Τι εννοείς Βίρνα; Δηλαδή δεν τρίβουμε την ακρηα σαν να την ξυναμε, στις ακμές που έχει το μεταλλικό ποδαράκι παύλα ακουμπηστηρι; Μίλα που να πάρει ο διάολος...
Τι εννοείς Βίρνα; Δηλαδή δεν τρίβουμε την ακρηα σαν να την ξυναμε, στις ακμές που έχει το μεταλλικό ποδαράκι παύλα ακουμπηστηρι; Μίλα που να πάρει ο διάολος...
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Τρία φτηνά κολλητηρια μπεγκ του ντιφερ να πούμε![]()
Αν το κάνεις σωστά λειτουργεί καλύτερα ακομα και το φθηνό ρε.
Δεν αφήνεις την μύτη να οξειδωθεί, βάζοντας επάνω καλάι πριν σβήσεις το κολλητήρι.
Την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις, το αφήνεις να ζεσταθεί και το καθαρίζεις καλά επάνω σε ειδικό σφουγκαράκι (ή σε κάλτσα του volpad).
Για να το προετοιμάσεις για την κόλληση βάζεις επάνω πολύ λίγο καλάι, στην άκρη της μύτης και το περνάς πολύ ελαφριά απ' το σφουγγάρι ώστε να μείνει επάνω μόνο ένα πολύ λεπτό στρώμα. Κάτι κοντά στο τίποτα.
Αν κολλάς καλώδια, αφού ενώσεις τα καλώδια και τους βάλεις πάστα, ακουμπάς τη μύτη απ' το κολλητήρι κάτω απ' το γυμνό καλώδιο και όταν τα ζεστάνει λίγο, ακουμπάς ελάχιστα μόνο το συρματάκι σου στο σημείο που ακουμπάει η μύτη. Ενα τσιμπιματάκι.
Μετά βάζεις το σύρμα από πάνω απ' το καλώδιο και περιμένεις να ζεσταθεί αρκετά. Όταν ζεσταθεί, το σύρμα θα διαπεράσει το καλώδιο και εσύ μπορείς να κινήσεις παράλληλα σύρμα και κολλητήρι ώστε να γανώσεις όλη την περιοχή που έχεις ξεγυμνώσει. Δε θέλει πολύ.
Μετά καλό είναι να βάλεις πάστα σιλικόνης και να περάσεις το θερμοσυστελόμενο. Το ζεσταίνεις από μέσα προς τα έξω ώστε να πετάξει απ' τις άκρες την σιλικόνη. Αυτή η ένωση είναι και ανθεκτική και αδιάβροχη.
Έπειτα καθαρίζεις τη μύτη στο σφουγγάρι, περνάς την άκρη με λίγο καλάι και το σβήνεις μέχρι την επόμενη φορά.
Ορίστε Γιανγκο! Ορίστε τι με έβαλες να κάνω πάλι!
Υγ.. Υπάρχουν και πιο έμπειροι από μένα για διρθώσεις αν ακόμα κάνω κάτι λάθος.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 30/11/2021 στις 19:08.
Sent from me using a computer.
αυτα τα ειδικά σφουγκαράκια και λοιπές εξτραβαγκάντσες που τα χετε δει ρε αητόπουλα ασούμε;![]()
Κάποιοι τεχνικοί, σνομπάρουν τα σφουγγαράκια και χρησιμοποιούν μαλακό σύρμα για τον καθαρισμό της μύτης.
Οι οδηγίες που έχω δει, λένε να αποθηκεύεται η μύτη καθαρή και όχι με επίχρισμα κόλλησης. Από την άλλη μεριά, ο daz δεν λέει τυχαία πράγματα, ίσως έχει δίκιο.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
ρε ασε με κάτω κι εσύ που θα εχω και σφουγκαράκι μαζί μου, σιγά μην σηκώνω και το ακριανό δαχτυλάκι ωσαν να έπινα τσάι με την Κοντέσα Βαλέραινα.
τάνι τάνι μέκρι πετάνι είναι το σύνθημα και αυτά τα ευρωπαϊκά περι σφουγκαράκια και κουραφέξαλα δεν τα καταννοούμε εμείς εδώ στο Γρεκενλαντ.
-(λυκουργι): θελω να σου ζητήσω συγνώμη... ήμουν πολυ απερίσκεπτος όλα αυτα τα χρόνια...θα βρεις ποτέ το σθένος να με συγχωρήσεις;
-(κολλητήρι λυκούργι): ....
Ένα από τα θετικά των φθηνών εργαλείων, είναι ότι τα προσέχεις μεν, αλλά δεν γίνεσαι ιδιαίτερα σχολαστικός με τη συντήρησή τους. Αν επέλθει η φθορά του χρόνου ή έχουν κανένα ατύχημα ή χαθούν, αγοράζεις άλλο, χωρίς μεγάλη οικονομική ζημία.
Πάντως το καλό καθάρισμα της μύτης και η επίστρωσή της με λίγη νέα κόλληση πριν το κόλλημα, εκτοξεύουν τη θερμική αγωγιμότητα του συστήματος. Το σύρμα λιώνει πολύ πιο γρήγορα αφού αυξάνει η επιφάνεια που περνάει η θερμότητα. Είναι βασική αρχή, που οι περισσότεροι κάναμε αρχικά λάθος και απορούσαμε γιατί αργεί να λιώσει η κόλληση.
Η αρχική επίστρωση επί της μύτης δεν είναι η ποσότητα που θέλουμε να πάει στο προς κόλληση μέταλλο, απλά μία μικρή στρώση που απλώς βοηθάει στη θερμική αγωγιμότητα. Κατόπιν ακουμπάμε τη μύτη του κολλητηριού στο μέταλλο (έχουμε ήδη βάλει flux σε αυτό) και κατόπιν το σύρμα πάνω στο μέταλλο που σταδιακά θερμαίνεται.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 30/11/2021 στις 21:32.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Daz για αξιόπιστη σειρα weller κοιτα στο best seller της, 30 χρονια βγαίνει το ιδιο. Και ειναι θηρίο μπορει να δουλέψει και επαγγελματικά άνετα.
https://www.skroutz.gr/s/2896041/Wel...=skroutz_share
Αυτα του 25ρικου ειναι αμφιλεγόμενης ποιότητας.
Να σας πω και πως ξεκολλάμε με τον βάρβαρο τρόπο, χωρίς ρουφηχτηρια;
Βάζουμε το κολλητήρι να ζεσταθεί το καλαι στη πλακέτα, προσθέτουμε και έξτρα καλαι (για να ξεκολλήσεις, πρώτα κολλας), μετά απομακρύνουμε το κολλητήρι και άμεσα φυσάμε με το πιστόλι πεπιεσμένου αέρα... προσέχουμε ώστε η γωνία που θα φυσηξουμε, να είναι προς τα έξω από τη πλακέτα για να μην την κάνουμε μνι (ή τέλος πάντων, να την κάνουμε όσο το δυνατόν λιγοτερο).
Μαζεύουμε το καλαι που έχει απλωθεί παντού με το κολλητήρι και αφαιρούμε το εξάρτημα μας με μεγάλη ευκολία.
Συνιστώμενη πίεση > 7bar...
Δουλεύει και σε smd, τα οποία δεν μας ενδιαφέρει να τα ξαναδουμε