Τρέχα γιατί μπορεί κανένας να έφυγε τώρα από τη δουλειά του και να το εφαρμόσει!Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ουπς !!!![]()
Τυπογραφικο ΛΑΘΟΣ !!!![]()
Μια ΚΑΤΩ !!! Μια ΚΑΤΩ !!!![]()
Τρεχω να το διορθωσω ...![]()
Αχ, οι δαίμονες του πληκτρολογίου...![]()
![]()
Τρέχα γιατί μπορεί κανένας να έφυγε τώρα από τη δουλειά του και να το εφαρμόσει!Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ουπς !!!![]()
Τυπογραφικο ΛΑΘΟΣ !!!![]()
![]()
SARCASM / because beating the shit out of people is illegal
Αρχικά δημιουργήθηκε από Electra
Τρέχα γιατί μπορεί κανένας να έφυγε τώρα από τη δουλειά του και να το εφαρμόσει!
![]()
Διορθωθηκε ηδη! :wacko:
Ωραια ...
Θα παρω κανεναν στον λαιμο μου ...![]()
Θα 'χει ΠΟΛΥ ροπη (που ΔΕΝ την θελει) κι οχι ισχυ ...![]()
Γαμωτ' ...![]()
Π.Χ. το πρωι πηγα απο Μπουρναζι στην Τροχαια Αιγαλεω για το διαβατηριο και μετα ββρρρουμ για τη δουλεια στο Χολαργο. Φοραγα τα διαφορά μου οκ πηγαινα πιο σιγα αλλα ολους αυτούς στα κουτια τους τους λυπηθηκε η ψυχή μου.
Συν το οτι στη δουλεια παρκαρω οπου γουσταρω οτι ωρα και αν φτασω. Νομιζω οτι ολοι μας βλεπουν με καποια συμπαθεια εστω και συμπονοια οταν μπαινουμε βρεγμενοι (εκτος καποιων γραφικων κακων) στη δουλεια.
ΧμΧΜ το κρυο το θεωρω χειροτερο, εκει κάπου Φλεβαρη που τουρτουριζεις ή παγωνουν τα παντα πανω σου και δεν εχεις καλή συγκέντρωση ενώ στη βροχή πας κότα..![]()
Αν πρεπει να παω καπως αλλοιως παω με το ΜΕΤΡΟ. Τα νευρα μου δεν αντεχουν αυτοκινητο μεσα στην πολη (Κατανοω οτι γινομαι επικίνδυνος, βριζω κλπ και δεν το θέλω...:
mustili
Μην τρέχεις, γιατί το πράγμα σηκώνει συζήτηση !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Όταν είσαι με "μία πάνω", ανοίγοντας το γκάζι (ειδικά από χαμηλές στροφές), δεν είσαι στην "ωφέλιμη" περιοχή του μοτέρ, οπότε και αυτό αντιδράει πιο ήπια (δεν "σπινιάρει" ο τροχός) σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης !!
Ανοίγοντας όμως το γκάζι, το μοτέρ αρχίζει να αποδίδει μεγαλύτερη ροπή και επειδή ο τροχός κινείται με περισσότερες στροφές (σε σχέση με την "χαμηλότερη" ταχύτητα), αρχίζει να γλυστράει !!
Όταν είσαι με "μία κάτω", αναγκάζεις τον τροχό να περιστραφεί με λιγότερες στροφές (άρα και να διατηρήσει την πρόσφυσή του), αλλά βρίσκεσαι ΗΔΗ στην περιοχή σ.α.λ. που αποδίδει το μοτέρ την μέγιστη ροπή του, οπότε και μια μικρή μεταβολή στο άνοιγμα του γκαζιού αναγκάζει τον τροχό να γλυστρήσει !!
σκεφτείτε το λίγο - μέχρι να πάω για τσιγάρα...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Μόνο με τη μηχανή μιας και δε διαθέτουμε τουτού.Αν και αν υπήρχε τουτού είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα προτιμούσα τις 2 ρόδες.Χρόνος,ευκολία στο παρκάρισμα,οικονομία,ψυχική υγεία....
Κοινωνικό μήνυμα από το moto.gr .
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μην τρέχεις, γιατί το πράγμα σηκώνει συζήτηση !!!
Όταν είσαι με "μία πάνω", ανοίγοντας το γκάζι (ειδικά από χαμηλές στροφές), δεν είσαι στην "ωφέλιμη" περιοχή του μοτέρ, οπότε και αυτό αντιδράει πιο ήπια (δεν "σπινιάρει" ο τροχός) σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης !!
Ανοίγοντας όμως το γκάζι, το μοτέρ αρχίζει να αποδίδει μεγαλύτερη ροπή και επειδή ο τροχός κινείται με περισσότερες στροφές (σε σχέση με την "χαμηλότερη" ταχύτητα), αρχίζει να γλυστράει !!
Όταν είσαι με "μία κάτω", αναγκάζεις τον τροχό να περιστραφεί με λιγότερες στροφές (άρα και να διατηρήσει την πρόσφυσή του), αλλά βρίσκεσαι ΗΔΗ στην περιοχή σ.α.λ. που αποδίδει το μοτέρ την μέγιστη ροπή του, οπότε και μια μικρή μεταβολή στο άνοιγμα του γκαζιού αναγκάζει τον τροχό να γλυστρήσει !!
σκεφτείτε το λίγο - μέχρι να πάω για τσιγάρα...![]()
Το 'χουμε ξαναπει και παλιοτερα.
Ολοι οι "ειδικοι" συμφωνουν κι επιμενουν στο "μια ΚΑΤΩ" για τους παρακατω λογους ...
Η μεγαλυτερη ροπη αποδιδεται στην μεση περιπου της οφελιμης περιοχης, ενω η ισχυς στην πανω ακρη της ιδιας περιοχης.
Αυτο που ΔΕΝ θελεις στην μειωμενη προσφυση ειναι να εχεις ΠΟΛΥ ΡΟΠΗ !
Αντιθετα την μεγαλη ισχυ την θελεις για να εχει καλυτερο "φρενο" ο κινητηρας!
Μια ΚΑΤΩ λοιπον λενε ΟΛΟΙ.
Να πω εδω οτι το (ΛΑΘΟΣ) "μια πανω" εχει προελθει απο τον λαθος χειρισμο πιο απειρων οδηγων που προσπαθουν να οδηγησουν με την μηχανη στα ορια του σβησιματος, νομιζοντας οτι ετσι πηγαινουν πιο σιγα και φυσικα ΜΗΝ εχοντας ΚΑΜΜΙΑ απολυτως υποβοηθηση απ' τον κινητηρα μ' αυτον τον τροπο ...![]()
Να προσθεσω οτι πολυ παλιοτερα προσπαθουσα να οδηγησω με τον λαθος τροπο (μια πανω) κι μου ηταν εξωφρενικα δυσκολο, μιας κι επρεπε να χειριζομαι (με ευγενεια) ΚΑΙ το πισω φρενο και διαπιστωνα οτι το ποδι ΔΕΝ ειναι τοσο "ευγενικο" οσο το χερι ...![]()
Αρκετα αργοτερα (ξεροντας κι εχοντας αρκετη εμπειρια πια) ξαναδοκιμασα επιτηδες τον "λαθος τροπο" για να διαπιστωσω τις διαφορες και τ' αποτελεσματα σε ολες τις "δοκιμες" που εκανα πλησιασαν πολυ στο να ειναι καταστροφικα !!!![]()
Δεν μεταφερω λοιπον εδω μονο την εμπειρια ανθρωπων του "χωρου" ΠΟΛΥ πιο εμπειρων απο μενα, αλλα και προσωπικα βιωματα και "δοκιμες". :smilea:
μην είμαστε παραπάνω πορωμένοι απο την αίσθηση του ρεαλισμού και της ασφάλειας και απλά επειδή θέλουμε να δείξουμε ότι καβαλάμε παντού και πάντα να λέμε ότι μπορούμε να πάμε το ίδιο ασφαλή και να θέτουμε πρακτικό επιχείρημα τον χρόνο και όχι την πόρωσή μας... είναι μια προσπάθεια αυτο υποκριτικής... σαν να ξέρουμε ότι έχουμε λάθος αλλά να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
ΔΕΝ καταλαβα Χριστό!![]()
εγω έχω δει... όμως...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Εγω ΔΕΝ εχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ (οπως ξαναπα) που να πηγαινει τοσο κομματια με βροχη, ωστε να πεσει απο υδρολισθηση. :wacko:![]()
![]()
με ελάχιστο φρένο ελάχιστα προοδευτικά που με την ταχύτητα που κινούμαι είναι αρκετό... και αν είμαι και με την μια κάτω ούτε στα όρια των στροφών που μου δίνουν μέγιστη ροπή αλλά λίγο ποιο κάτω με βοηθάει... και ας σκορτσάρει λίγο να φρενάρω...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k Και πως σταματας καμαριμ' ?![]()
Με την τριβη κυλισης ?![]()
:hypnotize
edited: προσοχή μην παρεξηγηθεί εγώ μιλάω για v90 δικύλινδρο το οποίο στις χαμηλές στροφές και στις μεσαίες μου δίνει και την ισχύ και την ροπή... για αυτό για να μην έχω την μέγιστη ροπή λέω λίγο ποιο χαμηλά...
ΟΚ μαζί σου αλλά δεν είναι και πιο ασφαλές... αυτό λέμε...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k Λατρεω την οδηγηση στην βροχη!![]()
Με εξιταρει ρε παιδι μου ...![]()
![]()
![]()
![]()
δεν ξερω ποιοι ειναι οι ολοι,αλλα εγω οταν κινουμαι φροντιζω να ειμαι κατω απο το σημειο που βγαινει η ροπη της μηχανης (μη σου πω και για τις γαμημενες "λωριδες του Μπολσοϊ") (αρα,μια πανω) και οταν κυκλοφορω σε συνθηκες στριμοκωλες για φρενα,αποφυγες,με μια κατω για να φρεναρει ο κινητηρας.
α,ρε γαμημενο LADA.....![]()
να κοιτας εκει που θες να
πας,αλλοιως θα πας εκει που
κοιτας....
Συγχωρείστε το γκούντα μου ...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Το 'χουμε ξαναπει και παλιοτερα.![]()
Ορθότατον !!Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αυτο που ΔΕΝ θελεις στην μειωμενη προσφυση ειναι να εχεις ΠΟΛΥ ΡΟΠΗ !
Δεν "φρενάρει" από αυτό ο κινητήρας, αλλά τεσπα..Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
την μεγαλη ισχυ την θελεις για να εχει καλυτερο "φρενο" ο κινητηρας!
(το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι το ίδιο)
Για να επιβραδύνει το μηχανάκι (κατά συγκεκριμμένα m/sec2) χρειάζεται να ασκηθεί από τον τροχό μια συγκεκριμμένη "αντίσταση" στο έδαφος (επιφανειακή δύναμη αντίθετης φοράς από την κύλιση).
Αν αυτή η δύναμη είναι μεγαλύτερη (σε απόλυτη τιμή) από την δύναμη που ασκείται στον τροχό λόγω τριβής, θα γλυστρήσουμε (μπορεί και να πέσουμε...)![]()
Η τιμή της παραπάνω δύναμης επιβράδυνσης είναι άσχετη από τον έμμεσο τρόπο άσκησής της (φρένο, κινητήρας και φρένο ή μόνο κινητήρας)
Πολυπλοκο μου το κανεις ...Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
μην είμαστε παραπάνω πορωμένοι απο την αίσθηση του ρεαλισμού και της ασφάλειας και απλά επειδή θέλουμε να δείξουμε ότι καβαλάμε παντού και πάντα να λέμε ότι μπορούμε να πάμε το ίδιο ασφαλή και να θέτουμε πρακτικό επιχείρημα τον χρόνο και όχι την πόρωσή μας... είναι μια προσπάθεια αυτο υποκριτικής... σαν να ξέρουμε ότι έχουμε λάθος αλλά να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε...![]()
Δηλαδη τι θες να πεις ?
Τις 100 (ας πουμε) μερες τον χρονο που παω κι ερχομαι στην δουλεια μου υπο βροχη, περναω απο καπου για να με δουνε γνωστοι και φιλοι?![]()
Και ΔΕΝ ειναι επιχειρημα ο χρονος?
Μια μιση ωρα (κατα μεσο ορο) στο "πηγαινε" και μιαμιση στο "ελα" μας κανουν 3 ωρες την ημερα !!!
Επι 100 μερες μας κανουν 300 ωρες, δηλαδη 12,5 μερες απ' την ζωη μου.
Με χιλια ζορια καταφερα να βρω 10 μερες για να φυγω στο βουνο φετος ...![]()
Ο χρονος για μενα ειναι ΠΡΩΤΗ προτεραιοτητα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...![]()
Αν ΔΕΝ τον ειχα αναγκη ή αν ηταν μικρη η διαφορα, τοτε κι εγω με τ' αμαξι θα πηγαινα!
Αλλωστε πως ξερω τους χρονους με τ' αυτοκινητο αν δεν εχω κανει την διαδρομη με αυτες τις συνθηκες καποιες φορες (κι ορκιστηκα πως ΔΕΝ το ξανακανω)?![]()
Ειναι τελειωμενοι ?εγω έχω δει... όμως...![]()
![]()
Εγω ξαναλεω οτι σε βροχη ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ κανενα "καγκουρι" να κυκλοφορει !!!
Αν εχεις φτασει να σκορτσαρει σημαινει οτι επρεπε να ειχες κατεβασει (ξανα) απο ΩΡΑ !!!με ελάχιστο φρένο ελάχιστα προοδευτικά που με την ταχύτητα που κινούμαι είναι αρκετό... και αν είμαι και με την μια κάτω ούτε στα όρια των στροφών που μου δίνουν μέγιστη ροπή αλλά λίγο ποιο κάτω με βοηθάει... και ας σκορτσάρει λίγο να φρενάρω...
...................![]()
Ασχέτως της διαφωνίας για το "μια πάνω-μια κάτω (κάμψεις παίρνουμε;Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αντιθετα την μεγαλη ισχυ την θελεις για να εχει καλυτερο "φρενο" ο κινητηρας!) , να προσθέσω οτι στα μηχανάκια με ψεκασμό (injection που λένε στο χωριό μου) δεν σταματάει το ίδιο "απότομα" ο κινητήρας κλείνοντας το γκάζι (accelerator brake το λενε στο χωριό μου
) απ' οτι στα καρμπυρατεράτα που είναι πιο άμεση η επίδραση
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αν έχεις δίχρονο μηχανάκι (two stroke internal combustion engine που λένε στο χωριό μου) σταματάς πολύ αργότερα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
στα μηχανάκια με ψεκασμό (injection που λένε στο χωριό μου) δεν σταματάει το ίδιο "απότομα" ο κινητήρας κλείνοντας το γκάζι (accelerator brake το λενε στο χωριό μου) απ' οτι στα καρμπυρατεράτα που είναι πιο άμεση η επίδραση
Αν έχεις και μονόδρομο συμπλέκτη (gay clutch που λένε στο χωριό μου) δεν σταματάς καθόλου.
Αν έχεις BMW (#$%&%$ που λένε στο χωριό μου) χρειάζεσαι ιατρική παρακολούθηση !!!
![]()
![]()
![]()
......................
Δεν "φρενάρει" από αυτό ο κινητήρας, αλλά τεσπα..
(το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι το ίδιο)
Για να επιβραδύνει το μηχανάκι (κατά συγκεκριμμένα m/sec2) χρειάζεται να ασκηθεί από τον τροχό μια συγκεκριμμένη "αντίσταση" στο έδαφος (επιφανειακή δύναμη αντίθετης φοράς από την κύλιση).
Αν αυτή η δύναμη είναι μεγαλύτερη (σε απόλυτη τιμή) από την δύναμη που ασκείται στον τροχό λόγω τριβής, θα γλυστρήσουμε (μπορεί και να πέσουμε...)![]()
Η τιμή της παραπάνω δύναμης επιβράδυνσης είναι άσχετη από τον έμμεσο τρόπο άσκησής της (φρένο, κινητήρας και φρένο ή μόνο κινητήρας)
Σαφως κι η (μειωμενη) τριβη θα κανει την "δουλεια" τελικα, αλλα η ασκηση της δυναμης απο τον κινητηρα ειναι πιο ομαλη και προδευτικη απο αυτην που μπορει να ασκησει ενα (βρεγμενο πιθανον) ποδαρι ...![]()
Γι' αυτο και "φωναζουν" οι διαφοροι γνωστες το "ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ" στην βροχη, μιας κι η περιορισμενη τριβη μας οδηγει στον να "χασουμε" πολυ πιο ευκολα το πισω, ειδικα αν χρησιμοποιησουμε ΚΑΙ φρενο.
Ο Κινητηρας αρκει για την μειωμενη προσφυση για το πισω.
Επισης (οσο κι αν ακουγεται περιεργο), λογω της αδρανειας σε ταχυτητες ανω των 30χλμ (περιπου) επανερχεται ΠΟΛΥ πιο ευκολα ενα "χαμενο" μπροστινο (μονο του πρακτικα) απο ενα "χαμενο" πισινο! :smilea:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ασχέτως της διαφωνίας για το "μια πάνω-μια κάτω (κάμψεις παίρνουμε;) , να προσθέσω οτι στα μηχανάκια με ψεκασμό (injection που λένε στο χωριό μου) δεν σταματάει το ίδιο "απότομα" ο κινητήρας κλείνοντας το γκάζι (accelerator brake το λενε στο χωριό μου
) απ' οτι στα καρμπυρατεράτα που είναι πιο άμεση η επίδραση
![]()
![]()
![]()
Με καλυψε ο μεταλαλησας !!!![]()
:rotflmao:
:rotflmao:
![]()
..............................
Αν έχεις BMW (#$%&%$ που λένε στο χωριό μου) χρειάζεσαι ιατρική παρακολούθηση !!!
![]()
![]()
![]()