Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 91

Θέμα: Στρίψιμο τιμόνι VS σώμα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της husky21
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Μισό λεπτό να βάλω δυναμόμετρα στο τεπόζιτο, το τιμόνι και τα pegs..

(Εννοώ οτι οκ, κατανοητό αυτό που θέλουν να πουν, αλλά είμαι περίεργος να δω πως μέτρησαν τα ποσοστά, πως κατέληξαν σε αυτές τις μέσες τιμές, και ποιο δείγμα χρησιμοποίησαν. Επίσης θα ήθελα να ξέρω πόσο αλλάζει το αποτέλεσμα αν η πίεση στο μέσα πόδι γίνει 57% και στο μπούτι 42%)
    Αντε εδω ας πουμε οτι εχουν ενα λογο υπαρξης αυτα τα ποσοστα καθως
    μιλαμε για την yamaha champions academy
    οποτε αν καποιος ειναι να γινει πρωταθλητης λογικα μπορει και οφειλει
    να καταλαβαινει διαφορες του 1%
    Το σοβαρο προβλημα για μενα ειναι οτι ο καθε ενας
    βγαινει και κανει απο ενα βιντεο που απευθυνεται στην μεγαλη μαζα
    καθημερινων οδηγων και τους βαζουν σε περιεργα μονοπατια
    με σοβαρους κινδυνους να κανουν πραγματα που σιγουρα δεν κατεχουν
    και ουτε καν κατανοουν

Παλαιό μέλος
    Έβλεπα χτες ένα βίντεο με Γερμανούς που τρώνε τούμπες. Σε ένα σημείο ήταν ένας τύπος που είχε κρεμαστεί σε αριστερή στροφή σαν μαϊμού από το ΜΤ 07 του. Από πίσω με την ίδια ταχύτητα ήταν ένα ψηλό On-Off, δεν θυμάμαι τί ακριβώς. Μαντέψτε ποιος έφαγε την σαβούρα..... Eίναι στο 6.10 του βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=iFyn3Is1NEA&t=185s

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Έβλεπα χτες ένα βίντεο με Γερμανούς που τρώνε τούμπες. Σε ένα σημείο ήταν ένας τύπος που είχε κρεμαστεί σε αριστερή στροφή σαν μαϊμού από το ΜΤ 07 του. Από πίσω με την ίδια ταχύτητα ήταν ένα ψηλό On-Off, δεν θυμάμαι τί ακριβώς. Μαντέψτε ποιος έφαγε την σαβούρα..... Eίναι στο 6.10 του βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=iFyn3Is1NEA&t=185s
    Λογικό να πέσει η μαϊμου, όταν λέμε ότι πρέπει να βγάζουμε σώμα δεν εννοούμε αυτό.
    Αυτο είναι "πρέπει πάση θυσία να ξύσω τις ξύστρες μου αλλα όχι στο ασανσερ"...

Μισό λεπτό να βάλω δυναμόμετρα στο τεπόζιτο, το τιμόνι και τα pegs..

(Εννοώ οτι οκ, κατανοητό αυτό που θέλουν να πουν, αλλά είμαι περίεργος να δω πως μέτρησαν τα ποσοστά, πως κατέληξαν σε αυτές τις μέσες τιμές, και ποιο δείγμα χρησιμοποίησαν. Επίσης θα ήθελα να ξέρω πόσο αλλάζει το αποτέλεσμα αν η πίεση στο μέσα πόδι γίνει 57% και στο μπούτι 42%)
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από husky21 Προβολή μηνύματος
    και ουτε καν κατανοουν
    τα ποσοστά είναι ενδεικτικά για το που είναι καλό να στηριζόμαστε για να μπορεί το τιμόνι να κάνει ανεμπόδιστο τη δουλειά του, δηλαδή να στρίβει!

είναι απολύτως απαραίτητο για να βγάλουν χρόνο οι αγωνιζόμενοι και για να αποφύγουν την μπαριέρα ή το ερχόμενο από το απέναντι ρεύμα όχημα οι αναβάτες δρόμου!!!!

απλά πράγματα.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Administrator
    και ουτε καν κατανοουν
    Δε βάζει κανείς κανέναν να κάνει κάτι.
    Αν ο καθένας νομίζει ότι θα γίνει VR εφαρμόζοντας ό,τι βλέπει στο YT, κακό του κεφαλιού του.
    Ίσως βέβαια πάρει σβάρνα και καναν ανθρωπάκο απο απέναντι αλλα τι να κάνεις...;

Δε θα πρέπει να κοπεί η παροχή συμβουλών σε αυτούς που ξέρουν να τις επεξεργαστούν και να τις χρησιμοποιήσουν, επειδή υπάρχουν γκαζμάδες στον πλανήτη γη.

Όσο για το παρακάτω μάλλον λείπει ένα "και"
    βγαινει και κανει απο ενα βιντεο που απευθυνεται KAI στην μεγαλη μαζα καθημερινων οδηγων

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    τα ποσοστά είναι ενδεικτικά για το που είναι καλό να στηριζόμαστε για να μπορεί το τιμόνι να κάνει ανεμπόδιστο τη δουλειά του, δηλαδή να στρίβει!

είναι απολύτως απαραίτητο για να βγάλουν χρόνο οι αγωνιζόμενοι και για να αποφύγουν την μπαριέρα ή το ερχόμενο από το απέναντι ρεύμα όχημα οι αναβάτες δρόμου!!!!

απλά πράγματα.
    Μιλώντας σαν μηχανικός, θα σου πω οτι δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα, και αυτή την φορά σοβαρολογώ.
    Το "ενδεικτικά νούμερα" προϋποθέτει και ένα πλαίσιο αναφοράς. Μπορεί στο βίντεο να το εξηγεί, αλλά εγώ δεν είδα το βίντεο. Εγώ διάβασα το moto.gr και αύριο θα πάω να πατήσω 55% στα pegs και 44% στο μπούτι.
    Το πως στο διάολο θα το μετρήσω και θα καταλάβω πότε πέτυχα το "στόχο" είναι άλλο θέμα.
    Όμως πολύ μεγαλύτερο θέμα είναι η "ευαισθησία" της μανούβρας στα νούμερα αυτά. Είναι άλλο πράγμα να είμαι μέσα στη "βέλτιστη ζώνη" μεταξύ "50% με 60%" στα pegs (με βέλτιστο κέντρο στο 55%) και άλλο πράγμα να είμαι μέσα στη "βέλτιστη ζώνη" μεταξύ "54% με 56%" στα pegs (με βέλτιστο κέντρο στο 55%)
    Είναι άλλο πράγμα με πίεση 57% στο peg απλά να χάνεις 1 millisecond από τον χρόνο διέλευσης της στροφής, και άλλο πράγμα με πίεση 57% να βγαίνεις εκτός στροφής.

Και πάλι, το βίντεο μπορεί να το εξηγεί, μπορεί και όχι. Εγώ σαν καλός γνήσιος κάγκουρας, κάπου διάβασα/άκουσα/είδα (ένα απόσπασμα δευτερολέπτων) οτι πρέπει να βάζω 55% / 44% / 1% δύναμη, και αύριο θα προσπαθήσω να το κάνω..

Υ.Γ.: Συμφωνώ με τον Χάρρυ οτι επειδή εγώ είμαι γκαζμάς η γνώση δεν πρέπει να "φυλακίζεται" και να προστατεύεται. Δεν εννοώ αυτό.
    Αλλά σε τέτοια θέματα καλό θα ήταν να δίνεται με περισσότερες επεξηγήσεις και κανένα disclaimer γιατί το "55% πίεση στα pegs" δεν είναι κάτι που μετριέται εύκολα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σοβαρά μιλώντας, ένας αναβάτης δεν ασκεί πίεση μόνο σε 3 σημεία πάνω στη μοτοσικλέτα του ώστε να μετρήσουμε τις "πιέσεις"

Υ.Γ.2: Θα ήταν πολύ πιο normal και safe να έλεγε οτι "Δεν ασκούμε σχεδόν καθόλου πίεση στο τιμόνι, και από τα πόδια μας ασκούμε λίγο παραπάνω δύναμη στο πόδι που πατάει στο peg, απ' ότι αυτό που ακουμπάει στο tank"
    Με αυτό τον τρόπο, περιγράφοντας την ουσία και χωρίς να δίνει νούμερα, δεν θα έβαζε σε "πειρασμό" κάποιον να κηνυγήσει τα νούμερα (που δεν μπορεί να μετρήσει)

Μιλώντας σαν μηχανικός, θα σου πω οτι δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα, και αυτή την φορά σοβαρολογώ.
    Το "ενδεικτικά νούμερα" προϋποθέτει και ένα πλαίσιο αναφοράς. Μπορεί στο βίντεο να το εξηγεί, αλλά εγώ δεν είδα το βίντεο. Εγώ διάβασα το moto.gr και αύριο θα πάω να πατήσω 55% στα pegs και 44% στο μπούτι.
    Το πως στο διάολο θα το μετρήσω και θα καταλάβω πότε πέτυχα το "στόχο" είναι άλλο θέμα.
    Όμως πολύ μεγαλύτερο θέμα είναι η "ευαισθησία" της μανούβρας στα νούμερα αυτά. Είναι άλλο πράγμα να είμαι μέσα στη "βέλτιστη ζώνη" μεταξύ "50% με 60%" στα pegs (με βέλτιστο κέντρο στο 55%) και άλλο πράγμα να είμαι μέσα στη "βέλτιστη ζώνη" μεταξύ "54% με 56%" στα pegs (με βέλτιστο κέντρο στο 55%)
    Είναι άλλο πράγμα με πίεση 57% στο peg απλά να χάνεις 1 millisecond από τον χρόνο διέλευσης της στροφής, και άλλο πράγμα με πίεση 57% να βγαίνεις εκτός στροφής.

Και πάλι, το βίντεο μπορεί να το εξηγεί, μπορεί και όχι. Εγώ σαν καλός γνήσιος κάγκουρας, κάπου διάβασα/άκουσα/είδα (ένα απόσπασμα δευτερολέπτων) οτι πρέπει να βάζω 55% / 44% / 1% δύναμη, και αύριο θα προσπαθήσω να το κάνω..

Υ.Γ.: Συμφωνώ με τον Χάρρυ οτι επειδή εγώ είμαι γκαζμάς η γνώση δεν πρέπει να "φυλακίζεται" και να προστατεύεται. Δεν εννοώ αυτό.
    Αλλά σε τέτοια θέματα καλό θα ήταν να δίνεται με περισσότερες επεξηγήσεις και κανένα disclaimer γιατί το "55% πίεση στα pegs" δεν είναι κάτι που μετριέται εύκολα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σοβαρά μιλώντας, ένας αναβάτης δεν ασκεί πίεση μόνο σε 3 σημεία πάνω στη μοτοσικλέτα του ώστε να μετρήσουμε τις "πιέσεις"

Υ.Γ.2: Θα ήταν πολύ πιο normal και safe να έλεγε οτι "Δεν ασκούμε σχεδόν καθόλου πίεση στο τιμόνι, και από τα πόδια μας ασκούμε λίγο παραπάνω δύναμη στο πόδι που πατάει στο peg, απ' ότι αυτό που ακουμπάει στο tank"
    Με αυτό τον τρόπο, περιγράφοντας την ουσία και χωρίς να δίνει νούμερα, δεν θα έβαζε σε "πειρασμό" κάποιον να κηνυγήσει τα νούμερα (που δεν μπορεί να μετρήσει)
    Περιεγραψες επακριβώς την φυσικη επιλογή ! Μηχανικός γαρ.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Όσον αφορά το πόσο έξω θα βγεις, στο Riding School 1 μας έδειξαν την τελική στάση η οποία όσο ωραία έβγαινε στην πίστα άλλο τόσο δύσκολα δεν βγαίνει στον δρόμο. Αν δεν έχει θέμα η συντακτική ομάδα μπορώ να ανεβάσω μια ενδεικτική φωτογραφία.
    παρόλα αυτά, με τις ταχύτητες που κινείται κάποιος στον δρόμο, νομίζω ότι μόνο η κίνηση της κεφαλής αρκεί για να μην χρειαστεί μεγάλο ρίξιμο της μηχανής.

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    [...]
    παρόλα αυτά, με τις ταχύτητες που κινείται κάποιος στον δρόμο, νομίζω ότι μόνο η κίνηση της κεφαλής αρκεί για να μην χρειαστεί μεγάλο ρίξιμο της μηχανής.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	images.jpg 
Προβολές:	74 
Μέγεθος:	22,3 KB 
ID:	464520

Παλαιό μέλος
    Αυτό ειναι στην καρδια της στροφής, κι αφού έχουμε τελειώσει με τα φρένα κατά τη διάρκεια των οποίων υπάρχει κάποια πίεση στα χερια/τιμόνι.
    Είσαι πάρτυ pooper αλλά τα λες καλά, τα εξηγείς ωραία! Φαντάσου τώρα σκηνικό να πέφτεις απ τα 260 στα 50 με βγαλμένο κωλομερι έξω και να προσπαθείς να μην βάλεις πίεση στα χέρια…

Και άντε να εξηγήσεις μετά ότι το διάβασες στο Μοτοτζιαρ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Εγώ διάβασα το moto.gr και αύριο θα πάω να πατήσω 55% στα pegs και 44% στο μπούτι.
    Αν θες να μετρησεις τις δυναμεις που πρεπει να ασκεις δεν ξεκινας ετσι.

Ξεκινας σιγα σιγα, με μικρες ταχυτητες και εφαρμοζεις δυναμεις βλεποντας τι και πως αντιδρα η μοτο. Σιγα σιγα ανεβαζεις ταχυτητα και παρατηρεις τι συμβαινει. Οπως λεει στον δρομο οδηγουμε με περιθωρια αντιδρασης και δε παμε ταπα. Στην τελικη ο οδηγηση ειναι δυναμικη κατασταση, μεταβαλλεται και προσαρμοζεσαι συνεχως, δεν ισχυουν κανονες τοσο ακριβως, ειναι οπως ρωτας την μανα σου για κεικ και σου λεει "αλευρι οσο παρει"

Εγω απο το βιντεο καταλαβα οτι πιο πολυ δυναμη βαζεις στο εξωτερικο ποδι πιεζοντας το ρεζερβουαρ, ελαχιστα λιγοτερη στο εσωτερικο μαρσπιε το οποιο ανοιγει σε καποιες μοιρες και στο τιμονι μετα τα φρενα ελαχιστη πιεση.

Το εδειξε κιολας σε δυο φασεις εκει που κουνοντας τον πισινο του δεν γινεται τιποτα και μολις κουνησε κεφαλι η μοτο σηκωθηκε απο το σταντ. Οπως κι εκει που την εγερνε και μολις αφησε το τιμονι αυτο εστριψε

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Τώρα με την ψύξη που έχω, μάλλον κάπως έτσι θα φαίνομαι
    Αναφέρομαι σε αυτό που δείχνει και τύπος στο 3:20 του βίντεο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Αν θες να μετρησεις τις δυναμεις που πρεπει να ασκεις δεν ξεκινας ετσι.

Ξεκινας σιγα σιγα, με μικρες ταχυτητες και εφαρμοζεις δυναμεις βλεποντας τι και πως αντιδρα η μοτο. Σιγα σιγα ανεβαζεις ταχυτητα και παρατηρεις τι συμβαινει. Οπως λεει στον δρομο οδηγουμε με περιθωρια αντιδρασης και δε παμε ταπα. Στην τελικη ο οδηγηση ειναι δυναμικη κατασταση, μεταβαλλεται και προσαρμοζεσαι συνεχως, δεν ισχυουν κανονες τοσο ακριβως, ειναι οπως ρωτας την μανα σου για κεικ και σου λεει "αλευρι οσο παρει"

Εγω απο το βιντεο καταλαβα οτι πιο πολυ δυναμη βαζεις στο εξωτερικο ποδι πιεζοντας το ρεζερβουαρ, ελαχιστα λιγοτερη στο εσωτερικο μαρσπιε το οποιο ανοιγει σε καποιες μοιρες και στο τιμονι μετα τα φρενα ελαχιστη πιεση.

Το εδειξε κιολας σε δυο φασεις εκει που κουνοντας τον πισινο του δεν γινεται τιποτα και μολις κουνησε κεφαλι η μοτο σηκωθηκε απο το σταντ. Οπως κι εκει που την εγερνε και μολις αφησε το τιμονι αυτο εστριψε
    5 νοματαιοι ειμαστε εδω μεσα κ ειδατε τι ωραιο μπερδεμα εγινε
    με τις ονλαιν γνωσεις
    τα ποσοστα που λεμε ηταν σε ενα αλλο κομμεντ ασχετο με το βιντεο
    που αναφερεσαι....

5 νοματαιοι ειμαστε εδω μεσα κ ειδατε τι ωραιο μπερδεμα εγινε
    με τις ονλαιν γνωσεις
    τα ποσοστα που λεμε ηταν σε ενα αλλο κομμεντ ασχετο με το βιντεο
    που αναφερεσαι....
    Δεν ειναι άσχετο με το βίντεο
    Υπάρχει παντα η επιλογή του να μην μπεις καν στον κόπο να απαντήσεις. Η να διαβάσεις. Ή να ασχοληθείς. Υπάρχει ακόμα κ το ignore σαν λειτουργία του φόρουμ.

Δεν ειναι άσχετο με το βίντεο
    Υπάρχει παντα η επιλογή του να μην μπεις καν στον κόπο να απαντήσεις. Η να διαβάσεις. Ή να ασχοληθείς. Υπάρχει ακόμα κ το ignore σαν λειτουργία του φόρουμ.
    η και οχι

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Στρίψιμο FZ1 vs FZ6