Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 82

Θέμα: επαρχία

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    ναι...ναι...και λιγα λες!!!!
    Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Παλαιότερα έμενα Πατήσια... Γαλάτσι ...Λαμπρινή...για καμιά 10αρια χρόνια (σαν έφηβος)

Μετά την γνωριμία με την πρώην σύζυγο έμεινα στην Π.Πεντέλη (προ φωτιάς). (1,5 χρόνο)
    Αμέσως μετά τον γάμο στην Ν.Πεντέλη.(3 χρόνια)

έρχεται το διαζύγιο. Επέστρεψα για ενα πολύ μικρό διάστημα (δύο μήνες) στην Λαμπρινή. Ε λοιπόν.

1) δύο φορές κόντεψα να μπουκάρω στο διπλανό διαμέρισμα για να καρυδώσω τον διπλανό παπάρα που έβαζε κατά τις 23.00 το stereo στο full με τα αρβανίτικα τσίτα ντεσιμπέλ. Standard ¨ομως η ώρα.
    2) Παρκάρισμα ώρα μηδέν... έτσι θα χαρακτήριζε κανείς την περιπέτεια του να παρκάρεις Ι.Χ. ή ακόμα και μηχανή , όταν πέρναγε η ώρα μετά τις 22.00 ακόμα και καθημερινές.
    3) Πολυκατοικία... νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα. Κατά τα μεσάνυχτα ανάβαν το καλοριφέρ και έσκαγες απο την ζέστη στο κρεβάτι και κατά το πρωί , ήθελε "τσιμπιδάκι" για να το βγάλεις προς ανάγκη απο την παγωνιά. Για δε εποχή , καλοκαίρι με κάτι 40αρες... ένιωθες σαν φυτό σε θερμοκήπιο με το AC και τον ήλιο έξω.
    4) Για καφέ... συνήθως σε γειτονιακό , λόγω πίεσης χρόνου (γιατί άραγε; ) με τα παρκαρισμένα πρώτη μόστρα και τον δρόμο με το ντουμάνι του.
    5) Κλοπές ... ο χαμός του χαμού... συνήθως "ψυρισμένο" το μηχανάκι απο καθρέφτη , μέχρι και απο αυτοκόλητο στο μπροστινό φτερό!!!

Ευτυχώς κάποια στιγμή πήρα απόφαση και μετακόμισα στην Δροσιά... πολιτισμικό και κοινωνικό σοκ... ησυχία το βραδάκυ, εύκολο παρκάρισμα, βόλτα με τα πόδια στο άλσος (σε κανονικές ώρες έτσι; )... μου θύμισε έντονα τις εφηβικές μου ώρες και βόλτες σε γειτονιά που ήταν ανθρώπινη... ναι ακόμα και στα Πατήσσια την δεκαετία του 90.
    Έμεινα περίπου 3 χρόνια εκεί.. ευχάριστα... τελικά έκανα το μεγάλο βήμα.

Έφυγα και απο εκεί και πήγα 4-5ΚΜ έξω απο την Σταμάτα σε μια κοινότητα κοντά στον Μαραθώνα. Θα πώ μόνο το εξής.

Υπήρξε μέρα που κατέβαινα με την μηχανή απο τον δρόμο εκεί και πέταγε μπροστά μου ενα γεράκι. Δεν μπορώ να το περιγράψω ρε παιδιά...
    Έχει τύχει βράδυ , να πηγαίνω σπίτι και να περνάνε αλεπούδες μπροστά απο το Ι.Χ. ή ακόμα και σκατζόχοιρος στο πλάι του δρόμου.

Ξυπνάω σε καθαρό περιβάλλον με λιγότερες ώρες ύπνο και φυσικά δεν μιλάμε για διαφορές θερμοκρασίας. Το πρόσθετο είναι οτι έχω φυσικά άπλετο χώρο για παρκάρισμα μηχανής,αυτοκινήτου, των φίλων μου, των φίλων που ήρθαν μαζί με τους φίλους μου κτλ. Απεδείχθη χρήσιμο το Πάσχα αυτό.

Απόσταση απο δουλειά τώρα.... 20' με μηχανή απο Μαρούσι και περίπου 50' με Ι.Χ. με full κίνηση και το παρκάρισμα εντός.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΩ ΑΘΗΝΑ.!!!!!

Gandalf

Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    κι εγώ παλιός Πατησιώτης και μετέπειτα Καλλιθεάτης..............

...........αλλά αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	porow1.jpg 
Προβολές:	118 
Μέγεθος:	99,6 KB 
ID:	83822
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Εστω και με σκουπίδια από τούς κανίβαλλους....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	poros.jpg 
Προβολές:	116 
Μέγεθος:	97,1 KB 
ID:	83823
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Παλαιότερα έμενα Πατήσια... Γαλάτσι ...Λαμπρινή...για καμιά 10αρια χρόνια (σαν έφηβος)

Μετά την γνωριμία με την πρώην σύζυγο έμεινα στην Π.Πεντέλη (προ φωτιάς). (1,5 χρόνο)
    Αμέσως μετά τον γάμο στην Ν.Πεντέλη.(3 χρόνια)

έρχεται το διαζύγιο. Επέστρεψα για ενα πολύ μικρό διάστημα (δύο μήνες) στην Λαμπρινή. Ε λοιπόν.

1) δύο φορές κόντεψα να μπουκάρω στο διπλανό διαμέρισμα για να καρυδώσω τον διπλανό παπάρα που έβαζε κατά τις 23.00 το stereo στο full με τα αρβανίτικα τσίτα ντεσιμπέλ. Standard ¨ομως η ώρα.
    2) Παρκάρισμα ώρα μηδέν... έτσι θα χαρακτήριζε κανείς την περιπέτεια του να παρκάρεις Ι.Χ. ή ακόμα και μηχανή , όταν πέρναγε η ώρα μετά τις 22.00 ακόμα και καθημερινές.
    3) Πολυκατοικία... νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα. Κατά τα μεσάνυχτα ανάβαν το καλοριφέρ και έσκαγες απο την ζέστη στο κρεβάτι και κατά το πρωί , ήθελε "τσιμπιδάκι" για να το βγάλεις προς ανάγκη απο την παγωνιά. Για δε εποχή , καλοκαίρι με κάτι 40αρες... ένιωθες σαν φυτό σε θερμοκήπιο με το AC και τον ήλιο έξω.
    4) Για καφέ... συνήθως σε γειτονιακό , λόγω πίεσης χρόνου (γιατί άραγε; ) με τα παρκαρισμένα πρώτη μόστρα και τον δρόμο με το ντουμάνι του.
    5) Κλοπές ... ο χαμός του χαμού... συνήθως "ψυρισμένο" το μηχανάκι απο καθρέφτη , μέχρι και απο αυτοκόλητο στο μπροστινό φτερό!!!

Ευτυχώς κάποια στιγμή πήρα απόφαση και μετακόμισα στην Δροσιά... πολιτισμικό και κοινωνικό σοκ... ησυχία το βραδάκυ, εύκολο παρκάρισμα, βόλτα με τα πόδια στο άλσος (σε κανονικές ώρες έτσι; )... μου θύμισε έντονα τις εφηβικές μου ώρες και βόλτες σε γειτονιά που ήταν ανθρώπινη... ναι ακόμα και στα Πατήσσια την δεκαετία του 90.
    Έμεινα περίπου 3 χρόνια εκεί.. ευχάριστα... τελικά έκανα το μεγάλο βήμα.

Έφυγα και απο εκεί και πήγα 4-5ΚΜ έξω απο την Σταμάτα σε μια κοινότητα κοντά στον Μαραθώνα. Θα πώ μόνο το εξής.

Υπήρξε μέρα που κατέβαινα με την μηχανή απο τον δρόμο εκεί και πέταγε μπροστά μου ενα γεράκι. Δεν μπορώ να το περιγράψω ρε παιδιά...
    Έχει τύχει βράδυ , να πηγαίνω σπίτι και να περνάνε αλεπούδες μπροστά απο το Ι.Χ. ή ακόμα και σκατζόχοιρος στο πλάι του δρόμου.

Ξυπνάω σε καθαρό περιβάλλον με λιγότερες ώρες ύπνο και φυσικά δεν μιλάμε για διαφορές θερμοκρασίας. Το πρόσθετο είναι οτι έχω φυσικά άπλετο χώρο για παρκάρισμα μηχανής,αυτοκινήτου, των φίλων μου, των φίλων που ήρθαν μαζί με τους φίλους μου κτλ. Απεδείχθη χρήσιμο το Πάσχα αυτό.

Απόσταση απο δουλειά τώρα.... 20' με μηχανή απο Μαρούσι και περίπου 50' με Ι.Χ. με full κίνηση και το παρκάρισμα εντός.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΩ ΑΘΗΝΑ.!!!!!

Gandalf

Πάντα η προσαρμογή δεν είναι αυτονόητη στην αρχή, ούτε εύκολη. Αλλα αμα κάνεις το 1ο βήμα έχεις ηδη καταφέρει τη μισή προσαρμογή. Και 'γω πριν απο μερικά χρόνια που μετέβηκα απο το κέντρο των Χανίων στη "επαρχιακή" για 'μενα Χαλέπα χαλάστηκα πολύ. Τώρα ομως καταλαβαίνω τι μεγάλος λάθος που είχα με την παλιά μου νοοτροπία.

Gandalf:
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

XeRox member......
    ταπεινη μου αποψη, ενα μεγαλο
    σε ολους οσους εφυγαν απο μεγαλες πολεις.
    Οπως ανεφερα στην αρχη του thread, το ψιλοσκεφτομαι
    εδω κ κανα χρονο κ το μονο που με προβληματιζει ειναι
    οι ευκαιριες για δουλεια. Θεσσαλονικη υπαρχουν αρκετες
    δουλειες (για οποιον θελει να δουλεψει) Αθηνα ακομα περισσοτερες.
    Με την "επαρχια" ομως? Ξεπερνωντας τα "προβληματα" της
    διασκεδασης κ "ζωντανιας" των μεγαλουπολεων, ερχομαστε
    στο διαταυτα......
    Σιγουρα αυτος που θελει να ξεφυγει βρισκει διεξοδους,
    μηπως τελικα βολευομαστε με καποιες καταστασεις κ μαθαινουμε
    να δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα?
    (η δευτερη παραγραφος αφορα κ εμενα!!! τα λεω πιο πολυ, για να τ'ακουσω εγω!)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Gandalf , μιλαμε για ολοκληρωτικα διαφορετικο τροπο ζωης...ακομα κ στο θεμα της ενεργειας!

L@gos , επιλογες υπαρχουν ατομα...αναλογα με τα θελω...

αντε ρε σεις..να κανουμε ενα ντου να φυγουμε ολοι απο την αθηνα...
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

ρακόμελος Το avatar του/της naxiotis
    ας πω και εγώ την εμπειρία μου

μετά από 37 χρόνια Πετρούπολη-Αθήνα την έκανα για ΝΑΞΟ(το μόνο καλό του διαζυγίου η απόφαση αλλαγής ζωής)

μετά από 2,5 χρόνια εντυπώσεις:

ΤΕΛΕΙΑ

ΤΙ να πρωτοπώ

ότι σε λίγη ώρα θα κατέβω παραλία για καφέ και στο δρόμο θα καλημερίσω 10-15

ότι δεν χρειάζεται να κανονίσω για καφέ γιατί όλο και κάποιος θα περάσει και θα κάτσει

το όποτε θέλω παίρνω την africa και βουρ για παραλιακή βόλτα Αγιοσ Προκόπης-Αγία Αννα-Πλάκα με την διαδρομή χωμάτινη με άμμο θαλάσσης δίπλα στην θάλασσα

δεν μιλάμε για το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
    ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ:από 15:00-18:00 μπάνιο,και από 21:00 βόλτα παραλία Χώρας ή με μηχανή στα παραλιακά μαγαζιά της Πλάκας

πιστεύω ότι και μόνο ζώντας με πολύ πιό χαλαρούς ρυθμούς έχω κερδίσει τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής από το να ζούσα στην Αθήνα

το μόνο που μου λείπει είναι είναι η έλειψη ικανών γιατρών και ενός νοσοκομείου γιατί αυτό που έχουμε άστα και με το πρώτο σοβαρό πηγαίνουμε Αθήνα

τα σταθμίζεις λοιπόν και επιλέγεις

ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ

Πιστεύω οτι τα άτομα που έχουν (έχουμε) ζήσει και στις 2 καταστάσεις (χωριό - Πόλη) είναι συντριπτικά υπέρ του χωριού.
    Και κατα την ταπεινη μου γνώμη η άποψή τους (μας) έχει ιδιαίτερη σημασία.
    Ότι και να γράψουμε αν δεν το έχεις ζήσει (δεν μιλάω για 3 μήνες διακοπές) δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Πιστεύω οτι τα άτομα που έχουν (έχουμε) ζήσει και στις 2 καταστάσεις (χωριό - Πόλη) είναι συντριπτικά υπέρ του χωριού.
    Και κατα την ταπεινη μου γνώμη η άποψή τους (μας) έχει ιδιαίτερη σημασία.
    Ότι και να γράψουμε αν δεν το έχεις ζήσει (δεν μιλάω για 3 μήνες διακοπές) δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Δε διαφωνω αλλα απο την αλλη εχω παραδειγματα ατομων που σκιζονταν στις Πανελλαδικες να περασουν Α8ηνα μονο και μονο για να ξεγυγουν απο την κλειστη κοινωνια της επαρχιας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
    Δε διαφωνω αλλα απο την αλλη εχω παραδειγματα ατομων που σκιζονταν στις Πανελλαδικες να περασουν Α8ηνα μονο και μονο για να ξεγυγουν απο την κλειστη κοινωνια της επαρχιας...
    ναι αλλα...

1. ειναι το γοητρο της Αθηνας στα παιδια που θελουν να περασουν οπωσδηποτε στην πρωτευσουσα.
    2.ειναι ισως παιδια που το "κλειστο" ξεκιναει απο την οικογενεια.ενα παιδι στην πολη μεγαλωνει διαφορετικα γιατι αρχικα εχουν κ οι γονεις του διαφορετικες εικονες στο μυαλο τους.
    γιατι σκεψου πως μπορει να ζησει το παιδι ενος ανθρωπου που συνειδητα εχει επιλεξει να ζησει στην επαρχια...( και εχει κ καποια -για να μην πω παιδεια- απλα διαθεση να εχει επαφη με το παιδι του)
    πολλες φορες παιδια που εχουν μεγαλωσει στην επαρχια κ εχουν αλλες εικονες , εχουν κ αλλη σταση ζωης , σε σχεση με τα παιδια της πολης.οποτε καπου τους ωφελισε ...τουλαχιστον ευχαριστηθηκαν παιχνιδι στις αλανες...και οχι στην καρεκλα του game boy
    3.ποσοι απο αυτους τους φοιτητες κ μετα επαγγελματιες , ξαναγυριζουν στα χωρια τους αν οχι μονιμα , ανοικδομουν τα πατρικα τους με στοχο να γυρισουν οταν αποσυρθουν επαγγελματικα.
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Και ετσι καταληγουμε στο συμπερασμα οτι:ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ!!!!

ουφ!!!

Γιατί δεν ξέρουν . Όταν έρχονται για σπουδες και περάσουν κανα 2-3 χρονάκια θέλουν να την κάνουν με ελαφρα πηδηματακια.
    Εγώ μιλάω για άτομα που έχουν ζήσει αρκετά χρονια και στα 2 οπότε μπορούν και να κρίνουν.
    Η Αθήνα για τον επαρχιώτη είναι κατι σαν τα Ιλίσια πεδία γιατί την ξέρει μόνο μεσα απο τη φαντασία του.
    Όταν ομως έρθει τρώει την κλωτσια του

γιατι........ Το avatar του/της bartlal

ουφ!!!
    κουραστηκαμε? ακομα δεν αρχισαμε?

:a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
    κουραστηκαμε? ακομα δεν αρχισαμε?

Αντε μην αρχισω τις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ !!!!

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ιχδες αθηναιοι στην επαρχια vol.II
    από bikas στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2009, 19:25
  2. Μ@λ@κ....ες ΙΧδες Αθηναιοι στην επαρχια
    από bikas στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 130
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2009, 18:05
  3. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
    από ACHEXAR75 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2008, 19:09
  4. ένα απο τα καλά του να ζείς στην επαρχία...
    από TOMASKTM στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2007, 00:39
  5. EΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΑΡΧΙΑ
    από necromayhem στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2006, 15:46

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας