Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις πολλές και ποικίλες απόψεις που έχουν εκφραστεί στο θέμα μέχρι τώρα, με έχουν βάλει σε πολλές σκέψεις και έχουν βοηθήσει ως προς το ποιά κατεύθυνση να στραφώ (που επί της ουσίας είναι και το αρχικό μου πρόβλημα). Στη συγκεκριμένη φάση λοιπόν θα ήθελα να προσθέσω και 1-2 σκέψεις έπι όσων έχουμε συζητήσει.
Καθότι είμαι στην επαρχία, δουλεύω remote, και μπορώ να πάω πρακτικά παντού με τα πόδια στην πόλη, δεν είναι προτεραιότητα για μένα το daily κομμάτι της μηχανής γιατί απλά δεν κάνω commuting. Επομένως, πρόκειται για μια μηχανή η οποία θα βγει το σαββατοκύριακο να κάνει διαδρομές των 60 - 150 χλμ, και σπανίως να κάνει κάποιο ταξίδι 500 χλμ. Ως συνέπεια, δεν με απασχολεί ακόμα και 2 λίτρα πάνω να είναι στην κατανάλωση, όταν το χρόνο ζήτημα να κανει 3κ χλμ και επομένως η διαφορά μεταξύ ενός "οικονομικού" και ενός όχι δεν θα είναι πάνω απο 50-100€/χρόνο.
Για αυτά τα λεφτά λοιπόν, δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω το "γούστο" των παραπάνω αλόγων· όταν είπα πως δεν έχω τρελές απαιτήσεις απο επιδόσεις εννοούσα πως τα 90-100 άλογα τα βρήκα υπερβολικά, και τα 60-70 ιδανικά. Θεωρώ πως όταν παίρνουμε ένα όχημα "γούστου" καλό είναι να μας ταιριάζει από όλες τις απόψεις, εμφανισιακά από επιδόσεις και ούτω καθεξής. Και επειδή και την προσπέραση θέλω να κάνω, και την ενεργητική ασφάλεια να έχω, και την ροπή και τα ρεπρίζ, θεωρώ είναι άστοχη απάντηση το "να μην προσπεράσεις". Επίσης, το να ξέρεις πότε να προσπεράσεις εφαρμόζεται σε όλα τα οχήματα, και δεν έχει σχέση με τις αντικειμενικές ικανότητες της εκάστοτε μηχανής που είναι και το θέμα της συζήτησης.
Για την μεταπώληση παίζει να ξέρει κάποιος κάτι; Βλέπω μια συλλογική σιωπή και αγχώνομαι