με μια βολτα και το ρισκαρουμε να μην ξαναμπουμε σπιτι μετα απο αυτη...οσο κυνικο και αν ακουγεται...
Εξαιρετικό σχόλιο, σε ένα κοινό που, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, έχει παρατήσει τη μοτοσικλέτα για γυναίκα και παιδί.
Αν έχεις έτοιμη δουλειά έξω, φύγε. Μην το σκέφτεσαι καν. Στη χειρότερη, θα έχεις δοκιμάσει.
Δεν έχω οικογένεια και παιδιά, αλλά έχω ζήσει 4 χρόνια στο εξωτερικό και θα έφευγα με την πρώτη καλή πρόταση. Πληροφοριακά, κατέβαινα Ελλάδα κάθε 3 μήνες περίπου, για λίγες μέρες και κάθε φορά, λίγο πριν κατέβω, μου έλειπαν η πατρίδα, η οικογένεια, οι φίλοι. Την πρώτη μέρα που κυκλοφορούσα στην Αθήνα, έριχνα παναγίες. Αυτή η χώρα δεν έχει απολύτως τίποτα, εκτός ίσως από τις φυσικές ομορφιές της, που θα σου λείψει.
Life begins at 45°.
Δυστυχώς από αυτήν την χώρα, έχουν τραβήξει την τάπα εδώ και καιρό. Όχι 5-6 χρόνια τώρα.
Ligo to kinito, ligo to greeklish, ligo i kourasi, ligo o graptos logos.......
den eimai tis apopsis na exoun ta panta etoima sto piato. Oute na einai koprites kai na ta xartzilikonoume mexri ta 50 tous.
oute tha steritho to MotoGp stin tv gia na dei o mikros bob sfouggaraki.
To piges sto allo akro.
An omos xreiastei na pouliso ti mixani gia na pliroso ta didaktra tou paidiou, tha to kano.
an perasei to paidi se sxoli (pou na thelei) stin alli akri tis elladas, tha kopso ton kolo mou na bro na to steilo.
exo gnostous me paidia, pou den ta steilan sto panepistimio thessalonikis logo xrimaton, kai protimisan tna ta blepoun na moirazou soublakia sto aigaleo (xoris pareksigisi). Agapame Aigaleo. Kopse to tsigaro kai ta gipeda. Poula to amaksi. Ego ayto tha ekana.
megalonontas, kaneis den mporei na kserei poio dromo na paroun......
epetrepse mou na diafoniso otan les oti opoio paidi thelei na proodeysei, tha proodeysei.
Des tis straties ton anergon, des posoi douleyoun anasfalistoi 10 kai 12 ores gia ena kommati psomi, les agtoi na min ithelan na proodeysoun?
Eimai dieythyntis se S/M, kai to magazi einai gemato me paidia pou ithelan na proodeysoun, kai einai tora se ilikia pantreias pou leme, alla me 3 kai 4 katostarika ti tha kanoun? Baros sto spiti tha einai mexri na paroun syntaksi -AN paroun!
kai ayto to AN PAROUN, einai kai to isxyrotero epixeirima gia kapoion na dokimasei tin tyxi tou allou, sta ksena pou leme.
to eipes ki esy stin arxi : to MELLON ton paidion.
Τελευταία τροποποίηση από tzimidis; 30/08/2016 στις 16:20.
) ama exeis paidia, to mellon tous PROIGEITAI TON PANTON!!
Kai deite to kai apo tin anapodi: ama oi goneis epoun to paidi tous eytyxismeno- tote einai ki ekeinoi
και μετα απο κατι τετοια σχολια ακους απο γονεις τα εξης "εγω θυσιασα την ζωη μου για να σε μεγαλωσω....τωρα θα κανεις αυτο που θελω εγω" γιατι μου χρωστας τα χρονια που εχασα αυτο δεν το λεει εννοειται.....και φυσικα αφου ετσι σε μαθαινει καποιος γινεται και το παιδι θυσια στην καλυτερη για τα παιδια του στην χειροτερη για κατι αλλο.....φιλε το χεις δει λιγο λαθος το θεμα αλλο αγαπω αλλο εξαρτομαι...το πρωτο απελευθερωνει το δευτερο φυλακιζει
πεντε μερες τρως αγγουρι, και το σαββατο εισαι μουρη
ενταξει...καταλαβαινω πως το λες και συμφωνω...
εννοειται οτι για τα διδακτρα του παιδιου θα πουλησω την μηχανη...αλλα δεν θα τα δωσω ολα...θα παρω και ενα παπακι να παρηγοριεμαι...
ισως αυτη να ειναι η διαφορα μας...
αν ειχαν οι γνωστοι σου καποια χρηματα κακως και δεν τα διεθεσαν ή δεν ζοριστηκαν για να στειλουν τα παιδια τους πανεπιστημιο...
και μακαρι οσα παιδια βλεπεις μεσα στο s/m που παιρνουν 3 και 4 κατοσταρικα, απλα να το εχουν σαν ενα ενδιαμεσο βημα για κατι αλλο...καλυτερο...
δεν θα μπω σε αντιπαραθεση...αλλα οντως πιστευω οτι η προοδος ερχεται επειδη την θελει καποιος πολυ και δεν βαλτωνει...
το 1/3 ενος τυροπιταδικου να παρεις και το δουλεψεις σαν σκυλος, καποια στιγμη θα σου αποδωσει καλυτερα απο μισθο πεινας s/m...
μετα μπορεις να ανοιξεις ενα δικο σου...και μετα αλυσιδα...
το χοντρυνα αλλα υπαρχουν ακομα και σημερα πολλοι αυτοδημιουργητοι...και μεσα στην κριση υπαρχουν ευκαιριες για πιτσιρικαδες...πρεπει ομως να δουλευει το μυαλο, να εχεις διορατικοτητα, λιγο ρισκο και πολλη δουλεια...
Τα παρακάτω δεν απευθύνονται σε κάποιον από σας προσωπικά , αλλά είναι γενικότερες παρατηρήσεις που συναντάω γύρω μου.
Μπορεί να κάνω λάθος. Εάν έχετε διαφορετική άποψη ελπίζω να την πείτε κόσμια.
H δουλειά των γονέων είναι να δίνουν εφόδια στα παιδιά τους ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται μόνα τους από ένα σημείο και μετά.
Το να στερήσαι την ίδια σου την ζωή για αυτά συνήθως δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νομίζουμε.
Προφανές είναι ότι οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση νέων ευκαιριών . συνθηκών εργασίας κλπ κλπ.
Φυσικά. Πήραν όλοι ένα πτυχίο και πρέπει να βρουν θέση τουλάχιστον διευθυντή , αλλιώς δεν μπορούν να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο.
Στην νότια αγγλία ο john ήταν μηχανικός συντήρησης του εργοστασίου. Κούτσενε εμφανώς και τον ρώτησα γιατί. Κομμένο πόδι από το γόνατο και κάτω (είχε τεχνητό μέλος) από ατύχημα με μοτοσυκλέτα. Εξακολουθούσε να καβαλάει! και φυσικά πιάσαμε και κουβέντα για μηχανές. Εξακολουθούσε και να δουλεύει . Ετών 66 και δεν είχε πάρει σύνταξη ακόμα. (Στην Ελλάδα μάλλον θα είχε πάρει αναπηρική)
Ο μπαρμπα-Γιώργος (72 ετών) μας ήρθε για μεταφραστής στην Τσεχία. Παιδί πολιτικών προσφύγων από την εποχή του εμφυλίου. Μίλαγε αγγλικά-γερμανικά-ρώσσικα και λίγο γαλλικά. Επί χρόνια μηχανικός σε τεχνικές εταιρίες. Η σύνταξή του μόλις 400€.
Εάν ήταν αυτοί στην Ελλάδα θα καταριόντουσαν τα πάντα (άσχετα εάν ο ένας θα είχε πάρει αναπηρική σύνταξη και ο άλλος τουλάχιστον τα 3πλάσια).
Με συγχωρήτε , αλλά πεποίθησή μου είναι ότι αυτοί που πετυχαίνουν στο εξωτερικό είναι ανθρώποι που επίσης θα πετύχαιναν πολλά και στην Ελλάδα.
alli mia arrostimeni elliniki nootropia apo tin opoia tha ithela na ksefygoun ta paidia mou.
telos panton, polla leme, perissotera skeftomaste, sentonia grafoume...
oloi kseroume to kalytero gia emas, oloi (nomizoume oti) kseroume to kalytero gia ta paidia mas,
o,ti theloume tha kanoume sto telos.
apo allou ksekinise to thread kai allou pigainei.
tin agapi mou apo Salamina Island......
Τελευταία τροποποίηση από tzimidis; 30/08/2016 στις 16:49.
Αυτό το αίσχος με τις σπουδές και την μόρφωση των παιδιών πάνω απ όλα δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Ας γίνει επιχειρηματίας, ας γίνει τεχνίτης, ας γίνει ότι γουστάρει.
Είναι ανάγκη να πάει να χαραμίσει την μισή ζωή του στα σχολεία για να γίνει τελικά υπάλληλος?