Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 84

Θέμα: Αντλία θερμότητας vs λέβητας υγραερίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Για τον καυστηρα υπολογιζω ενα χιλιαρικο πανω κατω.
    Σομπα μαντεμενια εχω σπιτι κ τζακι αλλα το θεμα ειναι να αναβεις το καλοριφερ 1 μερα πριν πας σπιτι κ να το βρεις μεσα 19-20 βαθμους για τα παιδια.
    Αντε να φτανεις τωρα 8-9 το βραδυ απο Αθηνα κ να πρεπει να ζεστανεις το σπιτι. Θελει τουλαχιστον 1 μερα να ερθει στα ισα του με σομπα/τζακι.
    Το θεμα ειναι ποσο καιει ενδεικτικα γιατι δεν ειναι ολα τα σπιτια ιδια κ η χρηση που κανει ο καθενας μας. Ενας καυστηρας 9Kw λογικα ειναι αρκετος λενε.
    Η πιο αποδοτικη λυση σε θερμανση με ρευμα ειναι οι αντλιες θερμοτητας. Over and out.
    Με γνωμονα το παραπανω, εφοσον θες να πληρωσεις ρευμα, τοποθετεις 2 air condition με λειτουργια smart και τα λειτουργεις αναλογως, ωστε να φτανεις και να ειναι ολα ζεστα.
    (Ακομα και χωρις wifi να εισαι, μπορεις να παρεις ενα μικρο 3G routerάκι και να τα εχεις "συνδεδεμενα" πανω του για απομακρυσμενη λειτουργια).
    pew pew pew pew pew pew !!!

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pew Προβολή μηνύματος
    Η πιο αποδοτικη λυση σε θερμανση με ρευμα ειναι οι αντλιες θερμοτητας. Over and out.
    Με γνωμονα το παραπανω, εφοσον θες να πληρωσεις ρευμα, τοποθετεις 2 air condition με λειτουργια smart και τα λειτουργεις αναλογως, ωστε να φτανεις και να ειναι ολα ζεστα.
    (Ακομα και χωρις wifi να εισαι, μπορεις να παρεις ενα μικρο 3G routerάκι και να τα εχεις "συνδεδεμενα" πανω του για απομακρυσμενη λειτουργια).
    Αν μιλουσαμε για την μονιμη κατοικια δεν θα συζητουσαμε τωρα για ηλεκτρικο καυστηρα η αντλια θερμοτητας.
    Αλλα επειδη ειναι το σπιτι στο χωριο που θα μας δει κανα τριημερο/γιορτη μεσα στο χειμωνα (λιγες μερες) θελω να μπορω αυτες τις μερες να τις περναμε στα ζεστα χωρις να χρειαζεται το βραδυ να χωνω ξυλα στη σομπα (που τα καταπινει αμασητα τα πουρναρια).
    Σαν τη ζεστη του καλοριφερ τα κλιματιστικα δεν...ασε που με τετοια δροσια το καλοκαιρι μου ειναι αχρηστα.
    Ηθελα ενα reference απο καποιον στο θεμα καταναλωσης. Τωρα αν μιλαμε 50-100kwh για 5 μερες δεν με νοιαζει.
    Πιο μεγαλο ειναι το κοστος του παγιου κ των λοιπων χρεωσεων παρα της αξιας του ρευματος τον χρονο στο σπιτι.

4g router εχει μπει ηδη απανω στο χωριο κ με κατι απεριοριστα data στις καλες περιοδους (χριστουγεννα/πασχα/καθαρα δευτερα) την εχουμε δει ασχημα. Ολο το σπιτι με 50-60Mbps!!
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Αν μιλουσαμε για την μονιμη κατοικια δεν θα συζητουσαμε τωρα για ηλεκτρικο καυστηρα η αντλια θερμοτητας.
    Αλλα επειδη ειναι το σπιτι στο χωριο που θα μας δει κανα τριημερο/γιορτη μεσα στο χειμωνα (λιγες μερες) θελω να μπορω αυτες τις μερες να τις περναμε στα ζεστα χωρις να χρειαζεται το βραδυ να χωνω ξυλα στη σομπα (που τα καταπινει αμασητα τα πουρναρια).
    Σαν τη ζεστη του καλοριφερ τα κλιματιστικα δεν...ασε που με τετοια δροσια το καλοκαιρι μου ειναι αχρηστα.
    Ηθελα ενα reference απο καποιον στο θεμα καταναλωσης. Τωρα αν μιλαμε 50-100kwh για 5 μερες δεν με νοιαζει.
    Πιο μεγαλο ειναι το κοστος του παγιου κ των λοιπων χρεωσεων παρα της αξιας του ρευματος τον χρονο στο σπιτι.

4g router εχει μπει ηδη απανω στο χωριο κ με κατι απεριοριστα data στις καλες περιοδους (χριστουγεννα/πασχα/καθαρα δευτερα) την εχουμε δει ασχημα. Ολο το σπιτι με 50-60Mbps!!
    Αφου δεν συζητιεται το θεμα για air condition, τοτε εφοσον οπως ειπες υπαρχει η υδραυλικη εγκατασταση των καλοριφερ και μενει να συνδεθει η μοναδα... βαλε ηλεκτρικο λεβητα.
    Ο υπολογισμος του ποσο θα καις ειναι ευκολος. Ωστοσο με μονοφασικο, δεν φτανεις τα 9kw!
    Ας υποθεσουμε ομως οτι βαζεις 9kw λεβητα και αυτος λειτουργει συνολικα στο 100% για 10 ωρες τη μερα μιλαμε για 90 κιλοβατωρες. Με τιμη στο 0,18 ... 16€ τη μερα!
    Τελειως μπακαλιστικα ετσι;

Βαλτα κατω και υπολογισε. Χωρις τετραγωνικα, χωρους, αριθμο παραθυρων και ενεργειακη μελετη ομως, τα 9kw μπορει οριακα να ειναι ΟΚ, μπορει να σε βγαζουν και γκολ!

Μια χαρα ζεστη εχουν και τα κλιματιστικα παντως, αρκει να σου φυγει το συνδρομο καλοριφερ του 1990. Το ανοιγεις και δεν το κλεινεις ή ακολουθεις μικρες διακυμανσεις θερμοκρασιας για υπνο.
    Με σωστη εγκατασταση, σωστη ρυθμιση, σωστη χρηση ειναι την τρεχουσα εποχη οτι πιο φθηνο, μαζι με το πετρελαιο (ειδικα το επιδοτουμενο!!).
    pew pew pew pew pew pew !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της george.S
    Δεν θα το αλαζα με τίποτα
    Οι θερμοκρασίες που πιάνεις με σόμπα προσομοιώνουν την κόλαση
    Όρεξη να έχεις να βάζεις ξύλα
    Το βράδυ κλεινε τα πορτάκια
    Πρωινή αναζωπυρωση επίσης....με τον καφέ....αχ

Βασικά αφυγραντηρα θες με εξαγωγή νερού έξω από το σπίτι και όταν φτάνεις θα το ζεσταινεις με αερόθερμο (υπερβάλω) αλλά το βασικότερο είναι να μην κρατάει υγρασία αλλιώς δεν ζεσταίνει με τίποτα
    Τελευταία τροποποίηση από george.S; 04/03/2022 στις 07:54. Αιτία: Σύνταξη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pew Προβολή μηνύματος
    Αφου δεν συζητιεται το θεμα για air condition, τοτε εφοσον οπως ειπες υπαρχει η υδραυλικη εγκατασταση των καλοριφερ και μενει να συνδεθει η μοναδα... βαλε ηλεκτρικο λεβητα.
    Ο υπολογισμος του ποσο θα καις ειναι ευκολος. Ωστοσο με μονοφασικο, δεν φτανεις τα 9kw!
    Ας υποθεσουμε ομως οτι βαζεις 9kw λεβητα και αυτος λειτουργει συνολικα στο 100% για 10 ωρες τη μερα μιλαμε για 90 κιλοβατωρες. Με τιμη στο 0,18 ... 16€ τη μερα!
    Τελειως μπακαλιστικα ετσι;

Βαλτα κατω και υπολογισε. Χωρις τετραγωνικα, χωρους, αριθμο παραθυρων και ενεργειακη μελετη ομως, τα 9kw μπορει οριακα να ειναι ΟΚ, μπορει να σε βγαζουν και γκολ!

Μια χαρα ζεστη εχουν και τα κλιματιστικα παντως, αρκει να σου φυγει το συνδρομο καλοριφερ του 1990. Το ανοιγεις και δεν το κλεινεις ή ακολουθεις μικρες διακυμανσεις θερμοκρασιας για υπνο.
    Με σωστη εγκατασταση, σωστη ρυθμιση, σωστη χρηση ειναι την τρεχουσα εποχη οτι πιο φθηνο, μαζι με το πετρελαιο (ειδικα το επιδοτουμενο!!).
    Θεωρητικα μεχρι 8Κw ειμαι με μονοφασικο.
    Ο υπολογισμος που εκανες ειναι απλος δεν χρειαζεται να σου πει καποιος τον πολλαπλασιασμο.
    Αυτο που με βαζει σε σκεψεις ειναι η καταναλωση οταν δουλευει κ γενικα πως καιει οταν εχει πιασει θερμοκρασια.
    Γι αυτο ρωτησα αν εχει καποιος βαλει να δω πως τρεχει το συστημα.

Κλιματιστικο στο σπιτι μου εχω κ καλο κιολας που το ειχα ακριβοπληρωσει πριν 5 χρονια κ ειδικα στην θερμανση σκοτωνει κ ειναι κ σχετικα οικονομικο.
    Αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη δεν συγκρινεται η ζεστασια του κλιματιστικου με των σωματων (πετρελαιου/αεριου).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από george.S Προβολή μηνύματος
    Δεν θα το αλαζα με τίποτα
    Οι θερμοκρασίες που πιάνεις με σόμπα προσομοιώνουν την κόλαση
    Όρεξη να έχεις να βάζεις ξύλα
    Το βράδυ κλεινε τα πορτάκια
    Πρωινή αναζωπυρωση επίσης....με τον καφέ....αχ

Βασικά αφυγραντηρα θες με εξαγωγή νερού έξω από το σπίτι και όταν φτάνεις θα το ζεσταινεις με αερόθερμο (υπερβάλω) αλλά το βασικότερο είναι να μην κρατάει υγρασία αλλιώς δεν ζεσταίνει με τίποτα
    Η σομπα δουλευει μονο με την πορτα κλειστη κ επειδη ειναι ολη μαντεμενια αν φορτωσεις πιανεις 30 βαθμους στον χωρο που βρισκεται (σαλονοκουζινα). Με το σωβρακο μετα...
    Απλα θελω την ανεση να παρω τα μικρα κ να φτασω βραδυ στο σπιτι κ να το βρουμε ζεστο ωστε να τα βαλω για υπνο κ να αρχισω τα τσιπουρα χαλαρος.
    Αν ειναι να μπω μεσα κ να εχει 10 βαθμους μετα ειναι θεμα να το φερεις στα ισα του.
    Αφυγραντηρα εχω σκεφτει να βαλω κ να αφησω την εξαγωγη στον νεροχυτη να βγαζει τα νερα.

Παλαιό μέλος
    Ο ηλεκτρικός λέβητας θα έχει χειρότερη απόδοση απο το φούρνο σου.
    Και αυτό γιατί ο φούρνος θα καταναλώνει 10 kwh και θα αποδίδει 10 ενώ ο λέβητας θα ζεσταίνει το χώρο που είναι, τις σωληνώσεις έξω απο το σπίτι και έπειτα το υπόλοιπο σπίτι. Συν την κατανάλωση του κυκλοφορητή κλπ κλπ.

Προσωπικά θα έβαζα ένα 12άρι κλιματιστικό (αν σου κάνει) και με wifi θα το άνοιγα 2-3 μέρες νωρίτερα.
    Όταν θα φτάνεις το σπίτι θα είναι ζεστό. Δεν θα καταλαβαίνεις διαφορά αν ήταν με καλοριφέρ ή AC.

Και αν γουστάρεις το κλείνεις και ανάβεις τη σόμπα για την ατμόσφαιρα.

Ηλεκτρικό λέβητα δεν θα έβαζα προσωπικά. Άνοιξε ένα αερόθερμο, πιστολάκι μαλλιών, φούρνο κλπ. Καλύτερη απόδοση θα έχουν.
    Προσωπική υπενθύμιση: Να μήν πηγαίνω κόντρα στο ΑΙ των Google/Facebook/Twitter/Insta.... Χαμένος χρόνος.
    https://www.imdb.com/title/tt11464826/

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Άμα τα σώματα είναι ψιλο μεγαλούτσικα, μπορείς να βάλεις και αντλία θερμότητας, 9άρα (όχι από τις τοπ) θα βρεις με 2500€

Θα μου πεις, είναι τα διπλά χρήματα από το λέβητα, αλλά βάλε ότι είναι πολύ πιθανόν με τον ηλεκτρικό λέβητα να χρειάζεται και ηλεκτρολογική δουλειά, ενώ με την αντλία πιθανόν όχι

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος

Προσωπικά θα έβαζα ένα 12άρι κλιματιστικό (αν σου κάνει) και με wifi θα το άνοιγα 2-3 μέρες νωρίτερα.
    Όταν θα φτάνεις το σπίτι θα είναι ζεστό. Δεν θα καταλαβαίνεις διαφορά αν ήταν με καλοριφέρ ή AC.

Και αν γουστάρεις το κλείνεις και ανάβεις τη σόμπα για την ατμόσφαιρα..
    Και εγω πιστευω οτι για την χρηση που το θελεις ειναι το καλυτερο....

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Ο ηλεκτρικός λέβητας θα έχει χειρότερη απόδοση απο το φούρνο σου.
    Και αυτό γιατί ο φούρνος θα καταναλώνει 10 kwh και θα αποδίδει 10 ενώ ο λέβητας θα ζεσταίνει το χώρο που είναι, τις σωληνώσεις έξω απο το σπίτι και έπειτα το υπόλοιπο σπίτι. Συν την κατανάλωση του κυκλοφορητή κλπ κλπ.

Και αν γουστάρεις το κλείνεις και ανάβεις τη σόμπα για την ατμόσφαιρα.

Ηλεκτρικό λέβητα δεν θα έβαζα προσωπικά. Άνοιξε ένα αερόθερμο, πιστολάκι μαλλιών, φούρνο κλπ. Καλύτερη απόδοση θα έχουν.
    Κ το μπανιο πως το ζεσταινεις χωρις σωμα? Το κλιματιστικο θα κανει μια Α δουλεια απλα οχι την δουλεια που θελω.
    Το συστημα του καλοριφερ θα το βαλω στο σπιτι για χ,ψ λογους.
    Απλα ειχα στο μυαλο μου απο λυση πετρελαιου (που δεν θελω), αεριου (που εχει κ τα δικα της θεματα με την δεξαμενη που θα βρισκεται κλπ κλπ) κ ηλεκτρικου λεβητα (δειχνει η πιο συμφερουσα/προχειρη λυση λογω των λιγων ημερων).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Άμα τα σώματα είναι ψιλο μεγαλούτσικα, μπορείς να βάλεις και αντλία θερμότητας, 9άρα (όχι από τις τοπ) θα βρεις με 2500€

Θα μου πεις, είναι τα διπλά χρήματα από το λέβητα, αλλά βάλε ότι είναι πολύ πιθανόν με τον ηλεκτρικό λέβητα να χρειάζεται και ηλεκτρολογική δουλειά, ενώ με την αντλία πιθανόν όχι
    Θεωρω ειναι toomuchιλα η αντλια θερμοτητας μονο κ μονο που δεν θα παιξει σοβαρη χρηση κ ενα αρνητικο ειναι οτι κοστιζει 2πλασια τιμη στην αγορα.

Το point της ερωτησης ηταν αν ειχε βαλει καποιος να δω τι βλεπει απο καταναλωσεις.

Γιατι κ εγω κ ο καθενας μας π.χ εχει ενα κλιματιστικο κ μπορει να πει 1-2 πραγματα ποσο καιει, αν αποδιδει κλπ κλπ αλλα σιγουρα δεν λειτουργουν ολοι στις ιδιες συνθηκες.
    Εγω ας πουμε στο προηγουμενο μου σπιτι με το ιδιο κλιματιστικο στα κρυα εβλεπα καταναλωσεις 6-7-8KW την μερα γιατι ηταν ρετιρε με μονωση 25ετιας στην ταρατσα κ δουλευε υπερωριες.
    Αλλαξα σπιτι κ ειμαι στον 2 με καλυτερα αλουμινια κ δεν ξεπερναω τις 5 (ολη μερα μιλαμε) κ με καλο κρυο εξω.

Ευχαριστω οσους απαντησανε παντως.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Το point της ερωτησης ηταν αν ειχε βαλει καποιος να δω τι βλεπει απο καταναλωσεις.

Γιατι κ εγω κ ο καθενας μας π.χ εχει ενα κλιματιστικο κ μπορει να πει 1-2 πραγματα ποσο καιει, αν αποδιδει κλπ κλπ αλλα σιγουρα δεν λειτουργουν ολοι στις ιδιες συνθηκες.
    Εγω ας πουμε στο προηγουμενο μου σπιτι με το ιδιο κλιματιστικο στα κρυα εβλεπα καταναλωσεις 6-7-8KW την μερα γιατι ηταν ρετιρε με μονωση 25ετιας στην ταρατσα κ δουλευε υπερωριες.
    Αλλαξα σπιτι κ ειμαι στον 2 με καλυτερα αλουμινια κ δεν ξεπερναω τις 5 (ολη μερα μιλαμε) κ με καλο κρυο εξω.

Ευχαριστω οσους απαντησανε παντως.
    Αφού απαντάς μόνος σου στο ερώτημά σου

Ακόμα και αν έχει βάλει κάποιος, η κάθε περίπτωση είναι τόσο ξεχωριστή (τοποθεσία, μόνωση, κτλ.), είναι δύσκολο να έχεις ασφαλές συμπέρασμα

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Αφού απαντάς μόνος σου στο ερώτημά σου

Ακόμα και αν έχει βάλει κάποιος, η κάθε περίπτωση είναι τόσο ξεχωριστή (τοποθεσία, μόνωση, κτλ.), είναι δύσκολο να έχεις ασφαλές συμπέρασμα
    Eννοειται πως δεν θα ειναι copy paste οι καταναλωσεις αλλα μια ενδειξη τι παιζει ηθελα να μαθω.
    Κ στις μοτοσυκλετες με τα ιδια μοτο ο καθενας μπορει να πει οτι θελει αλλα μεσος ορος δενθα αλλαξει.

Αν είναι ορεινό το χωριό και πιάνει -2 και κάτω το κλιματιστικό δεν θα αποδίδει. Εδώ στην Αθήνα με τα χιόνια την άκουσαν όλα τα κλιματιστικά στο γραφείο και είναι καινούργια 24 επώνυμα. Εφόσων έχεις σόμπα backup (για διακοπή ρεύματος) και το θέλεις για λίγες μέρες βάλε ηλεκτρικό λέβητα. Θα καίει αλλά δεν έχεις επιλογή. Εγώ στο χωριό που πάμε 3-4 ΣΚ το χρόνο έχω ηλεκτρικά σώματα με πρίζες wifi.
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από infidel Προβολή μηνύματος
    Αν είναι ορεινό το χωριό και πιάνει -2 και κάτω το κλιματιστικό δεν θα αποδίδει. Εδώ στην Αθήνα με τα χιόνια την άκουσαν όλα τα κλιματιστικά στο γραφείο και είναι καινούργια 24 επώνυμα. Εφόσων έχεις σόμπα backup (για διακοπή ρεύματος) και το θέλεις για λίγες μέρες βάλε ηλεκτρικό λέβητα. Θα καίει αλλά δεν έχεις επιλογή. Εγώ στο χωριό που πάμε 3-4 ΣΚ το χρόνο έχω ηλεκτρικά σώματα με πρίζες wifi.
    Βαραει κατι -5/-8 ευκολα τωρα στα κρυα.
    Το να αφησω κατι αναμμενο (ηλεκτρικο σωμα) μεσα στο σπιτι καπως μου κανει...(δικο μου κολλημα αυτο).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Βαραει κατι -5/-8 ευκολα τωρα στα κρυα. .
    Μπακαλικα εντελως θα σου πω οτι μαλλον δεν σε καλυπτουν τα 8kW εκτος αν περα απο αλουμινια με θερμοδιακοπες εχεις κανει και θερμοπροσοψη στο σπιτι. Στην θεση σου θα πηγαινα σε καυστηρα πετρελαιου με δυνατοτητα απομακρυσμενης εναυσης.
    Ναι θα βαλεις δεξαμενη, καυστηρα, λεβητα αλλα τα 500 λιτρα θα φτανουν για 2 χειμωνες ανετα ακομα κι αν το βαζεις να δουλευει στους 16° για να μην παγωσει το κυκλωμα ( το εχει κανει φιλος σε ορεινο χωριο με αντιστοιχα κρυα ).

Επισης με μια μικρη γεννητρια μπορεις να εχεις θερμανση ακομα και οταν κανει διακοπες το ρευμα ενω εισαι εκει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Νίκος Παππάς Προβολή μηνύματος
    Μπακαλικα εντελως θα σου πω οτι μαλλον δεν σε καλυπτουν τα 8kW εκτος αν περα απο αλουμινια με θερμοδιακοπες εχεις κανει και θερμοπροσοψη στο σπιτι. Στην θεση σου θα πηγαινα σε καυστηρα πετρελαιου με δυνατοτητα απομακρυσμενης εναυσης.
    Ναι θα βαλεις δεξαμενη, καυστηρα, λεβητα αλλα τα 500 λιτρα θα φτανουν για 2 χειμωνες ανετα ακομα κι αν το βαζεις να δουλευει στους 16° για να μην παγωσει το κυκλωμα ( το εχει κανει φιλος σε ορεινο χωριο με αντιστοιχα κρυα ).

Επισης με μια μικρη γεννητρια μπορεις να εχεις θερμανση ακομα και οταν κανει διακοπες το ρευμα ενω εισαι εκει.
    Θα παρω προσφορες για ολες τις επιλογες συν τα παρελκομενα τους (δεξαμενες/καυστηρα/λεβητα) για να δω το κοστος της καθε μιας.
    Απλα δεν ειχα ιδεα για τον ηλεκτρικο καυστηρα, ενω για πετρελαιο κ αεριο γνωριζω απο το σπιτι μου κ το πατρικο μου.
    Οτι κ να βαλω η απομακρυσμενη λειτουργια θα ειναι σιγουρη.

Δεν θυμαμαι να εχει μεινει το χωριο απο ρευμα ποτε. Απο μικρο παιδι μεχρι τωρα (38).
    10 κατοικοι μονιμοι αν κοπει κ το ρευμα πανε τα παππουδακια.

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray