Για την απαστράπτουσα οδοντοστοιχία του, μήπως ???Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
ο Lemmy πάντως είναι κατηγορία από μόνος του...:a19: και όποιος τον έχει δει live ξέρει γιατί!!!!!!:
![]()
![]()
![]()
Για την απαστράπτουσα οδοντοστοιχία του, μήπως ???Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
ο Lemmy πάντως είναι κατηγορία από μόνος του...:a19: και όποιος τον έχει δει live ξέρει γιατί!!!!!!:
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Για την τεχνική του στο μπάσσοΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για την απαστράπτουσα οδοντοστοιχία του, μήπως ???
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
You BETA believe...
Για τις ελιές καλαμόν που έχει!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για την απαστράπτουσα οδοντοστοιχία του, μήπως ???
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ωρε γαμωτο γραφεις μεγαλα κατεβατα και εχω δεν εχω το κουραγιο να τα αντιπαραθεσω ολα αυτα.Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
-------------------------------------------------------------------------------
![]()
Καταρχας λεγοντας pop εννοουμε popular music και οχι αυτο που εχει επικρατησει σημερα δλδ Madonna κτλ.
Αρα εμπεριεχει της κατηγοριες που προανεφερα.
Δεν στερω την μουσικη απο τις κοινωνικες της ριζες και προεκτασεις απλα τα βλεπω τα πραγματα πολυ πιο ανοιχτομυαλα οπ'οτι αφηνω να εννοηθει.
Επισης θα σου πω κατι χωρις να θελω να σε προσβαλλω.
Ανεκαθεν δεν συμπαθουσα ατομα τα οποια δηλωνουν ασυμβιβαστοι ροκαδες κτλ κτλ, και που εχουν την ταση να γραφουν τρελλα κατεβατα προσπαθωντας να μας πεισουν οτι η μουσικη ειναι κατι παραπανω απο μια καθημερινη εκφραση που επηρρεαζεται σαφως απο την εποχη στην οποια ζει ο καλλιτεχνης.
Εισαι πολυ ψαγμενος ομως και εισαι και μουσικος, οποτε δεν ανηκεις μαλλον στην παραπανω κατηγορια.
Μαλλον εισαι πλυ παθιασμενος.
θα ηθελα να τα πουμε απο κοντα.
Δεν εχω τις μουσικες γνωσεις σου και τις εμπειριες σου,αλλα ειμαι κιθαριστας και εγω χρονια, και ξερω να ακουω μουσικη, (οτι μουσικη και αν ειναι αυτη, μπορω να σε πεισω οτι υπαρχουν ακομα και στο χιπ-χοπ στοιχεια που θα μπορουσε απο αυτα να διδαχτει πολυτιμα πραγματα ενας ροκ κιθαριστας).
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Εεεεε πέστο ρε Ζώρζ από την αρχή ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
(Μπουκάλι κρασί ξέρεις να ανοίγεις ???)
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Συγνωμη κυριε μηπως αυτη η χολη διπλα στο πεζοδρομιο ειναι δικη σας;Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Εεεεε πέστο ρε Ζώρζ από την αρχή ...!!!
![]()
![]()
![]()
......παλιανθρωπας λεμε.....![]()
-..Not Yet!
και μαλιστα σε χρονο dt. Εχει τον τροπο του να σπαει το λαιμο του μπουκαλιου στα 50 μετρα με 1 και μονο βολιδα! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
![]()
![]()
![]()
βαριόμουνα να γράψω αλλά το πάχυνες φίλε....Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
μπορω να σε πεισω οτι υπαρχουν ακομα και στο χιπ-χοπ στοιχεια που θα μπορουσε απο αυτα να διδαχτει πολυτιμα πραγματα ενας ροκ κιθαριστας).
![]()
![]()
![]()
![]()
όχι και να διδαχθούν οι ροκ κιθαρίστες από τα hip hop
σε λίγο θα μας πεις ότι και οι κιθαριστες των blues έχουν να μάθουν πολλά από τα Τσάμικα (τα οποία φυσικά σαν είδος μουσικής είναι ανώτερο από το hip hop)...
"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
Μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα ακομα και η χιπ-χοπ (τουλαχιστον καποια κομματια που εχω υποψιν μου), ειναι ενα μειγμα blues/rock/funk κοκ.Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
βαριόμουνα να γράψω αλλά το πάχυνες φίλε....![]()
![]()
![]()
όχι και να διδαχθούν οι ροκ κιθαρίστες από τα hip hop
σε λίγο θα μας πεις ότι και οι κιθαριστες των blues έχουν να μάθουν πολλά από τα Τσάμικα (τα οποία φυσικά σαν είδος μουσικής είναι ανώτερο από το hip hop)...
Αυτη ειναι και η φυσικη εξελιξη της pop μουσικης ειτε το θελουμε ειτε οχι.
Και επειδη οι κιθαριστες ειναι οπισθοδρομικη ρατσαενω εχουν ολη την τεχνολογια με το μερος τους, καλο θα ηταν να μαθουν καποτε οτι τα hard cuts και τα εφφε μπορει να αποτελεσουν πολυτιμο εργαλειο για να εκφραστουν ελευθερα παιζοντας ολα τα ειδη της μουσικης και τελικα να καταληξουν που θα τους εκφραζει ελευθερα,....κατι το οποιο δεν θα ειναι ουτε ροκ ουτε το ενα ουτε το αλλο.
Πολυ μεγαλη κουβεντα προτιμω να την κανω με καλη παρεα και συνοδεια μπυριτσας.![]()
Αν αυτα ακουγονται τραγικα θυμηθειτε τι κραξιμο εφαγαν παγκοσμιως μεγαλες μορφε της ροκ του μεταλ κτλ που καποτε αποφασισαν να βαλουν synthia και loopes και αλλα τετοια φλωρικα στα κομματια τους.
Τωρα τους θεωρουμε progressive για την εποχη τους γιατι ιστορικα και μουσικα δικαιωθηκαν αλλα τοτε καποιοι εκαιγαν δισκους.
Ο trooper ας με διαψευσει αλλα κατι τετοιο εγινε και καποτε με τους Maiden.![]()
-..Not Yet!
Καταρχήν κάμποσες διορθώσεις...
Ο Hendrix έβαλε τις βάσεις για τη σύγχρονη ροκ/μπλουζ/μέταλ/ακόμα-και-τζαζ μουσική. Άν ακούσεις τα πάντα, θα ξεχωρίσεις από bootleg που κατακλέψανε οι Godfathers για να κάνουνε χιτάκι (Jimi Hendrix - Peace In Mississippi ... Godfathers - She Gives Me Love), μέχρι διαγώνια κατεβάσματα που θυμίζουνε λεγκάτα νεώτερων όπως ο Satriani -φυσικά εκείνη την εποχή καθώς και πιο πριν υπήρχαν άλλοι πιο γρήγοροι, πιο μελωδικοί, αλλά δεν ήταν Hendrix (που όπως κι άλλοι λαμπροί νέοι της εποχής θα είχαν καλύτερο μέλλον, αν είχαν κάμποσο μέτρο στα ντραγκς).
Οι Iron Maiden, άν ακούσεις τα πάντα, θα παρατηρήσεις ότι το πρώτο δίσκο το παίζουνε σχεδόν όλο σε κάθε live δίσκο (και η εταιρεία φυσικά έβγαζε κάμποσα για να κονομήσει). Πολλά κομμάτια τους τα ακούω ακόμα -το Powerslave όποτε κάτσει για παράδειγμα το ακούω ολόκληρο. Παίζανε αρκετά τεχνικά για την εποχή τους και εξελίξανε αρκετά το είδος -η μουσική ποτέ δεν είναι απλά τεχνικό ή μελωδικό πρόβλημα, θέλει και πάθος και όπως και ο Hendrix έτσι και οι Maiden δώσαν αρκετό. Σαφώς όποιος δεν τους έχει δει ζωντανούς τραβάει τα βυζιά του τώρα...
Το Heavy Metal αν έπρεπε σώνει και καλά να βαφτιστεί από κάποιο γκρούπ αυτό θα ήταν οι Black Sabbath (το album 'Paranoid' επρόκειτο να κυκλοφορήσει με το τίτλο 'War Pigs' αρχικά αλλά κάτω από πίεση το αλλάξανε -θυμίζω ότι βγήκε το 1970 ενώ ήταν σε εξέλιξη ο πόλεμος του Βιετνάμ.
Οι στίχοι τους ήταν δυναμίτες (συχνά ότι ήθελε καταλάβαινε ο καθένας που τους άκουγε βέβαια) αλλά και η μουσική τους δεν παιζότανε. Η μουσική τους ακούγεται φρέσκια ακόμα και σήμερα (δές και τι κάνει ο Iommi στα δικά του album).
Δε θα πω άλλα, μη τυχόν και μου κουραστείτε, 19 χρόνια κιθαρίστας είμαι με τα πρωτα 7 καθημερινή εξάωρη εξάσκηση -έχω γράψει και μέταλ μουσική, και ρέγγε, και αργές αηδίες ακόμα, και άλλα πράγματα (και μερικά τ'ανέβασα δια λόγους κατοχύρωσης και στο διαδύχτιο -ώπα δικέ μου, θα βγάλω τόσα φταλέ που κάθε βράδυ στη Παπαβρύσση θα τα σπάω).
Ακούτε κάνα Frank Gambale, τίποτις Liquid Tension Experiment, και κάνα παλιό Pastorius, να μη σκεβρώνετε λέμε, σας έχουν πήξει στις αηδίες -αποδεδειγμένα όταν ακούς μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση, τα σχετικά κύτταρα μέσα στα αυτιά σου, κυριολεκτικά χορεύουν... εμένα δε γαβγίζουν πάντως.
Zireous, άσε τους LTE και τράβα άκου Spastic Ink ... Ark, IQ, Glass Hammer
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ!Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
conkark δε καταλαβαινω γιατι μπερδευεις τοσο πολυ τα πραγματα.....κατα πρωτον βλεπεις απο το αβαταρ τι μουσικη ακουω αλλα εδω τωρα θα κανω τον δικηγορο του διαβολου!!!!!
για πες μου σε παρακαλω τη διαφορα αναμεσα στο νινι σερνει καραβι και στον...ανατρεπτικο στιχο i wanna be your backdoor man των zeppelin...
για ενημερωσε με για τη φανταστικη κουλτουρα του αρχιεγωιστη morrison....
πες κατι για τη σημερινη σταση των rooling stones η ακομα και αν θες για το περιοδικο που ενω καποτε εκραζε τη συντιριτικη αμερικη εχει πλεων γεινει φερεφωνο.....
η εστω ρε παιδι μου κατι για τον dillan...........
ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ροκαδες,σκυλαδες,rave-αδες.......ολοι μα ΟΛΟΙ πουλιουντε μολις τους σταξεις δοξα,χρημα και γκομενες!!!!!!!!!!!!!!!
Σιγα τη νοοτροποια των ροκαδων η μεταλλαδων που απο κει κρινετε καποιος αν ειναι υπερανω!!!!!!!
ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΕΝΝΟΩ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΙΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΚ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
και σε τελικη αναλυση για να καταληξω το τραγουδι δεν ειναι μονο πολιτικοποιημενο.Ποτε δεν ητανε.ακους μια μελωδια και απο πισω καποιους στιχους πολιτικους η και οχι πολλες φορες.Μπορει να ακους μια ιστορια,ενα παραμυθι,μια προσωπικη αποψη του καλλιτεχνη οτιδηποτε ρε παιδι μου...ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ....ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΗ!!!!!!!!!
φιλικα παντα
![]()
ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΡΟΚ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΕΙΣ! ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΥΦΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙ ΕΝ ΣΥΓΧΙΣΕΙ;
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΡΟΚ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;
ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΙΧΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΝΟΩ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ "ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΧΟ", ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΠΟΥ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ; Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΜΗΝ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ. ΤΟ ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΧΑΒΑΛΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ, ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ: ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ: ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ, ΜΕ ΤΟΝ "ΚΟΥΡΣΑΡΟ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ "ΦΑΝΗ" ΤΩΝ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ, Ή ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ή ΤΩΝ DOORS : INTO THIS WORLD WE'RE BORN, INTO THIS WORLD WE'RE THROWN, LIKE A DOG WITHOUT A BONE...", Ή ΤA ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ PINK FLOYD. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΟΚ ΠΟΥ ΣΕ ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ!
EΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗΣ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΕΤΥΧΕ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΦΟΣΚΥΛΑΔΕΣ Ή -ΟΥΔΕΣ, ΣΑΥΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΤΥΧΕ 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 00%.
Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Δεν ξέρω κατά πόσο βάλλεται η rock το metal κτλ... αφού αν δείς τις εβδομαδιές πωλήσεις σε εφημερίδες
πάντα στις πρώτες θέσεις δεσπόζουν album από group τύπου system of a down , red hot chilli peppers evanesence και iron maiden και πουλάνε τρελά!!! εμπόριο και άγιος ο θεός και σαν τα ζώα θα πάνε όλοι μαζί να δούνε με 60 ευρώ τους iron maiden για 50η φορά live!! σε λίγο θα παίζουν και με αναπηρικά καροτσάκια μαζί με τους scorpions και θα σκάνε τα καπή εκδρομή να τους δούν.. !!!
Τώρα για τα σκυλάδικα τι να πείς ... δεν υπάρχει γιατρειά!!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΟΚΟΣΜΟΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΡΟΚ! ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΡΟΚΑΔΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!!!! Η ΜΕΝΑΓΑΚΗ=ΡΟΚΟΥ, Η ΤΑΤΙΑΝΑ=ΡΟΚΟΥ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ, Η ΣΕΜΙΝΑ, Ο ΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ===ΟΛΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΡΟΚΑΔΕΣ! ΜΑΣ ΤΑΧΟΥΝ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΟΚ1 ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΚΥΛΑ; ΑΜΑΝ ΠΙΑ!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ MY FRIEND. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ'ΒΑΛΕ ΤΗ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ωρε γαμωτο γραφεις μεγαλα κατεβατα και εχω δεν εχω το κουραγιο να τα αντιπαραθεσω ολα αυτα.
![]()
Καταρχας λεγοντας pop εννοουμε popular music και οχι αυτο που εχει επικρατησει σημερα δλδ Madonna κτλ.
Αρα εμπεριεχει της κατηγοριες που προανεφερα.
Δεν στερω την μουσικη απο τις κοινωνικες της ριζες και προεκτασεις απλα τα βλεπω τα πραγματα πολυ πιο ανοιχτομυαλα οπ'οτι αφηνω να εννοηθει.
Επισης θα σου πω κατι χωρις να θελω να σε προσβαλλω.
Ανεκαθεν δεν συμπαθουσα ατομα τα οποια δηλωνουν ασυμβιβαστοι ροκαδες κτλ κτλ, και που εχουν την ταση να γραφουν τρελλα κατεβατα προσπαθωντας να μας πεισουν οτι η μουσικη ειναι κατι παραπανω απο μια καθημερινη εκφραση που επηρρεαζεται σαφως απο την εποχη στην οποια ζει ο καλλιτεχνης.
Εισαι πολυ ψαγμενος ομως και εισαι και μουσικος, οποτε δεν ανηκεις μαλλον στην παραπανω κατηγορια.
Μαλλον εισαι πλυ παθιασμενος.
Δεν εχω τις μουσικες γνωσεις σου και τις εμπειριες σου,αλλα ειμαι κιθαριστας και εγω χρονια, και ξερω να ακουω μουσικη, (οτι μουσικη και αν ειναι αυτη, μπορω να σε πεισω οτι υπαρχουν ακομα και στο χιπ-χοπ στοιχεια που θα μπορουσε απο αυτα να διδαχτει πολυτιμα πραγματα ενας ροκ κιθαριστας).
![]()
ΠΟΠ ΚΑΙ POPULAR ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ "ΠΙΑΝΕΙ" ΣΤΙΣ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΑΖΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΠ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΠ ΣΤΥΛ ΒΑΝΔΗ, ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, ΒΙΣΣΥ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ. ΑΠΛΑ.
---ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΡΟΚΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΑΥΛΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΊ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΕΣ;
ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΠ-ΧΟΠ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΑΛΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑΣ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΝΑΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΑΙΕΥΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΠΑΘΑΣ ΤΩΝ SOCRATES, ΕΠΑΙΖΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΑΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΔΙΚΟΣ ΚΛΠ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
---ΣΕ ΠΑΩ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
--ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΠΧ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΕΑΡ.
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Καταρχήν κάμποσες διορθώσεις...
Ο Hendrix έβαλε τις βάσεις για τη σύγχρονη ροκ/μπλουζ/μέταλ/ακόμα-και-τζαζ μουσική. Άν ακούσεις τα πάντα, θα ξεχωρίσεις από bootleg που κατακλέψανε οι Godfathers για να κάνουνε χιτάκι (Jimi Hendrix - Peace In Mississippi ... Godfathers - She Gives Me Love), μέχρι διαγώνια κατεβάσματα που θυμίζουνε λεγκάτα νεώτερων όπως ο Satriani -φυσικά εκείνη την εποχή καθώς και πιο πριν υπήρχαν άλλοι πιο γρήγοροι, πιο μελωδικοί, αλλά δεν ήταν Hendrix (που όπως κι άλλοι λαμπροί νέοι της εποχής θα είχαν καλύτερο μέλλον, αν είχαν κάμποσο μέτρο στα ντραγκς).
Οι Iron Maiden, άν ακούσεις τα πάντα, θα παρατηρήσεις ότι το πρώτο δίσκο το παίζουνε σχεδόν όλο σε κάθε live δίσκο (και η εταιρεία φυσικά έβγαζε κάμποσα για να κονομήσει). Πολλά κομμάτια τους τα ακούω ακόμα -το Powerslave όποτε κάτσει για παράδειγμα το ακούω ολόκληρο. Παίζανε αρκετά τεχνικά για την εποχή τους και εξελίξανε αρκετά το είδος -η μουσική ποτέ δεν είναι απλά τεχνικό ή μελωδικό πρόβλημα, θέλει και πάθος και όπως και ο Hendrix έτσι και οι Maiden δώσαν αρκετό. Σαφώς όποιος δεν τους έχει δει ζωντανούς τραβάει τα βυζιά του τώρα...
Το Heavy Metal αν έπρεπε σώνει και καλά να βαφτιστεί από κάποιο γκρούπ αυτό θα ήταν οι Black Sabbath (το album 'Paranoid' επρόκειτο να κυκλοφορήσει με το τίτλο 'War Pigs' αρχικά αλλά κάτω από πίεση το αλλάξανε -θυμίζω ότι βγήκε το 1970 ενώ ήταν σε εξέλιξη ο πόλεμος του Βιετνάμ.
Οι στίχοι τους ήταν δυναμίτες (συχνά ότι ήθελε καταλάβαινε ο καθένας που τους άκουγε βέβαια) αλλά και η μουσική τους δεν παιζότανε. Η μουσική τους ακούγεται φρέσκια ακόμα και σήμερα (δές και τι κάνει ο Iommi στα δικά του album).
Δε θα πω άλλα, μη τυχόν και μου κουραστείτε, 19 χρόνια κιθαρίστας είμαι με τα πρωτα 7 καθημερινή εξάωρη εξάσκηση -έχω γράψει και μέταλ μουσική, και ρέγγε, και αργές αηδίες ακόμα, και άλλα πράγματα (και μερικά τ'ανέβασα δια λόγους κατοχύρωσης και στο διαδύχτιο -ώπα δικέ μου, θα βγάλω τόσα φταλέ που κάθε βράδυ στη Παπαβρύσση θα τα σπάω).
Ακούτε κάνα Frank Gambale, τίποτις Liquid Tension Experiment, και κάνα παλιό Pastorius, να μη σκεβρώνετε λέμε, σας έχουν πήξει στις αηδίες -αποδεδειγμένα όταν ακούς μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση, τα σχετικά κύτταρα μέσα στα αυτιά σου, κυριολεκτικά χορεύουν... εμένα δε γαβγίζουν πάντως.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΙΘΑΡΑΣ![]()
![]()
![]()