Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 101

Θέμα: Μετακίνηση για δουλειά στην Κηφισιά και διλήμματα

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Μια απ' τα ίδια...
    Έχω φάει και την απόσταση και τον Κηφισό για ένα χρόνο. Παρ' όλο που είχα δύο επιλογές (μία ώρα κολλημένη στην κίνηση, ή μία ώρα από αττική οδό)
    το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Έχανα κάθε μέρα 2 ώρες από τη ζωή μου.
    Και εντάξει, την βενζίνη και τις φθορές τις κοστολογείς.
    Αυτές τις χαμένες ώρες δεν μπορείς να τις κοστολογήσεις για κανένα λόγο.
    Από τότε το καλύτερο ήταν πάντα το πιο κοντινό.....
    Και πάντα ψάχνοντας για το επόμενο καλύτερο κοντά.
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zephyr1 Προβολή μηνύματος
    Εγω κανω Αθηνα Λουτσα καθημερινα τα τελευταια 30 χρονια
    Εχω φαει τα τελευταια 10 χρονια ενα cbr125 ενα cbr 250 και να δουμε το cbr 500 ποσο θ αντεξει...
    Σημαντικο συν ειναι η καwλα της οδηγησης ,αλλα οχι στο Κηφισο.
    εσυ δουλευεις να πληρωνεις τα μηχανακια που καις για τη δουλεια. αξιζει ολο αυτο? καλα το οτι πας με 125 δεν το σχολιάζω καν, δεν θα το εκανα ποτε. σιχαινομαι να κανω αποστάσεις πανω σε μηχανακια τοσο αργα. πως την παλευεις?
    τελικα το σχολίασα, δεν αντεξα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    εσυ δουλευεις να πληρωνεις τα μηχανακια που καις για τη δουλεια. αξιζει ολο αυτο? καλα το οτι πας με 125 δεν το σχολιάζω καν, δεν θα το εκανα ποτε. σιχαινομαι να κανω αποστάσεις πανω σε μηχανακια τοσο αργα. πως την παλευεις?
    Έλα κι εσυ, τυχαία εχει κάθε μηχανακι τα διπλάσια κυβικά από το προηγουμενο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Εγω κανω Αθηνα Λουτσα καθημερινα τα τελευταια 30 χρονια
    Ξέρω άνθρωπο που δουλεύει σε γνωστό κατάστημα εμπορίας ειδών μοτοσυκλέτας στην Καλλιθέα που το κάνει αυτό. Ντάξ, δεν θα το άντεχα να πω την αλήθεια.

καθημερινα;
    Οχι, δεν θα το άντεχα. Για δουλειά έκανα καθημερινά Μαρκόπουλο<>Χαλάνδρι την δεκαετία του 2000, αλλά ήταν ΠΟΛΥ πιο σύντομο και εύκολο, και ήμουν και πιο νέος.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    15 χρόνια δούλευα Τανάγρα - Φιλαδέλφεια, 65χιλ πήγαινε και 65χιλ γύρνα. 130 τη μέρα. Δίχως επιλογή αλλαγής εργασίας, η μόνη επιλογή ήταν νοίκι στο Σχηματάρι. Ή στο νοίκι ή στα λάδια και της βενζίνες. Κάθε μήνα άλλαζα λάδια.

Νεοσσός διαβάζει;
    Ααααψού!

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote.V Προβολή μηνύματος
    15 χρόνια δούλευα Τανάγρα - Φιλαδέλφεια, 65χιλ πήγαινε και 65χιλ γύρνα. 130 τη μέρα. Δίχως επιλογή αλλαγής εργασίας, η μόνη επιλογή ήταν νοίκι στο Σχηματάρι. Ή στο νοίκι ή στα λάδια και της βενζίνες. Κάθε μήνα άλλαζα λάδια.

Νεοσσός διαβάζει;
    https://www.youtube.com/watch?v=BJJkNR0Rfvs&t=1103s

Σχεδόν όλα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου. Ναι μεν πολλά, αλλά με μικρότερες φθορές για το όχημα, πιο άνετα και γρήγορα. Είχες βέβαια τη διάσχιση της Μαλακάσας με το ιδιαίτερο μικροκλίμα. Ο Άρης κάνει αντίστοιχη διαδρομή και έχει γράψει για την ταλαιπωρία με τα χιόνια.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Το εργο εχει ξεκινησει απο μικρα μεχρι μεγαλα και μετα παλι μικρα προς μεγαλα.
    Tzr 250,Fz400,zephyr400,Zephyr 750,fazer 1000,R1 εκει που εφτασε να θελω ενα 10€ την ημερα ,ξεκινησαμε με modenaσ 125(αυτο παρεδωσε στα 30.000χλ) μετα cbr 125 που πηγαινε συνεχεια τερμα(δεν ηταν τοσο ασχημα) εβγαλε 120.000χλμ,μετα ηρθε το cbr 250 που μαλλον ειχε γυρισμενα χλμ και δεν αντεξε πανω απο 80.000χλμ και τωρα το cbr 500.Λαδια και τα βασικα τα κανω εγω,αλλαγη λαδιων απο 2000 μεχρι 4000.Βαλβιδες παει συνεργειο.
    Εχω και ενα cbr600rr του 08 μονο για καμια γρηγορη βολτα (σπανια) κυριως για πιστα μια στο τοσο και τωρα καπως πιο συχνα με τα μεγαρα.

Η ζωη τα φερνει ετσι που δεν ξερεις απο που σου ερχεται,ασχετο αλλα σχετικο για μενα

Παλαιό μέλος

Η ζωη τα φερνει ετσι που δεν ξερεις απο που σου ερχεται,ασχετο αλλα σχετικο για μενα
    μονο να ξερες ποσο σε καταλαβαινω...

Μέλος Το avatar του/της Ilias_83
    Να πω και την δική μου εμπειρία καθώς το ποτάμι και όχι μόνο το έχω καθημερινά στο πρόγραμμά μου πάνω από 20 χρόνια (Μεταμόρφωση - Νέα Σμύρνη παλιότερα, Περιστέρι - Πειραιάς και εκ περιτροπής Περιστέρι - Μαρούσι και τέλος Πειραιάς - Νέα Φιλαδέλφεια)
    Πήρα πρώτη φορά μηχανή πριν κάτι λιγότερο από 2 χρόνια (1η Δεκεμβρίου του 21) και η αρχική σκέψη ήταν να την χρησιμοποιώ μόνο για βόλτες, καφέδες εκδρομούλες κτλ. Τελικά το Trident αποδείχθηκε εξαιρετικό ακόμα και για καθημερινό μέσο μετακίνησης και ενώ χρησιμοποιούσα παράλληλα και το αυτοκίνητο φόρτωσα τη μηχανή πολύ γρήγορα (μέσα σε 1 χρόνο και 5 μήνες) με 12500χλμ έχοντας σταματήσει τους τελευταίους μήνες που την είχα στην κατοχή μου να την χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση.
    Πλέον το Street Triple κάθεται και ξεκουράζεται στο γκαράζ αρκετούς δήμους μακριά (καθώς πέρα από το ότι δεν έχω κλειστό γκαράζ εδώ που μένω, δεν θέλω καν τον πειρασμό σε καθημερινή βάση δίπλα μου)

Βρήκα πως το να κινείσαι σε καθημερινή βάση με τη μηχανή έχει τα εξής δύο αρνητικά:
    1. Αυτά που λίγο πολύ είπαν και οι προηγούμενοι: Οι οδηγοί έχουν αγριέψει πολύ εκεί έξω, υπάρχουν ταυτόχρονα πολλοί που είναι επιθετικοί και ακόμα περισσότεροι που ασχολούνται με το κινητό τους. Εγώ ακολουθώ τον κανόνα να προσπαθώ πάντα να είμαι το πολύ +30km/h πάνω από την ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων και παράλληλα να ανοίγω δρόμο σε άλλες μηχανές που εννοείται πάνε πολύ πιο γρήγορα από εμένα. Όλο αυτό μαζί με το μόνιμο άγχος του να προβλέψεις τι μπορεί να γίνει τι θα σου πεταχτεί, ποιος θα αλλάξει την ώρα που περνάς λωρίδα κτλ σου ανεβάζει τελικά παλμούς και σε κουράζει απίστευτα σε καθημερινή βάση.
    2. Το παραπάνω παρατήρησα πως είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχω καμία όρεξη να οδηγήσω τη μηχανή οποιαδήποτε άλλη στιγμή για να πάω μια εκδρομή, για ένα καφέ και γενικότερα να την χαρώ με τον τρόπο και την λογική για την οποία έβγαλα δίπλωμα και την αγόρασα. Και ήταν μια πολύ ώριμη σκέψη καθώς το σκεφτόμουν 17 χρόνια πριν αποφασίσω τελικά να το κάνω.

Πλέον χρησιμοποιώ τη μηχανή μόνο για εμένα, δεν βαριέμαι να ανέβω, δεν βαριέμαι να ντυθώ σαν αστακός, δεν βαριέμαι να λαδώσω την αλυσίδα και να κάνω όλους μου τους ελέγχους πριν καβαλήσω και τελικά λειτουργεί μόνο θετικά όλο αυτό.
    Σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώ ένα VW eco up! (δηλαδή Φυσικό Αέριο) το οποίο καίει 3,8-3,9€ ανά 100km (απείρως πιο οικονομικό από τη μηχανή), βάζω ότι ρούχα θέλω χωρίς να έχω τύψεις ή να κάνω εκπτώσεις στην ασφάλειά μου (συνήθως φοράω πουκάμισο στη δουλειά), πάω με περιποιημένο μαλλί στη δουλειά, κόβω τον καφέ μου στον μύλο στο σπίτι και παίρνω το φρέντο μου μαζί, οπότε γλιτώνω και από εκεί 2€ τουλάχιστον και πίνω ανώτερης ποιότητας καφέ και έχω φτιάξει έτσι το πρόγραμμά μου ώστε να μην αγχώνομαι για το πόσο γρήγορα θα φτάσω.

Υ.Γ. Τέλος για να ταχθώ και εγώ υπερ της εργασίας δίπλα στο σπίτι σου να πω πως μέχρι το καλοκαίρι διατηρούσα μια δεύτερη πρωινή δουλειά που απαιτούσε να κυκλοφορήσω στο ποτάμι τις ώρες αιχμής. Ενώ γενικά ο χρόνος που χρειαζόμουν ήταν προβλέψιμος κάθε φορά και δεν αγχωνόμουν με την ώρα, από το καλοκαίρι σταμάτησα την πρωινή δουλειά. Δεν ήταν ο λόγος η κίνηση, αλλά νομίζω πως αν έχω επιλογή δεν θα το ξανακάνω στο μέλλον.
    No one told you when to run,
    you missed the starting gun

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παιζουν και τα ΜΜΜ

Αν ειναι να φας 2 ωρες κινηση και να κινδυνευεις κι ολας, παρε τραινο.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Μέλος Το avatar του/της runner
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από IliasBr Προβολή μηνύματος
    ...Εγώ ακολουθώ τον κανόνα να προσπαθώ πάντα να είμαι το πολύ +30km/h πάνω από την ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων και παράλληλα να ανοίγω δρόμο σε άλλες μηχανές που εννοείται πάνε πολύ πιο γρήγορα από εμένα. Όλο αυτό μαζί με το μόνιμο άγχος του να προβλέψεις τι μπορεί να γίνει τι θα σου πεταχτεί, ποιος θα αλλάξει την ώρα που περνάς λωρίδα κτλ σου ανεβάζει τελικά παλμούς και σε κουράζει απίστευτα σε καθημερινή βάση...

+1
    Το να πηγαινεις με 60KM/h ή και παραπάνω διπλα απο αμαξια που ειναι παρατεταγμενα σε στιβες, αυξανει το κινδυνο ατυχηματος, Χθες Κηφισσο ενας συνοδηγος ανοιξε την πορτα του για να βγει και να δει γιατι εχουν κολλησει. Αν δεν ειχε ελεγξει προηγουμενως οτι ερχομουν και δεν προλαβαινε; Δεν ειναι απολαυση αυτη η οδηγηση. Ειναι ανεβασμα παλμων και αγχος που κουραζει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Ο χρόνος είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο από τα πολύτιμα αγαθά. Υπάρχει κόσμος που αναγκάζεται να τον εξαγοράζει για να κάνει πράγματα που του αρέσουν, ακόμη και μια εκδρομή. Συνεπώς, ο καθημερινός χρόνος που χρειάζεται μόνο για τη μετακίνηση στη νέα δουλειά πρέπει να συνυπολογιστεί, όπως και η αύξηση του ρίσκου.
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billy84 Προβολή μηνύματος
    Ο χρόνος είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο από τα πολύτιμα αγαθά. Υπάρχει κόσμος που αναγκάζεται να τον εξαγοράζει για να κάνει πράγματα που του αρέσουν, ακόμη και μια εκδρομή. Συνεπώς, ο καθημερινός χρόνος που χρειάζεται μόνο για τη μετακίνηση στη νέα δουλειά πρέπει να συνυπολογιστεί, όπως και η αύξηση του ρίσκου.
    Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω οτι ο χρόνος είναι τελικά το πολυτιμότερο αγαθό...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω οτι ο χρόνος είναι τελικά το πολυτιμότερο αγαθό...

Πάντα βάζω την υγεία πρώτα αλλά εννοείται καταλαβαίνω απόλυτα τι λες!
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Εχω δουλεψει σε δουλεια 5 λεπτα απο το σπιτι + συνθηκες εργασιας αψογες.Δυστυχως κρατησε μονο 3 μηνες.best time ever

Σε ολες τις αλλες δουλειες ολο κατι εφταιγε.ή θα ημουν 15 km απο τη δουλεια αλλα η δουλεια χαλια...ή 30 κμ μακρυα αλλα η δουλεια οκ.

Το ιδανικο ειναι να εισαι 15κμ και κατω απο τη δουλεια,εστω και με κινηση...Ανθρωπινη ζωη.

Εγω τωρα που ειμαι 30 +30 = 60κμ καθε μερα δυστυχως εχω θεμα.Πρωτον γι αυτο που ειπε ο IliasBr οτι με τοσα χιλιομετρα καθε μερα μετα δε σου κανει ορεξη να βγεις για βολτα.Μικραινει η μερα,μικραινει ο ελευθερος χρονος κτλ....Δηλαδη θυμαμαι ποσα απειρα πραγματα εκανα στην αλλη δουλεια που ημουν μονο 5 λεπτα απο το σπιτι.
    Δευτερον τα εξοδα.Μεγαλη πληγη ειδικα για οσους εχουμε παλιο οχημα που πρεπει να τα αλλαξεις ολα σιγα σιγα.

Το θεμα ομως ειναι πανω απ ολα να πας σε δουλεια που σου αρεσει και να θες να την κανεις.Τι να το κανεις αν εισαι κοντα αλλα πρεπει να πας να δουλεψεις σε χαλια συνθηκες εργασιας,με αγχος,με ζωα προισταμενους κτλ.

Στο θεμα μοτο ακριβως επειδη κανω χιλιομετρα,ειναι ο λογος που ηθελα να οδηγω κατι διασκεδαστικο....60 κμ καθε μερα στη μαπα,τουλαχιστον να κανουμε καμια ταρζανια στο δρομο να γουσταρουμε...οποτε αντι για εξοδα μετακινησης τα εχω βαφτισει εξοδα αναψυχης.

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανικος για Ural στην Κρητη (και οχι μονο)
    από Lioulios στο forum Cruiser, custom, chopper, bobber
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2019, 18:27
  2. links για να μαθουμε τιποτα και εμεις ....
    από idi στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2006, 19:58
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 21:46
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 23:11
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 14:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε