Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τα περι σεισμού, πετρας που κυλά (rolling stone)....
ρε λες ο χριστός να έχει μετενσαρκωθεί στον Μικ Τζάγγερ και έχει τον απέθαντο?![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τα περι σεισμού, πετρας που κυλά (rolling stone)....
ρε λες ο χριστός να έχει μετενσαρκωθεί στον Μικ Τζάγγερ και έχει τον απέθαντο?![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
Τι θα πει "ιστορικά" κείμενα;Δηλαδή γιατί να πιστέψω αυτά που γράφει ο Ηρόδοτος π.χ. και όχι κάτι που έγραψε κάποιος μη ιστοριογράφος;
Γιατί δηλαδή τα γραπτά τού Θουκυδίδη ή τού Πλάτωνα ή τού Ιώσηπου έχουν πιο μεγάλη αξία και αυθεντικότητα από αυτά ενός απλού παρατηρητή;
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Όσο πιο κοντά είσαι χρονολόγικά στο γεγονός που περιγράφεις σαν ιστορικός, τόσο ευκολότερη είναι και η έρευνά που κάνεις. Με την προυπόθεση να είσαι σοβαρός ιστορικός. Και πιστεψέ με οι παραπάνω κυριοι είναι. Όχι γιατι το λέω εγω αλλα οι ειδικοι.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τι θα πει "ιστορικά" κείμενα;Δηλαδή γιατί να πιστέψω αυτά που γράφει ο Ηρόδοτος π.χ. και όχι κάτι που έγραψε κάποιος μη ιστοριογράφος;
Γιατί δηλαδή τα γραπτά τού Θουκυδίδη ή τού Πλάτωνα ή τού Ιώσηπου έχουν πιο μεγάλη αξία και αυθεντικότητα από αυτά ενός απλού παρατηρητή;![]()
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Και μην ξεχνάς αλλο πράγμα ο ιστορικός και άλλο ο παρατηρητής.![]()
![]()
sxetika me kati proigoumeno...
i eleutheri voulisi kai o anthrwpos ipefthinos twn prajewn tou
pws simvadizei me tin provlepsi tou melodos?
dioti an einai akrivis oi provlepsis twte den iparxei eleutheri voulisi kai i deutera parousia tha simvei (ara na epitaxiname ligo ton rithmo gia na teleiwnoume??)
an den einai akrivis oi provlepeis (dld an boroun na min epalihtewutoun) ti ajia exoun?
einai apla tixaies...
provlimatismos apo palia autos...![]()
Αυτό που ρωτάω είναι το εξής:
Γιατί να ασπάζομαι την αυθεντικότητα τών γραπτών τού,κοινώς αποδεκτού,ιστοριογράφου;
Επειδή ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ οι "ειδικοί" πως έτσι είναι;
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
iparxoun oloklira panipistimia, sovaroi kathigites (indiana jones.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Γιατί να ασπάζομαι την αυθεντικότητα τών γραπτών τού,κοινώς αποδεκτού,ιστοριογράφου;
Επειδή ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ οι "ειδικοί" πως έτσι είναι;) pou xoun afierosei tin zoi tous gia tin sillogi tetoion keimenon kai tin aksiologisi tous.
polla apo ta keimena exoun diastavrothei apo perissoteres apo mia piges..
tora an einai ola stimena, pseftika kai filtrarismena ego prosopika den to nomizo..
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Κάτσε ρε vangelis 64.
Εσυ δηλαδή αμφισβητείς την άποψη τόσων επιστημόνων και ασπάζεσαι αυτά που σου λέει ο κάθε παπάς του δημοτικού?
Δεν μου έχεις δείξει τέτοια δείγματα![]()
Ελπίζω να μην κατάλαβα καλά![]()
![]()
Βαγγέλη, την αυθεντικότητα ή οχι ενος ιστοριογράφου, την έχουν ερευνήσει πολλοί επιστήμονες και για πολλά χρόνια. Δεν ερευνούν μόνο αυτόν, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να διασταυρώσει αυτά που γράφει, και να τα διαψεύσει ή να τα αποδείξει. Η βασική απόδειξη είναι αν υπάρχουν γραπτά άλλου, την ίδια χρονική περίοδο, που να αναφέρονται στο συγκεκριμένο γεγονός. Τότε μιλάς για "πηγές"
Αν μιλάς για ερμηνεία των γραπτών του, ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει, αλλά τα ιστορικά γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα.
Και στο προκείμενο τώρα. Πηγές για την ιστορικότητα του Ιησού, δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας σύγχρονός του ιστορικός, που να τον αναφέρει.
Μιλάνε για τον Ιώσηπο, γιατί σε ένα απόσπασμα αναφέρει τον "Ιάκωβο, τον αδελφό του Ιησού....... που είναι γνωστός ως Χριστός".
Το συγκεκριμένο απόσπασμα θεωρούν ότι "διαμορφώθηκε" σχετικά πρόσφατα, για να προσδώσει ιστορικότητα στον Χριστό. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ωριγένης, που ήταν χριστιανός και είχε μελετήσει διεξοδικά τον Ιώσηπο, δεν αναφέρει πουθενά το συγκεκριμένο απόσπασμα, που θα βοηθούσε να αποδειχτεί ότι ο Ιησούς, έτσι όπως τον περιγράφουν τα ευαγγέλια, υπήρξε.
![]()
![]()
![]()
Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!
Όχι,δεν κατάλαβες καλά.κατ' αρχήν να πω ότι η ιστορία δεν είναι από τα φόρτε μουΑρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Κάτσε ρε vangelis 64.
Εσυ δηλαδή αμφισβητείς την άποψη τόσων επιστημόνων και ασπάζεσαι αυτά που σου λέει ο κάθε παπάς του δημοτικού?
Δεν μου έχεις δείξει τέτοια δείγματα![]()
Ελπίζω να μην κατάλαβα καλά![]()
![]()
Ένα παράδειγμα:
Τι μάς μάθανε στο σχολείο για την επανάσταση τού '21 και τι μαθαίνουν τούς Τούρκους.Ποιον πρέπει να πιστέψω και γιατί;
Μήπως έναν ουδέτερο ιστορικό;Πώς ξέρω πως,οτιδήποτε ιστορικό γεγονός διαβάσω,είναι έτσι;Λέει και ο loukasfilm παρακάτω,ότι τα γεγονότα διασταυρώνονται.Συμφωνώ!Την πιστεύω την ιστορία,δεν την αμφισβητώ.Έχω απλά τις επιφυλάξεις μου.
Διασταυρωμένες πηγές μάς λένε "Μέγα" τον Κωνσταντίνο,"Μέγα" τον Ναπολέοντα,"Μέγα" και τον Αλέξανδρο.Και δεν λέω πως δεν ήτανε "Μέγες"![]()
![]()
Σφάξανε όμως...σφάξανε πολύ κόσμο.Όπως και ο Χίτλερ.
Το ίδιο ισχύει και για την εποχή τού Χριστού.Δεν ξέρω αν υπήρξε,δεν ξέρω αν αυτά που έχω ακούσει,διαβάσει γι Αυτόν είναι αλήθεια.
Από τη δική μου μικρή προσωπική έρευνα,είδα ένα τεράστιο βάθος σκέψης και φιλοσοφίας σε φυσικό και μη,επίπεδο.
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι υπήρξε και πιστεύω επίσης στη θεότητα Του.Όπως πιστεύω ότι οι 5 μας αισθήσεις μάς δίνουν μια "διδαγμένη" πραγματικότητα.Όχι την αλήθεια.
Και τούς περισσότερους παπάδες,τούς θεωρώ τουλάχιστον γραφικούς...Για να μην πω καμμιά βαρειά κουβέντα![]()
Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κι από κοντά.![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
vangelis 64 kaneis ena simadiko lathos...
akoma kai gia tous ellinotourkikous/ellinopersikous pollemous ta stoixeia einai (panw katw) koina...
to pou egine, to pote egine, to pioi piran meros kai pioi kerdisan einai koinos apodekto (panw katw pada...)
auti einai i istoriki allithia...
ekei pou ta xalame einai sto pwsoi itan, giati eginan ola auta kai ti frikaleotites ekanan oi adipaloi sta dika mas paidia...
ara o kathenas borei na onomasei kapoion diko tou MEGA/iperanthrwpo/arxoda/adrakla alla auto den exei na kanei me tin istoria (os epistimi that is)...
gia ton xristo den exoume istorika stoixeia...
p.s. kai min jexname oti o xristos sinexizei tin evraiki paradwsi ousiastika, kai ekei o theos den parousiazete pada toso filesplaxnos...
Όχι,δεν κατάλαβες καλά.κατ' αρχήν να πω ότι η ιστορία δεν είναι από τα φόρτε μουΈνα παράδειγμα:
Τι μάς μάθανε στο σχολείο για την επανάσταση τού '21 και τι μαθαίνουν τούς Τούρκους.Ποιον πρέπει να πιστέψω και γιατί;
Μήπως έναν ουδέτερο ιστορικό;Πώς ξέρω πως,οτιδήποτε ιστορικό γεγονός διαβάσω,είναι έτσι;Λέει και ο loukasfilm παρακάτω,ότι τα γεγονότα διασταυρώνονται.Συμφωνώ!Την πιστεύω την ιστορία,δεν την αμφισβητώ.Έχω απλά τις επιφυλάξεις μου.
Διασταυρωμένες πηγές μάς λένε "Μέγα" τον Κωνσταντίνο,"Μέγα" τον Ναπολέοντα,"Μέγα" και τον Αλέξανδρο.Και δεν λέω πως δεν ήτανε "Μέγες"![]()
![]()
Σφάξανε όμως...σφάξανε πολύ κόσμο.Όπως και ο Χίτλερ.
Το ίδιο ισχύει και για την εποχή τού Χριστού.Δεν ξέρω αν υπήρξε,δεν ξέρω αν αυτά που έχω ακούσει,διαβάσει γι Αυτόν είναι αλήθεια.
Από τη δική μου μικρή προσωπική έρευνα,είδα ένα τεράστιο βάθος σκέψης και φιλοσοφίας σε φυσικό και μη,επίπεδο.
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι υπήρξε και πιστεύω επίσης στη θεότητα Του.Όπως πιστεύω ότι οι 5 μας αισθήσεις μάς δίνουν μια "διδαγμένη" πραγματικότητα.Όχι την αλήθεια.
Και τούς περισσότερους παπάδες,τούς θεωρώ τουλάχιστον γραφικούς...Για να μην πω καμμιά βαρειά κουβέντα![]()
Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κι από κοντά.![]()
![]()
Βαγγέλη, δεν είπανε όλες οι ιστορικές πηγές "Μεγάλους", όλους αυτούς. Άλλες ιστορικές πηγές τους παρουσιάσανε σαν "δολοφόνους". Το θέμα είναι, ότι όλες οι ιστορικές πηγές, συμφωνούν ότι υπήρξαν και έκαναν ότι έκαναν.
Τελικά ποια είναι η αλήθεια ρε Βαγγέλη? Υπάρχει απόλυτη αλήθεια? Μήπως αναφέρεσαι σε ορισμό της "Αλήθειας"? Τόσα χρόνια η φιλοσοφία δεν έχει κατορθώσει να δώσει ορισμό, και ούτε πρόκειται, (κατά την γνώμη μου). Και τελικά τι σχέση έχει η "Αλήθεια" στην ιδεατή πιθανά μορφή της με την πραγματικότητα?
![]()
![]()
![]()
Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτά που λες περί ιστορικών στοιχειών.Η μόνη μου επιφύλαξη είναι η ανθρώπινη υποκειμενικότητα τού εκάστοτε ιστοριογράφου.Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
vangelis 64 kaneis ena simadiko lathos...
akoma kai gia tous ellinotourkikous/ellinopersikous pollemous ta stoixeia einai (panw katw) koina...
to pou egine, to pote egine, to pioi piran meros kai pioi kerdisan einai koinos apodekto (panw katw pada...)
auti einai i istoriki allithia...
ekei pou ta xalame einai sto pwsoi itan, giati eginan ola auta kai ti frikaleotites ekanan oi adipaloi sta dika mas paidia...
ara o kathenas borei na onomasei kapoion diko tou MEGA/iperanthrwpo/arxoda/adrakla alla auto den exei na kanei me tin istoria (os epistimi that is)...
gia ton xristo den exoume istorika stoixeia...
p.s. kai min jexname oti o xristos sinexizei tin evraiki paradwsi ousiastika, kai ekei o theos den parousiazete pada toso filesplaxnos...
Θέλω να πω ότι μια μάχη,σε οποιοδήποτε επίπεδο,έχουμε την τάση να τασσόμεθα με το μέρος τού ενός ή τού άλλου.
Η εβραϊκή μυθολογία τώρα,που την διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο,είναι γεμάτη δολοφόνους,σεξουαλικό εκφυλισμό και αιμομιξία και γενικά απίστευτη βαρβαρότητα.
"Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος" ,είναι μέσα στα κηρύγματά της.Αντίθετα,ο Ιησούς κήρυττε την αγάπη βασικά.Εβραίος γεννήθηκε,εβραίοι τον σταυρώσαν.
Σάμπως κι εμείς δεν συνεχίζουμε,με τον τρόπο μας,αυτή την παράδοση σφάζοντας αρνιά το Πάσχα;![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή,Λουκά.Η διάκριση τής αλήθειας από την πραγματικότητα,μπορεί να μάς οδηγήσει σε σωστό δρόμο.Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Και τελικά τι σχέση έχει η "Αλήθεια" στην ιδεατή πιθανά μορφή της με την πραγματικότητα?
![]()
![]()
[/B]
![]()
![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.
Δεν πρόκειται να μας οδηγήσει πουθενά Βαγγέλη. Ο ιδεατός ορισμός της "Αλήθειας", αν δοθεί ποτέ, δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Το πρόβλημα είναι οι ανθρώπινες ιδιαιτερότητες, σε κάθε περίπτωση, και πως μπορεί ένας ορισμός, να τις περικλείει όλες. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή,Λουκά.Η διάκριση τής αλήθειας από την πραγματικότητα,μπορεί να μάς οδηγήσει σε σωστό δρόμο.
![]()
![]()
![]()
![]()
Οι ορισμοί αυτού του είδους, (καλό, κακό, αλήθεια, κλπ), αποτελούν το θεμελιακό πρόβλημα της φιλοσοφίας.
![]()
![]()
![]()