Ευτυχώς δηλαδή που πρόλαβα και δανείστηκα μία ηλεκτροκόλληση και γλύτωσα και άλλη μια κατοστάρα σε σταντ (μη κοιτάς που είναι λίγο περίεργο, πρώτη φορά δούλευα ηλεκτροκόλληση).
Η φωτό το αδικεί επειδή η φωτογραφική ψιλοευρυγωνιάζει στα κοντινά πλάνα.
Πόσο στοίχισε;
Τσάμπα, βρήκα δύο ρουλεμάν από άλλη πατέντα, έδωσα 2 ευρά για βίδες, και βρήκα μια αρχαία γωνιά που με το δίσκο την γύρισα (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και έτοιμο το στάντ -και λίγο χαμεράιτ μετά σε 2 χέρια και τέλος.
Δυστυχώς επειδή είναι φτιαγμένο για κάμποσα μηχανάκια μου, δεν πιάνει κατευθείαν στις υποδοχές της σουτζούκας, αλλά κάτω από το πιρούνι.
edit
(ή φώτο έφυγε)
Ελα μάστορα εμείς οι σπάταλοι έχουμε το κανονικό σταντ ..![]()
Ανυ γουέι ....![]()
Καλοφόρετα τα μέταλλα .. και με το μαλακό ... μην τα λιώσεις αμέσως .
Στα κανονικά (όχι στα καλά που κάνουνε 120+ έξω) άμα φυσήξεις έπεσε η μηχανή (ή στράβωσαν τα ψευτοσωληνάκια που είναι φτιαγμένο), είτε είναι 170 σα τη μικρή είτε 200+ κιλά που είναι το ονόφιο.
Άσε που δε πουλάμε λέμε.![]()
για σταντάκι πάντως εγώ έχω αυτό και είναι πολύ καλό!
έχει σηκώσει άνετα ΧΧ με εμένα πάνω!
http://www.louis.de/_20e1a936bbbf25b...md.x=0&cmd.y=0
Μάλλον εννοούσες αυτό, pissaman (τα λινκ σε συγκεκριμένα μαγαζιά τα αλλάζουνε συχνά, τη κατηγορία με τα σταντ και τα σχετικά αναλώσιμα του συγκεκριμένου μαγαζιού θα τη βρείτε εδώ).
Ξέχασα να βάλω στη πιο πάνω φωτό το λινκ της αλυσίδας, οπότε μπαίνει πιο κάτω (ήταν το σωστό παρεπιπτόντως, εγώ καλού κακού τους είχα ρωτήσει μέσω mail γι' αυτό).
Κάνοντας σούμα, η καλύτερη (κατά τη γνώμη μου) αλυσίδα που πήρα μου στοίχισε πιο φτηνά (από ότι θα στοίχιζε με ίδια γρανάζια η υποδεέστερη RK που είχα κατά νου όταν άρχισα το τόπικ στην Ελλάδα), η αντιπροσωπεία για τη τελευταία μαζί με γρανάζια μου είχε ζητήσεi 220 (μάλλον πιο πολλά, δε θυμάμαι ακριβώς, ρωτείστε), ενώ το μαμά κιτ που βρήκα έξω (έχει αλλάξει κωδικούς η Suzuki) δέν έχει την αλυσίδα που ήθελα πάνω. Το σύνολο μαζί με ταχυδρομικά ήταν 181 ευρά, και το μαγαζί ήταν αυτό που έγραψα σε προηγούμενα ποστ (το συγκεκριμένο -ακριβότερο- κιτ δέν το είχε στα items του στο ebay, τον ρώτησα και είχε αυτό που έψαχνα).
Το δέμα έκανε να έρθει απο Γερμανία 13 μέρες (το tracking number βοηθά άμα έχετε απορίες).
![]()
Παρα το γεγονός ότι μου κατηγόρησες το σταντ μου , που σηκώνει 250Kg ....
Σου βάζω ενα λινκακι που το βρήκα στην τύχη , ψάχνοντας να βρω την εταιρεία που έκανε το δικό μου , για να πάρεις μερικές ιδέες .![]()
http://www.hardracing.com/Pit%20Bull/PitBull.htm
Ο τύπος που πήρα την αλυσίδα, όταν του είπα ότι μπορεί να ενδιαφέρονται και κάτι φίλοι μου μου έγραψε ότι το επόμενο δέμα λέει θα το στείλει με special DHL-Service ή DPD αντί για απλή DHL.
Την επόμενη φορά εγώ όμως θα έχω περισσότερο χρόνο, και θα ψάξω και Αμερική.
Αυτό που δεν σας είπα είναι ότι είχα παραγγείλει και κάτι άλλο μαζί, και περίμεναν κάτι μέρες γι' αυτό (και τα μεταφορικά παράμειναν τα ίδια), ενώ μου δικαιολογήθηκε και το παιδί που μίλησα ότι λόγω καλοκαιρίας οι Γερμανοί αποφάσισαν να αλλάξουνε νωρίτερα αλυσίδες και είχε κίνηση...
Κυριάκο, δε σου κατηγόρησα το σταντ, καλώς ή κακώς μπορούσα να φτιάξω ένα μόνος μου, περίσσευαν κάμποσα υλικά (και μπογιά), και το έκανα, και όντως η τερατώδης σιδηρογωνιά που έβαλα (άσε τα ρουλεμάν βιομηχανικού τύπου) το έκανε να μη κουνάει ρούπι -φυσικά θα μπορούσα να κάτσω να το μελετήσω μιά ώρα ακόμα και να γίνει καλύτερο, αλλά αρκεί...
Τα φτηνότερα σταντ που έχω δεί, χωρίς ενισχύσεις και με απλό αλουμινένιο σωλήνα τα λυγίζω με το χέρι...
Πριν βιαστείτε να αγοράσετε αλυσογράναζα τουλάχιστον ψάχτε πόσο κάνουν έξω τα συγκεκριμένα καθότι το κλασικό σημείο που σας πιάνουν τον πώλο οι Έλληνες κακοί έμπορες είναι τα αλυσογράναζα.
Ανάλογα με τη μηχανή που έχετε και τί θέλετε οι τιμές παίζουν από 50 μέχρι 200+ ευρώ, ενώ δεν είναι καθόλου σπάνιο να ακούσετε τρελλά νούμερα για απλά αλυσογράναζα (που κανονικά έχουνε τη μισή τιμή).
Η παροιμιώδης τύχη μου το έχει να μου κάθονται διάφορα, αυτό δεν είναι κανόνας και για σας... πριν αγοράσετε όμως, ρωτήστε και τον pissaman, έχει τις καλύτερες τιμές που έχω ακούσει στην Ελλάδα -όποιος αντέχει τον ανταγωνισμό μαζί του ας ποστάρει (εγώ κέρδισα ελάχιστα ευρά πάντως σε σχέση με τις τιμές του).
Τέλος, δείτε το μάνιουαλ (και γω πριν τα βάλω θα το ξαναδώ, γιατί από πέρσι που έχω να το τσεκάρω, δε θυμάμαι άμα θέλει και κόλλα σπειρωμάτων και στις βίδες του πίσω γραναζιού).