Επειδή έχουμε κάτσει στους 3 μήνες και μόνο, σου θυμίζω ότι παντού το ίδιο ωράριο ισχύει. Αν δεν κάνω λάθος μόνο στην Ιαπωνία οι μαθητές έχουν 1 μήνα διακοπές. Αφου το αντικείμενο της εργασίας τους δεν αντέχει τι να κάνουμε? Να κάθονται οι μαθητές 11 μήνες και 8 ώρες στα θρανία για να μην πληρώνονται τσάμπα?Αρχικά δημιουργήθηκε από niewbe
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο θέμα προοπτικής. Υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε κάποιον εκπαιδευτικό να φύγει από το δημόσιο; Αν θέλει ΤΑ χρήματα που παίρνουν οι ιδιωτικοί μπορεί να έρθει στον ίδιο αγώνα που κάνουν και εκείνοι. Ας γίνει ο μέγας και τρανός που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στον σωρό και που θα τον ζητάνε όλα τα ιδιωτικά σχολεία. Ας γίνει η σημαία του ιδιωτικού και η διαφήμηση του. Ας βγάλει βιβλία που θα μείνουν στο χρόνο και θα τα διαβάζουν τα εγγόνια μας.
Αλλά και εσύ καταλαβαίνεις ότι είναι προτιμότερο να τελειώσεις το ωράριο σου στις 2 να πας σπιτάκι σου να κοιμηθείς , να επισκευτείς το γυμναστήριο μετά για να σκαλίσεις εκείνους τους κοιλιακούς που θα δείχνεις ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ το καλοκαίρι στις διακοπές που θα κάνεις, και καταιδρωμένος από τη δύσκολη ημέρα, το απόγευμα να πας για ένα καφέ στο Θησείο. Μετά αν θελήσεις οερισσότερα χρήματα τι θα κάνεις; θα πας να τα βρεις; ΟΟΟΟχι Απλά δεν θα πας το πρωί στη δουλειά και εκείνα θέλοντας και μη θα έρθουν. Ο πιο ξεκούραστος τρόπος αύξησης. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ. Μη δουλεύοντας θα πάρω λεφτά. Δεν σου ακούγεται λίγο παράξενο σαν ιδιωτικός υπάλληλος;
Αφού κακά τα ψέματα αν μπορούσαμε, όλοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ήμασταν.
Αυτά τα παιδιά που λες με τις σπουδές τα έχω γνωρίσει και εγώ. Κάνανε παρέα με κάποια άλλα που περάσανε πολλά χρόνια που γυρίσανε από τις Αμερικές και τις Αγγλίες και ο μισθός ακόμα δυστυχώς δεν έχει αλλάζει. Γιατί δεν αλλάζει; Γιατί τη στιγμή που θα διεκδικίσεις κάτι ξέροντας ότι στο HR περιμένει μια στίβα βιογραφικά έχεις υπογράψει και 0% άυξηση για την επομενη 5ετία.
"Αν θέλεις. Αν δεν θέλεις από δω παν κι οι άλλοι".
Για να φτάσεις σε σημείο που θα σε διεκδικεί ο άλλος και θα σκοτώνεται για την παρτη σου και θα σου δώσει τα λεφτά που αξείζεις, θα σου έχει γίνει η ... ΝΑ. Συγνώμη για την έκφραση αλλά ήταν η μοναδική που μου ερχόταν στο μυαλό.
Αλίμονο αν θα έπρεπε ο καθένας μας να γράψει ιστορία στον κλάδο του, για να ζεί με μισθό αξιοπρέπειας.
Στα ιδιωτικά δλδ, νομίζεις ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες? Σκατά είναι. Τους ίδιους μισθούς δίνουν, + το ότι πρέπει να εκτελούν, εργασίες γραμματείας, φροντιστηρίου, φύλαξης κλπ χωρίς να πληρώνονται.
Sorry, αλλά προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος, στα νέα ήθη που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους με την δικαιολογία της παγκοσμιοποίησης (εκ-καπιταλισμού πιο σωστά). Το Λουδοβίκιο επιχείρημα, έτσι είναι επειδή έτσι το λέω με σαλτάρει, ως άνθρωπο.
Λυπάμαι πραγματικά που η ανάγκη βελτίωσης της ¨ποιότητας¨ζωής μας, μας έχει νεκρώσει από τα δίκαια αιτήματα των συνανθρώπων μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους δασκάλους, που θεωρητικά πρεπει να εκπαιδεύσουν τα παιδιά μας, αλλά στους συνανθρώπους μας που πρέπει να ζήσουν μια οικογένεια με 1.000 ή 1.300?. Για τους συνταξιούχους που πέρνουν 600? και αν δεν έχουν παιδιά, να τσοντάρουν, πρέπει να πηγαίνουν να μαζεύουν τα πεταμένα απ΄τις λαϊκές.
Η απάντηση, ας πρόσεχες τι δουλειά διάλεξες, δεν είναι απάντηση.
Resistman+crs-k![]()