Σελίδα 5 από 21 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 303

Θέμα: Κρίση στην KTM

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Δεν μου αρέσουν τα ΜπιΕμΒι, δεν μου αρέσει η φιλοσοφία της εταιρίας, δεν μου αρέσουν κατά κανόνα αυτοί που επιλέγουν να τα οδηγούν, αλλά και πάλι, υποτιμητικά να τα αποκαλώ ''μηχανάκια'' λες και είναι κανά 49ρι μοτοποδήλατο με πετάλια, δεν το κάνω.
    Καλά χαλάρωσε λιγάκι, δεν είναι υποτιμητικό να τα αποκαλούμε "μηχανάκια", έτσι το βλέπεις εσύ και αυτή είναι η γνώμη σου.
    Εμεις το βλέπουμε όπως το γληκούλι ανηψάκι που θα το αποκαλέσουμε “κοριτσάκι/αγοράκι/παιδάκι μου”
    Ξεκόλλα επιτέλους και μη μας τα πρήζεις κάθε τόσο.

Εφόσον συμφωνείς ότι είναι άσχημο, αρκούσε μια μπύρα ή ένα "ε καλά γούστα είναι αυτά"

Πάρε μια κερασμένη από εμάς μιας και δε μας καταδέχεσαι να έρθεις να την πιούμε από κοντά, και σκέψου λίγο μήπως γίνεσαι παραπάνω πρηξαρχίδης από όσο πρέπει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Πως να τους το πεις με τρόπο, ότι για λίγα χρόνια, το πιο δυνατό μονοκύλινδρο της αγοράς για χρήση σε δημόσιους δρόμους ήταν το... BMW Scarver.
    Δεν νομίζω να ίσχυει.

50 έβγαζε το BMW, 52 έβγαζε ο LC4 (625), 60+ έβγαζε ο RFS (525), 63 έβγαζε η Husaberg (650) και 52 ο 610 της Husqvarna.
    Oldfarts never die

Παλαιό μέλος
    Μετά το 1090 και 1190 η αισθητική των μεγάλων ον οφ πήγε περίπατο. Όταν αναβάτες που είχαν χρόνια 950 - 990 δεν γουστάρουν καθόλου αισθητικά την νέα γενιά 790-890 έχεις θέμα. Πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα με το ρεζερβουάρ και τους εκκεντροφόρους που οκ δεν έχουν όλες οι μηχανές θέμα αλλά είναι ψυχοφθόρο να ξέρεις ότι υπάρχει περίπτωση να μπλέξεις.

Μετά ολοςο κόσμος ζητούσε ένα 390 χωμάτινο και κυρίως ένα σύγχρονο αντικαταστάτη του 640 adventure που δεν το έβγαλε ποτέ ενώ άνετα θα μπορούσε. Και το 390 το έβγαλε με χαμηλές αναρτήσεις και χυτές ζάντες. Ποια η KTΜ η ready to race.

Το οποίο ready to race το έκλεψε από την Husaberg που την οδήγησε σε κλείσιμο.

Μετά άρχισε να βγάζει συνέχεια καινούργια μοντέλα.

Στα καθαρόαιμα κάθε χρόνο έχει αλλαγές. Σε μερικές χρονιές οι αναρτήσεις ήταν μάπα και ήθελαν οπωσδήποτε αναβάθμιση. Παράλληλα τα exc και exc f είναι τα πιο ακριβά εντούρο της αγοράς.

Τα tpi είχανε σοβαρά θέματα αξιοπιστίας. Για να περιορίσουν αυτά τα προβλήματα έκαναν πιο συχνή τη συντήρηση. Μα ο κόσμος περνει δίχρονο για να μην έχει συχνή συντήρηση. Τουλάχιστον μετά έβγαλαν τα tbi που είναι καλύτερα.

Πολλά φάουλ μαζεμένα κατά τη γνώμη μου. Ακόμα και το φανατικό κοινό της εταιρείας θα το σκεφτεί 2 φορές πριν σκάσει χρήμα για την αγορά πόσο μάλλον την ώρα που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός.

(Λυπάμαι για τον κόσμο που θα χάσει την δουλειά του, τα περάσαμε και εμείς πρόσφατα και ακόμα δεν έχουμε συνέλθει. Είναι πολύ άσχημο αυτό και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με πιο σωστές επιλογές.)

Γενικά πάντως όποιος ρωτάει, "να πάρω ΚΤΜ ή κάτι άλλο", καλό είναι να πάρει κάτι άλλο.

Αν κάποιος περιμένει να πέσουν οι τιμές 30% για να πάρει ΚΤΜ, καλύτερα να πάρει κάτι άλλο.

Αυτός που θέλει να πάρει ΚΤΜ, πάει και το αγοράζει και δεν ρωτάει στα φόρουμ.

Σε άλλα νέα:
    - Δεν είναι πρώτη φόρα που η ΚΤΜ φτάνει στο χείλος της καταστροφής.

- Το "Ready To Race" ήταν το μότο της HUSABERG που οικειοποιήθηκε η ΚΤΜ όταν την εξαγόρασε.
    Η HUSA έβγαζε μηχανάκια αγωνιστικά με "πολιτικό" μανδύα.

- Η ΚΤΜ βγάζει μοτοσυκλέτες, δεν βγάζει πιάνα, αυτοκίνητα, αγροτικό-βιομηχανικό εξοπλισμό, όποτε είναι πολύ πιο εκτεθειμένη.

- Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα στην ευρωπαϊκή βιομηχανία (βλ. γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία) και οι πιο "επιπόλαιοι" θα κινδυνεύσουν πρώτοι.

- Μια εταιρεία με χωμάτινες καταβολές παίζει μπάλα στα μοτο GP και οι BIG 4, μείναν 2 και κοιτάνε από την γαλαρία.

- Στο χώμα συνεχίζει να κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι οπαδός της ΚΤΜ, δεν την συμπαθώ ως εταιρεία, όπως δεν συμπαθώ και την honda και όπως δεν συμπαθώ τις μεγάλες corporations.
    Αυτό όμως δεν έχει καμιά πρακτική ή ουσιώδη χρησιμότητα για κάποιον άλλο.
    Είναι άλλο πράγμα όμως το να εγκρίνεις τις πολιτικές μια εταιρείας και άλλο να αναγνωρίζεις τι έχει προσφέρει σε μοτοσυκλετιστικό επίπεδο.
    Τελευταία τροποποίηση από SeniorCanardo; 10/01/2025 στις 10:30.
    Oldfarts never die

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    και το πιο παράξενο και αστείο είναι πως ναι μεν τρέχει στα gp αλλά πότε δεν το εξαργύρωσε φτιάνοντας ένα σωστό ν4 super sport να βγάλει λεφτάκια.και πριν αρχίσουν καποιοι ότι τα supersport δεν πουλάνε ας δούνε την ντουκατι και την bmw.καλά ασε ν4,μονο που δεν είχε γενικα super sport ηταν παράξενο.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Αυτή η φάση που στο moto υπάρχουν κάθε φορά δυο-τρεις, με ολοκληρωμένο business plan (που σκέφτηκαν το πρωί στη τουαλέτα) για να διασώθουν ή να μεγαλουργήσουν μεγαλοεταιρείες είναι τυπικό παράδειγμα αυτού που λέω:
    " Μπορείς να βγάλεις ένα έλληνα έξω από το καφενείο, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις το καφενείο από μέσα του".

Τζάμπα τα μακροοικονομικά, τζάμπα το μάρκετινγκ, τζάμπα η μηχανολογία, τζάμπα οι νομικές γνώσεις, τζάμπα το design, κάπου σε κάποιο ελληνικό φόρουμ υπάρχει κάποιος που ξέρει καλύτερα.

Για αυτό βουλιάζουν οι εταιρείες, δεν κάνουν recruiting στο moto και δίνουν λεφτά σε άσχετους.
    Oldfarts never die

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Αυτή η φάση που στο moto υπάρχουν κάθε φορά δυο-τρεις, με ολοκληρωμένο business plan (που σκέφτηκαν το πρωί στη τουαλέτα) για να διασώθουν ή να μεγαλουργήσουν μεγαλοεταιρείες είναι τυπικό παράδειγμα αυτού που λέω:
    " Μπορείς να βγάλεις ένα έλληνα έξω από το καφενείο, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις το καφενείο από μέσα του".

Τζάμπα τα μακροοικονομικά, τζάμπα το μάρκετινγκ, τζάμπα η μηχανολογία, τζάμπα οι νομικές γνώσεις, τζάμπα το design, κάπου σε κάποιο ελληνικό φόρουμ υπάρχει κάποιος που ξέρει καλύτερα.

Για αυτό βουλιάζουν οι εταιρείες, δεν κάνουν recruiting στο moto και δίνουν λεφτά σε άσχετους.
    Αδερφέ οι δικές μου εταιρείες είναι σε εξαιρετική κερδοφορία πολλά χρόνια τώρα.
    Η κτμ χρωστάει της μιχαλους για 2η φορά.βρες ποιος έκανε το λάθος.

Υγ.αφου το αναφέρεις μάρκετινγκ έχω σπουδάσει.

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Αδερφέ οι δικές μου εταιρείες είναι σε εξαιρετική κερδοφορία πολλά χρόνια τώρα.
    Η κτμ χρωστάει της μιχαλους για 2η φορά.βρες ποιος έκανε το λάθος.
    ε κάνε τους μια πρόταση ντε μπας και σωθούν!

Κάπου παραπάνω είναι το email του Pierrer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    ε κάνε τους μια πρόταση ντε μπας και σωθούν!

Κάπου παραπάνω είναι το email του Pierrer.
    Ήθελα να γράψω και 2ο υστερόγραφο αλλά δεν πρόλαβα.
    Θα πάθετε πλάκα όταν διαπιστώσετε πόσα στελέχη και golden boys των εταιρειών μοτοσυκλετών δεν έχουν ΚΑΜΙΑ επαφή με το αντικείμενο.
    Παιδιά δεν μπορούμε να κάνουμε καν χαλαρή κουβέντα?
    Εδώ μας ζαλισατε ότι είναι λάθος οι προσφορές αλλά σε κάποιες αγορές το έχουν στην κουλτούρα τους.
    Το ότι μερικοί αποδεχεστε ότι σας λένε δεδομένο να το προσέξετε.
    Χάρη αν θες κάνε εσύ μια πρόταση που δεν χρειάζεται να στείλεις μέιλ.αγαπας τόσο την κτμ που μπορεί να έχεις το προσωπικό τηλέφωνο του πιερερ...

Administrator
    Χάρη αν θες κάνε εσύ μια πρόταση που δεν χρειάζεται να στείλεις μέιλ.αγαπας τόσο την κτμ που μπορεί να έχεις το προσωπικό τηλέφωνο του πιερερ...
    εγω δεν έκανα προτάσεις σε ένα φόρουμ για τη διάσωση ενος κολοσσού διαφημίζοντας ότι είμαι γνώστης γιατί οι δικές μου επιχειρήσεις πανε καλά.

τέλος, δεν αγαπώ καμία ΚΤΜ και καμία μάρκα, απλώς σιχαίνομαι τις περισσότερες γιαπωΡνέζικές.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    εγω δεν έκανα προτάσεις σε ένα φόρουμ για τη διάσωση ενος κολοσσού διαφημίζοντας ότι είμαι γνώστης γιατί οι δικές μου επιχειρήσεις πανε καλά.

τέλος, δεν αγαπώ καμία ΚΤΜ και καμία μάρκα, απλώς σιχαίνομαι τις περισσότερες γιαπωΡνέζικές.
    Στο τελευταίο συμφωνούμε.
    Και δεν έκανα καμία πρόταση απλά μια διαπίστωση.οτι ίσως έβγαζε λεφτακια από αυτό που κάνανε άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.
    Ούτε γνωστής είμαι.αλλα οι εταιρείες μου πάνε περίφημα.

Administrator
    Στο τελευταίο συμφωνούμε.
    Και δεν έκανα καμία πρόταση απλά μια διαπίστωση.οτι ίσως έβγαζε λεφτακια από αυτό που κάνανε άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.
    Ούτε γνωστής είμαι.αλλα οι εταιρείες μου πάνε περίφημα.
    Αφου λοιπόν οι εταιρείες σου πάνε περίφημα που πάει να πει, αν καταλαβαίνω καλά τι θέλεις να πεις, ότι εσύ ξέρεις ενώ αυτοί με τους κολοσσούς, όχι.
    Κάνε τις προτάσεις σου μπας και τους βοηθήσεις.

Επιμένεις,
    Αυτό το ανέφερα προς απάντηση στον σενιορκαναρντο περί καφενείων.
    Όχι λοιπόν δεν έχω προτάσεις για να σωθεί τώρα το ναυάγιο που ονομάζεται κτμ.
    Πιθανολογω πάντως μια εξαργύρωση των αγωνιστικων επιτυχιών θα βοηθούσε τα πράγματα.
    Όπως το περίφημο "win on sunday,sell on Monday".
    Τώρα αν εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω οκ.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Πάντως εγώ, με τα λίγα πράγματα που ξέρω και χωρίς να έχω εταρίες, φαντάζομαι οτι να πουλήσει η ΚΤΜ το stock της με μεγάλες εκπτώσεις, μόνο κακό θα ήταν για αυτή...

1ον, το stock είναι κεφάλαιο, το οποίο όταν ψάχνεις να βρείς επενδυτές, το παρουσιάζεις σαν πλεονέκτημα.
    2ον αν το σπρώξεις με εκπτωση, είναι σα να δηλώνεις δημόσια, οτι τα πράγματα είναι ανεπανόρθωτα και προσπαθείς να μαζέψεις ότι μαζεύεται..
    3ον, άν το κάνεις και τελικά δεν ξεπουλήσεις, κατέστρεψες την εικόνα της εταιρίας και οποιαδήποτε αμφιβολία για το τετελεσμένο της κατάστασής της μπορεί να υπήρχε στο κόσμο καταρρίπτεται, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πουλήσεις μετά ούτε κάλτσες με το όνομα ΚΤΜ.

Αφού ουσιαστικά ψάχνεις επενδυτές, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα που μπορεί να χαλάσει το όνομα της φίρμας.

Σωστά αυτα,
    Αλλά έχεις ένα προϊόν που κάθε 6μηνο απαξιώνεται και μένει πίσω.
    Πόσο δελεαστικο θα είναι σε έναν επενδυτή ένα στοκ το οποίο είναι καταδικασμένο να μείνει απουλητο?
    Και να μπει ο επενδυτής για να πάρει μπρος σίγουρα θα πρέπει να πουλήσει μετά όλα μηχανάκια.και πως θα βγάλεις νέα πιο φρέσκα αν δεν έχεις ξελαφρωσει από τα παλιά?σίγουρα πρέπει να κάνει μια επιθετική πολιτική πωλήσεων.δεν το γλυτώνει αυτό όπως και να έχει.μιλαμε για μια εταιρεία στο χείλος της καταστροφής.δεν υπάρχει εύκολη και ευχάριστη λύση.
    Σίγουρα είναι δύσκολος γρίφος αλλά πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις.

Σελίδα 5 από 21 ΠρώτοΠρώτο 1234567891015 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πέφτουν κεφάλια στην KTM
    από panavour στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 216
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2024, 18:11
  2. KTM EXC 125 για χρήση στην πόλη....
    από Nikos.M στο forum KTM
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2014, 20:21
  3. Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2013, 19:03