Σελίδα 5 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 140

Θέμα: Επίδομα επικινδυνότητας..

Παλαιό μέλος
    Το 15 με 20% των αστυνομικων ειναι υπευθυνα και σωστα ατομα οι υπολοιποι πασχουν οπως αλλωστε και ολος ο Ελληνικος πληθυσμος.Ειναι γεγονος η αναποτελεσματικοτητα της αστυνομιας οπως και ολης της κοινωνιας μας.Ο αστυνομικος και τα υπολοιπα σωματα ασφαλειας μπορουν να αρνηθουν νομικα την εκτελεση της διαταγης αν ειναι παραλογη,αλλα θελει ψυχη.Αν δεν του φθανουν τα χρηματα ας βρει αλλη εργασια με καλυτερη αμοιβη,αλλα αφηνει το δημοσιο? Και ειναι ασεβια να ταυτιζονται οι αστυνομικοι και τα υπολοιπα σωματα ασφαλειας και ειδικα με τους πυροσβεστες,φτανει να δειτε ποσοι ειναι και ποσες απωλειες εχουν.

109 περιπτωσεις την τελευταια 5ετια για βια αστυνομικων απο τυχαια ερπυσοκροτηση οπλου!!!!
    μεχρι βιασμους και αλλα καταγγελθηκανε αλλα βγηκαν 109 απαλακτικες αποφασεις.

Εγω στα 40 εχω μονο κακιες εντυπωσεις απο τους αστυνομικους οπως επισεις και απο αλλες
    ταξεις εργαζομενων, αλλα κανεις δεν εχει την δυναμη ενος αστυνομικου,μπορει να σου καταστρεψει την ζωη αν θελει για πλακα.Βεβαια αυτα δεν γινονται ας πουμε στην Κρητη ευκολα
    εκει δεν ειναι αρκετα Ηρωες.

Ακου ηρωες οι αστυνομικοι σιγουρα 100 αντε 300 στις 50000.

Οσοι ειναι οι δασκαλοι ειναι και οι αστυνομικοι.

Για ενα πραγμα μετανοιωσα πραγματικα στην ζωη μου,που δεν μετακομισα στο εξωτερικο οταν μου δωθηκε η ευκαιρια.

Παραξενευομαι απο τους συμπαθουντες, απο που αντλουν την συμπαθεια τους.
    και αντε να καταλαβω αυτους που ειχαν καποια καλη εμπειρια απο την αστυνομια,αλλα ποσοι ειναι αυτοι, αν κρινω απο την γενικη εντυπωση του κοσμου πολυ λιγοι, αρα μενουν οι οσοι ειναι στα σωματα ασφαλειας.

Βεβαια και οι Γερμανοι πριν 60 χρονια ειχαν τους υποστηρικτες τους,ξερεται αυτους μς τις κουκουλες.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
    .

Για ενα πραγμα μετανοιωσα πραγματικα στην ζωη μου,που δεν μετακομισα στο εξωτερικο οταν μου δωθηκε η ευκαιρια.

και να ερχεσαι στην ελλαδα μονο για διακοπες ........σε ποια χωρα αν επιτρεπεται???

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Το post του nostra να γίνει sticky παρακαλώ!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτό... τί κάνουμε εμείς για το κράτος μας;

Η θεωρία ότι ως έννοια το κράτος καταργεί την έννοια της ελευθερίας είναι πλήρως κενή, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία εάν αυτή δεν οριστεί με βάση κάποιους κανόνες.

Εάν δεν υπάρξουν αυτοί οι κανόνες κανείς δεν θα είναι ελεύθερος, καθώς θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τον οποιονδήποτε και οτιδήποτε, χωρίς δικαίωμα αντίδρασης (διότι απλώς αυτό δεν θα ορίζεται).

Έτσι φίλε resistman και λοιποί καλώς ή κακώς ζούμε όλοι μαζί και προφανώς τα θέλω του ενός πολλές φορές επικαλύπτονται με τα θέλω του άλλου. Τότε τί κάνουμε; Πιανόμαστε στα χέρια; Σφαζόμαστε; Τί;

Δώστε μου ένα οποιοδήποτε παράδειγμα για ανάλυση σε μία θεωρητική κοινωνία χωρίς κανόνες και θα κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια για την τυπική εφαρμογή του... και μόλις τελειώσουμε θα κάνουμε την ίδια άσκηση και για το λόγο ύπαρξης της αστυνομίας που είναι (θεωρητικά) ο τοποτηρητής των κανόνων αυτών.

πχ (λόγω αντικειμένου φόρουμ) Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας - Όριο ταχύτητας

Όριο = περιορισμός... Αυτό είναι ή όχι καταπάτηση ελευθερίας;

Πάμε λοιπόν
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Αυτό που με ενοχλεί, είναι που όταν συμβεί κάτι, αμέσως όλοι ψάχνουν την αστυνομία, η οποία αν δεν ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά, τη βρίζουν χυδαιότατα ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό που δεν την έχουν ανάγκη..απλώς τη βρίζουν χυδαία!
    Με κομπλεξικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν πέρα από εκεί που φτάνει το χέρι τους, δε βγαίνει άκρη, ακόμη και να φτάσει τις 100 σελίδες αυτή η συζήτηση.

........

Ξεκολήστε επιτέλους.
    Δηλαδή για να καταλάβω είναι άποψη αυτή???
    Φυσικά και αυτούς θα θα ψάξω μόλις και όταν συμβεί κάτι???
    δεν καταλαβα δηλαδή,θα έπρεπε να πάρουμε όλοι το νόμο στα χέρια μας σε κάποια στραβή??
    μήπως όλα αυτά συνέβαιναν "τα παλιά τα χρόνια"?μήπως απο τότε κάναμε -θεωρητικά-κάποια βήματα πρόοδου???
    Αυτοι είναι τα θεσπισμένα απο το κράτος όργανα,αρμόδια για αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις.
    το βρίσιμο και η αποστροφή προς αυτούς πηγάζει μέσα απο την ανικανότητα,τη διαφθορά τους,την υπερτίμηση της δωσμένης σε αυτούς εξουσία και την αδιαφορία που δείχνουν στον πολίτη.
    τι παραμύθι είναι αυτό που λες και εσύ και ο άλλος ο idi,δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά.

Είμαι κομπλεξικός όταν βλέπω κάποιους που έχουν στα χέρια μια κάποια εξουσία,πληρώνονται απο την τσέπη μου και την τσέπη σου,να με γράφουν μονίμως στα παπάρια τους?
    να μη δείχνουν κανένα σεβασμό στον άνθρωπο και την περιουσία του,που έχουν καθήκον να προστατεύουν (και τα 2).
    είναι τυχαία η τόσο μαζική αρνητική εντύπωση που έχουν οι μπάτσοι στην πλειοψηφία των Ελλήνων???
    είχα γράψει πριν καιρό,σε ένα παρόμοιο ποστ,πως στο εξωτερικό ο αστυνομικός είναι (και το σημαντικότερο το αναγνωρίζει) υπάλληλος του πολίτη!!!καμια σημασία δεν έχει αν αυτός ο πολίτης είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός,ίδια σωστή αντιμετώπιση.
    δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω πως φέρονται οι δικοί μας στους αλλοδαπούς.
    θα έλεγα πως εκεί βγάζουν και τα απωθημένα τους.

Αν κάνανε σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους,πιστεύεις ότι όλοι θα τους βρίζανε?
    λέει κάποιος φίλος ότι αν κάποιος μπάτσος θελει,μπορεί ανετα να σε καταστρέψει.
    Πολύ μεγάλη αλήθεια!!!

Δεν λέω να σταματήσει να υπάρχει αστυνομία.δεν είμαστε για κανένα λόγο σε τέτοιο επίπεδο ως κοινωνία,για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.(όπως συμβαίνει εν μέρη σε χώρες οπως η Δανία).
    Αυτό που απαιτώ όμως σαν πολίτης είναι να λαμβάνω τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνω!
    και απο τους μπάτσους αυτό δεν συμβαίνει!

Στο πνευμα του Νοστρα υπαρχει η προσωπικη ευθηνη.Κατ αυτην την εννοια ,ολοι (αλλα ο καθενας για το κομματι του) ημαστε υπευθηνοι για το μεριδιο του στην ελληνικη κοινωνια.Κατ αυτην την εννοια ειναι υπευθηνος κι ο καθε ενας μπατσος αν σπερνει και θεριζει καρκινο.Το οτι ειναι 17-18ετων δε λεει τιποτα.Ή εχει ευθηνη ή δεν αξιζει σεβασμο.Δεν γινεται να μην εχει ευθηνη γιατι ειναι ενα απλο οργανο και να αξιζει το σεβασμο.

Μην παρεξηγηθω,εχω δει μπατσους να εκτονωνουν καταστασεις και να ησυχαζουν πνευματα πριν φτασει στο απροχωρητο μια κατασταση.Αλλα και εχω δεχτει σεβασμο απο μπατσους οταν τους εδειξα σεβασμο.Φυσικα εχω δει και ολα τα αντιθετα.

Αυτα, περι μπατσων

Περι ,αυξησεων και επιδοματων τωρα:

Ποιοι πηραν αυξησεις;Η εκτελεστικη εξουσια και η δικαστικη εξουσια.Α ξεχασα η νομοθετικη εξουσια (βουλευτες δημαρχαιοι) συζητα επεισης για αυξησεις.Και ολοι δικαια ,ΔΕΝ αμφιβαλω και ΔΕΝ ειρωνευομαι

Δηλαδη:ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(δηλ. οι τρεις εξουσιες) ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Κι ως εδω καλα.ΟΚ αλλα το ακομα ποιο αστειο ειναι οτι

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Νομιζω οτι δεν εχω αλλα επιχειρηματα.

Υ.Γ1: Απλα θυμαμε εκεινο το προφητικο κομικ της Ars Longa: "Γιε μου να γινεις μπατσος" γυρω στο 1987

Υ.Γ2:Δεν καταλαβαινω πως αμφιβαλεται για το αρθρο που ποσταρε ο Resistman.Εχει πηγες ή δεν εχει; Προεδρος ιατρικου συλλογου,Συνταγματαρχης πυροτεχνουργος στρατου.
    Μα δε χρειαζεται καν να ειχε πηγες.Η απλη λογικη λεει οτι ολα αυτα προηλθαν απο μετατροπες αεριων προορισμενων για στρατιωτικους σκοπους.Εχω συναντησει τουλαχιστον αλλες τρεις φορες παρομοια αρθρα .Δεν οφειλε η αστυνομια να προστατευσει (καλα τους ταραχοποιους πολιτες) το ιδιο της το προσωπικο;

Μια λεξη θα πω μονο γιατι μακρηγορησα:>>>>>>Πιπεροριζα<<<<<<:rotflmao: :rotflmao:
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    αστα αυτά ρε που δεν είσαι κομμουνιστής...
    ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Κ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΙΣ ΟΛΑ....ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΗΣς ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ...ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 1000 ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ....ΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ...ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΛΑΡΑ.....

ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ...Ε ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ.....

Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ....ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ....
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣΣΣΣΣ....
    ελα ρε φιλε εισαι και εσυ ενα απο τους 1000??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    σας εχω ολους φακελωμένους και θα πατε μακρονησο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κομπλεξικοί! Σα τα ποντικια κρυβεστε και ο ενας βλεπει βασανισμους απο τους μπατσους στα ονειρα του και ο αλλος νομιζει οτι εχω εγω πρόβλημα με τις πολιτικες του πεποιθήσεις

ακομα μια φορα θα το πω μπας και ξεστραβωθείτε

απο τη στιγμη που αποδέχεστε το πολιτευμα μας και δεν επιθυμείτε την ανατροπη του... μπορειτε να ψηφίζετε και να πιστεύετε οτι θελετε! κομουνιστής εισαι? μαγκια σου. δεξιος εισαι μαγκια σου. δεν εισαι τιποτα? μαγκια σου. Θα υπερασπιστώ με το αιμα μου το δικαιωμα σου να ψηφιζεις ότι γουστάρεις! Να εχεις δικαίωμα να εκλεγεις και να εκλεγεσαι!

αλλα αν εισαι καραγκιοζακος που νομιζει οτι θα ανεχτούμε εμεις να γραφεις μανιφεστα περι ανατροπής πολιτεύματος και επανάστασης με βια (γιατι δε μπορεις αλλιως να πείσεις τους υπολοιπους να σε ακολουθησουν) και να τα αφηνουμε ασχολιαστα τετοια γραφόμενα εισαι σε λαθος φορουμ (βασικα αν καποιος εχει αντίρρηση ευχαρίστως φευγω εγω και σας αφηνω να κανετε την γιάφκα σας ωραια και ομορφα αλλα εγω δε συμμετέχω σε συζήτηση με ανθρωπους που δε σέβονται την αποψη των πολλων)

Γιωργος... ακομα ενας ΦΑΣΙΣΤΑΣ...
    Διευκρίνηση:Οι απαντήσεις μου στο resistman είναι για διαφορα ποστ του και όχι μονο για το συγκεκριμένο

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
    .......
    είχα γράψει πριν καιρό,σε ένα παρόμοιο ποστ,πως στο εξωτερικό ο αστυνομικός είναι (και το σημαντικότερο το αναγνωρίζει) υπάλληλος του πολίτη!!!καμια σημασία δεν έχει αν αυτός ο πολίτης είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός,ίδια σωστή αντιμετώπιση.
    δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω πως φέρονται οι δικοί μας στους αλλοδαπούς.
    θα έλεγα πως εκεί βγάζουν και τα απωθημένα τους.

.......

επειδή έχω ζήσει αρκετά χρόνια έξω...

Έχεις δει τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας κλπ;

Οι δικοί μας είναι λαπάδες...

Απλά σε αυτές τις χώρες ισχύουν οι νόμοι κι εφαρμόζονται...

Αν θέλουμε να ζούμε χωρίς νόμους.... ΟΚ - Δεκτό..... Άντε όμως να δούμε πόσοι θα επιβιώσουμε....

Τέλος του θέματος για μένα....

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    επειδή έχω ζήσει αρκετά χρόνια έξω...

Έχεις δει τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας κλπ;

Οι δικοί μας είναι λαπάδες...

Απλά σε αυτές τις χώρες ισχύουν οι νόμοι κι εφαρμόζονται...

Αν θέλουμε να ζούμε χωρίς νόμους.... ΟΚ - Δεκτό..... Άντε όμως να δούμε πόσοι θα επιβιώσουμε....

Τέλος του θέματος για μένα....

Είδες πουθενά να λέω να ζούμε χωρίς νόμους?ίσα ίσα...

πιαστήκαμε τώρα από τα ΜΑΤ.δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ αστυνομία.και η όλη αρνητική άποψη δεν διαμορφώνεται μόνο απο αυτά που κάνουν οι ματατζήδες.

ξερεις απο vespa;;;; Το avatar του/της Θ.Β_750z
    Καλα ρε εισαστε σοβαροι?μανουριαζετε για τους μπατσους?
    για πιο λογο?αν αξιζουν να παρουν παραπανω λεφτα?και ποιος απο ολους εσας που μιλατε εισαστε ευχαριστημενοι με αυτα που περνετε,ρε μαγγες?
    καλυτερα θα ηταν να ασχοληθειτε με το ποιος μπορει να φταιει που ψωμολυσσαμε ολοι και οχι με το ποσα παιρνει ενας δημοσιος υπαλληλος,που οσο επικυνδυνοτητα και αν εχει,χωρις δουλεια δεν θα μεινει ποτε,το εφαπαξ θα το παρει,την συνταξουλα του και εχει κανει και τις ακρες του σαν μπατσος...ε?κανω λαθος?
    εδω ρε μαγγες,ειδαμε στο χαζοκουτι τις προαλλες,εναν φουκαρα που επεσε απο την σκαλωσια στην οικοδομη,εκανε θριψαλλα τα χερια του και φυσικα ο ανθρωπος δεν μπορει πλεον να δουλεψει αλλα δεν δικαιουτε αναπηρικη συνταξη,γιατι εχει 60% αναπηρια και οχι 67% και ας εχει και 2 παιδια.στα παπαρια τους τον γραψανε.και ποσους ακομα που τους λοιπουν 10 και 20 ενσημα δεν εχουν γραψει?και ποσα εχουμε να τραβηξουμε και μεις(αν προλαβουμε βεβαια να παρουμε συνταξη,γιατι ετσι οπως παμε οταν εγω θα ειμαι 65,θα περνουν στα120)οταν φτασουμε σε αυτην την ηλικια και καποιος πονηριδης εργοδοτης μας στειλει στα 60 μας?

εμενα προσωπικα αυτα με απασχολουν,γιατι ουτε δημοσιος υπαλληλος ειμαι,ουτε επιχειρηματιας!

τωρα για το αν πρεπει να τα παρουν,ας τα παρουν...αλλα να παρουμε ολοι μας,γιατι ολοι αναγκες εχουμε και θελουμε να ζησουμε ανθρωπινα......

ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!ΞΥΠΝΗΣΤΕ,ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ.......

ΥΓ.και μην με πει κανεις κουμουνι,γιατι το τελευταιο πραγμα που θα κανω στην ζωη μου,ειναι να ασχοληθω με τους πρωτους λοποδητες,τους πολιτικους......

αντε καληνυχτα και λυστε πρωτα τα προβληματα τα δικα σας και μετα των αλλων....
    καρατε λεγεται και ειναι απλο...............

sferopetadhn εθεσες νομιζω τα πιο σοβαρα θεωρητικα και πρακτικα ερωτηματα σ αυτη την κουβεντα.

Η ελευθερια για να γινει σεβαστη χρειαζεται ορια και πειθαρχια. Αλλα αυτες οι δυο λεξεις ειναι τοσο παρερμηνευσιμες που καλο θα ηταν να μην της αναλυσουμε. Διαφωνω με την αποψη σου εν μερει. Πιστευω πως το κρατος εκ φυσεως του ενεχει τον καταναγκασμο ( που προυποθετει ενα "κοινωνικο αγραφο συμβολαιο" για συμβιωση). Και ως αμεσο σκοπο του εχει την διατηρηση του. Τωρα αν πεθανουν και 350 απο εργατικα ατυχηματα και καμια 1000αρα το χρονο απο κακοτεχνιες στο δρομο, θα πουν ηταν μια κακη χρονια και θα τελειωσει το παραμυθι..Στατιστικα ειμαστε. Δεν εχουμε καμια σημασια για το κρατος. Μονο θα πρεπει να το εξυπηρετουμε και να μην το εμποδιζουμε για να παμε ολοι μια ωρα αρχιτερα στον ταφο..

Κανονες οφειλουν να υπαρχουν, αλλα προερχομενοι απευθειας απ την κοινωνια , εχοντας η ιδια την ευθυνη να τους εφαρμοσει και να επιβλεπει, οχι καποιο σωμα το οποιο θα στρεφεται εναντιον της αποκτωντας εξουσιες νταβατζη..

Η αυτοπειθαρχια δεν προκυπτει απο καποιον εξωτερικο καταναγκασμο αλλα απο μια στοιχειωδη κοινωνικοτητα και αλληλεγγυη, απορροια παιδεια και γνωσης.

Πιο απλα: τ οτι δεν κλεβω( οχι εγω, παραδειγμα θετω) καποιον συναδελφο, γειτονα, φιλο δεν ειναι αποτελεσμα οτι σκεφτομαι τον κακο μπατσο ή νομο που θα με τιμωρησει, αλλα σκεφτομαι τους συνανθρωπους μου και το πως θα ηθελα να με σεβονται. Τ οτι τους επισκεφτομαι οταν ειναι αρρωστοι δεν μου το επιβαλλει το Συνταγμα, αλλα μια αισθηση "ανθρωπιας" και συμπονοιας αν θελετε, απεναντι στον πονο του..

Αυτες οι συμπεριφορες ειναι κατα την αποψη μου κοινωνικες, προερχομενες απο ενα σωστο δασκαλο-οικογενεια-γειτονια-κοινωνικο περιβαλλον που διεπλασσαν εναν ανθρωπο οχι απλα ευγενικο αλλα σκεπτομενο το πως θα προαγει το κοινο οφελος και τη συλλογικη υλικη και πνευματικη επιβιωση.( δεν μιλω για μενα, εγω ειμαι μπαχαλος, τα ειπαμε αυτα )

Καπως ετσι θα ηθελα να δω μια κοινωνια να λειτουργει..Ετσι προκυπτουν κοινωνικες συμπεριφορες.

Ο βιομηχανος που: ανεβαζει τις τιμες γιατι του λειπουν μερικα μυρια για να παρει ενα 30μετρο κοτερο
    που δεν παιρνει μετρα ασφαλειας για τους εργατες γιατι στοιχιζουν
    που φυλα καλα τα λεφτουδακια του να πολλαπλασιαζονται και δεν τα διοχετευει στην κοινωνια
    που μολυνει το περιβαλλον γιατι τα φιλτρα στοιχιζουν
    που "μεταναστευει" για χωρες γειτονικες για να δινει μισθο 120 Ε το μηνα

αυτο το τσογλανι εχει ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, Ο ΓΑΜΑΟΥΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΝΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟΝ 8ο ΟΡΟΦΟ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ " ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΓΑΜΩΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 10.000Ε ΚΑΙ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.
    ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

stavrogin επειδη εχω ψαξει το θεμα σου λεω οτι, τα αερια που χρησιμοποιουνται ειναι οπλα χημικου πολεμου τα οποια χρησιμοποιουνται σε εισβολη πολεων για την αποδυναμωση των αμυνομενων. Πολεμος you know..

Μακαρι να ημουν κομμουνιστης και μαλιστα τιμιος. Δεν θα βασανιζομουν προσωπικα τοσο για να καταληξω να πιστευω οσα πιστευω και επιπλεον θα ειχα και απο πισω κατι να στηριζει ( καλως το εννοω). Ο Μαρξ εθεσε ερωτηματα και εδωσε απαντησεις, ασχετα με το κατα ποσο με εκφραζουν.

Αλλα τα πραγματα με οδηγησαν αλλου.

Καλημερες
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

δε θελω να συνεισφερω στη "συζητηση" (ο αλλαχ να την κανει συζητηση), μ εχουν (εν μερη) καλυψει οι : zzr2005, resistman, trooper, EKEINOS, stavrogin, o_gayros. Απλα, μου κανει εντυπωση πως, με μαθηματικη ακριβεια, "ξεσκεπαζονται" διαφοροι μεσα απο τετοιες συζητησεις. Διαφοροι αρτηριοσκληρωτικοι-δυσκοιλιοι αλλα και διαφοροι τυποι οι οποιοι με κανουν και νοιωθω ανησυχα, γνωριζοντας οτι ισως καποια στιγμη ν αποκτησουν δυναμη...

nostra: πολυ ρηχη θεωρηση απο την οποια δεν προκυπτει το (σωστο) συμπερασμα σου

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    σωστα δεν ειναι "συζητηση"

δε μπορεις να συζητησεις με ανθρωπους που πιστευουν μονο στην αντιδραση και στην ουτοπια

αντε γεια σας

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    sferopetadhn εθεσες νομιζω τα πιο σοβαρα θεωρητικα και πρακτικα ερωτηματα σ αυτη την κουβεντα.

Η ελευθερια για να γινει σεβαστη χρειαζεται ορια και πειθαρχια. Αλλα αυτες οι δυο λεξεις ειναι τοσο παρερμηνευσιμες που καλο θα ηταν να μην της αναλυσουμε. Διαφωνω με την αποψη σου εν μερει. Πιστευω πως το κρατος εκ φυσεως του ενεχει τον καταναγκασμο ( που προυποθετει ενα "κοινωνικο αγραφο συμβολαιο" για συμβιωση). Και ως αμεσο σκοπο του εχει την διατηρηση του. Τωρα αν πεθανουν και 350 απο εργατικα ατυχηματα και καμια 1000αρα το χρονο απο κακοτεχνιες στο δρομο, θα πουν ηταν μια κακη χρονια και θα τελειωσει το παραμυθι..Στατιστικα ειμαστε. Δεν εχουμε καμια σημασια για το κρατος. Μονο θα πρεπει να το εξυπηρετουμε και να μην το εμποδιζουμε για να παμε ολοι μια ωρα αρχιτερα στον ταφο..

Κανονες οφειλουν να υπαρχουν, αλλα προερχομενοι απευθειας απ την κοινωνια , εχοντας η ιδια την ευθυνη να τους εφαρμοσει και να επιβλεπει, οχι καποιο σωμα το οποιο θα στρεφεται εναντιον της αποκτωντας εξουσιες νταβατζη..

Η αυτοπειθαρχια δεν προκυπτει απο καποιον εξωτερικο καταναγκασμο αλλα απο μια στοιχειωδη κοινωνικοτητα και αλληλεγγυη, απορροια παιδεια και γνωσης.

Πιο απλα: τ οτι δεν κλεβω( οχι εγω, παραδειγμα θετω) καποιον συναδελφο, γειτονα, φιλο δεν ειναι αποτελεσμα οτι σκεφτομαι τον κακο μπατσο ή νομο που θα με τιμωρησει, αλλα σκεφτομαι τους συνανθρωπους μου και το πως θα ηθελα να με σεβονται. Τ οτι τους επισκεφτομαι οταν ειναι αρρωστοι δεν μου το επιβαλλει το Συνταγμα, αλλα μια αισθηση "ανθρωπιας" και συμπονοιας αν θελετε, απεναντι στον πονο του..

Αυτες οι συμπεριφορες ειναι κατα την αποψη μου κοινωνικες, προερχομενες απο ενα σωστο δασκαλο-οικογενεια-γειτονια-κοινωνικο περιβαλλον που διεπλασσαν εναν ανθρωπο οχι απλα ευγενικο αλλα σκεπτομενο το πως θα προαγει το κοινο οφελος και τη συλλογικη υλικη και πνευματικη επιβιωση.( δεν μιλω για μενα, εγω ειμαι μπαχαλος, τα ειπαμε αυτα )

Καπως ετσι θα ηθελα να δω μια κοινωνια να λειτουργει..Ετσι προκυπτουν κοινωνικες συμπεριφορες.

Ο βιομηχανος που: ανεβαζει τις τιμες γιατι του λειπουν μερικα μυρια για να παρει ενα 30μετρο κοτερο
    που δεν παιρνει μετρα ασφαλειας για τους εργατες γιατι στοιχιζουν
    που φυλα καλα τα λεφτουδακια του να πολλαπλασιαζονται και δεν τα διοχετευει στην κοινωνια
    που μολυνει το περιβαλλον γιατι τα φιλτρα στοιχιζουν
    που "μεταναστευει" για χωρες γειτονικες για να δινει μισθο 120 Ε το μηνα

αυτο το τσογλανι εχει ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, Ο ΓΑΜΑΟΥΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΩΝΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟΝ 8ο ΟΡΟΦΟ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ " ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΓΑΜΩΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 10.000Ε ΚΑΙ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.
    ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

stavrogin επειδη εχω ψαξει το θεμα σου λεω οτι, τα αερια που χρησιμοποιουνται ειναι οπλα χημικου πολεμου τα οποια χρησιμοποιουνται σε εισβολη πολεων για την αποδυναμωση των αμυνομενων. Πολεμος you know..

Μακαρι να ημουν κομμουνιστης και μαλιστα τιμιος. Δεν θα βασανιζομουν προσωπικα τοσο για να καταληξω να πιστευω οσα πιστευω και επιπλεον θα ειχα και απο πισω κατι να στηριζει ( καλως το εννοω). Ο Μαρξ εθεσε ερωτηματα και εδωσε απαντησεις, ασχετα με το κατα ποσο με εκφραζουν.

Αλλα τα πραγματα με οδηγησαν αλλου.

Καλημερες
    Είμαι 100% μαζί σου και με όλους όσοι δε γουστάρουν νταβά στο κεφάλι τους. Από την άλλη οσο υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι είναι περισσότερο ελεύθερος από τους άλλους με αποτέλεσμα κοινώς να τους γράφει στα @@ του, δεν υπάρχει πρακτική εφαρμογή.

Θα πάρω ένα δικό σου κομμάτι... "Κανονες οφειλουν να υπαρχουν, αλλα προερχομενοι απευθειας απ την κοινωνια , εχοντας η ιδια την ευθυνη να τους εφαρμοσει και να επιβλεπει". Δηλαδή ποιοί αποτελούν την κοινωνία; Προφανώς εμείς. Οι αστυνομικοί δεν είναι μέρος της; Προφανώς και είναι. Απλώς κάποιοι αστυνομικοί, όπως και όλα τα αποβράσματα που κυκλοφορούν εκεί έξω, έμαθαν ότι λάθος το μάθημα, ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν.

Η νοοτροπία υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής από πολύ απλά (και μερικές φορές ανόητα πράματα) έως σοβαρά όπως:

μηχανή/αμάξι στο πεζοδρόμιο
    αμάξι παρκαρισμένο στη διάβαση
    μηχανή σε πεζόδρομο
    κομμένη εξάτμιση (στις 3 το πρωί :hypnotize )
    λακούβα στο δρόμο
    σκουπίδια στο δρόμο
    πήδημα ουράς σε φανάρι για αριστερή στροφή (το σιχαίνομαι)
    πήδημα ουράς σε τράπεζες/υπηρεσίες του στυλ "να ρωτήσω κάτι θέλω"
    στημένοι δημόσιοι διαγωνισμοί
    υλικά με άλλες προδιαγραφές = τρύπες στους δρόμους + άσφαλτος γυαλί
    παλούκια/κάγκελα στην άκρη των δρόμων = γκιλοτίνες
    φακελάκι στο γιατρό για να πάρει το παιδί σου που καίγεται από πυρετό (φταίει ο γιατρός ή εμείς που το δίνουμε
    φακελάκι στην πολεοδομία για αυθαίρετο στο δάσος
    φακελάκι στην πολεοδομία για νόμιμο (αλλά μέχρι να βγάλεις άδεια...)

Όλη μας η ζωή και η πρώτη μας σκέψη είναι πώς να κάνουμε τη μπινιά για να γλυτώσουμε ντεμέκ 2 λεπτά στην ουρά ή στο δρόμο... Όλη μας η σκέψη είναι πώς να ρίξουμε τον άλλον από ψηλά παρά να σκεφτούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροί του. Όλη μας η σκέψη είναι ότι έχουμε δικαιώματα, αλλά ξεχνούμε τις υποχρεώσεις μας. Και δεν αναφέρομαι σε υποχρεώσεις που επιβάλλονται από τους νόμους, αλλά υποχρεώσεις που θα έπρεπε ο καθένας ατομικά να επιβάλλει στον εαυτό του, ούτως ώστε να είναι ένας σωστός ΠΟΛΙΤΗΣ που να σέβεται τους συνανθρώπους του.

Μ' αυτά και μ' αυτά ξέχασα από πού ξεκίνησα και πού θέλω να καταλήξω...

Δεν υπάρχει έννοια απόλυτης ελευθερίας, ιδίως όπου ζουν παραπάνω από 1 άνθρωποι. Υπάρχει ο συμβιβασμός και η ατομική ευθύνη. Όταν όλοι δεν θα κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουν τότε η κοινωνία μας θα πάει μπροστά.

ΥΓ Τί ωραία να κάναμε μία τέτοια συζήτηση πίνοντας μπυράκια...
    ΥΓ2 Τώρα όλοι εμείς δουλεύουμε;:rotflmao:
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    σωστα δεν ειναι "συζητηση"

δε μπορεις να συζητησεις με ανθρωπους που πιστευουν μονο στην αντιδραση και στην ουτοπια

αντε γεια σας
    άμα ήταν όλοι σαν και εσένα θα μιλούσαμε τώρα τούρκικα με δευτερη γλώσσα τα γερμανικά...
    κ δεν θα υπήρχε αστυνομία αλλά χωροφυλακή....

η αντίδραση πήγε τον κόσμο μπροστά...
    αν δεν υπήρχε αντίδραση αυτό που ζεις τώρα θα ήταν ουτοπία....
    και για τους μαύρους στην Αμερική που σκάβαν στις φυτείες το να ζουν κάποια στιγμή ελεύθεροι κ να ψηφίζουν ήταν ουτοπία....

αν δεν υπήρχε αντίδραση ακόμα θα καίγαμε τους επιστήμονες στην πυρά....
    ακόμα θα δούλευες 23 ώρες το 24ωρο και φυσικά δεν θα είχες χρόνο ούτε για να γράφεις εδώ μέσα....
    η πρόοδος πάντα ξεκίνησε απο λίγους που πίστεψαν σε κάτι καλύτερο και παρακίνησαν την πλειοψηφία που συνήθως κοιμάται.....

Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.....

και φυσικά θα υπάρξει βία...η βία ενυπάρχει σε κάθε μορφή κοινωνίας και κάθε κοινωνία μετασχηματίζεται μόνο με βία καθώς οι λίγοι που προνομιούχοι δεν παραδίδουν τα προνομια τους στα καλά καθούμενα...αλλά παλεύουν για να τα κρατήσουν....

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ....ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS

Βεβαια και οι Γερμανοι πριν 60 χρονια ειχαν τους υποστηρικτες τους,ξερεται αυτους μς τις κουκουλες.
    εννοείς αυτούς που μετά πείρανε τις συντάξεις αντιστασιακου ε??
    αθάνατο ελληνικό κράτος ...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Σελίδα 5 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2010, 21:03
  2. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2009, 09:10
  3. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    από lspiros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2009, 11:50

Κανόνες δημοσιεύσεων