Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 66 από 66

Θέμα: Σχολικός πίνακας. Το μέλλον απο το ΜΙΤ

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Λοιπόν σίγουρα τόσο προχωρημένο δεν θα έχουμε άμεσα, αλλωστε το ΜΙΤ είναι το κορυφαίο τεχνολογικό ινστιτούτο ερευνών...

Στην Ελλάδα ακόμα και τα πιασάρικα θέματα για έρευνα όπως τα φωτοβολταικά κηνυγάνε την υλοποίηση και τους χορηγούς με το δίκανο μπας και τσιμπίσουν τίποτα...

Παρεπιπτώντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πληροφορικής , τα 2 ή 3 κεντρικά αμφιθέατρα έχουν απευθείας σύστημα ψηφιο-οποίησης σημειώσεων απο τον πίνακα και την γραφίδα μαρκαδόρο του καθηγητή...

Τίποτα ιδιαίτερο θα μου πείτε... αλλά είναι όμως κάτι... το που κώλωσε να υλοποιηθεί , φανταστείτε το... μέσα θα πέσετε...

Αλλά πάνω απο όλα δεν έχω καταλαβει το ερώτημα...
    γιατί δεν έχουμε στην Ελλάδα τέτοιο?
    γιατί δεν έρχονται γρήγορα τέτοιες τεχνολογίες εκτός Αμερικής?
    γιατί κάτι άλλο?

Θα σου απαντήσω τα ερωτήματα.

Γιατί κανείς δεν θα το εκτιμήσει (και να σου πω κάτι; άχρηστο είναι. Όση πρόοδος έχει γίνει με το μολύβι έχει γίνει. Το e-learning μας μάρανε...)

Γιατί είναι χαραμοφάιδες

όσο για το "το που κώλωσε να υλοποιηθεί , φανταστείτε το... μέσα θα πέσετε.."

άχρηστο είναι γιατί το 99% των καθηγητών στον πίνακα αντιγράφουν τις σημειώσεις τους, τις ίδιες που μοιράζουν στους φοιτητές.

Νέο μέλος
    Εχμ καταρχην πολυ καλησπερα σας και καλως σας βρηκα κλπ κλπ

Ακουσα για di (department of informatics ) και ειπα να επεμβω.

Το συστημα ψηφιοποιησης στο πληρ/κης και τηλ/ων πραγματι υπαρχει, οχι στο κεντρικο αμφιθεατρο αλλα στην κεντρικη αιθουσα. Σε συνδυασμο με μικροφωνο και καμερα, το μαθημα μεταδιδεται live και στο net αλλα και σε μια δευτερη αιθουσα. Αμφιθεατρο μολις χτιστηκε, και μαλλον θα εχει και πιο εφετζιδικα πραγματα.

Το συστημα ειναι υπερβολικα χρησιμο, οχι μονο αποσυμφορησε την -μικρη- αιθουσα (στην οποια πριν στεκομασταν και ορθιοι για να παρακολουθησουμε) αλλα διευκολυνει και οσους δε μπορουν ευκολα να πανε στη σχολη και βλεπουν απ΄το σπιτι μαθημα. Πολλοι που δουλευουν γραφουν μαθηματα και τα παρακολουθουν οποτε τους βολευει. Μην πειτε οτι "ειναι αλλιως απο κοντα...", το μονο που αλλαζει ειναι οτι ΔΕΝ εχεις ενοχλητικους γυρω σου να μιλανε για 1002 ασχετα και να αγωνιζεσαι ν'ακουσεις τον καθηγητη.

Φανταζομαι οτι ευκολα θα μπορουσε να γινει μια εφαρμογη αναλογη με αυτη του MIT, μαλιστα το μαρκαδορακι του κυριου μοιαζει παρα πολυ μ'αυτο που εχουμε κι εδω. Δεν εχει ομως και πολυ νοημα στα μαθηματα του di, σε καποιο Φυσικο ισως να ταιριαζε περισσοτερο.

Αρα 1ον: τιποτα δεν "κωλωσε να υπολοιηθει" και 2ον: η προοδος συνεχιζεται, για το καλυτερο ολων, με ή χωρις μολύβι, και ναι μας μαρανε ΚΑΙ το e-learning. Στο κατω κατω προτιμω να βλεπω τον καθηγητη να αντιγραφει τις σημειωσεις του στον πινακα αραχτος απο το σπιτι παρα να σαρδελωνομαι

απορίες πώς απευθύνεις στον καθηγητή;

Αυτό δεν είναι μάθημα. Αυτό είναι ταινία. Παλιότερα είχα αγοράσει κάτι CD rom με σχετικά σοβαρά εκπαιδευτικά βίντεο για ηλεκτρονικά και μάλιστα καλού επιπέδου. Χαζό ήταν. Το πέταξα. Και "interactive" ήταν μάλιστα, αλλά αυτό δεν είναι μάθημα (η σωστή ονομασία αυτού που θα έπρεπε να κάνουν οι καθηγηταράδες μας λέγεται "διάλεξη" αλλά... )

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    αν ειναι οντως αληθεια μιλαμε για εξωγηινη τεχνολογια

Μωρε λες
    Κοιτα να δεις που χθες εβλεπα στο history channel ενα ντοκυμαντερ στο οποιο ενας τυπος με θητεια σε διαφορα ποστα της αμερικανικης κυβερνησης(cia,strato,) ισχυριστηκε(μιλαμε για δεκαετια 50,60) πως μετα την πτωση UFO στο roswel οι αμερικανοι εξερευνησαν την εξωγηινη τεχνολογια(reverse engineering) και ετσι εγεννετω οι οπτικες ινες, τα αλεξισφαιρα γιλεκα και η νυχτερινη οραση.

the truth is out there
    :wacko:
    In Thrust We Trust

Turn To Burn

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
    απορίες πώς απευθύνεις στον καθηγητή;
    Δεν απευθυνεις, προφανως ειναι μονοδρομο το μαθημα, κατι που προσωπικα δε με ενοχλει καθολου.

Αυτό δεν είναι μάθημα. Αυτό είναι ταινία.
    Οχι, μαθημα ειναι. Η μονη διαφορα ειναι οτι α) δε μπορεις να απευθυνεις αποριες, β) δεν σε ενοχλει ο καθε ηλιθιος που μιλαει, γ) οτι δεν καταλαβες μπορεις και να το ξαναδεις, δ) μπορεις να το παρακολουθησεις ακομα κι αν ΔΕΝ μπορεις να πας στην αιθουσα την ωρα που γινεται.

Παλιότερα είχα αγοράσει κάτι CD rom με σχετικά σοβαρά εκπαιδευτικά βίντεο για ηλεκτρονικά και μάλιστα καλού επιπέδου. Χαζό ήταν. Το πέταξα. Και "interactive" ήταν μάλιστα, αλλά αυτό δεν είναι μάθημα (η σωστή ονομασία αυτού που θα έπρεπε να κάνουν οι καθηγηταράδες μας λέγεται "διάλεξη" αλλά... )
    Αλλο αυτο, αλλο να παρακολουθεις ενα ζωντανο μαθημα με κοινο, αλλα τα δικα σου γουστα, αντοχες και συνηθειες, αλλα τα δικα μου. Μαλλον κι εγω θα θεωρουσα ηλιθιο να μου μιλαει ενας ασχετος μεσα απ΄την οθονη (σαν τη ντορα την εξερευνητρια δηλαδη... ). Μου φαινεται ομως απολυτα φυσιολογικο να βλεπω τον καθηγητη που ξερω να κανει μαθημα στους συμφοιτητες μου.

(οπως βλεπεις επιμενω στο "μαθημα"...δεν καταλαβαινω γιατι επειδη μπηκαμε στο πανεπιστημιο πρεπει ξαφνικα να παρακολουθουμε "διαλεξεις")

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Το ψαλίδι από το V-strom 1000..
    από Respect στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2008, 12:22
  2. .....το εξιτήριο....από το τρελάδικο...
    από nktR στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2008, 09:56
  3. Μολις το πηρα απο το μαστορα γ@μω την τυχη μου..
    από n1k3man στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2005, 17:02
  4. το μοτερ απο το παπι μου
    από karelis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2005, 23:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας