Αν πεταξω κανα καντηλι πρωινιατικα θα το παμε στις Διαμαχες το πρωι;![]()
Εκει ως γνωστο τα φιλοσοφουμε τα πραγματα καλυτερα.
Αν πεταξω κανα καντηλι πρωινιατικα θα το παμε στις Διαμαχες το πρωι;![]()
Εκει ως γνωστο τα φιλοσοφουμε τα πραγματα καλυτερα.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Με την αδειά σας αγαπητοί συνάδελφοι, να κάνω μια παραίνεση: .................
Και ολοκληρώνω με ένα ερώτημα: Πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι καλύτερος τώρα που δεν πιστεύει σχεδόν κανείς, ή αν οι άνθρωποι σεβόντουσαν τα διδάγματα του Χριστού, όπως το "ου φονεύσεις", "ου κλέψεις", ου ψευδομαρτυρήσεις", "ου μοιχεύσεις", "αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτώ" και "ειρήνη υμήν" ;
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει και ποιός είναι ο Θεός ή το γιατί κυριαρχεί το μίσος και η αδικία. Αυτό που πιστεύω είναι ότι για όλα υπάρχει μια αιτία. Ο λόγος αιτίου - αποτελέσματος. Η αρχή του αποχρώντος λόγου, που μαθαίναμε στο σχολείο. Και ότι κάπου-κάπου θα πρέπει να σοβαρευόμαστε με τη ζωή, και όχι να την παίρνουμε στη πλάκα. Ν'αφήνουμε τις ματαιοδοξίες μας παράμερα, για να νοιώσουμε και λίγο ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
Βασικα,:a04:
κοινως κουκουρουκου.
Μην καυχιεσαι για τους ελληνες .Δεν σε θελουν για δικο τους.
Ουτε χριστιανος εισαι γιατι τον πλησιον δεν τον αγαπας οταν ειναι εβραιος.
Μηπως εισαι εβραιος;
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Την θεανθρώπιση και την τριαδικότητα μιας ύπαρξης, για να την κατανοήσεις πρέπει να έχεις ένα μορφωτικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο. Γι αυτό ο χριστιανισμός δυσκολεύεται να εξαπλωθεί, εν αντιθέσει με τον μωαμεθανισμό η τον βουδισμό.
....................
Το οποιο (μορφωτικο επιπεδο) διαθετει προφανως η θειά Μαριώ στην Άνω Σουβάλα και ΔΕΝ διαθετει ο Κινεζος, Ινδος, Αιγυπτιος κλπ επιστημονας ε?![]()
![]()
Τεσπα ...
Εγω ξερω οτι μονο οι αρρωστιες "εξαπλωνονται" ...![]()
:rotflmao:
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Επειδη βλεπω οτι "στεναχωριομαστε" και ΔΕΝ μ' αρεσει ...![]()
Πορευτειτε εν ειρηνη αδελφοι !![]()
Εγω ΔΕΝ ξαναπανταω στο θρεντ ...![]()
Προσωπικά δεν στεναχωριέμαι καθόλου!
Κάτσε ρε φίλε, έβαλα και καφέ μόλις!!!![]()
![]()
Ρε δείτε το μλκ που τα πηρε!![]()
![]()
![]()
Κι ήθελα να του κάνω 1-2 ερωτησούλες ακόμα!![]()
![]()
![]()
Χρήστο, όταν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί σου , δεν σημαίνει οτι σε απορρίπτει ή σε αγνοεί σε επίπεδο του "τι λέει αυτός τώρα"... απλά επειχηρήματα αντιπαραθέτουμε , χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνήσει ο ένας με τον άλλον.
σε αυτό το επίπεδο λοιπόν..
Σε αντιθεση με αυτό που σκέφτεσαι τώρα, ο απλός λαός , παίρνει έτοιμα , αυτά που του προσφέρουν. Σε αυτή την περίπτωση ο Βραχμάνος, Βουδιστής, Ινδουιστής , Καθολικός, Ορθόδοξος σε πολύ μεγάλο ποσοστό , υποβάλλεται σε μια "πλύση" εγκεφάλου βάση επίσημου δόγματος που υπάρχει στην οικογένεια του. Αυτό μαθαίνει πρώτα σε μια ηλικία που δεν γνωρίζει και πολλά.Το οποιο (μορφωτικο επιπεδο) διαθετει προφανως η θειά Μαριώ στην Άνω Σουβάλα και ΔΕΝ διαθετει ο Κινεζος, Ινδος, Αιγυπτιος κλπ επιστημονας
Έτσι είναι αρκετά δύσκολο, να "ξεθάψεις" αυτά τα θεμέλια και να πείς οτι ξεκινώ κάτι απο την αρχή , υπερνικώντας τους δικούς σου φόβους αλλά και τις αντιδράσεις απο το οικείο περιβάλλον.
Άρα η Θεία απο το χωριό , με αυτό έμαθε, με αυτό πάει και ειδικά χωρίς εφόδια γνώσης για να κρίνει και να μεταλλάξει αυτό που τις δινουν , σαν "αληθινό δόγμα".
Αυτό ισχύει για το κοράνι, για την Βίβλο , για το Ταλμούδ, για το Τάο κτλ...
Η θρησκεία σαν διαδικασία είναι δόγμα και καταπατά προσωπικές έλευθερίες. Αυτό σε διαφορά με τον Χριστιανισμό (σαν ιδέα) για εμένα το κάνουν και οι υπόλοιπες ιδέες που αφορούν άλλες θρησκείες.
Μην ξεχνάς οτι οι διδαχές του Μωάμεθ έγιναν με γνώμονα την συγκέντρωση των νομάδων σε ενα αυστηρό κοινωνικό πλαίσιο.
Οι Βουδιστές απο την άλλη, ναι μεν σέβονται τα έμβια όντα , αλλά σε βαθμό καταναγκασμού της προσωπικότητας τους.
κτλ..κτλ..κτλ..
Στην ιδέα του Χριστιανισμού τώρα , παρόλο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις σήμερα, ο άνθρωπος και η γαλήνη/ηρεμία/καλό του, είναι η κεντρική ιδέα , σε βαθμό που να σε κάνει να υποφέρεις αν τα προσαρμόσεις στο σήμερα.
Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση όντως αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι όπου μπορείς να είσαι σίγουρος οτι κάτι είναι λάθος ή σωστό.
Ακόμα και όταν μιλάμε για αθεϊσμό, κυρίως επειδή οι επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουμε κάνει , σε πολύ μεγάλο ποσοστό αεροβατούν και θεωρούν παρά παραθέτουν απτά στοιχεία, που είναι και η κεντρική ιδέα του αθεϊσμού.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αλλο ένα thread που πήρε λάθος δρόμο!!
Η ερώτηση ήταν αν πιστεύουμε, και όχι που, τι πως και γιατί.
Όταν, ( όντας εκτεθειμένοι στους κινδύνους με τους δολοφόνους που κυκλοφορούν και δεν ξέρεις από πού θα σου ’ρθει, όλα τα αντίμετρα στο φόβο που έχουμε αναπτύξει με τη λογική, φαίνονται λίγα, και αυτές τις στιγμές που φαίνονται λίγα ), χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω, τη στιγμή που χρειαζόμαστε την πίστη σε ΚΑΤΙ, ό,τι και αν είναι αυτό.
Αυτό που βλέπω είναι ότι προσπαθεί ο ένας πείσει τον άλλον ότι, αυτό που πιστεύει είναι και το σωστό. Αρκετά εγωιστικό, δεν νομίζετε;
LIBYKOS
εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι η αλήθεια δε βρίσκεται στον Θεό...
η αλήθεια, πατέρα, βρίσκεται.....
στους SEX PISTOLS....![]()
![]()
![]()
![]()
έχοντας σχετιστεί με την εκκλησία πριν πολλά χρόνια έχω ενημερωθεί, διαβάσει, συγκρίνει και αμφιβάλει σχεδόν με όλες τις θρησκείες...
δηλώνω συνειδητά άθρησκος .... αλλά η όποια κουβέντα από κοντά και όταν...
όσο για το άθεος.... Ο καθένας μας είναι ένας μικρός θεός... εσείς αγνοήτε το θεό που κρύβετε μέσα σας και τραβιέστε να βρείτε τους άλλους.... γούστα και εγγενείς δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις είναι αυτά...
still friends...![]()
![]()
![]()
+10000Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
όσο για το άθεος.... Ο καθένας μας είναι ένας μικρός θεός... εσείς αγνοήτε το θεό που κρύβετε μέσα σας και τραβιέστε να βρείτε τους άλλους.... γούστα και εγγενείς δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις είναι αυτά...
still friends...![]()
![]()
![]()
Αλλωστε έχουμε πιο πολλά που μας ενώνουν παρά που μας χωρίζουν......
Μόνο που δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη
LIBYKOS
Στο σπίτι σου με κεράκια και Σατώ Γρενουάρ ...???Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
.... αλλά η όποια κουβέντα από κοντά και όταν...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι η αλήθεια δε βρίσκεται στον Θεό...
η αλήθεια, πατέρα, βρίσκεται.....
στους SEX PISTOLS....![]()
![]()
![]()
![]()
ΓΚΕ ΓΚΕ ?????????????? ΓΚΕ ΓΚΕ ??????????????
Υ.Γ Απαντηση στην υπογραφη μου (οχι το Χ εεε?)
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Βασικα,:a04:
κοινως κουκουρουκου.
Μην καυχιεσαι για τους ελληνες .Δεν σε θελουν για δικο τους.
Ουτε χριστιανος εισαι γιατι τον πλησιον δεν τον αγαπας οταν ειναι εβραιος.
Μηπως εισαι εβραιος;
-Αγαπητέ συνάδελφε, το τελευταίο σου ερώτημα ΠΌΘΕΝ προκύπτει; ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΘΈΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΌ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ Ο ΜΌΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ. Ασε πρώτα να δούμε την ετυμηγορία του εθνικού δημοψηφίσματος. Ασφαλώς και δεν υπερηφανεύομαι για τους νεοέλληνες. Αλλά από την αρχαία ελληνική γραμματεία, όλος ο κόσμος εκστασιάζεται.
-Δεν διάβασες με προσοχή τα γεγραμμένα μου. Ανέφερα πουθενά ότι δεν αγαπάω τους εβραίους; Για τους σιωνιστές, τους τέκτονες, τους μασόνους και λοιπούς του είδους μίλησα. Ωστόσο παραθέτεις κομμάτι απ'το κείμενό μου που θέτει ερώτημα, και δεν το απαντάς. Επειδή δηλώνεις άθεος, θα σου είναι κομματάκι δύσκολο με φαίνεται. Κι εσύ, γιατί κόπτεσαι τόσο για τους εβραίους; Μήπως μας κρύβεις τίποτα;
-Το θέμα του ποστακίου είναι "αν πιστεύετε". Είπα "πιστεύω". Μη κρίνεις λοιπόν, "ίνα μη κριθείς". Το δικαίωμά σου σταματάει στην απάντησή σου" δεν πιστεύω". Πιο κει είναι το δικό μου δικαίωμα. Μη το καταπατάς σε περικαλώ. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη πίστη όσο και στη μή πίστη. "Οστις βούλεται οπίσω μου ελθείν". Κανένα δεν υποχρέωσε ο Χριστός. Το αν εσύ δεν γουστάρεις να εφαρμόσεις ή να λάβεις το μήνυμα, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνος δεν τό'στειλε. Και τί σου είπε; "Μη σκοτώσεις", "μη κλέψεις", "μη ψεύδεσαι", "μην απατήσεις", και να έχεις σεβασμό στον συνάνθρωπό σου. Εφόσον εσύ δεν πιστεύεις, άρα και σκοτώνεις, και κλέβεις, και ψεύδεσαι, και απατάς, και εξαπατάς τους συνανθρώπους σου. Εκ λογικής συνεπαγωγής. Διότι αν όλα αυτά που εκείνος είπε τα εφαρμόζεις, είσαι μαζί του, και δεν το ομολογείς για διαφόρους λόγους. Διότι -τουλάχιστον για μένα- χριστιανός είναι εκείνος που προσπαθεί να εφαρμόσει τη συμπεριφορά του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Και αυτό δεν καλείται "δογματισμός".
-Ο,τι με τη λογική σου είναι ακατανόητο, το ειρωνεύεσαι. Και δεν σε κρίνω. Διαπιστώνω. Αυτό προτείνεις γενικά; Το αν είσαι δογματικός αναρχοκομουνιστής, αυτό δεν σημαίνει και καλά, ότι βρήκες και την άκρη.
Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Αν εφαρμόζαμε αυτά που μας δίδαξε ο Χριστός, θα είμασταν καλύτεροι άνθρωποι και θα είχαμε μιά καλύτερη κοινωνία, ή όχι; Και γιατί; Μήπως είναι φως-φανάρι; Μήπως είναι η απλή λογική; Ας το απαντήσει όποιος συνάδελφος έχει την ικανότητα της κόσμιας δεοντολογίας.
Αλλά έλεος: Να προπηλακίζεται και να χλευάζεται κάποιος επειδή προσπαθεί να σέβεται τους συνανθρώπους του, είναι τουλάχιστον η λογική του παραλόγου -αν όχι του lucifer, που τρίβει τα χέρια του από ηδονή!...Ή η λογική της Νέας Τάξης πραγμάτων, που οι σιωνιστές ύπουλα έχουν δρομολογήσει. Ή και το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρε-μαστάρια ή κρεμα-στάρια!
Mε αγάπη και κατανόηση...![]()
ΥΓ. Οταν κινδυνεύεις με τη μηχανή σε κάποια φάση, δεν λες "Χριστέ μου" ή "Παναγία μου"; Ή μήπως λες "Βούδα μου"; Ή μήπως λες "Σωκράτη μου"; Ή "Κρίσνα μου"; Ή μήπως δεν κινδυνεύεις καθόλου;
Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
+10000
Αλλωστε έχουμε πιο πολλά που μας ενώνουν παρά που μας χωρίζουν......
Μόνο που δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη
Φίλτατε Λιβυκέ, αυτά που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μας ενώνουν, είναι δυστυχώς αυτά που μας χωρίζουν. Ελπίζω να έλαβες το μήνυμα.
Ωχ, λάθος!