Σελίδα 5 από 13 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 190

Θέμα: Στη διηθηση κουμάντο κάνει ο πρώτος. Οι υπόλοιποι νπνγ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Εγώ νομίζω ότι η πιο ταιριαστή απάντηση είναι το:

Βοηθάτεεεε Χριστιανοιιιιιι!!!!

Και εξηγούμαι, πριν μου κολλήσουν καμιά ταμπέλα ακόμα: Στην οδήγηση, ότι κάνουμε πρέπει να βοηθάει τους άλλους. Οσο βοηθάμε τους άλλους, τόσο και οι άλλοι βοηθάνε εμάς.

Πας με ένα ρυθμό και κάποιος είναι πιο γρήγορος; Αστον να περάσει, βόηθα τον να περάσει. Η βοήθεια που θα κάνεις είναι καλή πρώτα από όλα ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, γιατί αφήνοντάς τον να περάσει, φεύγει από ΕΣΕΝΑ ένας παράγοντας πολυπλοκότητας και πιθανότητας ατυχήματος.

Πας με ένα ρυθμό και είσαι εσύ ο πιο γρήγορος; Βόηθα, ή πέρνα σε μια καθαρή ευκαιρία και εξαφανίσου ή πάρε απόφαση κάτσε πιο πίσω. Το να κολλάς σε απόσταση νετρονίου, δεν βοηθάει κανέναν, και αυξάνει την πολυπλοκότητα και άρα την πιθανότητα ατυχήματος. ΒΟΗΘΑ με το να έχεις υπομονή.

Γενικά, ΒΟΗΘΑΜΕ για να μας ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

ΔΕΝ το παίζουμε γρήγοροι, δεν το παίζουμε τροχονόμοι, δεν το παίζουμε ρυθμιστές, δεν παριστάνουμε τον τιμωρό των δρόμων.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Μέλος Το avatar του/της Vassilis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς! Πόσο πιο γρήγορα σε σχέση με τα αυτοκίνητα πρέπει να πηγαίνουν μερικοί για να είναι ικανοποιημένοι δηλαδή; Από ένα σημείο κι έπειτα είναι και θέμα ασφάλειας. Κάποιος να πεταχτεί ανάμεσα από τα αυτοκίνητα ή κάποιο αυτοκίνητο να αλλάξει απροειδοποίητα λωρίδα, άντε να σταματήσεις έγκαιρα.

Αυτό νομίζω άλλαξε πρόσφατα (1, 2, 3) Εν τω μεταξύ στη Γαλλία πήγαν να κάνουν παράνομη τη διήθηση και αντέδρασαν όλοι (περίεργο για τη Γαλλία ):

Οι διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα: Νέα περίοδος χάριτος για τη διήθηση μοτοσυκλετών στη Γαλλία!

Μετά από ένα νομικό κενό τους προηγούμενους μήνες, σε ό,τι αφορά στην κίνηση των μοτοσυκλετιστών ανάμεσα στα αυτοκίνητα (διήθηση), η πρακτική αυτή επιτρέπεται και πάλι. Έστω και πειραματικά.

(πρέπει να υπάρχει και πιο πρόσφατη είδηση προ μερικών μηνών, κάπου το είχε πάρει το αυτί/μάτι μου, αλλά δε μπορώ να το βρω. μπορεί να κάνω και λάθος).

Γενικώς το θέμα διχάζει:

Διχάζει το ζήτημα της διήθησης μοτοσικλετών στην Ευρώπη

Το Βέλγιο αποφάσισε να συστρατευθεί με τη Γερμανία και από το 2026 απαγορεύει τη διήθηση μοτοσικλετών υπό προϋποθέσεις. Γαλλία και Ισπανία αντιστέκονται.
    Απ ότι έχω καταλάβει σ εμάς θα επιτραπεί όταν είναι σταματημένα στο φανάρι τα αυτοκίνητα να περάσεις να φτάσεις μπροστά. Λογικά αυτό καλύπτει και το αν είναι κολλημένα στην κίνηση. Αν όμως κινούνται έστω και με 5 παραμένει τυπικά παράνομη η διήθηση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Αυτό!

Και από κάποια γραπτά διαπιστώνω ότι όντως υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντίληψη του τι σημαίνει "νιώσε".

Όταν αρχίζω και διαβάζω αριθμούς σε τέτοιες συζητήσεις καταλαβαίνω πως το "νιώσε" έχει πάει περίπατο και μαζί με αυτό ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
    Αν θέλει κάποιος ασφάλεια με όρους αυτοκινήτου ας οδηγήσει και τη μοτοσυκλέτα του με τους κανόνες αυτοκινήτου και ας πάει να στηθεί από πίσω τους και όχι ανάμεσα τους. Αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να πάμε στη δουλειά μας ανθρώπινα (με μοτοσυκλετιστικούς όρους).
    Ο κάγκουρας που σας πιέζει όπως τον περιγράφεται δεν υπάρχει, αυτός που σας πιέζει είμαι εγώ φίλοι μου που πήρα τη μοτοσυκλέτα για να μην μπλοκάρω στη κίνηση με όρους μοτοσυκλέτας (και όχι με όρους αυτοκινήτου ξανά τονίζω). Ο κάγκουρας θα σας γράψει στα μέζεα του θα σας τραβήξει μια καρασφήνα με τέτοιο τρόπο που θα πάθετε ανακοπή, δεν πρόκειται να περιμένει να κάνετε εσείς άκρη, θα σας κάνει άκρη αυτός. Αυτός -ο κάγκουρας- δεν έχει πρόβλημα, εγώ έχω πρόβλημα.
    Για να καταλάβω, το ανθρώπινα είναι να πηγαίνεις τάπα ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα; Για να μην πω νούμερα που σ ενοχλούν τόσο πολύ. Και με φυσιολογική ταχύτητα να πας δεν θα μπλοκάρεις στην κίνηση με όρους μοτοσυκλετας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Με αυτούς που πάνε στη λωρίδα διήθησης με ταχύτητα ίση με τα αυτοκίνητα κολλημένοι δίπλα τους μπορεί να γίνει κάτι;
    Α: το καλυτερο που αυτοι μπορουν να κανουν ειναι να πανε με αμαξι την αλλη φορα.
    B: να κανουν στην ακρη (δεν ειναι δυσκολο)
    Γ: αφου πανε με την ιδια ταχυτητα με τα αμαξια,γιατι δεν πανε στην κανονικη λωριδα πισω απο ενα αμαξι;
    Οταν εμενα Αθηνα (δλδ καμμια 45αρια χρονια)και ανεβαινα Κηφισιας,αν ηταν μπροστα μου κανενας αχρηστος και εμποδιζε να παω λιγο πιο γρηγορα ,του εσπαγα τα αρχ...α με την κορνα.
    Αφου εισαι που εισαι αχρηστος ,κανε ρε τσολι παραπερα να περασω ΕΓΩ που ΔΕΝ φοβαμαι να παω λιγο πιο γρηγορα απο σενα....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Παράλογο είναι και το οτι επειδή πιστεύεις ότι εσύ πας καλα, να καθυστερείς κάποιον που μπορεί πραγματικά να βιάζεται.

Αφήστε τις "παράλογες απαιτήσεις" να τις κρίνουν αυτοι που πρέπει, όχι ο καθένας που "νομίζει" ότι κάνει το σωστό.
    Προφανώς, γι αυτό και μπαίνουν και κάποια νούμερα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντίληψη του τι είναι πάω καλά και τι είναι παω υπερβολικά γρήγορα για τις συνθήκες. Διαφωνείς όμως μ αυτό που έγραψα ότι είναι παράλογο ο "γρήγορος" να απαιτεί να χωθείς σ ένα κενό 5-10 μέτρων ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα για να περάσει;

Κύριοι πάρτε το χαμπάρι, αν τα αυτοκίνητα κινούνται και βρίσκεστε να κινείστε “σύννομοι” με +20 ανάμεσα στα αυτοκίνητα, είστε το ίδιο παράνομοι με αυτόν που βρέθηκε πίσω σας και θέλει να σας προσπεράσει.

Αφήστε λοιπόν τον εγωισμό σας στην άκρη και προσπαθήστε να διευκολύνετε τον πίσω να περάσει γιατι μπορεί όντως να βιάζεται.

Αν αυτό μαζί με την κίνηση στην πιο δεξιά λωρίδα, το έκαναν όλοι (και τα αυτοκίνητα) η κίνηση στους δρόμους θα ήταν πολύ πιο ομαλή.
    Σ αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Δες το πρώτο post του θέματος. Από αυτό ξεκίνησε η κουβεντα και αυτό κατακρίνουμε.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Εγώ νομίζω ότι η πιο ταιριαστή απάντηση είναι το:

Βοηθάτεεεε Χριστιανοιιιιιι!!!!

Και εξηγούμαι, πριν μου κολλήσουν καμιά ταμπέλα ακόμα: Στην οδήγηση, ότι κάνουμε πρέπει να βοηθάει τους άλλους. Οσο βοηθάμε τους άλλους, τόσο και οι άλλοι βοηθάνε εμάς.

Πας με ένα ρυθμό και κάποιος είναι πιο γρήγορος; Αστον να περάσει, βόηθα τον να περάσει. Η βοήθεια που θα κάνεις είναι καλή πρώτα από όλα ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, γιατί αφήνοντάς τον να περάσει, φεύγει από ΕΣΕΝΑ ένας παράγοντας πολυπλοκότητας και πιθανότητας ατυχήματος.

Πας με ένα ρυθμό και είσαι εσύ ο πιο γρήγορος; Βόηθα, ή πέρνα σε μια καθαρή ευκαιρία και εξαφανίσου ή πάρε απόφαση κάτσε πιο πίσω. Το να κολλάς σε απόσταση νετρονίου, δεν βοηθάει κανέναν, και αυξάνει την πολυπλοκότητα και άρα την πιθανότητα ατυχήματος. ΒΟΗΘΑ με το να έχεις υπομονή.

Γενικά, ΒΟΗΘΑΜΕ για να μας ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

ΔΕΝ το παίζουμε γρήγοροι, δεν το παίζουμε τροχονόμοι, δεν το παίζουμε ρυθμιστές, δεν παριστάνουμε τον τιμωρό των δρόμων.
    ΑΥΤΟ

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    Δεν κατάλαβα πότε γιατί οι συγκεκριμένοι δεν "αράζουν" στην άλλη "λωρίδα διηθισης" αλλά είναι πάντα στην "αριστερή". Μιλάω για δρόμους 3πλης (ποτάμι, Κηφισίας, Μεσογείων και λοιπές ομορφιές ).

Δύο μήνες τώρα που "έστρωνα" το 125 της κυρίας μου, εκεί αραζα, ενώ έβλεπα την "αριστερή" να πήζει από κάτι δίκυκλα και τρίκυκλα με νέους, αχαμπαρους, φοβισμενους, αδιάφορους, οικολόγους και ότι άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω..

Ότι είπε ο Γιάννης.. Νιώσ(τ)ε...

διοτι,αν εχεισ προσεξει ,μονο στην αριστερη λωριδα διηθησησ,υπαρχει συνεχομενο κενο για να κανεισ διηθηση
    HOME ALONE

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Α: το καλυτερο που αυτοι μπορουν να κανουν ειναι να πανε με αμαξι την αλλη φορα.
    B: να κανουν στην ακρη (δεν ειναι δυσκολο)
    Γ: αφου πανε με την ιδια ταχυτητα με τα αμαξια,γιατι δεν πανε στην κανονικη λωριδα πισω απο ενα αμαξι;
    Οταν εμενα Αθηνα (δλδ καμμια 45αρια χρονια)και ανεβαινα Κηφισιας,αν ηταν μπροστα μου κανενας αχρηστος και εμποδιζε να παω λιγο πιο γρηγορα ,του εσπαγα τα αρχ...α με την κορνα.
    Αφου εισαι που εισαι αχρηστος ,κανε ρε τσολι παραπερα να περασω ΕΓΩ που ΔΕΝ φοβαμαι να παω λιγο πιο γρηγορα απο σενα....
    για σου ρε ροσι....ετοιμοσ για motogp...
    HOME ALONE

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vassilis Προβολή μηνύματος
    Σ αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Δες το πρώτο post του θέματος. Από αυτό ξεκίνησε η κουβεντα και αυτό κατακρίνουμε.
    Αυτό που κατακρινουμε είναι το παρακάτω με bold

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SNORLAX2 Προβολή μηνύματος
    σας ειδα ολους εσας τουσ "κ@βλογκαζουσ","γρηγορους",που εχετε την απαιτηση,σε μποτιλιαρισμενο κηφισο,η μποτιλιαρισμενη κηφισιας,να εχετε την απαιτηση
    να παμε μαλιοκουβαρα αναμεσα απο τα αυτοκινητα
    ,κ να κορναρετε,κ να μαρσαρετε,για να παω που???

κ μετα αναρωτιεστε/μαστε,γιατι πεφτουμε σαν τισ κατσαριδεσ
    αηντε γιδια
    Και αυτό που ζητάμε είναι να μη το παίζετε τροχονόμοι και υπερασπιστές του ορίου ταχύτητας και του νόμου, αλλά απλώς να αφησετε στην ακρη τους εγωισμούς και να κάνετε άκρη με την πρώτη ευκαιρία.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Συζήτηση περί σωστής οδήγησης με Έλληνα οδηγό.
    Life begins at 45°.

Αυτό που κατακρινουμε είναι το παρακάτω με bold

Και αυτό που ζητάμε είναι να μη το παίζετε τροχονόμοι και υπερασπιστές του ορίου ταχύτητας και του νόμου, αλλά απλώς να αφησετε στην ακρη τους εγωισμούς και να κάνετε άκρη με την πρώτη ευκαιρία.
    Όχι μόνο το bold, και τα υπόλοιπα. Κατα τ' αλλά επαναλαμβανόμαστε γιατί κανείς δεν γράφει ότι δεν κάνει στην άκρη με την πρώτη ευκαιρία.

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Διαβάζω για νούμερα ταχύτητας για την διήθηση. Διαβάζω αν είναι παράνομο και άλλα...

Ρε παίδες, δεν έχει καμία σημασία. Κάνεις διήθηση και πας με την Χ ταχύτητα, αν δεις άλλον απο πίσω σου που έχει πιο γρήγορο ρυθμό, ε κάνε στην άκρη με την 1η ευκαιρία να περάσει. Το γιατί, το εξήγησε εξαιρετικά ο telegonos πιο πάνω. Αφήστε τους εγωισμούς και το αίσθημα του τροχονόμου, δεν χρειάζονται!

Ειδικά, αυτοί, που δημιουργούνε μια τεράστια ουρά απο κολλημένα δίτροχα πίσω τους, τους βλέπεις οτι τσεκάρουν τους καθρέφτες συνεχώς, άρα έχουν γνώση του τι έχουν προκαλέσει, και δεν κάνουν ποτέ στην άκρη, είναι για καρπαζιές! Και ευκαιρία για να αφήσουν τους άλλους να περάσουν, ΠΑΝΤΑ υπάρχει. Μην διαβάζω χαζομάρες. Όπως εύκολα θα βρουν ευκαιρία, για να πάνε τέρμα δεξιά όταν θελήσουν να αλλάξουν δρόμο πχ.

Προσωπικά, όσο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με αυτούς που δεν κάνουν στην άκρη, άλλο τόσο εκτιμώ την κίνηση του να με αφήσουν να περάσω, που πάντα τους κάνω νόημα οτι "ευχαριστώ"

Και μια και που το αναφέραμε...

https://www.youtube.com/watch?v=yVmN...toStreetVideos
    Τελευταία τροποποίηση από Sorath; 29/12/2024 στις 15:02.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nik0s_Dk Προβολή μηνύματος
    Σας βλέπω εκτός του θέματος του νήματος! για να επέλθει η τάξη! και οταν βλέπεται ασπρο ΝC κηφισσό ή κηφισίας να πηγαίνει μαλλιοκούβαρα με εναν ταρζάν απάνω, να κάνετε στην άκρη, βιάζομαι!
    Ρε κιορατά, δεν θα σε πετύχω στον καθρέφτη μου; Θα σε βάλω να σέρνεσαι πίσω μου ωσάν καροτσάκι...

εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Στο καθημερινό Κατεχακη - Κηφισίας και σε συχνό Μεσογείων μια χαρά χώρο έχει και στην "δεξια" διηθιση".

Απλά θεωρώ ότι η αριστερή προσφέρει "χώρο και ασφάλεια " στους χρήστες (μου άρεσε ο όρος και θα τον χρησιμοποιώ). Εκεί πηγαίνουν όλοι, εκεί θα πάω και εγώ και δεν πάει να τιναχτει το σύμπαν. Ψυχολογία οχλου.

Δεν είναι κακό να μην μπορεί κάποιος γενικα ή γιατι δεν εχει την εμπειρια ακομη. Κακό είναι να υπερεκτιμα τις δυνατότητες του βλεποντας τους αλλους, που σε συνδυασμό με τον φοβο, κανει το τελικο αποτελεσμα ανικανοτητας να απογειώνεται.

Διαφωνώ επίσης με τα νούμερα. +20, +30, +50 δεν λέει τίποτα. Δεν αμφισβητώ τις στατιστικές, αλλά δεν λένε πάντα, όλη την αλήθεια.

Σελίδα 5 από 13 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αυθεντικοί Μοτοσυκλετιστές.....όλοι οι υπόλοιποι γτπτσο
    από nktR στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2014, 19:41
  2. Στη φυλακή οι ασυνείδητοι οδηγοί
    από panagiotispapa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 17:55
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2008, 23:15