Τρία χρόνια δικαστικού αγώνα
Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτη, ο οποίος πήρε από Τράπεζα πλαστό χαρτονόμισμα των 200
Το ποσό των 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε συνταξιούχο, ο οποίος είχε πληρωθεί από Τράπεζα με πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.
«Πήγαινα πάντα στο ίδιο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο σιδηροδρομικό σταθμό, επειδή δεν έχει πολλή κίνηση. Εκείνη τη φορά δεν ήταν στο γκισέ ο ταμίας που έβλεπα συνήθως, αλλά μια κοπέλα» εξηγεί ο κ.Αποστολίδης, μιλώντας στα Νέα της M.Δευτέρας.
O συνταξιούχος εισέπραξε τα χρήματά του, χωρίς να αντιληφθεί ότι ανάμεσα στα χαρτονομίσματα βρισκόταν και ένα πλαστό των 200 ευρώ. Αυτό το διαπίστωσε περίπου ένα μήνα αργότερα, όταν πήγε να πληρώσει τον λογαριασμό του στον OΤΕ.
«Μου είχαν μείνει 500 ευρώ, δύο διακοσάρια και ένα κατοστάρικο, πού να ξέρω εγώ ότι ήταν πλαστό» είπε.
Στο υποκατάστημα του OΤΕ, του είπαν πως έπρεπε να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, ο ίδιος δεν είχε καμία αντίρρηση και τότε άρχισε η διαδικασία εις βάρος του.
«Μου πήραν αποτυπώματα, μου τράβηξαν φωτογραφίες, με έστειλαν στον εισαγγελέα. Εγώ τους έλεγα ότι έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους, αφού καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» τόνισε.
Παράλληλα, απευθύνθηκε και στη διοίκηση του Ταμιευτηρίου, η οποία -όπως εξηγεί- τον αντιμετώπισε με αγένεια και σκεπτικισμό. «Έμμεσα μου έλεγαν ότι εγώ είχα βάλει το πλαστό. Είχα βγει από τα ρούχα μου στο δικαστήριο και δεν μπορούσα να παρέμβω».
Σημειώνεται ότι η δικαίωσή του αποτελεί και δεδικασμένο πλέον για παρόμοιες περιπτώσεις.
news.in.gr