Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 72 από 72

Θέμα: πλαστο χαρτονομισμα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Απο όσο θυμάμαι απο αναφορές στα ΜΜΕ , σε μια συζήτηση "παραθυριών" με νομικούς , είχαν πει τα εξής.
    ...
    - Οι παραλήπτες χαρτονομισμάτων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ τον έλεγχο των χαρτονομισμάτων απο ειδικό μηχάνημα πριν την παραλαβή τους απο τα ταμεία. Στα ΑΤΜ λογικά έχουν ελεγχθεί απο ειδικό μηχάνημα... Αν παρόλα αυτά παραλάβετε πλαστό , τότε και μόνο τότε , λέει ,... ελέγχουν αποτυπώματα για το ποιός το τοποθέτησε. (Να έχετε υπόψη οτι ενα νόμισμα αλλάζει δεκάδες χέρια πριν γίνει αντιληπτό οτι είναι πλαστό!!) Επίσης αυτός τραβάει σε χρόνο κτλ...
    ...

Gandalf
    vasika ta perisotera mixanimata pou metrane xartonomismata, elenxoun kai gia plasta... opote to kathe xartonomisma pou vgenei apo to tamio... exei elenxthei... 2 fores malista... mia kata tin paralavi kai mia kata tin paradosi... (giauto legame kai prin oti oi trapezes exoun provlepsei diadikasies gia na einai kalimenes...)

BTW ama ksexasete xartonomisma sti tsepi kai mpei sto plintirio, meta ta mixanimata to anagnorizoun san plasto... (opote prosekte pos plenete ta leromena xartonomismata sas i.e. kseplima xrimatwn) :P
    there 10 kind of people, those that can read binary and those that cannot...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...

Τα μηχανήματα καταμέτρησης είναι ικανά σαφώς να διαχωρίζουν το τι χαρτί είναι τυπωμένο το κάθε νόμισμα , βάσει διαστάσεων νομίζω που περνάνε στο firmware τους ,που αφορά πάχος χαρτιού κτλ.

Δεν είναι ικανά όμως να ανιχνεύσουν , ειδικά χαρακτηριστικά , όπως είναι τα ανάγλυφα αποτυπώματα στο χαρτονόμισμα ή να διαβάσουν "υδατογραφήματα".
    Εκτός και αν όταν βγαίνουν απο τις σακκούλες της Ελληνικής Τράπεζας ή απο την Κάσα τα περνάνε μέσα απο ανιχνευτές, πράγμα που προσωπικά δεν το πιστεύω.

Τελος πάντων , δεν είμαι ειδικός επί του θέματος και δεν θα είμαι απόλυτος , αλλά θεωρώ οτι το να το ελέγχω και εγώ αν μπορώ με ενα δικό μου μαραφέτι , είναι καλύτερο απο το να περιμένω τον άλλον να είναι οκ... πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 200 - 500€ όπως εδώ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

αν παντρευτει κανεις απο δω μεσα θα ερθω να του το καρφιτσωσω παλιο καλο εθιμο

να το δωσω στα φαναρια ??

θα παω στον παραδεισο ρε μπουστη μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
    αν παντρευτει κανεις απο δω μεσα θα ερθω να του το καρφιτσωσω παλιο καλο εθιμο

να το δωσω στα φαναρια ??

θα παω στον παραδεισο ρε μπουστη μου
    nomiza oti mono stin kipro to exoun auto to ethimo me to karfitsoma sto nifiko...

BTW prepei na einai panw sto nifiko i' kati tetio giaiti ama to dosis se fakelaki, tha kseroun poios to edose kai tha se kinigane... :P
    there 10 kind of people, those that can read binary and those that cannot...

να πας να πιεις κανα δυο ποτακια με φιλους σε κανα κολομπαρο.
    και το 200αρι θα σου χαλασουν και θα σε τριψουν τα γκομενακια

βεβαια εαν σε πιασουν.......

θα σε βγαλουν στο κλαρι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    ΖΩΛΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

Μόλις άκουσα στο ράδιο ότι ένας τύπος πιάστηκε στον ΟΤΕ όπου πήγε να πληρώσει με πλαστό 200ευρω το οποίο είχε πάρει από την τράπεζα! Αστυνομίες, αποτυπώματα κτλ...
    Ο τύπος όμως κινήθηκε έπειτα δικαστηκώς και αποζημιώθηκε με 3000 ευρώ!!!

Πλέον η υπόθεση θεωρείται δεδικασμένη και για άλλες τέτοιες περιπτώσεις μιάς και λεεί έχουν υπάρξει!

ΨΑ'ΧΤΟ ΡΕ!!!

Αυτά για την εμπιστοσύνη και τις επιτροπές του κώλου των τραπεζών που ανέφερε κάποιος!

Τρία χρόνια δικαστικού αγώνα
    Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτη, ο οποίος πήρε από Τράπεζα πλαστό χαρτονόμισμα των 200

Το ποσό των 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε συνταξιούχο, ο οποίος είχε πληρωθεί από Τράπεζα με πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.
    «Πήγαινα πάντα στο ίδιο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο σιδηροδρομικό σταθμό, επειδή δεν έχει πολλή κίνηση. Εκείνη τη φορά δεν ήταν στο γκισέ ο ταμίας που έβλεπα συνήθως, αλλά μια κοπέλα» εξηγεί ο κ.Αποστολίδης, μιλώντας στα Νέα της M.Δευτέρας.

O συνταξιούχος εισέπραξε τα χρήματά του, χωρίς να αντιληφθεί ότι ανάμεσα στα χαρτονομίσματα βρισκόταν και ένα πλαστό των 200 ευρώ. Αυτό το διαπίστωσε περίπου ένα μήνα αργότερα, όταν πήγε να πληρώσει τον λογαριασμό του στον OΤΕ.

«Μου είχαν μείνει 500 ευρώ, δύο διακοσάρια και ένα κατοστάρικο, πού να ξέρω εγώ ότι ήταν πλαστό» είπε.

Στο υποκατάστημα του OΤΕ, του είπαν πως έπρεπε να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, ο ίδιος δεν είχε καμία αντίρρηση και τότε άρχισε η διαδικασία εις βάρος του.

«Μου πήραν αποτυπώματα, μου τράβηξαν φωτογραφίες, με έστειλαν στον εισαγγελέα. Εγώ τους έλεγα ότι έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους, αφού καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» τόνισε.

Παράλληλα, απευθύνθηκε και στη διοίκηση του Ταμιευτηρίου, η οποία -όπως εξηγεί- τον αντιμετώπισε με αγένεια και σκεπτικισμό. «Έμμεσα μου έλεγαν ότι εγώ είχα βάλει το πλαστό. Είχα βγει από τα ρούχα μου στο δικαστήριο και δεν μπορούσα να παρέμβω».

Σημειώνεται ότι η δικαίωσή του αποτελεί και δεδικασμένο πλέον για παρόμοιες περιπτώσεις.

news.in.gr
    safety doesn't happen by accident

Thumbs up

Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA

VANDA!

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Επειδή ξέρω από τον μπατζανάκη μου που είναι περιφεριακός διευθυντης σε τράπεζα, σας λέω ότι οι περισσότερες τράπεζες δεν έχουν πολύ καλά μηχανήματα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων (λόγω κόστους) και αντιμετωπίζουν και οι ίδιες προβλήματα όταν τα καταθέτουν στην τράπεζα της Ελλάδος οπου δύσκολα περνάνε τα πλαστα.

Οπότε μην είστε και πολύ σίγουροι για τα χαρτονομίσματα που παίρνετε από τις τράπεζες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Επειδή ξέρω από τον μπατζανάκη μου που είναι περιφεριακός διευθυντης σε τράπεζα, σας λέω ότι οι περισσότερες τράπεζες δεν έχουν πολύ καλά μηχανήματα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων (λόγω κόστους) και αντιμετωπίζουν και οι ίδιες προβλήματα όταν τα καταθέτουν στην τράπεζα της Ελλάδος οπου δύσκολα περνάνε τα πλαστα.

Οπότε μην είστε και πολύ σίγουροι για τα χαρτονομίσματα που παίρνετε από τις τράπεζες.

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!

ελα ρε αρχοντα ,που ησουνα ??? τωρα ειναι αργα ,πεταξε το πουλακι .......:a13:

Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
    ελα ρε αρχοντα ,που ησουνα ??? τωρα ειναι αργα ,πεταξε το πουλακι .......:a13:

Τί να σε κάνω που τώρα το άκουσα κι εγώ...

Σε σκέφτηκα αμέσως όμως, δεν μπορείς να πείς!

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ....
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2007, 13:03
  2. Προσοχή στο πλαστό νόμισμα των 2 ?...
    από McGyver στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 17/07/2007, 15:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF