Μιλώντας σαν μηχανικός, θα σου πω οτι δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα, και αυτή την φορά σοβαρολογώ.
Το "
ενδεικτικά νούμερα" προϋποθέτει και ένα πλαίσιο αναφοράς. Μπορεί στο βίντεο να το εξηγεί, αλλά εγώ δεν είδα το βίντεο. Εγώ διάβασα το moto.gr και αύριο θα πάω να πατήσω 55% στα pegs και 44% στο μπούτι.
Το πως στο διάολο θα το μετρήσω και θα καταλάβω πότε πέτυχα το "στόχο" είναι άλλο θέμα.
Όμως πολύ μεγαλύτερο θέμα είναι η "ευαισθησία" της μανούβρας στα νούμερα αυτά. Είναι άλλο πράγμα να είμαι μέσα στη "βέλτιστη ζώνη" μεταξύ "50% με 60%" στα pegs (με βέλτιστο κέντρο στο 55%) και άλλο πράγμα να είμαι μέσα στη "βέλτιστη ζώνη" μεταξύ "54% με 56%" στα pegs (με βέλτιστο κέντρο στο 55%)
Είναι άλλο πράγμα με πίεση 57% στο peg απλά να χάνεις 1 millisecond από τον χρόνο διέλευσης της στροφής, και άλλο πράγμα με πίεση 57% να βγαίνεις εκτός στροφής.
Και πάλι, το βίντεο μπορεί να το εξηγεί, μπορεί και όχι. Εγώ σαν καλός γνήσιος κάγκουρας, κάπου διάβασα/άκουσα/είδα (ένα απόσπασμα δευτερολέπτων) οτι πρέπει να βάζω 55% / 44% / 1% δύναμη, και αύριο θα προσπαθήσω να το κάνω..
Υ.Γ.: Συμφωνώ με τον Χάρρυ οτι επειδή εγώ είμαι γκαζμάς η γνώση δεν πρέπει να "φυλακίζεται" και να προστατεύεται. Δεν εννοώ αυτό.
Αλλά σε τέτοια θέματα καλό θα ήταν να δίνεται με περισσότερες επεξηγήσεις και κανένα disclaimer γιατί το "55% πίεση στα pegs" δεν είναι κάτι που μετριέται εύκολα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σοβαρά μιλώντας, ένας αναβάτης δεν ασκεί πίεση μόνο σε 3 σημεία πάνω στη μοτοσικλέτα του ώστε να μετρήσουμε τις "πιέσεις"
Υ.Γ.2: Θα ήταν πολύ πιο normal και safe να έλεγε οτι "
Δεν ασκούμε σχεδόν καθόλου πίεση στο τιμόνι, και από τα πόδια μας ασκούμε λίγο παραπάνω δύναμη στο πόδι που πατάει στο peg, απ' ότι αυτό που ακουμπάει στο tank"
Με αυτό τον τρόπο, περιγράφοντας την ουσία και χωρίς να δίνει νούμερα, δεν θα έβαζε σε "πειρασμό" κάποιον να κηνυγήσει τα νούμερα (που δεν μπορεί να μετρήσει)