Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 107

Θέμα: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ποιο Έθνος;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    loukasfilm...

Κατά των αρχαίων πρόγονων... πας Έλλην ονομαζόμενος , εστί ούτος μετέχει της Ελληνικής παιδείας...

όπου παιδεία = ήθη, έθιμα, γλώσσα, αποδοχή ιστορίας, ... και αν θές και της σκατό-νοοτροπίας που έχουμε.
    ...

Gandalf
    Σωστα
    Αλλα
    Ελληνικη παιδεια ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο.Δεν ειναι απλα η αρχαια ελληνικη γραμματια ,αλλα η νοοτροπια που προκειπτει απο αυτη.
    Ειναι η νοοτροπια που παραγει επιστημη , τεχνη αλλα και τα μυστηρια ,του Απολωνιου και του Διονησιακου.Απεναντι της ειναι η Εβραικη νοοτροπια ή με αλλα λογια η χριστιανικη νοοτροπια (προσοχη οχι η χριστιανικη πιστη ,αλλα η νοοτροπια).

Αυτο λενε καθαρα η Λιλη Ζωγραφου,ο Νιτσε,ο Λιαντινης (αυτους εχω διαβασει.)

Κατα αυτη την εννοια δεν εχει καμια σχεση με τα ηθη εθιμα θρησκεια και μπορει ενας αμερικανος ή ενας μογγολος να ειναι περισσοτερο ελληνας απο εναν ελληνα.

Φυσικα αυτα δεν εχουν σχεση με αυτα που συζηταμε εδω.Δηλαδη εθνικη ταυτοτητα ,εθνικη συνειδηση, γλωσσα(την συγκεκριμενη δημοτικη μας), θρησκεια,αλλα ουτε και η ελληνικη παιδεια εχει να κανει με αυτα και σιγουρα δεν διδασκεται στα σχολεια.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Stavrogrin συγνώμμη γιατί δεν το έπιασα πάλι. Γιατί δεν έχουν σχέση?

Δεν έχω διαβάσει ΝΙτσε και Λιαντίνη αλλά την Αντιγνώση της Λιλης Ζωγράφου.

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    όντως φίλε μου... και εγώ μπερδεύτηκα... πως μπορείς να διαχωρίσεις αυτά απο την έννοια Έθνος , Εθνική συνείδηση κτλ;

Για διαφώτισε μας...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman

Υπαρχει επισης κατι που λεγεται πατριωτισμος και σ ενα μικρο βαθμο, υπαρχει και ως αγνος. Συνηθως βεβαια συνταται με επιθεσεις σε μεταναστες μεροκαματιαρηδες και αλλες τετοιες εκδηλωσεις αντρικιες....

όντως φίλε μου... και εγώ μπερδεύτηκα... πως μπορείς να διαχωρίσεις αυτά απο την έννοια Έθνος , Εθνική συνείδηση κτλ;

Για διαφώτισε μας...

Gandalf
    Eτσι το καταλαβαινω εγω,οτι δεν εχουν σχεση.
    Γιατι αμα ρωτησεις τον Χριστοδουλο θα σου πει οτι ελληνας ή ελληνικη συνειδηση ειναι η ορθοδοξια και η ιστορια του
    Αμα ρωτησεις εναν Πολιτικο θα σου πει οτι Ελλαδα ειναι η γλωσσα που ειναι μια εξαιρετικη γλωσσα αντικειμενικα αλλα δεν εχει την ακριβεια και την λυτοτητα των αρχαιων, ειναι η θρησκεια ,και η ιστορια μας.
    Και γενικα υπαρχουν σε αυτη τη χωρα 10000000 ελληνες οι οποιοι αισθανονται ελληνες, αλλα γνωριζουν πολυ περισσοτερα για την εβραικη ιστορια ,ηθικη , παρα για την ελληνικη.
    Οι Ελληνες απεχουμε της Ελληνικης παιδειας κατ'εμε .Αν αυτο ηταν κριτηριο τοτε οι Ελληνες μεταξι των Ελληνων θα ηταν μονο μερικες χιλιαδες.

Αλλο το τι θα θελαμε να ειμαστε,κι αλλο το τι ειμαστε στην πραγματικοτητα.Η Εθνικη ταυτοτητα δεν μπορει να αναζητειτε στο παρελθον και τους αρχαιους αλλα σ'αυτο που ειμαστε σημερα.Στην νεοτερη ιστορια μας ,στην νεοτερη κουλτουρα μας και τεχνη,και στην γλωσσα μας ως εχουν σημερα.(1700,1800-2006)

Την θρησκεια αν και ειναι γνωρισμα της συντριπτικης πλειοψηφιας θα ηθελα να μην την συμπεριλαβω γιατι το συνταγμα κυρησει την ανεξιθρησκεια .Οσο κι αν αυτο δεν εφαρμοζεται παραμενει λογος για να μην ισχυει το "πας μη ορθοδοξος=μη ελλην"

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Εμ.... δεν το είπα εγώ.. .το είπαν κάποιοι σοφότεροι απο εμένα...

Ο λαός που δεν θα θυμάται ή δεν θα γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον.

Η γνώση και η ιστορία, έτσι όπως έγινε στην πραγματικότητα , ποτέ δεν ήταν σε κοινή θέα. Ακόμα κα για εποχές που η Ελλάδα κυριαρχούσε στην Μεσόγειο.

Αν πραγματικά θέλει κάποιος να μάθει πέρα απο την "επίσημη" ιστορία πρέπει να ανοίξει πολλά βιβλία και πολλά συγγράματα...

Αυτό που μαθαίνεις στο σχολείο ή ακόμα και στο Πανεπιστήμιο, ουδεμία σχέση με το τι συνέβει στα αλήθεια.

Για να νιώθεις Έλληνας λοιπόν με την πλήρη έννοια, αφομειώνεις αυτά που σου προσφέρουν , αυτά που σου δίνουν έτοιμα σε μικρή ηλικία... αν τώρα ξυπνήσεις και πεις "τι μ...κιες λένε" καλο για σένα... αν οχι... τότε παραμένεις με αυτή την ψευδαίσθηση που έχουν οι περισσότεροι περί τι εστί Ελληνικό Έθνος και ποιά είναι η ιστορία του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Stavrogrin συγνώμμη γιατί δεν το έπιασα πάλι. Γιατί δεν έχουν σχέση?

Δεν έχω διαβάσει ΝΙτσε και Λιαντίνη αλλά την Αντιγνώση της Λιλης Ζωγράφου.

Κι εγω την αντιγνωση εχω διαβασει και βασικα τη μιση.Ελπιζω να μην τα ανατρεπει ολα στο δευτερο μισο:rotflmao:
    Πολυ καλο βιβλιο.

Ο Νιτσε δηλωνει οχι μονο θαυμαστης της ελληνικης γραμματιας αλλα θεωρουσε τον εαυτο του τεκνο της.Αφου δηλωνε οτι ηταν ο πρωτος φιλοσοφος που υπηρξε μετα τον σωκρατη.και βασικα εχει διαβασει τα παντα.Αναφερεται δε στους ελληνες παντου.
    Λιαντινης: Εχω διαβασει την Γκεμα του και εχει αυτη την συγκριση Ελληνικου και χριστιανικου πνευματος.

Για να νιώθεις Έλληνας λοιπόν με την πλήρη έννοια, αφομειώνεις αυτά που σου προσφέρουν , αυτά που σου δίνουν έτοιμα σε μικρή ηλικία... αν τώρα ξυπνήσεις και πεις "τι μ...κιες λένε" καλο για σένα... αν οχι... τότε παραμένεις με αυτή την ψευδαίσθηση που έχουν οι περισσότεροι περί τι εστί Ελληνικό Έθνος και ποιά είναι η ιστορία του.

Gandalf
    Ορθόν...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σωστός. Δυστυχώς όμως αυτοί με αυτές τισ ψευδαισθήσεις, αποφασίζουν ποιος είναι Έλληνας ή όχι και επίσης πρωτοστατούν στην ξενοφοβική - ρατσιστική υστερία.

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    φιλε πακτεν

Έννοιες οπως η Πατρίδα, Έθνος, Δημοκρατία κτλ...

Και θεσμοί οπως το Συνταγμα, Νομοι, Βουλη, Πρόεδρος της Δημοκρατιας.....

Είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ .+_

Όποιος τα αμφισβητεί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ. με το καλο ή με τις κλοτσιές...

Αλλα ζητήματα μικρότερης σημασίας οπως... πολιτικοί, συμφέροντα, διαφθορα, μαλακες που ψηφισαμε στις τελευτές εκλογες κτλ ειναι συζητήσιμα ...
    Να εκφρασω μια απορια που εχω. Εφοσον το Συνταγμα μας θα τροποποιηθει για να ταιριαζει με το ευρωπαικο κοινοτικο δικαιο (ή πως σκατα λεγετε) και απο την στιγμη που ηδη αυτο ειναι πιο πανω απο το συνταγμα μας (γι'αυτο και θα γινει η τροποποιηση), δεν ειναι σαν αμφισβητηση? Δεν ειδα κανεναν να λεει "παρτε τον μπουλο" οπως ευγλωττα ειπες σχετικα με αυτο το θεμα.

Επισης δεν ειναι καπως ειρωνικο να χρηζεται καποιος προεδρος της Δημοκρατιας ενω στην ουσια δεν τον εκλεγει ο λαος? Γιατι αν δεν κανω λαθος,εγω εσυ και ολοι μας ειμαστε ο ακρογωνιαιος λιθος της δημοκρατιας σε μια χωρα... (οποτε μπορεις να πεις οτι αμφισβητω αυτο το "διακοσμητικο" αξιωμα....να παρω κι εγω τον μπουλο?)
    You know that when I hate you, it is because I love you to a point of passion that unhinges my soul - Julie de Lespinasse

Καλα αμα πιασουμε και το συνταγμα...καλο δε λεω αλλα εχει κατι τρυπες,τρυπαρες.(Κατα πως μου εξηγουσε ενας φιλος νομικος)

^Deadly_Sin^
    Να εκφρασω μια απορια που εχω. Εφοσον το Συνταγμα μας θα τροποποιηθει για να ταιριαζει με το ευρωπαικο κοινοτικο δικαιο (ή πως σκατα λεγετε) και απο την στιγμη που ηδη αυτο ειναι πιο πανω απο το συνταγμα μας (γι'αυτο και θα γινει η τροποποιηση), δεν ειναι σαν αμφισβητηση? Δεν ειδα κανεναν να λεει "παρτε τον μπουλο" οπως ευγλωττα ειπες σχετικα με αυτο το θεμα.

Η πολιτική ηγεσία σήμερα ( και όχι μόνο) είναι υπηρετικό προσωπικό των Βρυξελλών( και όχι μόνο). Η εθνική κυριαρχία έχει παραδοθεί σε άλλους. Και εμείς ασχολούμαστε με την έννοια του έθνους και το ποιος είναι Έλληνας ή όχι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm

Η πολιτική ηγεσία σήμερα ( και όχι μόνο) είναι υπηρετικό προσωπικό των Βρυξελλών( και όχι μόνο). Η εθνική κυριαρχία έχει παραδοθεί σε άλλους. Και εμείς ασχολούμαστε με την έννοια του έθνους και το ποιος είναι Έλληνας ή όχι.

αρα το εθνος εχει ξεπουληθει απο την ιδια την πολιτικη ηγεσια....αρα κι απο εμας που επιλεγουμε αυτη τη πολιτικη ηγεσια...αρα η "απειλη" για το εθνος οπως λενε μερικοι εδω μεσα, δεν ειναι οι "αναρχικοι" κτλ αλλα η ιδια η πολιτικη μας ηγεσια. Αρα η πραγματικη απειλη ειμαστε εμεις εφοσον οπως προειπα ΕΜΕΙΣ τους ψηφιζουμε
    You know that when I hate you, it is because I love you to a point of passion that unhinges my soul - Julie de Lespinasse

O Deadly sin λέει:
    αρα το εθνος εχει ξεπουληθει απο την ιδια την πολιτικη ηγεσια....αρα κι απο εμας που επιλεγουμε αυτη τη πολιτικη ηγεσια...αρα η "απειλη" για το εθνος οπως λενε μερικοι εδω μεσα, δεν ειναι οι "αναρχικοι" κτλ αλλα η ιδια η πολιτικη μας ηγεσια. Αρα η πραγματικη απειλη ειμαστε εμεις εφοσον οπως προειπα ΕΜΕΙΣ τους ψηφιζουμε

ΑΚΡΙΒΩΣ.

Αν έχουν τα γονίδια μας μείνει καθαρά και χωρίς ανάμιξη εδώ και 3500 χιλιάδες χρόνια, τότε έχουμε εκφυλιστεί λόγω επιγαμίας , αλλά παραμένουμε Έλληνες.

Άρα Ζήτω ο πιο εκφυλισμένος Έλληνας

Αν όμως έχουν ανακατευτεί τα γονίδια μου με αυτά των ρωμαίων των τούρκων, των ενετών των σλάβων των γαλάτων των γερμανών των ιταλών των αλβανών κλπ τότε έχει εμπλουτιστεί και ανανεωθεί πολλές φορές.

Άρα καταλήγει να είναι το καλύτερο γονίδιο του κόσμου και εμείς η τελειότερη ανθρώπινη φυλή.

Άρα Ζήτω ο πιο μπασταρδεμένος Έλληνας.

Τελικά μήπως είμαι ο πιο εκφυλισμένος μπάσταρδος???

Βοήθειααααα Τι είμαι? ποιος είμαι? που πάω? τι θέλω? Τι μηχανή να πάρω? Την πήρα την αντιβίωση? :a53: :a24:

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μύθος το "Εβραϊκό Σιωνιστικό έθνος":
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2008, 12:34
  2. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
    από hidefnick στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2006, 14:25
  3. Ποιο Ειναι Το Ηθικο Διδαγμα??
    από wolfman13 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ