Νομίζω οτι εχουμε την τάση να ριχνουμε ευθύνες σε άτομα που δεν πρέπει.
Το αν κάποιος πάρει δάνειο για να πάρει αμαξάρα η μηχανάρα είναι δικό του προβλημα.Την ευθύνη κυρίως εχει αυτός που του δίνει το δάνειο.
Το αν θα έχει προβλημα η τράπεζα λογώ πληθώρας καταναλωτικών δανείων επίσης δεν ειναι ευθύνη του δανειολήπτη.
Το ποιος θα φορτωθεί τα σπασμένα ειναι πρόβλημα της τράπεζας και της πολιτείας και όχι των δανειοληπτών.
Σε αυτή τη ζωή δεν ειναι τιποτα σιγουρο ποσο μάλλον η αποπληρωμή κάποιου δανείου.
Εχουμε εμποτιστεί τελειώς με τη νοοτροπια οτι έχουμε συνεχώς υποχρεώσεις ως προς την πολιτεία ως προς τρίτους αλλα απο δικαιώματα τίποτα.
Αδικούμαστε συνεχώς αλλά κατηγορούμε τα λάθος άτομα.
Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του ξαναλεω και για τις αποφασεις που παιρνει στο μονοπατι της ζωης του.
Το θεμα ειναι η κακια που καλο θα ηταν να εξαλειφτει διοτι διακρινω ζηλια μισσαλοδοξια εμμονη καποιων με καποιους και γενικα πολλοι ειναι χαιρεκακοι.
Ειμαι 30 χρονων και προσφατα τα τελευταια 3 χρονια αρχισα να παιρνω δανεια για μηχανες και καλοπεραση.. Αλλαξα 5 6 μηχανες τα τελευταια 3 χρονια ο μισθος μου ειναι πανω απο τον βασικο αλλα οχι πολυ πανω και κανω τα γουστα μου.. Διακοπες παω καθε χρονο 15 μερες σε νησι(ολη μου την ζωη για αυτο συνεχιζω) ακομα κι αν στερηθω αργοτερα και δεν εχω να πιω καφε που λεει ο λογος ..Εχω κακη νοοτροπια σε καποια πραγματα το ξερω αλλα στην τελικη εγω δεν τα πληρωνω??? Ναι.. σε μερικους μηνες ξεχρεωνω τα παντα κι ολα καλα.Επιβαρυνω κανεναν?? οχι..εχω οικογενεια να θρεψω? Οχι..Μετα μπορει να ξαναπαρω δανειο για την διασκεδαση μου ποιος ξερει? Δεν θα δωσω λογαριασμο τι κανω γιατι εγω τα σπαω εγω πληρωνω να το πω και ετσι.
Το οτι καποιοι ακολουθειτε αμυντικη και πολυ λογικη τακτικη στα οικονομικα σας για να ειστε ανετοι και να χετε ενα μπατζετ στην ακρη ανα πασα ωρα και στιγμη εε δεν το κανουμε ολοι αυτο! Αμα παθω μια στραβη και θελω λεφτα εχω 2 3 κοντινα μου ατομα να δανειστω οποτε χαλαρα....Ειμαι στον αερα σε πολλα αλλα ειναι επιλογη μου και χαιρομαι που χω ανεξαρτητοποιηθει και δεν κρεμομαι απο τους γονεις μου και μενω με την σχεση μου! Να πω κιολας οτι πλεον τα δανεια βγαινουν για πλακα πανε οι εποχες προ 5 ετιας που ζηταγαν ενα σορο πραματα..με οχι μεγαλο μισθο μου κανει δοσεις ο κωτσοβολος ο εμπορας στις μηχανες και δανειο οι τραπεζες.. Ειναι πολυ ευκολο πλεον αν δεν εισαι σε τειρεσια και εισαι καλοπληρωτης..
Καλά βέβαια κανείς δεν αναφέρθηκε στους καλοπληρωτές.
Τα λούσα τα γούστα (και οι μλκιες) πληρώνονται (ή μάλλον πρέπει να πληρώνονται).
Τώρα γι αυτούς που έχουν πανάκριβα γούστα και έπαιρναν δάνεια που δεν ήξεραν πως να τα αποπληρώσουν έ φάνηκε στην πορεία πως κατέληξαν. Τα ίδια μπορούμε να πούμε και για εταιρίες που ζούσαν επι χρόνια με επιδοτήσεις και δάνεια, τα ίδια και για τους αγρότες με τα cayenne κλπ κλπ κλπ.
Όταν ολόκληρο το κράτος είναι μπουρ@@@λο και κανένας δεν θέλει να το αλλάξει αυτές οι πρακτικές θα συνεχίζονται.
Δεν ζηλεύω και δεν φθονώ κανέναν. Τις επιλογές του όμως είμαι ελεύθερος να τις κριτικάρω. Όπως αυτός με θεωρεί κορόιδο που δεν πήρα θαλασοδάνεια εγώ τον θεωρώ βλάκα που πήρε. Για το ποιος πληρώνει τα γαμησιάτικα αναφέρθηκαν κ άλλοι πιο πάνω.
Πάτα το 0
εχεις δικιο φιλε μονο ΦΘΟΝΟΣ ...ο ανωτερω με την bmw κ mercedes που γραφω πιο πανω ...για να εξοφλησει τις υποχρεωσεις του (τα γνωστα κοινοχρηστα στην οικοδομη που μενει ) γινεται ο κακος χαμος καθε μηνα για να τα πληρωσει ,δεν εχω κ δεν εχω λεει συνεχεια κ οταν του λενε αν δεν ειχες δεν θα αγοραζες bmw k mercedes τους βριζει κ φευγει τρεχοντας ...ναι αυτο λεγεται ΦΘΟΝΟΣ ,οσο για το ενοικιο κ αυτο με φωνες κ με το ζορι το ΔΙΝΕΙ και μιλαμε για πολυ αξιολογο μεγαλο διαμερισμα με 350 ευρω ενοικιο σε πολυ καλη περιοχη κοντα στη θαλασσα (2 χλμ αποσταση)κ ακριβως 60 μετρα απο σταθμο μετρο ...εσυ το λες ΦΘΟΝΟ εγω το λεω ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ....
Ρε παιδιά ειδικά εμείς που πετάμε λεφτά για να αγοράσουμε μηχανές καθαρά για τη καυλα μας θα κρίνουμε κάποιον που αγόρασε αυτοκίνητο; Το οποίο αποτελεί πλέον πρώτη ανάγκη και για πολλούς εργαλείο δουλειάς. Ακόμα και για τα δάνεια που είπατε αν δεν υπήρχαν δάνεια θα ζούσαμε ακόμα στη φτώχεια καθώς δεν θα κυκλοφορούσε το χρήμα. Καλώς ή κακώς ζούμε σε καπιταλιστικη κοινωνία και ο μεγάλος τζίρος είναι αυτός που κινεί την οικονομία χάρη στα δάνεια. Όλοι είδαμε μόλις κόπηκαν τα δάνεια τι έγινε. Και αρχίσαμε να παίρνουμε τα πάνω μας σαν οικονομία μόλις δόθηκαν πάλι δάνεια. Δυστυχώς οι καλοπληρωτες θα είμαστε πάντα οι μαλακες και θα τη πληρώνουν τα κατωτατα στρώματα πάντα.
Όλος ο πλανήτης χρωστάει κάμποσα τρις δολλάρια η ευρώ γιατί έτσι είναι το σύστημα.Το χρέος κινεί την οικονομία,αλλιώς το επίπεδο θα ήταν του τέλους του 19ου αιώνα.Απλως άλλοι το εξυπηρετούν τυπώνοντας χρήμα (ποιοί άραγε,)άλλοι έχοντας 20 αεροπλανοφόρα(ποιοί άραγε)άλλοι το έχουν και δεν τους μιλάει κανείς γιατί είναι πολύ μεγάλοι για να χρεοκοπήσουν,και τέλος υπάρχουν και οι πολύ μικροί που πρέπει να μπουν σε μνημόνια,προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων.Και όπως λένε και στις ταινίες,τα γεγονότα είναι φανταστικα και ουδεμίαν σχέση έχουν με την πραγματικότητα.Χα,χα,χα.
Ξεκούραση σχήμα λόγου, η φάση ήταν περισσότερο ποιος πάει για δουλειά αφού πέφτει το χρήμα.
Βεβαίως και είναι δικαίωμα του καθενος να κάνει ό,τι θέλει με τα περιουσιακά του με τη ζωή του με τη μάνα του με το σπίτι του με τη γυναίκα του με το μηχανάκι του με ο,τι γουσταρει.
Όταν όμως είναι άνω των 25 ετών με οικογένεια και κανει αυτά που κάνει, είναι βλακας
Δεν του απαγόρεψε κάνεις να το πάρει το γκολφακι, αν ήθελε ας τα έτρωγε και σε πουτανες,σε ταξιδια, σε σουβλάκια-δεν υποχρεούται να μου δώσει λογαριασμο ουτε να απολογηθεί σε εμένα.
Δεν παύει ωστόσο να είναι βλάκας.
Εμένα στα παπαρια μου, αυτός είναι βλακας.
Όπως το είπες κι εσύ, καθενας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ειδικά οι βλακες.
Με φεσωσε βέβαια όταν έφυγε νύχτα, μου έκαψε όλο το πετρελαιο κι έγινε Λούης, αλλά δε γαμιεται, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω.
Το τι ψηφίζει ο καθενας επίσης είναι δικαίωμα του, και καλά κάνει και το ρίχνει εκεί που το ρίχνει, αλλά τη συγκεκριμένη επιλογή του τη λουζομαι κι εγώ άμεσα, οπότε είναι όχι απλά δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να τον κράξω.
(Υ.Γ. Γιώργο, εσύ?)
Τελευταία τροποποίηση από tzimidis; 10/03/2022 στις 19:34.
Όσο τα λέμε αυτά ωραία και καλά, η βενζίνη στην Κω έχει 2.1789 €/λίτρο. Η απλή, έτσι;
Και ακόμα δεν έχει τουρίστες που μόλις πατήσουν το πόδι τους αυτόματα πάει +€0.10....
Και μιλάμε για ένα μέρος που έννοιες όπως ηλεκτροκίνηση είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Ποια Κω ρε φίλε, εδώ στην Κόρινθο, η οποία Κόρινθος είναι 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ από τα διυλιστήρια των Αγίων Θεοδώρων, και η βενζίνη έχει 2,219€ το λίτρο!!!
Όσο για την ηλεκτροκίνηση, έκανα καινούριο συκώτι σήμερα με το Otinanaitriti.gr, αυτό το καταπληκτικό site που χαρίζει το γέλιο (και το κλάμα ενίοτε) απλόχερα!!! Έγραφαν ότι με τις τιμές των καυσίμων στα επίπεδα που έχουν φτάσει, είναι η καταλληλότερη στιγμή να πάρει κάποιος ηλεκτρικό αυτοκίνητοΕγώ προσωπικά πείστηκα, είχα μαζέψει 35 χιλιάρικα για μια ώρα ανάγκης, να η ευκαιρία, όχι και να δίνω € 2,21 ευρώ το λίτρο για βενζίνη, θα πάρω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οικονομία, βέβαια έχει αυξηθεί δυσθεώρητα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος (ξέχασαν να το γράψουν αυτό στο ιλαρό site...), αλλά και πάλι κερδισμένος θα βγαίνεις, για να το λένε αυτοί, κάτι ξέρουν!
Σοβαρά; Και έλεγα αύριο που θα περάσω από τα πέριξ να φουλαρω εκεί... Τέλεια...
Καμία πρίζα ρε παιδιά σας περισσεύει να φορτίσω το πατίνι μου τουλάχιστον?
Αυτος επελεξε να αγορασει υλικα αγαθα που στις μερες μας φανταζουν πολυτελεια. Αλλα επειδη δεν εισαι μεσα στην οικογενεια ξεχνας οτι δεν γνωριζεις τα παντα.
Πχ αυτος ισως να περιμενει μια κληρονομια η να χει κανα χωραφακι που παει για πουλημα. Ισως δηλαδη να μην στηριζεται στο εισοδημα του.
Οσο για το φεσωμα που σου κανε να ξερεις οι μεγαλυτεροι που ριχνουν φεσι ειναι οι ευκαταστατοι..Δηλαδη δεν ειναι απαραιτητα λογω φτωχειας προφανως και το καταδικαζω και δεν συμφωνω σε τετοιες τακτικες.
Ισως λοιπον να ναι βλακας δεν αντιλεγω ειδικα αν εχει οικογενεια και χρωσταει και παιρνει ακριβα αμαξια μηχανες για το γουστο του..
Εμενα με πειραξε περισσοτερο που αναφερες τα κομματα που στην τελικη η μιση ελλαδα ψηφιζει συριζα η αλλη μιση ΝΔ γιατι δεν παιζουν τοσο σημαντικο ρολο ιδεαλιστικα και πρακτικα μιας και οι περισοστεροι ψηφιζουν πλεον οτι να ναι ετσι για αλλαγη..Επισης με πειραξε το οτι η γυναικα του γουσταρε να τρωει τα ετοιμα και δεν πηγε για δουλεια. Οταν λοιπον επαιρνα και εγω 400 ευρω τον μηνα απο οαεδ 1 χρονο φυσικα και δεν πηγα να δουλεψω και να χασω τα 400 για να παιρνω 520...Για 120 ευρω εσυ θα το κανες?? Καλυτερα να δουλεψεις μαυρα και να χεις και τα δυο παρα να αφησεις το επιδομα για 120 ευρω.. Οσο εισαι οαεδ εχεις τζαμπα ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη χωρις ποσοστα συμμετοχης εχεις ενσημα (ναι σου βαζει ο οαεδ) εχεις δωρεαν ΜΜΜ εχεις δωρα πασχα και χριστουγεννων πολλες εκπτωσεις ακομα και σε εισητηρια πλοιων και ενα σορο αλλα ..ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.. Στην Ελλαδα ζουμε που αν ανηκεις στην μικρομεσαια ταξη ξερουμε ολοι ποσο δυσκολη ειναι η ζωη σου ενιοτε..
Ανακαλυψα αυτη τη σελίδα του υπουργείου και είπα να υο ποστάρω!
Ίσως βοηθήσει κάποιους!
http://www.fuelprices.gr/GetGeography
καθε μερα ...νεα μερα.