Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 92

Θέμα: Το Δίκιο βασιλεύει ή το Άδικο;

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Honest John
    Όταν οι πόροι της γης χρησιμοποιούνται με σύνεση.. δεν υπάρχει κίνδυνος για τίποτα. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει πολύ μεγαλύτερους εχθρούς απο τη φωτιά μαγειρέματος. Σε κάθε περίπτωση έχει δίκιο ο κακομοίρης εφόσον λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Νομίζω πως τα περι Χριστού και θρησκειών οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερο αδιέξοδο απο τα υπόλοιπα φιλοσοφικά θέματα.

Συμφωνώ με το πρώτο σου σχόλιο, επειδή ΕΤΣΙ είναι.
    Στο δεύτερο όμως γενικοποιείς αυθαίρετα, και αποφεύγεις να δώσεις απάντηση στο συγκεκριμένο που ετέθη: "Ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα στον συνάνθρωπο που δεν έχει". Μ' αυτό συμφωνείς, ότι δηλαδή, δι' αυτού του τρόπου, όλα θα ήταν καλύτερα, ή όχι; Γιατί εγώ προσωπικά, επ' αυτού δε βλέπω κανένα αδιέξοδο...
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lyk0s

Re: Re: Re: Το Δίκιο βασιλεύει ή το Άδικο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
    αν το βρεις, πές το μας να το μάθουμε
    Το αδικο βασιλευει με τη βοηθεια του δικαιου.

τώρα τι θα κερδίσεις, θα το μάθεις εκ των υστέρων
    Λοιπον,τι κερδισα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
    Συμφωνώ με το πρώτο σου σχόλιο, επειδή ΕΤΣΙ είναι.
    Στο δεύτερο όμως γενικοποιείς αυθαίρετα, και αποφεύγεις να δώσεις απάντηση στο συγκεκριμένο που ετέθη: "Ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα στον συνάνθρωπο που δεν έχει". Μ' αυτό συμφωνείς, ότι δηλαδή, δι' αυτού του τρόπου, όλα θα ήταν καλύτερα, ή όχι; Γιατί εγώ προσωπικά, επ' αυτού δε βλέπω κανένα αδιέξοδο...
    Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι αν αρχίσουμε αν μιλάμε για το Χριστό και τη θρησκεία, δεν θα τελειώναμε ποτέ και αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Χριστού σαν υιο του Θεού και στην ύπαρξη ανώτατης οντότητας γενικότερα. Άσε καλύτερα γιατί θα ξεφύγουμε απο το θέμα.
    Όσον αφορά αυτά που ενδεχομένως δίδασκε ο Χριστός. "Ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα σε αυτόν που δεν έχει". Εξαρτάται πώς το παίρνεις αυτό. Για παράδειγμα, εγώ που ξεπατώνομαι στη δουλειά και έχω 2 μηχανές, να δώσω τη μία στο ρεμάλι που έχει επιλέξει να μην κάνει τίποτα στη ζωή του; Ή κάτι πιο απλό και γενικό... να έχω κουραστεί στη ζωή μου για να έχω αυτά που έχω και να "πρέπει" να δώσω τα μισά σε κάποιον που κατ'επιλογήν δεν κουράστηκε όσο εγώ;
    Αν το πάρουμε αλλιώς το νόημα, δηλαδή να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας που πραγματικά έχει ανάγκη.. ναι σε αυτό συμφωνώ (αν αξίζει να τον βοηθήσουμε).
    From a Battle I've come..
    to a Battle I ride..

Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι αν αρχίσουμε αν μιλάμε για το Χριστό και τη θρησκεία, δεν θα τελειώναμε ποτέ και αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Χριστού σαν υιο του Θεού και στην ύπαρξη ανώτατης οντότητας γενικότερα. Άσε καλύτερα γιατί θα ξεφύγουμε απο το θέμα.
    Όσον αφορά αυτά που ενδεχομένως δίδασκε ο Χριστός. "Ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα σε αυτόν που δεν έχει". Εξαρτάται πώς το παίρνεις αυτό. Για παράδειγμα, εγώ που ξεπατώνομαι στη δουλειά και έχω 2 μηχανές, να δώσω τη μία στο ρεμάλι που έχει επιλέξει να μην κάνει τίποτα στη ζωή του; Ή κάτι πιο απλό και γενικό... να έχω κουραστεί στη ζωή μου για να έχω αυτά που έχω και να "πρέπει" να δώσω τα μισά σε κάποιον που κατ'επιλογήν δεν κουράστηκε όσο εγώ;
    Αν το πάρουμε αλλιώς το νόημα, δηλαδή να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας που πραγματικά έχει ανάγκη.. ναι σε αυτό συμφωνώ (αν αξίζει να τον βοηθήσουμε).

Αυτό ήταν το θέμα μας! Γιατί δυσκολεύτηκες να συμφωνήσεις; Αν και μπαίνουν πολλά αν θες να μιλήσουμε ΓΙΑΤΙ κάποιος σήμερα έχει δουλειά και άλλος δεν έχει. Το αν κάποιος σήμερα δεν έχει δουλειά, είναι μείζον κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα, και δεν παραπέμπει "και καλά", στην οκνηρία ή στην νωχέλεια. Υπάρχουν και οι τυχεροι στη ζωή και οι άτυχοι. Διότι γενικά δουλειές δεν υπάρχουν σήμερα, και ιδιαίτερα για πτυχιούχους. Αν θέλουμε τώρα να κάνουμε χειρωνακτικές εργασίες ενώ είμαστε πτυχιούχοι άνεργοι, κι εδώ πρέπει να εξετάσουμε το πόσο αντέχει ο κάθε οργανισμός, ο οποίος είναι διαφορετικός απ'τον άλλον. Εδώ ταξιτζής να θές να γίνεις, σου ζητάνε προϋπηρεσία. Ή το αν έχει κάποιος μπαμπά με εργοστάσιο ή επιχείρηση ή τα μέσα για να βρει δουλειά στο παιδί του. Άρα στη συζήτηση αυτή μπαίνουν πολλοί παράμετροι. Γιαυτό γενικά, αν ο πλούτος που ήδη υπάρχει, είχε μια δικαιότερη κατανομή, η κοινωνία θα δούλευε σα λαδωμένη αλυσίδα μοτο. Αν γιόκ δουλειά, άνεργοι, άποροι κλπ= μή αγοραστική δύναμη=κλείσιμο σιγά-σιγά η βιομηχανία=φαλλίρισαν επιχειρήσεις=βούλιαξε το πλοίο Ελλάδα. Πάπαλα! Άρα ο Χριστός δεν είχε δίκιο; Και πού είχε άδικο; Στο "αγαπάτε αλλήλους"; Στο "αγάπα τον πλησίον σου"; Στο "ειρήνη υμίν"; Στο "ου κλέψεις"; Στο "ου ψευδομαρτυρήσεις"; Στο "ου μοιχεύσεις";Στο "τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου"; Sorry, my friend, μα δεν μπορώ ν'αφορίσω τον Χριστό που είπε αλήθειες, επειδή είναι στη μόδα μιας μεταλλαγμένης κοινωνίας, ν'αφορίζουμε την κάθε διαχρονική αξία συλλήβδην. Και προσοχή: Μιλώ για την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, απλά. Δεν κάνω σύγχιση της διδασκαλίας με τις εκκλησίες, ούτε με τους πορνόγερους που παριστάνουν τους ιερείς. Και ούτε έθιξα θέμα αν ο Χριστός είναι Θεός. Εξάλλου, ο Χριστός δεν υποχρέωσε κανέναν να τον πιστέψει:"Όστις βούλεται οπίσω μου ελθείν", είπε.

ΥΓ. Δεν είμαι θρησκόληπτος, ούτε θρησκειολάγνος, ούτε μισαλλόδοξος. Απλά σέβομαι το αληθινό, και τάσσομαι υπέρ της αποκατάστασης του δικαίου.

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από lyk0s
    -----------------------------------------------------

:
    Ωραία απάντηση κύριε Λύκε! "Το αδικο βασιλευει με τη βοηθεια του δικαιου", δηλαδή του "νόμου". Είσαι ωραίος.

Λοιπον,τι κερδισα;
    Οσο γιαυτό που φαντάζεσαι ξέχνα το: Δεσμός γαρ η ιδιοκτήτης του θρεντακίου...:a07: ...

Παλαιό μέλος
    Αν μου βρείτε αντικειμενικό συμφέρoν
    Η αισιοδοξία για τη ζωή.

Αυτό ήταν το θέμα μας! Γιατί δυσκολεύτηκες να συμφωνήσεις; Αν και μπαίνουν πολλά αν θες να μιλήσουμε ΓΙΑΤΙ κάποιος σήμερα έχει δουλειά και άλλος δεν έχει. Το αν κάποιος σήμερα δεν έχει δουλειά, είναι μείζον κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα, και δεν παραπέμπει "και καλά", στην οκνηρία ή στην νωχέλεια. Υπάρχουν και οι τυχεροι στη ζωή και οι άτυχοι. Διότι γενικά δουλειές δεν υπάρχουν σήμερα, και ιδιαίτερα για πτυχιούχους. Αν θέλουμε τώρα να κάνουμε χειρωνακτικές εργασίες ενώ είμαστε πτυχιούχοι άνεργοι, κι εδώ πρέπει να εξετάσουμε το πόσο αντέχει ο κάθε οργανισμός, ο οποίος είναι διαφορετικός απ'τον άλλον. Εδώ ταξιτζής να θές να γίνεις, σου ζητάνε προϋπηρεσία. Ή το αν έχει κάποιος μπαμπά με εργοστάσιο ή επιχείρηση ή τα μέσα για να βρει δουλειά στο παιδί του. Άρα στη συζήτηση αυτή μπαίνουν πολλοί παράμετροι. Γιαυτό γενικά, αν ο πλούτος που ήδη υπάρχει, είχε μια δικαιότερη κατανομή, η κοινωνία θα δούλευε σα λαδωμένη αλυσίδα μοτο. Αν γιόκ δουλειά, άνεργοι, άποροι κλπ= μή αγοραστική δύναμη=κλείσιμο σιγά-σιγά η βιομηχανία=φαλλίρισαν επιχειρήσεις=βούλιαξε το πλοίο Ελλάδα. Πάπαλα! Άρα ο Χριστός δεν είχε δίκιο; Και πού είχε άδικο; Στο "αγαπάτε αλλήλους"; Στο "αγάπα τον πλησίον σου"; Στο "ειρήνη υμίν"; Στο "ου κλέψεις"; Στο "ου ψευδομαρτυρήσεις"; Στο "ου μοιχεύσεις";Στο "τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου"; Sorry, my friend, μα δεν μπορώ ν'αφορίσω τον Χριστό που είπε αλήθειες, επειδή είναι στη μόδα μιας μεταλλαγμένης κοινωνίας, ν'αφορίζουμε την κάθε διαχρονική αξία συλλήβδην. Και προσοχή: Μιλώ για την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, απλά. Δεν κάνω σύγχιση της διδασκαλίας με τις εκκλησίες, ούτε με τους πορνόγερους που παριστάνουν τους ιερείς. Και ούτε έθιξα θέμα αν ο Χριστός είναι Θεός. Εξάλλου, ο Χριστός δεν υποχρέωσε κανέναν να τον πιστέψει:"Όστις βούλεται οπίσω μου ελθείν", είπε.

ΥΓ. Δεν είμαι θρησκόληπτος, ούτε θρησκειολάγνος, ούτε μισαλλόδοξος. Απλά σέβομαι το αληθινό, και τάσσομαι υπέρ της αποκατάστασης του δικαίου.
    Φίλε conkark. Δεν δυσκολεύτηκα να συμφωνήσω πουθενά, απλά απέφυγα να ανοίξω συζήτηση για το Χριστό. Απο ότι φαίνεται όμως έκανα λάθος και παρεξήγησα αυτό που αρχικά ήθελες να πεις και sorry. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό.
    Τώρα όπως είπες και εσύ, όσο και να προσπαθεί κάποιος και να θέλει να δουλέψει.. υπάρχουν οι τυχεροί και οι άτυχοι. Ίσως να ήταν ωραία αν μπορούσε όπως είπες να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ο πλούτος (αν αυτό δεν προκαλούσε άλλου είδους διαταραχές) αλλά μάλλον είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Life is life στην τελική...

ps καλημέρα και καλό μήνα! πάει το καλοκαιράκι...
    From a Battle I've come..
    to a Battle I ride..

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus

Re: Re: Re: Re: Το Δίκιο βασιλεύει ή το Άδικο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από lyk0s

Λοιπον,τι κερδισα;

μια μπύρα, αλλά είμαι 300 χλμ μακρυά επομένως στην χρωστάω
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...
    ...life is life out there...

nimbus

Αρχικά δημιουργήθηκε από lyk0s
    -----------------------------------------------------

το άδικο, δεν χρειάζεται την βοήθεια του δίκαιου για να βασιλέψει Αυτό που υπερτερεί, είναι η προπαγάνδα και το "παιχνίδι" που κατέχουν οι λίγοι, για να κινούν τα νήματα των πολλών:wacko: Τώρα ποιός είναι τι, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο Ίσως και του πιό ανύποπτου
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...

nimbus

Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
    Η αισιοδοξία για τη ζωή.

αυτό δεν είναι συμφέρον
    Η αισιοδοξία, είναι συστατικό που παράγει και κεντάει ο ψυχισμός του κάθε υγιεί οργανισμού, προκειμένου να χτίσει τις ελπίδες, τα όνειρα και τους στόχους του
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...

nimbus

αυτό δεν είναι συμφέρον
    Η αισιοδοξία, είναι συστατικό που παράγει και κεντάει ο ψυχισμός του κάθε υγιεί οργανισμού, προκειμένου να χτίσει τις ελπίδες, τα όνειρα και τους στόχους του

...και η πολιτική πραγματικότητα τα γκρεμίζει...εκτός αν εθελοτυφλεί κάποιος, ή στρουθοκαμηλίζει, ή είναι απροβλημάτιστος, γόνος μεγιστάνα του πλούτου...διαφορετικά ο υγιής οργανισμός που είναι ευσυνείδητος και ενσυνείδητος, τί όνειρα μπορεί να κάνει και από πού ν'αντλήσει αισιοδοξία; Απ' τη φτώχεια, την ακρίβεια της καθημερινότητας, την εθνική προδοσία, το άνεργο μέλλον, την μη ύπαρξη ανιδιοτελής αγάπης, τα διαζύγια, τα παιδιά χωρισμένων γονιών, στους γάμους από έρωτα χωρίς σοβαρά κοινά, τη φιλία-μαϊμού, (στη "δύσκολη" φαίνεται), τη πολιτιστική παρακμή, τα χαλκευμένα μμε, τη διαιώνιση του δικομματισμού-λαμόγιο; Πώς μπορεί ένας ευαίσθητος κοινωνικά πολίτης να είναι αισιόδοξος, μέσα σ'αυτό το φόντο του μαύρου και του γκρίζου; Να αδιαφορεί για όλα αυτά; Αρα μιλάμε για αδιάφορο πολίτη, που ο φιλοτομαρισμός του αποδεικνύει το ποιόν του ψυχισμού του. εφόσον δεν αισθάνεται να συμμεριστεί το πρόβλημα γύρω του. Αισιοδοξία μπορεί να υπάρξει μόνο αν η πιο πάνω κατάσταση ανατραπεί με κατεύθυνση το καλό και αγαθό, όπως έλεγε και ο προ-παππούς μας ο Σωκράτης. Και οι ανατροπές χρειάζονται πολίτες ενεργούς, και όχι αδιάφορους κοινωνικά.
    -Να με συμπαθάτε αλλά αυτά είναι που πιστεύω, και τα στήριξα στα πιο πάνω επιχειρήματα, τα οποία είναι εν ισχεί.

Φίλε conkark. Δεν δυσκολεύτηκα να συμφωνήσω πουθενά, απλά απέφυγα να ανοίξω συζήτηση για το Χριστό. Απο ότι φαίνεται όμως έκανα λάθος και παρεξήγησα αυτό που αρχικά ήθελες να πεις και sorry. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό.
    Τώρα όπως είπες και εσύ, όσο και να προσπαθεί κάποιος και να θέλει να δουλέψει.. υπάρχουν οι τυχεροί και οι άτυχοι. Ίσως να ήταν ωραία αν μπορούσε όπως είπες να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ο πλούτος (αν αυτό δεν προκαλούσε άλλου είδους διαταραχές) αλλά μάλλον είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Life is life στην τελική...

ps καλημέρα και καλό μήνα! πάει το καλοκαιράκι...

Ν α είσαι πάντοτε καλά φίλε

Re: My friend, TAI:

Θεωρείς "αδικία", αν ο κάθε Βαρδινογιάννης, παραχωρήσει ένα μικροποσό, για να μπορέσουν κάποιοι άνεργοι, άστεγοι και άποροι να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν, όταν μάλιστα, ο κάθε Βαρδινογιάννης , και ο κάθε Κοντομηνάς, είναι ύποπτου πλουτισμού, και ούτως ή άλλως, από μας τα έχουν πάρει; Πιστεύω ότι το εγχείρημα θα ήταν ΚΑΙ ηθικό, αλλά ΚΑΙ δίκαιο.
    Δηλαδή ποιό θα ήταν δίκαιο για σένα; Να πλουτίζουν οι κάθε Κοντομηνάδες-διαπλεκόμενοι με τους πολιτικάντηδες, επειδή τους "έφεξε" η μοίρα, ενώ όλοι εμείς που δεν τύχαμε της "ευκαιρίας" αυτής, να κάνουμε ζογκλερισμούς για να ζήσουμε;
    Εκτός αν πιστεύεις ότι υπάρχει το απόλυτο: Και ο σκύλος χορτάτος, και η πίττα ολόκληρη! Το να καταπολεμηθεί η κοινωνική ανισότητα και η αδικία, αυτό είναι το δίκαιο και το ζητούμενο. Αυτό δίδαξε και ο Χριστός, αν θέλεις: "Ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα στον συνάνθρωπο που δεν έχει. Ή μήπως θεωρείς ότι ο Χριστός δεν ήξερε από δίκηο; Τα υπόλοιπα, είναι φιλοσοφικά θέματα που οδηγούν στο αδιέξοδο. Τώρα, αν οι Κοντομηνάδες δεν το θεωρούν "δίκαιο", πρόβλημά τους. Όσο για την πολιτική βούληση, αφορά σε κόμματα που δίνουν έμφαση στη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία,(υπάρχουν εκτός βουλής), και σε λαούς ώριμους και έχοντες παιδεία, για να τους δώσουν το έρεισμα.
    Αυτά για την ώρα, my friend.

Από την μεριά του θα το δεί άδικο.

Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε ότι από την μεριά του καθ’ενός υπάρχει δίκιο-συμφέρον.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
    Λοιπόν

υγ1 σκεφτείτε πόσο κακό έχει κάνει ο disney, στην ανθρωπότητα που έχει διαβάσει τα κόμικς του και έχει δει τις ταινίες του-όλοι μα όλοι οι χαρακτήρες του είναι απαράδεκτοι
    υγ2 ήθελα να κάνω Δώρο τους Αισώπου Μύθους
    σας πληροφορώ ότι ήταν πολύ δύσκολο να τους βρω και ότι οι εκδόσεις είναι ελάχιστες- γιατί άραγε?
    (ακόμα και στο δια-δίκτυο, η αναζήτηση δίνει εξαιρετικά λίγα και ελλιπή στοιχεία)
    Προσοχή στα παραμύθια που δίνεται και διαβάζουν τα παιδιά σας
    Βλάπτουν Σοβαρά την Ψυχική Υγεία
    τους:wacko:

+1000
    Η χιονάτη αφού την περιποιήθηκαν οι 7 νάνοι τους έφτυσε στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε
    Η ιστορία της σταχτομπούτας, μας διδάσκει την καταπίεση της μητριάς, την κακία των αδελφών, και την μαλακία της ηρωίδας, η οποία πηδιέται με τον πρίγκιπα για να γλυτώσει. Η πουτανιά για την καλοπέραση.
    Η κοκκινοσκουφίτσα , το πώς διώχνουμε την γιαγιά στην άκρη του δάσους (μακριά από μας τα γηρατειά), πώς προστατεύουμε τα μικρά παιδιά στέλνοντάς τα στο δάσος μόνα τους, και πόσο κακά είναι τα ζώα και ιδιαίτερα ό λύκος.(Τελικά ο ξυλουργός αφού σκότωσε τον λύκο την πήδηξε την κοκκινοσκουφίτσα ή ήταν γκέι?)
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΔEN EINAI MONO O DISNEY

Αισιοδοξία είναι η πίστη ότι άμα το παλέψω κάτι θα αλλάξει. Απαισιοδοξία είναι η πεποίθηση ότι όσο και να αγωνιστώ δεν θα καλυτερέψει τίποτα. Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης τι οφείλει να είναι?

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι λεει το κάθε ζώδιο μετά το sex...
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2005, 08:14
  2. Rez, βγάλε το τηλ μου απο το sig σου.
    από gtsiros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2005, 11:37
  3. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2005, 11:42
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2004, 11:18
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2003, 11:35

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε