Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 96

Θέμα: NATOOOOOOOO ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙ........??? ΝΕΟ...??

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από irinia Προβολή μηνύματος
    ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ

Γιατί νομίζω ότι τα 1200 κυβικά τα ημι-υδρόψυκτα υποφέρουν τους θερινούς μήνες
    στις πόλεις και μαζί τους υποφέρει και ο αναβάτης.
    Αν δε πάμε στο παλιότερο αερόψυκτο με τίποτε.....ψηστιέρα στην πόλη.
    Από 1200 κυβικά και 2 κυλίνδρους δεν μπορείς να περιμένεις τίποτε άλλο στην πόλη.
    Το τενερέ χειμώνα καλοκαίρι μετά από 5 λεπτά βαράει συνέχεια βεντιλατέρ.
    Οποιοδήποτε μηχανάκι μεγάλου κυβισμού είτε υγρόψυκτο είτε αερόψυκτο, είτε μονοκύλινδρο είτε πολυκύλινδρο υποφέρει μέσα στην πόλη και μαζί του και ο αναβάτης. Αυτό είναι κανόνας. Για μέσα στην πόλη υπάρχουν τα παπιά και τα σκουτερ που κάνουν την ζωή σου περισσότερο εύκολη από τα γομάρια των πολλών κυβικών.
    Εγώ προσωπικά που κινούμαι πολλά χρόνια μέσα στην πόλη με παπί απορίπτω για χρήση πόλης ότι έχει συμπλέκτη και τα αυτοκίνητα.Ελάχιστες είναι οι φορές που δεν θα μπορέσω να κινηθώ με το παπί μου και θα αναγκαστώ να πάρω το αυτοκίνητο, πρέπει να ρίχνει έπιπλα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Μέλος
    ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ

Γιατί νομίζω ότι τα 1200 κυβικά τα ημι-υδρόψυκτα υποφέρουν τους θερινούς μήνες
    στις πόλεις και μαζί τους υποφέρει και ο αναβάτης.
    Αν δε πάμε στο παλιότερο αερόψυκτο με τίποτε.....ψηστιέρα στην πόλη.
    Από 1200 κυβικά και 2 κυλίνδρους δεν μπορείς να περιμένεις τίποτε άλλο στην πόλη.
    Το τενερέ χειμώνα καλοκαίρι μετά από 5 λεπτά βαράει συνέχεια βεντιλατέρ.
    σαν κάτοχος του αερόψυκτου τα τελευταία 6 χρόνια ποτέ δεν με προβλημάτισε ενόχλησε η ζέστη που λες ότι βγάζει και το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι στις 4 παύλες ( κανονική λειτουργιά δηλαδή ) και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα , δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι είμαι θεσσαλονικη που έχει πιο λίγη κίνηση από αθηνα

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ Προβολή μηνύματος
    Η Ζωή παιδιά και μικρή είναι και τα έχει με Άλλων.
    Κάντε έρωτα όχι πόλεμο.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    ωχ το ματι μου,τι ορθογραφια ηταν αυτη
    Η Ζωή είναι παρτουζιαρα ρε φίλε. Τι δεν καταλαβαίνεις;
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από oti nanai Προβολή μηνύματος
    σαν κάτοχος του αερόψυκτου τα τελευταία 6 χρόνια ποτέ δεν με προβλημάτισε ενόχλησε η ζέστη που λες ότι βγάζει και το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι στις 4 παύλες ( κανονική λειτουργιά δηλαδή ) και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα , δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι είμαι θεσσαλονικη που έχει πιο λίγη κίνηση από αθηνα

ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΙΛΑΩ

Εμένα αντιθέτως το τενερέ βαράει συνέχεια βεντιλατέρ.
    Τώρα ποιο είναι κακό και πιο καλό δεν ξέρω.
    Αν τα bmw είναι φτιαγμένα ώστε να μην ανεβάζουν θερμοκρασία
    στην πόλη δεν το ξέρω,θα οφείλεται ίσως στα μέταλλα των κυλίνδρων..??
    Η αερόψυξη όμως έχει γενικά εγκαταλειφθεί στα πολλά κυβικά από όλους,
    ακόμα και από αυτήν τήν ίδια τη bmw..!!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Η αερόψυξη όμως έχει γενικά εγκαταλειφθεί στα πολλά κυβικά από όλους,
    ακόμα και από αυτήν τήν ίδια τη bmw..!!
    Η αερόψυξη εγκαταλείφθηκε απο όλους τους κατασκευαστές αναγκαστικά στις μεγάλες μοτο λογω προδιαγραφών Euro και όχι γιατι είχαν κάποιο πρόβλημα.
    Ούτε τα παλιότερα μεγάλα 4κύλινδρα Japan είχαν ποτέ πρόβλημα και ακόμα και μέσα στην κίνηση πολύ περισσότερη ζέστη τρώει ο αναβάτης με τα υδρόψυκτα οταν αναβει το βεντιλατέρ.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Η αερόψυξη εγκαταλείφθηκε απο όλους τους κατασκευαστές αναγκαστικά στις μεγάλες μοτο λογω προδιαγραφών Euro και όχι γιατι είχαν κάποιο πρόβλημα.
    Ούτε τα παλιότερα μεγάλα 4κύλινδρα Japan είχαν ποτέ πρόβλημα και ακόμα και μέσα στην κίνηση πολύ περισσότερη ζέστη τρώει ο αναβάτης με τα υδρόψυκτα οταν αναβει το βεντιλατέρ.
    Ισως οχι μονο γι αυτο. Θα υπεθετα πως με αμεση αεροψυξη δεν ειναι ευκολο να υπαρχει ομοιομορφη ψυξη στα σημεια που πρεπει, με αποτελεσμα την αναπτυξη θερμικων τασεων.

EΓΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ

Η αερόψυξη εγκαταλείφθηκε επειδή είναι τεχνολογία περασμένης γενιάς και όχι λόγω ρύπων..??
    Οι Ιάπωνες πέρασαν στην ελαιόψυξη και μετά σε πλήρη υδρόψυξη κάπου λίγο μετά το 90..??
    ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ EURO..??
    Δε συζητάμε για τα αυτοκίνητα που είχαν υδρόψυξη προ Χριστού...!!!
    Το 70 το Ντάτσουν του πατέρα του φίλου μου νομίζω είχε ψυγείο...!!
    Μήπως επικράτησε η υδρόψυξη επειδή ήταν καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος ψύξης των μοτέρ..??
    Λέω εγώ τώρα με τα ελάχιστα που ξέρω....

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Γενική διαπίστωση είναι και δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά.

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Έλληνα με γνώσεις καφετέριας το να ξυπνάει ένα πρωί και ν' απαξιώνει οχήματα, συστήματα κίνησης, διεύθυνσης, τροφοδοσίας και ότι άλλο βάλει ο νους σας, σε όλους τους τομείς της επιστήμης, έτσι γιατί στραβοκοιμήθηκε το βράδυ. Επίσης είναι χαρακτηριστικό του ιδίου να κρίνει την οδηγική συμπεριφορά οχημάτων σε όλα τα τερέν κάτω από όλες τις συνθήκες κι ας μην τα έχει καβαλήσει - οδηγήσει ποτέ. Τι κι αν άνθρωποι που έχουν περγαμηνές κι ασχολούνται χρόνια με την εξέλιξη του τάδε παπαρακίου που θα βοηθήσει εκεί κι εκεί, ο λεβέντης φωτεινός παντογνώστης είχε, έχει και θα έχει στο διηνεκές, άποψη. Τις περισσότερες φορές βέβαια αδυνατεί να κατανοήσει βασικά τεχν. χαρακτ.
    Οπότε μην ασχολείστε, και μην χαλιέστε τσάμπα, δεν αλλάζει τπτ. Το καβάλησα εγώ, δεν μου άρεσε, μαγκιά μου και νταβαντζιλίκι μου, το καβάλησες εσύ και σου άρεσε, πάλι μαγκιά σου και νταβατζιλίκι σου.
    Το αυτό

Επίσης να προσθέσω οτι η ασφάλεια της εμπρόσθιας κίνησης στα αυτοκίνητα, σταματάει στα 250 άλογα με το ζόρι. Στα πισωκίνητα στα πολύ περισσότερα. Ο λόγος που οδηγούμε σχεδόν όλοι με εμπρός κίνηση είναι γιατί είναι πιο οικονομικό στη κατασκευή δεδομένων των απαιτήσεων για ασφάλεια.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Aν ειχα τα λεφτα για να το αγορασω και να το συντηρω, ανετα θα αγοραζα το 1200GS για την βολταδορικη και τουριστικη χρηση που το θελω..
    Μια φορα ανεβηκα και μονο ως συνεπιβατης και νομιζα οτι παταμε πανω σε μαγικο χαλι.. Για αυτο κολλησα και θελω να μαθω για τα telelever-paralever.
    Για την πολη ειπαμε... παπι και μονο παπι!!

υ.γ. Αν ειχα τα λεφτα, βεβαια, πιθανον δεν θα ειχα το χρονο να το χαρω...
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    EΓΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ

Η αερόψυξη εγκαταλείφθηκε επειδή είναι τεχνολογία περασμένης γενιάς και όχι λόγω ρύπων..??
    Οι Ιάπωνες πέρασαν στην ελαιόψυξη και μετά σε πλήρη υδρόψυξη κάπου λίγο μετά το 90..??
    ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ EURO..??
    Δε συζητάμε για τα αυτοκίνητα που είχαν υδρόψυξη προ Χριστού...!!!
    Το 70 το Ντάτσουν του πατέρα του φίλου μου νομίζω είχε ψυγείο...!!
    Μήπως επικράτησε η υδρόψυξη επειδή ήταν καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος ψύξης των μοτέρ..??
    Λέω εγώ τώρα με τα ελάχιστα που ξέρω....
    Δεν υπάρχουν γενιές τεχνολογίας.
    Λύσεις σε προβλήματα υπάρχουν που αντιμετωπίζονται με την τεχνολογία του προηγούμενου αιώνα.
    Σε ένα αυτοκίνητο τα 10 κιλά της υγρόψυξης δεν λένε τίποτα.
    Στην μοτοσυκλέτα λένε πολλά.
    Από την άλλη εάν θες ΧΧΧ άλογα να μοστράρεις στη διαφήμιση θα επιβαρυνθείς και τα 10 κιλά της υγρόψυξης.
    Απλά πράγματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από oti nanai Προβολή μηνύματος
    εσύ δεν καβαλάς εμπειρίες 40 χρόνια και δεν ξέρεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δεν υπάρχουν γενιές τεχνολογίας.
    Λύσεις σε προβλήματα υπάρχουν που αντιμετωπίζονται με την τεχνολογία του προηγούμενου αιώνα.
    Σε ένα αυτοκίνητο τα 10 κιλά της υγρόψυξης δεν λένε τίποτα.
    Στην μοτοσυκλέτα λένε πολλά.
    Από την άλλη εάν θες ΧΧΧ άλογα να μοστράρεις στη διαφήμιση θα επιβαρυνθείς και τα 10 κιλά της υγρόψυξης.
    Απλά πράγματα.

ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΤΟ

Γενιά τεχνολογίας.
    Επιμένω όμως πως ούτε για να αυξηθούν τα άλογα ήρθε η υδρόψυξη αλλά
    γιαυτό που είπε ο Μοντ...........για να έχουμε καλύτερη ψύξη και συνεπώς
    πιο αξιόπιστα μοτέρ.
    Να φέρουμε παράδειγμα το μηχανάκι για το οποίο μιλάμε, 1200 bmw gs, πόσα άλογα πήρε επάνω
    και πόσο βαρύτερο έγινε μόλις το 2013 διότι προηγουμένως δεν υπήρχε η υδρόψυξη..??

υγ.Θυμάσαι τι γκάζι είχαν τα NSU στον καιρό τους..??

Παλαιό μέλος
    η υδροψυξη ηρθε για να ανέβουν τα αλογα. επιτρεπει μοτερ με μικρότερες ανοχες(κυλινδρος-πιστονι κυριος αλλα και σε αλλα μεροι)και αυτο λογο περισσότερο σταθερης θερμοκρασίας μοτερ. (δηλαδη εχεις μια σχεδον σταθερη θερμοκρασια λειτουργίας του μοτερ και αρα ειναι ποιο ευκολο να επιλεχτουν οι σωστες ανοχές για το μοτερ) ενω το αεροψυκτο εξαρτατε ποιο πολυ απο την θερμοκρασια περιβαλοντος και την χρηση.
    αν θες ενα μοτερ που να δουλευει σε μεγαλο ευρος θερμοκρασιων μοτερ απλα το κανεις να δουλευει με μεγαλες ανοχές αλλιως θα εχει φθορες απο 'κρυα'χρηση ή κολλημα απο θερμοκρασια. αν φτιαξεις 'γρηγορο' αεροψυκτο με μικρες ανοχές για να βγαλει αλογα θα κολλησει δεν γινεται αλλιως. για αυτο και τα ktm μονοκυλινδρα ή οτι αλλο κοντα στα 60 αλογα ειναι υδρο.
    ενα ιδιου κυβισμου μονοκυλινδρο αερο δεν προκειτε ποτε να φτασει τοσα αλογα με ιδια αξιοπιστία,για αυτο και τα xt,xr,dr εχουν μεινει στα 35-45 αλογα.
    επισης καλητερη ψυξη και σε σημεια που η αεροψυξη δεν ηταν και τοσο καλη (πχ κεφαλες)

η αεροψυξη ειναι ποιο αξιόπιστη καθος δεν εχεις τα :τρομπα νερου,τσιμουχες,θερμοστατη,ψυγειο,σωληνακια νερου-δοχεια,νερο που περναει μεσα απο το μοτερ και μπορει να φερει την καταστροφη σε περιπτωση διαρροης.. ολα τα παραπανω χαλανε και αν χαλασουν χαιρετας και το μοτερ ή μενεις στον δρομο. αρα δεν ειναι το ιδιο αξιόπιστη. ακομα το νερο παγωνει και το αντιψυκτικο μειωνει την ικανοτητα ψυξης του απλου αποιονισμενου νερου.

ενω το αεροψυκτο θα συνεχισει καθος δεν εχει ολα τα παραπανω για να 'χαλασουν'.

οι μεγαλητερες ανοχές ενός αεροψυκτου μοτερ σημαινουν και μεγαλητερη αξιοπιστία αλλα ποιο λιγα αλογα.
    δηλαδη θα παει χωρις θεμα και με 'μαπα' λαδια και θα εχει μεγαλητερη αντοχή σε καταπονήσεις. (αρκει να εχει συνεχη ροη αερα το μοτερ και οχι χρηση σε πόλη,φαναρια)

Παλαιό μέλος
    με λιγα λογια
    αεροψυκτο=αξιοπιστία,απλότητα,λιγα αλογα,μικροτερο βαρος(οχι παντα),μικροτερο κοστος κατασκευης,ευκολοτερο ανοιγμα-κλεισιμο μοτερ
    υδροψυκτο=περισσοτερα αλογα,σταθερη θερμοκρασια λειτουργειας μοτερ,καλύτερη ψυξη και ποιο σωστη στα σημεια που πρεπει,λιγότεροι ρύποι
    ισως ποιο safe λειτουργεια μεσα σε πολη λογο βεντιλατερ.

φυσικα τα αεροψυκτα δεν εχουν κανενα προβλημα ψυξης.
    εχω κανει με παπι αεροψυκτο 7-8 φορες το αρτα-αθηνα και πισω και 2 φορες αρτα-θεσσαλονικη και πισω(την μια δικαβαλο)
    μερικες φορες χωρις σταση και μια φορα με θερμοκρασια 35 βαθμους. αρκετες φορες πηγαινα και τερμα γκαζι για πολυυυ ωρα.
    επισης εχει γινει και το αρτα-αθηνα-αρτα μεσα σε μια μερα. 12 ωρες συνεχης οδήγησης με αεροψυκτο 110cc. 800+ χιλιομετρακια σε μια μερα με αεροψυκτο.
    αρα δεν νομιζω η αεροψυξη να μην ειναι αξιόπιστη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    ωραια ολα αυτα ρε παιδια...
    αλλα μαθαμε τπτ για το καινουργιο gs η μπα?
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 08:39
  2. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 15:34
  3. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 10:53
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2003, 09:03
  5. Νέο forum
    από takiskan στο forum Off topic